A napfényes Spanyolország

Ablak a Világra - Utazási magazin


A napfényes Spanyolország
Kapcsolódó utazások

A napsütötte tengerpartok és a meghódítatlan, vadregényes Pireneusok között húzódik el Spanyolország, amelynek szenvedélyes nemzete létrehozta a titokzatos csodát. Elszórva a gyönyörű, ragyogó  strandokkal, a flamenco táncosok pörögnek - forognak színes ruhájukban, torreádorok incselkednek bikákkal a bikaviadalokon.  Nyaralók kapják az ínycsiklandó hatalmas tál gőzölgő paellát és isszák hozzá a bódító sangriát.

Ezek az elcsépeltnek tűnt klisék mellett, egy váratlanul szép táj bontakozik ki. Ragyogó zöld hegyek mintha beleolvadnának az Atlanti- óceán mély kékjébe északon. Magányos, büszke várok és középkori városok húzódnak a belső részeken. Hófehér falvak csillognak Andalúzia belsejében. Zord hegységek, mint a Sierra Nevada (Európa legdélebbi síparadicsoma) húzódnak végig az országon. A Cantabria, Asturias és Galicia kelta zene a brit, ír vagy skót zenére emlékeztet.

A római relikviáktól a muszlim palotákig, a barokk katedrálisoktól a modern építményekig, az ország egy igazi építészeti és művészeti csoda a páratlan palettájával. Északon és délen az országban, az életért való lelkesedés egy hedonista életmóddal vibráló nemzeti légkört szült. Annál is inkább, hiszen ugyanazt teszik délen, egy finom tapast esznek és egy jó bor mellett élvezik az életet, mint a baszkok északon egy legalább ugyanannyira élvezetes pintxos felett elfogyasztanak egy gyümölcsös cidert.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások