Savoca – Mindent a családért

Ablak a Világra - Utazási magazin


Savoca – Mindent a családért
Kapcsolódó utazások

Akár filmőrültek vagyunk akár nem, Olaszország egyik legszebbnek titulált kis faluját vétek lenne nem felkeresni. Savoca faluja Messina és Taormina között húzódik, Szicília észak-keleti partja mentén. Kastély romok, ősi monostor, maffia kávézók és csodás kilátás.
 
A bájos, macskaköves utcákkal körbefont falucska egy hegyoldalban kapott helyet, melyre fentről egy romos kastély – a Castello di Pentefur – vigyáz. De hogy a hangulat még emelkedettebb legyen lépten-nyomon apró templomokba botlunk az utcákon, melyek közül a legfontosabb a Chiesa di Santa Maria in Cielo Assunta. Illetve meg kell még említeni egy hátborzongató kollekciót is, mely a Kapucinus monostorban látható. A tárlaton nagyrészt 18. századi, 32 ősi, mumifikált szerzetes maradványai tekinthetők meg a katakombákban.
 
De az emberek általában nem a templomokért és a kiállításért látogatnak el ide, és ezt a turisztikai hivatal és maga a felkeresett hely tulajdonosai is tudják.
 
Keresztapák, maffiózók, finom ételek és persze a család. Savoca azután lett egycsapásra híres, miután 1972-ben itt forgatták Francis Ford Coppola kultuszfilmjének, a Keresztapának egy-két részletét. De még ennél is nevezetesebb az az egy bár, a Bar Vitelli, melyben Michael Corleone engedélyt kér Apollonia apjától, hogy találkozhasson a lányával.
 
A ma is működő bár egy kétemeletes, neoklasszikus, korai 1700-as években épült ingatlan, mely egy arisztokrata család tulajdona volt. 1773-ban a Trimarchi család hozta helyre, és azóta is vonzza a film szerelmeseit, és persze azokat, akik szeretnék átélni Szicília hamisítatlan hangulatát, hagyományait, ízeit, illatait és színeit.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások