Az északi fény nyomában - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel Tromsøbe

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
493888
Utolsó frissítés:
2025.01.30. (Cs)
5 nap/4 éj
569 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Tromsø festői fekvésű városa Észak-Norvégia központja, számos legészakibb kategória rekordere: ez a legészakibb 50 ezer főnél nagyobb település, valamint a legészakibb egyetem, planetárium, színház, szimfonikus zenekar és sok egyéb helyszíne. A város a norvég és a számi (lapp) kultúrák határán létesült - rendkívül gazdag kulturális élete miatt Észak Párizsaként is szokták említeni. Az utazók körében azonban leginkább arról nevezetes, hogy északi fekvése miatt november 28-ától január 15-éig egyáltalán nem kel fel a Nap, valamint annak az övezetnek az egyik legideálisabb pontján található, amelyben az északi fény (aurora borealis) a leggyakrabban kialakul. Tartson velünk és fedezzük fel együtt ezt az izgalmas várost, ismerkedjünk meg csodás környezetével, esténként pedig éljük át a sarki fény csodáját!

Szállás a városközponti Clarion Hotel The Edge****-ben. A modern szálloda a kikötőnél található. A legfelső szinten található bárból pazar kilátás nyílik a környékre. Szobáiban síkképernyős TV, minibár és széf, a fürdőszobákban hajszárító található. Az ingyenes wi-fi kapcsolat a hotel teljes területén elérhető.

Az út kiemelt értékei:

  • Utazás az északi fény megfigyelése szempontjából ideális időpontban
  • Repülés Tromsøbe a Norwegian járatain egy átszállással
  • Szállás központi, színvonalas négycsillagos szállodában
  • Északi fény-kereső buszos kirándulás
  • Fakultatív téli programok a város környékén
  • Norvégiát kiválóan ismerő magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig


Programok:

Január 16., csütörtök
Elutazás Budapestről a Norwegian járatain, oslói átszállással (13:25-15:55, 19:55-21:50) Tromsøbe. Érkezés után buszos transzfer a repülőtérről a városközpontba.
Szállás négy éjszakára a városközponti Clarion Hotel The Edge****-ben.

Január 17., péntek
Gyalogos városnézés "Észak Párizsában". A kora esti órákban a Fjellheisen kabinos felvonóval felkapaszkodunk a 420 méter magas Storsteinen hegyére. Tiszta időben Tromsø egész környezete, köztük Kvaløya csipkés csúcsai is látszanak, és ha igazán szerencsések vagyunk, akár az égbolton is láthatunk valami érdekeset...
Szállás Tromsøben.

Január 18., szombat
Délelőtt fakultatív program: szánozás egy lapp rénszarvasfarmon (65 000 Ft/fő). A nomád számik (lappok) évszázadok óta foglalkoznak rénszarvastenyésztéssel. Tromsøtől kb. 30 percnyire, egy rénszarvasfarmon testközelből is megismerkedünk kb. 200 agancsossal. Részt vehetünk az etetésükben, majd egy rövid gyorstalpaló után egy 10-15 perces vezetett szánozásra indulunk velük. A túra után egy számi kunyhóban a szabad tűzön készített klasszikus esküvői fogással, rénszarvasraguval melegedünk át (vegetáriánus, vegán és gluténmentes opció kérhető - kérjük foglalásnál jelezze). A látogatás végén a vendéglátók mesélnek kultúrájukról, életformájukról és egy hagyományos számi dalt (joik) is hallhatunk tőlük.
(Időtartam: kb. 4 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, 10-15 perces szánozás, meleg ebéd és ital.)

Este északi fény-kereső privát buszos kirándulás. Ezen a programon az elmúlt szezonokban az esetek nagy többségében sikerült megmutatni a jelentkezőknek a sarki fényt. A buszos kirándulás során az aznapi időjárási adatok elemzése alapján a Tromsø környéki bázisok közül arra utazunk el, ahol a legnagyobb esély kínálkozik az északi fény megtekintésére. Megfelelő időjárási viszonyok esetén tábortűz mellett csodálhatjuk meg a téli égbolton táncoló zöld, ritkábban sárga/kék fényeket. Életreszóló élmény!
(Időtartam: 5-7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, meleg italok és snack a bázison, kameraállványok korlátozott számban. Minden bázison található zárt melegedő és mosdó.)
Szállás Tromsøben.

Január 19., vasárnap
Délelőtt fakultatív program: husky-szafari (85 000 Ft/fő).  Egy kb. 1,5 órás buszozással érkezünk meg a Tamok-völgyben megbúvó huskyfarmra, ahol egy falkányi barátságos és nagyon energikus négylábú alig várja, hogy (néhány simogatás során) megismerkedjünk velük, és utána egy körre is elvigyenek. A kutyaszánhajtás gyakorlati alapjainak bemutatása után párokban indulunk el a szánokon: az egyik vezet, a másik a szánon ül, félúton pedig cserélnek. A túránk útvonala igazi sarkvidéki mesevilágban vezet. Ezt követően visszatérünk megmelegedni és egy levest is elfogyasztunk, majd elbúcsúzunk a falkától és visszaindulunk Tromsøbe.
(Időtartam: kb. 7 óra. Az ár tartalmazza: transzferek, magyar és angol idegenvezetés, thermoruha, csizma és kesztyű a program időtartamára, meleg italok és étel. A program 8 éves kortól foglalható. A szánozás csak jó fizikai állapotúaknak ajánlott: a szán után alkalmanként futni kell, azt az emelkedőkön fel kell tolni. A szánozás várandós nőknek ill. 110 kg felettieknek nem ajánlott. Egy fős szánhasználat nem lehetséges, de a programon szánozás nélkül, azonos áron is részt lehet venni.)

Este fakultatív program: északi fény-kereső hajókirándulás háromfogásos vacsorával (160 euró/fő, helyszínen fizetendő). Ezen a hajókiránduláson lehetőségünk lesz a város és környezetének egy egészen más szemszögből történő megtekintésére, és némi szerencsével az északi fény játékában is gyönyörködhetünk - a fényszennyezés hatásaitól mentesen. Mialatt egy szinte némán közlekedő hibrid katamarán fedélzetén barangolunk a város környéki szigetvilágban, egy helyi díjnyertes étterem által összeállított háromfogásos vacsora keretében ismerhetjük meg az észak-norvég konyha jellemző ízeit (vegetáriánus opció kérhető - kérjük foglalásnál jelezze).
(Időtartam: 3 óra. Az ár tartalmazza: magyar és angol idegenvezetés, háromfogásos vacsora. A hajó fűtött belső tere 360 fokos panorámát kínál.)
Szállás Tromsøben.

Január 20., hétfő
Kora reggel transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Norwegian járatain, oslói átszállással (06:30-08:35, 11:40-14:05) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Tromsø útvonalon oda-vissza, átszállással
  • Repülőtéri illetékek
  • Személyenként 1 db feladott poggyász (max. 23 kg) és 1 db kézipoggyász (max. 55×40×23 cm ill. max. 10 kg) minden járaton
  • Repülőtéri transzferek
  • Szállás négy éjszakára Tromsøben városközponti négycsillagos szállodában, kétágyas szobában
  • Bőséges skandináv büféreggeli
  • Gyalogos városnézés Tromsøben
  • Retúrjegy a Fjellheisen kabinos felvonóra, transzferekkel
  • Északi fény-kereső buszos kirándulás
  • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj: 10 euró/fő (a helyszínen fizetendő)




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|