Horvátország, Opatija: Opatija, 3*

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
egyénileg
Szálláshely:
3*
Típus:
nyaralás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
349963
Utolsó frissítés:
2022.12.02. (P)
3 nap/2 éj
66 765 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
1.nap:
Találkozás reggel 06:15 órakor a Népliget - Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben). Indulás Budapestről 06:30-kor. Folyamatos utazás Horvátországba, melyet 3-4 óránként megszakítunk pihenőkkel. 

A kora délutáni órákban érkezünk Opatijába. Először elfoglaljuk szállásunkat, majd elindulunk, hogy felfedezzük ezt a csodás várost, az egykori Abbáziába, az Osztrák-Magyar Monarchia felsőbb köreinek egyik legkedveltebb üdülőhelyét. Még Ferenc József is itt töltötte a téli hónapokat (nem a bécsi Schönbrunnban). Ennek köszönhetően az egész várost a fényűző, szecessziós stílusú paloták jellemzik. Rövid informatív városnézés után elmerülhetünk a város adventi hangulatában a 12 km hosszú parti sétányon, a Lungomarén, az Angiolina parkban, vagy a tavaly felújított és átadott St. James parkban. Úgy érezzük majd magunkat, mint egy téli mesében, hiszen az utcákon és parkokban a Diótörő óriás mesefigurái üdvözlik a látogatót. A `Legszebb Advent a tenger mellett, Advent Opatijában” felkerült a `Best Christmas Lights” listájára, amely Európa legszebb karácsonyi díszekbe öltöztetett városait sorolja fel. Az advent ünnepe Opatijában és az egész régióban az egyik legfontosabb esemény, népszerűsége és jelentősége évről évre nő. Az ünnepi varázslat a város minden szegletében érezhető, hiszen több százezer lámpa és gyönyörű dekoráció varázsolja Opatiját mesés téli helyszínné. A fényűzően feldíszített utcák és terek, a jégpálya és a gyönyörű helyszíneken megtartott számos zenei és színpadi előadás csak egy kicsiny része a varázslatos adventnek Opatijában. A karácsonyi dalok, a forralt bor és a forró csokoládé édes illata is hozzájárulnak ahhoz, hogy a látogatóknak igazán emlékezetes élményben legyen részük.

Ráadásul Opatijában decemberben számos esemény a csokoládé köré épül, mivel éppen ebben az időszakban rendezik meg a Csokoládévarázs vásárt a város legpatinásabb szállodájának Kristálytermében, a híres kristálycsillárok alatt, ahol horvát és más országbeli manufaktúra kézműves remekeit kóstolhatjuk. Az egyedi desszertek azért is különlegesek, mert csak erre az alkalomra készülnek, s a kézműves szaküzletek kivételével csak ezen a vásáron lehet őket megvásárolni és megvásárolni, mely akár egy egyedülálló karácsonyi ajándék is lehet szeretteinknek. A `Csokoládévarázs” vásár keretében minden gyártó a legkiválóbb termékét mutatja be, emellett Opatija számos szállodájában és étteremében is tartanak kóstolókat és a csokoládéhoz kapcsolódó workshopokat, előadásokat, koncerteket.

2. nap:
Reggeli után hajókirándulás a közeli Mosćenice településre, mely sokak szerint Horvátország legszebb kisvárosa. A varázslatos középkori város egy domb tetején található, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a tengerre és a közeli Opatijára. Minden szeglete gazdag történelmi hagyományáról mesél, ezért tökéletes hely a történelem szerelmeseinek. Mosćenice a turisták kedvelt célpontja, és egyben kiindulási pontja is azoknak a túraútvonalaknak, amelyek az Ucka-hegy lejtőinek hangulatos kis falvaiba vezetnek. Miután bejártuk a városka történelmi látnivalóit, visszatérünk Opatijába, ahol még némi szabadidő után elindulunk Rijekába, ahol a városközpontban és a Trsat várban is egészen újszerű adventi forgatagban találjuk magunkat.

Első állomásunk Trsat vára, melynek szinte minden centimétere fénybe öltözik, összesen 15 km hosszúságú fényfüzér alól láthatjuk az adventi hangulatba öltözött várost, melynek minden szegletében világítanak a karácsonyi fények, majd 500 ezer csillogó lámpácskával. Végig a korzón karácsonyi zene és girlandok százai kísérnek bennünket. A város parkjaiban is feldíszített fák között sétálhatunk, és a kis faházakban karácsonyi ételek, italok kelletik magukat. Számtalan kézműves és ajándék árus kínálja portékáit a karácsonyfa alá. A város több pontján, színpadokon különféle szórakoztató zenés programokat is kínálnak.

3. nap:
Reggeli után hazafelé vesszük utunkat, de útközben természetesen még egy látványos program vár bennünket. Ellátogatunk Zágrábba, ahol ugyan nem az esti órákban, de mégis megcsodálhatjuk az évek óta legszebb európai adventi vásárnak kikiáltott városközpontot. Aki szeretne, részt vehet egy rövid informatív városnézésen, majd a délutáni órákban hazaindulunk. Várható hazaérkezés 22-23 óra között.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal, a szállást 2 éjszakára 3 csillagos hotelben félpanzióval, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az esetleges belépők árát, az előzőekben fel nem sorolt étkezést, az italfogyasztást, az üdülőhelyi díjat és a biztosítást, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Pénzügy: Fakultatív hajókirándulás

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is), annak díja a választott ülőhelytől függ. 

Felszerelés: Programjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között és a tengerparton lehet picit hűvösebb. Ajánlott az útra hátizsákot hozni, ezt a városnézés alkalmával is magunkkal vihetjük, de természetesen a buszban is hagyható.

Módosítási díjak: 

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetséges A programváltozás jogát fenntartjuk!

Minimum létszám: 35 fő

Felszállási lehetőségek: 

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő (+20 perc) M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő (+40 perc) M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő (+55 perc) M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő (+70 perc) M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő (+80 perc) M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő (+100 perc) M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő (+120 perc) M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő (+140 perc)
Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választják, jelezzék megrendeléskor (a csatlakozás időpontját fent olvashatják. Az időpontok a budapesti induláshoz képest értendők.). A busz csak igény esetén áll meg a felszállási helyeken és csak a fent felsorolt csatlakozási pontokon van lehetőség a felszállásra!

Felhívjuk figyelmét, hogy a busz a menetiránnyal megegyező oldalon tud csak megállni az autópályák pihenőhelyein, azaz oda- és visszaúton nem ugyanazon oldalon!

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.

 
Töltődik a foglalási lap
Horvátország utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások