Hvar nyaralás

A Hvari nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Hvari nyaralás, a Hvari nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Hvari nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A legnaposabb adriai sziget! A napos órák nagy száma miatt az adriai Madeirának is nevezik.

Hvar utazás TOP 10

Az összes Hvar nyaralás »

Az összes Hvar nyaralás »

Hvar ismertető

A levendula illattal átitatott levegőjű, olajfaligetekkel és fenyőerdővel borított Hvar-szigeten a nyár száraz és meleg. Splitből rendszeres kompjárat indul Stari Grad kikötőjébe és katamarán járatok Hvar kikötőjébe. Hvar-sziget legrégebbi városát, a Stari Gradot, a görögök, az illírek és a rómaiak is megszállás alatt tartották, ezekről az időkről tanúskodnak a padlómozaikok, falmaradványok és fürdőromok.

Hvar-sziget távolsága Budapesttől 725 km.

Hvar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Hvar üdülőhelyek

Hvar legjobb szállodái

4pont - 18 értékelés
Fontana üdülőtelep 2*

Fontana üdülőtelep 2*

Jelsa
Ár:
  229 899
Ft / fő-től (10 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Fekvés, kilátás, nyugodt környezet.

Nem tetszik:
1) A csomagok mozgatása bonyolult (autóval nem szabad/lehet behajtani, így vagy egy golfkocsival lehet a csomagokat be/kivitetni - lassú, várni kell, vagy kézben kell több menetben adott esetben több száz méterre, lépcsőkön fel/le cipelni. 2) A tavalyihoz képest gyengébb, bár még mindig nem kifogásolható ellátás, viszont egyr több galamb, amelyek bent és a teraszon az emberekkel együtt táplálkoznak és bonyolítják anyagcseréjüket. 3) Parkolási lehetőség egyre rosszabb, a közeli és árnyékosabb helyek már névre szólóak és parkolásgátlóval védettek. 4) Csónakot csak messzebb lehet kikötni. 5) A szálloda szennyvízét pont a főépület előtti szakaszon vezették, bár igen mélyre benyúlóan, a tengerbe, ez meglátszik a partszakaszon.

Egyéb:
A nagyrészt esős, hűvös idő nem a szálláshely hibája, de rontotta az összbenyomást.
!pont - nincs értékelés
Hotel Amfora 3*

Hotel Amfora 3*

Hvar
Ár:
  150 509
Ft / fő-től (4 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Hotel Pharos 2*

Hotel Pharos 2*

Hvar
Ár:
  73 928
Ft / fő-től (4 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Hvar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Hvar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Hvar nyaralás »

Hvar leírás

Hvar, az egyik legszebb közép-dalmáciai sziget, melynek kultúráját már Kr.e. 385-től görög törzsek gazdagították. Az Adria legnapfényesebb szigetét valamikor erdő borította. Az erdők helyét ma szőlők, olajfaligetek, levendula- és rozmaringmezők foglalják el. A napsütéses órák szám átlagosan 2716 (évi 320 nap). A magas napsütéses órák számának köszönhetően kiválóak az itteni borok, mint pl.\"Pharos, Zlatni Plavac\". A természet szerelmesei kellemes túrákat tehetnek az öblök mögött végighúzódó hegyekben. A sziget északi, tagolt partját, melyet a Pakleni- szigetek határolnak, számos kisebb és nagyobb öböl teszi változatossá. A kellemes és egészséges éghajlat mellett számos kultúrtörténeti nevezetessége, középkori templomai, színháza, csodálatos palotái és múzeumai teszik a szigetet még kedveltebbé az idelátogató turisták körében.
A szigetről jó az összeköttetés a szárazfölddel és a környező szigetekkel, Split irányából állandó kompjárat köti össze. A sziget két legnépszerűbb városa Hvar és Jelsa.

A sziget strandjai kövesek, de előfordulnak keskeny öblök homokos strandszakaszokkal is.

Évi 2715 órás, napi átlag 7,7 órás napsütéses órájával Hvar az Adria legnaposabb szigete. Természeti szépségei mellett történelme is jelentős: itt találhatók a velencei építészet egyik legjobban megmaradt példái, és Horvátország legidősebb, és egész Európa egyik legrégibb települése (Stari Grad). Horvátország egyik legszebb, és legromantikusabb szigetét, Dalmácia királynőjét mindig érdemes felkeresni. Hvar megszámlálhatatlanul sok természeti, és építészeti szépséget, csodás öblöt, és tengerpartot, szórakozási, és kulturális lehetőséget, és gasztronómiai élményt kínál, a legnemesebb horvát borokkal.

Falvak, látnivalók:

Hvar község
Hvar szigetének legnagyobb települése az azonos nevű, 3762 lakosú község. Tengerparti promenádját pálmafák, és 7. századi városfalak szegélyezik. Fehér kőházai igazi középkori atmoszférát adnak a városnak. Hvar piazzája Dalmácia legnagyobb, és egyik legszebb főtere. A tenger felől érkezve szembe ötlik még Hvar fantasztikus kikötője, és a Pakleni-szigetek. Hvar otthona Európa legrégebbi nyilvános színházának, amely 1612-ben nyitotta meg kapuit. A sziget fővárosa a napfényen, és a tengerparton kívül még számos látnivalót kínál. Azon kívül, hogy a legszebb hely a szigeten, ez a legnagyobb, legzsúfoltabb, és legpezsgőbb éjszakai élettel rendelkező település, számos éjszakai szórakozóhellyel, kocsmával, kávézóval, és egyéb szórakozási lehetőségekkel. Így az aktívabb, hangosabb nyaralást kedvelők legjobb választása lehet, akik viszont nagyobb csendet, és nyugalmat szeretnének, azoknak kevésbé zsúfolt, és halkabb települések ajánlhatók, azonban ők se hagyhatják ki Hvar nevezetességeinek megtekintését.

Hvar erőd
A Hvar városában, dombon található erődből csodás panoráma-kilátás nyílik Hvarra, és más szigetekre is. Éjszaka is érdemes megnézni, amikor a sötétség és a fehér város fantasztikus kontrasztot alkot. Az erőd a 16. században épült, a puskapor-raktár felrobbanása után 1579-ben restaurálták. A francia, és az osztrák uralom alatt is bővült, az osztrák időkben épült a kilátó, és a barakkok. A hvari erőd így mai formáját számos változtatás után nyerte el. Az erőd értékes középkori, és még régebbi tárgyak kiállításának is helyt ad.

Szt. István Katedrális
A Sv. Stjepan katedrális Hvar városának főterén áll. Egy korai katedrális helyére építették, szakaszonként a 16-17. század folyamán, de a belső tere csak a 18. századra készült el. A katedrális a reneszánsz-barokk stílus jellegzetességeit viseli magán. A háromhajós katedrálisnak 11 barokk oltára van, melyek közül többet is velencei művészek készítettek.

Loggia, és óratorony
Hvar főterének figyelemre méltó látványossági még a loggia, és az óratorony. A 15. századi építmények a kormányzói palota kizárólagos megmaradt részei. A loggiát 1571-ben a törökök lerombolták, de a 17. század elején reneszánsz stílusban építették újjá. 1868 óta kávéházként működik. Az óratorony korábbi kormányzó palota 4 tornya közül az egyik. A 18-19. században restaurálták. A loggia, és az óratorony mára a Hotel Palace részeivé váltak.

Basina
Basina Hvar egyik legszebb öblében fekszik. A sziget közepén, néhány km-re Jelsától, és Vrboskától található kis falu azoknak ajánlható, akik csodás környezetben, romlatlan természeti szépségek közelében, de az autóktól, és a tömegtől távol, békésen szeretnék eltölteni horvátországi, hvar-szigeti nyaralásukat.

Jelsa
A 3600 lakosú, Hvar közepén fekvő, a sziget két legmagasabb hegyével, és erdőkkel határolt Jelsában komoly tradíciója van a turizmusnak: az első szálloda, a Hotel Jardan 1911-ben nyílt. Első látásra modern városnak tűnik, de régi történelme van, amely az ősidők homályába vész. Az építészeti csodák itt nem fogják elkáprázatni a látogatókat, de a tömeg se olyan nagy. Jelsa régóta ismert minőségi vörösboráról. A városban nyaralók számos tiszta, és szép strand közül választhatnak, szabad idejükben pedig több nevezetességet is meglátogathatnak. Jelsában található Dalmácia egyik legnagyobb, és legszebb parkja, az 1870 óta létező Perivoj is, számos pálmafával, és egyéb mediterrán fákkal, és növényekkel. Jelsa jól felszerelt, lehetőség van sportolásra, és egyéb szabadidős tevékenységekre is.

Pakleni-szigetek
Hvar településével szemben 20 kicsi, romantikus szigetecske található, amelyeken számos gyönyörű, romantikus strand, különleges sziklák, és középkori házak találhatók. A Pakleni-szigetek könnyen elérhetőek Hvar kikötőjéből induló hajótaxikkal. A járatok rendszeresen közlekednek: odafele 9-13 óra között fél óránként, visszafele pedig 16-18 óra között, szintén fél óránként. Hvarhoz legközelebb a Jerolim-sziget található, a naturalisták kedvenc helye. A Marinkovac szigeten szintén van egy naturalista strand. A Pakeni-szigetek legnagyobb tagja a Sveti Klement, amely leginkább a regényes Palmizana falucska miatt ismert.

Stari Grad
Stari Grad (magyarul régi település) a sziget legrégebbi, és egyben Horvátország legrégebbi, és Európa egyik első települése. A sziget történelmi szíve közel 2500 éves történelemmel büszkélkedhet, Kr. e. 384-ben görög telepesek alapították. A régi görög települést azonban a mai napig nem tárták fel, csak néhány töredék látható belőle, pl. a 11 méter magas görög falak. Ennek ellenére több, ősi, 500 éves templom látható itt. Stari Gradot szőlőültetvények, olívamezők, és tölgyfaerdők veszik körül. A fejlett turistaközpont számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít, éttermeiben autentikus tengeri ételek, és híres horvát borok ízlelhetők meg. Nyaranként híres kulturális, és ifjúsági fesztiválok, és sportesemények helyszíne a település.

Sucuraj
77 km-re Hvar fővárosától, a kontinenshez legközelebb fekvő település Sucuraj. Itt található Hvar legfontosabb kikötője. A több, mint 2300 éves, jelenleg 400 lakosú települést az idők folyamán több alkalommal is lerombolták, majd újjáépítették. Legöregebb épülete egy kolostor, melynek pontos építési dátuma nem ismert, csak azt tudni róla, hogy először 1309-ben építették újjá, legutóbb pedig 1994-ben. A település többi régi épületét is példaszerűen megőrizte. Sucurajnak mesés természeti környezete van, melyet a Biokovo dombjainak, a Peljesac-félszigetnek, és persze az Adriai-tengernek köszönhet. A turizmus térhódítása ellenére Sucuraj sok lakosa még ma is a tradicionális tevékenységeket űzi: halásznak, bort, és olívaolajat készítenek, így tevékenységük gyümölcsébe minden turista belekóstolhat. Sucuraj azoknak ajánlható, akik szeretnének a zajtól, a tömegtől, és a nyüzsgéstől egy kicsit távolabb lenni. Fő tengerpartja a városközponttól mindössze 200 m-re van, de számos egyéb gyönyörű tengerpart, és öböl található a közelben.

Vrboska
Hvar napos szigetének legkisebb települése, Hvar északi részén fekvő, 15. században alapított Vrboska többek között arról különleges, hogy egy rejtett öbölben fekszik, a házak a part két oldalán vannak, az öböl két oldalát hidak kötik össze. Ezek miatt Vrboskát \"kis Velencének\" is nevezik. Érinthetetlen tölgyfái, kulturális örökségei, szűk utcái mind-mind Hvar egyik legkülönlegesebb településévé teszik. Hvar szigetének legértékesebb kulturális értékei található Vrboskán, köztük egy 1575-ös templom. Háboríthatatlan természeti szépségei, kristálytiszta levegője, és tengervíze is hozzájárulnak e idillikus hely hangulatához. Vrboska a sziget egyik legjobb nudista-strandjának is otthona.

Letenyétől kb. 535 km (+ kb. 1 óra kompút Splitből)

Programajánlat:
Dubrovnik, sibeniki, trogiri és spliti városnézés, Kornati-szigetek, Vransko-tó, Vis és Korcula szigete, a Kék-barlang Bisevo-szigeten, Biokovo-hegység, a karsztvidéki Modro- és Crevno-tó (Kék- és Vörös-tó), Mljet-szigetek.

Hvar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Hvar nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Hvar adatlap(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek