LUXUS TIPP! Lefkada, Nikiana: Ionian Blue 5*

A szálloda 100%-os kiszolgálással garantálja a felejthetetlen nyaralást, a legigényesebb ügyfelet sem okoz csalódást.

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
5*
Típus:
nyaralás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
436478
Utolsó frissítés:
2024.06.12. (Sze)
8 nap/7 éj
521 420 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
TOP 5 előfoglalási kedvezmény: 2023. december 31-ig
Az előfoglalási akciós árak mellett az alábbi 5 szolgáltatást biztosítjuk Utasainknak, amennyiben még idén megrendelik az alábbi nyaralást:
1.) Ingyenes lemondási lehetőség: a foglalás indoklás és bánatpénz megfizetése nélkül  lemondható legkorábban 64, legkésőbb 45 nappal indulás előtt!
2.) Most mindössze 30.000 Ft/fő előleg (+esetleges biztosítás díjak) befizetésével foglalható ez az utazás! A végösszeg további 30 %-át 2024. márc. 10-ig! szükséges befizetni, a fennmaradó összeget pedig indulás előtt 30 nappal.
3.) Árgaranciát vállalunk, azaz árfolyam vagy üzemanyagár emelkedés, illetve adóváltozás esetén nem emelünk utólagosan árat.
4.) Rugalmas módosítási lehetőség: 2024. február 29-ig költségmentesen módosítható ez a nyaralás az alábbi feltételekkel: ha az utazók létszáma nem csökken, ha az új utazás legalább olyan értékű, mint az eredeti foglalás, az új utazásra a módosítás időpontjában érvényes ár vonatkozik! Max. 2 költségmentes módosítás lehetséges!
5.) Az előfoglalás ideje alatt az alábbi nagyon kedvezményes reptéri parkolási díj vehető igénybe a választott úthoz: 8 napra mindössze 7.000 Ft/autó. 
+1.) Kérje nagyon kedvező csoportos kedvezményt tartalmazó ajánlatainkat, akár már 10 fős, minicsoportokra is!

Lefkada egy félsziget, a Jón-szigetcsoport tagja, Görögország nyugati partvidékén fekszik, Korfu és Kefalónia között, a szárazfölddel mesterséges töltés és szétnyitható híd köti össze. Lefkadát összesen 24 szigetecske veszi körül. Közép-Görögország túlsó partjával egy úszó lengőhíd (hossza: 50 m) köti össze. A híd révén a Görögország egész területéről érkező látogatók könnyen megközelíthetik Lefkadát. Lefkadán figyelemre méltó látnivalók, templomok és kolostorok, festői falvak, buja növényzet, idilli öblök átlátszó, türkizkék vízzel, forgalmas és eldugott, lenyűgöző szépségű strandok, jelentős kulturális örökség és vendégszerető helyiek várják. Lefkada szintén a neve a sziget fővárosának. A várostervezés nagyon sajátos, és egy "halgerincre" hasonlít. Festői sikátorok, kis terek, hagyományos házak, díszes haranglábak és kikövezett sétálóövezetek adják a város jellegét. A várost egy csatorna és egy lagúna veszi körül, míg északabbra Gyra, egy vékony, kör alakú, homokos tengerpartot alkotó, szélmalmokkal és gyér növényzettel tarkított, vékony szakaszon fekszik.

Ismerje meg Lefkada legjobb programlehetőségeit!
Legtöbbünknek természetesen a gyönyörű azúrkék tenger jut eszünkbe először Lefkadaról! Ne feledje, hogy a világ legrégebbi kultúrája a görög, ami rengeteg csodás kincset tartogat a számunkra, a természeti szépségeken túl is. Például Lefkadán az alábbiakat:

Lefkatas-fok
Porto Katsikitől délre, a Vasiliki nyugati oldalán található félsziget a Lefkatas-foknál ér véget, amely Lefkada sziget nevét adja. A fokon 70 méter magas fehér sziklák találhatóak, és nem csoda, hogy ez a drámai környezet már az ókorban is jelentős volt a szigetlakók számára. Körülbelül 3000 évvel ezelőtt úgy tartják, hogy ezekről a sziklákról emberáldozatokat hoztak. Később az elkövetőket leszorították a sziklatetőkről, és ha életben maradtak, csónakokkal felszedték őket. A hagyomány szerint a költő, Szapphó levetette magát a Lefkatas-fokról, amikor Phaon elutasította, míg a mitológiában Lefkatas ezekről a sziklákról ugrott le, hogy elmeneküljön Apollón elől. Csodálja meg a kilátást Ithacára és Kefaloniára, és nézze meg a Doukato világítótornyot, amely 1890 óta áll itt.

Nidri-vízesés
Könnyű és festői túra indul Nidri tengerparti városából ehhez a szurdokban lévő vízeséshez. Az ösvény illatos citrus- és olajfaligeteken keresztül vezet, majd a keskeny szakadékba, ahol át kell ugrani a csúszós sziklákon. Ha a száraz nyári szezonban utazik, nem zuhogás lesz, hanem áttetsző víz csorog csupán, ami megtölt egy hideg átlátszó medencét az alján, ahol az emberek hűsölnek. Ahol az ösvény belép a szurdokba, van egy bár/kávézó, ha felfrissülésre van szüksége a nidri-i séta után.

Milos Beach
Az egyik legjobb dolog ezen a hosszú és széles, durva homokos tengerparton az északnyugati parton, hogy nehéz elérni. Az út csak a szikla tetejéig visz, utána pedig egy körkörös sziklás ösvényen kell haladnia. Ez sok látogatót elriaszt, ezért ne lepődjön meg, ha nyár közepén a Milos Beach szinte üres, pedig lenyűgöző. Nincsenek napozóágyakat és napernyőket bérelhető bárok, de ez nem számít, mivel a felület puha, és hozhat saját árnyékolót. A partot itt mérsékelt hullámok fürdetik, amit a felnőttek is elviselnek, de a gyerekek számára időnként kissé erősek lehetnek.

Porto Katsiki
Lefkadára vagy egész Görögországra vonatkozó turisztikai webhelyeken vagy brosúrákon láthat egy képet erről a rendkívüli strandról, amelyet eltörpít a mögötte lévő fehér homorú szikla. A képek csak utalnak Porto Katsiki igazi fenségére, és a 347 lépcsőn lefelé haladva azon kaphatja magát, hogy megáll és felülről csodálja. Porto Katsiki partján a strand gyönyörű, lekerekített kavicsokkal és elbűvölő türkizkék vízzel rendelkezik.

Egremni Beach
Néhány kilométerre a világhírű Porto Katsikitől Lefkada vad délnyugati részén egy még távolabbi strand található. Egremnit hosszú, hajthatatlan sziklafal védi, és a 2015-ös földrengés után lehetetlenné vált a szárazföldről való megközelítés. A strandra csak hajóval lehet eljutni, függetlenül attól, hogy csoportos hajókirándulásra indul vagy saját hajót bérel.

Mikros Gialos
Ez a Lefkada délkeleti részén található strand, amely évente kék zászlót nyert, egy fárasztó út végén található. Az alján egy festői öböl található, amelyet egy kis üdülőfalu szolgál ki, ahol tavernák és nyaralók találhatók. Mikros Gialos egy kavicsos strand, ezért érdemes papucsot vinni és napozóágyat bérelni. A fenyőkkel és örökzöld cserjékkel borított magas lejtőkkel az öböl jól védett a széltől és a tengeri áramlatoktól. A strandon egy kis vízisport központ is található, ahol vízibiciklit vagy kenut bérelhetünk, hogy felfedezzük a közel két kilométer hosszú öblöt.

Panagia Faneromeni kolostor
Lefkada városától tíz percre, magasan egy dombon áll egy kolostor, ahol Szűz Mária, a sziget védőszentjének ikonja látható. Ez a hely évezredek óta spirituális jelentőségű Lefkada számára, és Artemisznek, a vadászat istennőjének temploma volt a helye. Valamivel később, i.sz. 63-ban Pál apostolról azt tartják, hogy tanítványait, Herodiót, Sosionát és Aquilát küldte Lefkadába, hogy terjesszék Jézus igéjét, és ők erről a dombtetőről tartottak prédikációt. A kolostor a 17. századból származik, de tűzvészek után újjá kellett építeni, legutóbb 1887-ben. De nem annyira az építészet miatt érdemes meglátogatni, hanem a benne lévő egyházi múzeum miatt, amelyben liturgikus műtárgyak, például ikonok, ruhák, kelyhek és kéziratok találhatóak Lefkada környéki, megszűnt kolostorokból.

Lefkada Régészeti Múzeum
A sziget körüli barlangokban és ősi városokban, például Nidriben és Meganisiben talált anyagok nagy részét a Lefkada városában található múzeumban mutatják be. A kiállítások a több tízezer évvel ezelőtti középső paleolit kortól a késő római időkig nyúlnak vissza. Négy műtárgyszoba található, amelyek közül az első Lefkada ókori görögországi lakosainak magán- és közéletével foglalkozik. Különösen figyelemre méltóak a líratöredékek, fuvolák és egy vonós hangszer hangdoboza. Egy másik érdekes műtárgy egy kis pecsét, amely azt mutatja, hogy Zeusz fehér bika képében elrabolta Európát.

Kathisma Beach
Nyolc bárral, kávézóval és étteremmel büszkélkedhet ez a Milos melletti nyugati parton lévő strand, amely júliusban és augusztusban fiatalos, bulizós hangulatot áraszt. Ez nem jelenti azt, hogy a Kathisma Beach káosz, hiszen csaknem egy kilométer hosszúságban van hely fiatalabb és idősebb tömeg számára is. A tenger meglehetősen rakoncátlan tud lenni Kathismán. Érdemes fokozottan vigyázni, ha kicsikkel van itt. Ez azonban semmit sem von le a magas fenyőfákkal borított dombok által szegélyezett hely szépségéből és a tejeskék színűvé váló vízből, amikor a hullámok megcsapják a partot.

Vasiliki
Ez a virágzó üdülőhely egy széles öbölben, egy déli völgy végén található, és kifejezetten egy tevékenységre, nevezetesen a szörfözésre irányul. Az öböl magas lejtők közé ékelődik, így felmerülhet a kérdés, honnan fúj a szél. Az „Eric” néven ismert konvekció hozza létre, amikor a nap felmelegíti a strandtól keletre fekvő hosszú gerinc egyik oldalát. A szél csak délután erősödik meg, de elég heves lehet, és ebéd után csak tapasztalt szörfösök vannak a vízben. A nap eleje alkalmas arra, hogy a gyerekek és az újoncok először kipróbálják a sportot. Ha ez túl soknak tűnik, találhat egy helyet a kavicsokon, ahol láthatja a vitorlák elsuhanását. Bérelhet kerékpárt vagy kereshet egy sétaútvonalat, hogy feljusson a völgy oldalaira, amely fenséges kilátást nyújt.

Hajókirándulások
Néhány dolog együtt jár ahhoz, hogy Lefkada nagyszerű hely legyen a hajókirándulások számára, vagy béreljen saját jachtot. A Jón-tengerben, a keleti partoknál található egy kis szigetcsoport, mint például Meganisi, amelynek erősen tagolt partvonala több tucat elhagyatott öböllel és a felfedezésre váró Papanikolis-tengeri barlanggal rendelkezik. Skorpios privát szigete, ahol Arisztotelész Onassis feleségül vette Jacqueline Kennedyt, szintén itt van, és éppen egy évszázadra adták bérbe egy orosz

HOTEL IONIAN BLUE 5*
{honlap >>}

A luxusszálloda a sziget keleti partján található, 3 kilométerre Nikiana falutól, 5 kilométerre Nidri üdülőhelytől és 10 kilométerre Lefkada fővárosától.
Egy enyhe dombon fekszik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a görög szárazföld nyugati partjára. Minden szoba a tengerre néz.
Naponta egyszer busztranszfert szerveznek a fővárosba. A szálloda 100%-os kiszolgálással garantálja a felejthetetlen nyaralást, és még a legigényesebb ügyfelet sem okoz csalódást.

Távolságok
strandok: 0 m a strandtól
repülőtér: 35 km Preveza
központ: 5 km
vásárlási lehetőség: 3000 m

Szoba berendezés: 
Kétágyas szoba tengerre néző kilátással: 
egyénileg szabályozható klíma
TV műholdas vétellel
telefon
minibár (térítés ellenében)
saját fürdőszoba (fürdőszoba, hajszárító, WC)
biztonságos (ingyenes)
erkély vagy terasz
tengerre néző

Junior lakosztály kilátással a tengerre
tágasabb szoba, saját medence
tengerre néző

Szállodai felszerelés
előszoba recepcióval
fő étterem
taverna a fő medence mellett
rúd
snack bár
Wi-Fi a hallban (ingyenes)
konferenciaterem
medence (ingyenes napágyak, napernyők és törölközők)
fedett medence
gyermekmedence
játszótér

A strand leírása
bejárat a tengerbe a mólón keresztül
napozóágyak és napernyők (ingyenes)
tengerparti bár

Ingyenes sporttevékenység
fitnesz
Asztali tenisz
Sportolási lehetőségek térítés ellenében
SPA központ
szauna
vízi sportok a strandon
busz a fővárosba

Étkezési lehetőségek
Büféreggeli
svédasztalos vacsora felár ellenében

Jegyzet
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő. Ennek összege szálloda kategóriától függ: 0,50 EUR/szoba/nap/ 1* és 2* szálloda, 1,50 EUR/szoba/nap/3* szálloda, 3 euró/szoba/nap/4* szálloda és 4 euró/szoba/nap /5* szálloda. Az ügyfél az idegenforgalmi adót közvetlenül a szálloda recepcióján fizeti be érkezéskor .

 
Töltődik a foglalási lap
Görögország utazás, nyaralás Lefkada utazás, nyaralás Nikiana utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások