A vörös part Kínában

Ablak a Világra - Utazási magazin


A vörös part Kínában
Kapcsolódó utazások

Ha egy tengerpartra gondolunk, legelőször biztos, hogy a homok vagy kavics jut az eszünkbe. A Liaohe folyó deltájában, a kínai Panjin várostól mintegy 30 kilométerre, délnyugatra húzódó strandon minden van, csak homok nincs. A partot ugyanis egyfajta tengeri fűféle, a Sueda borítja, mely április-május környékén kezd nőni, majd nyáron kizöldül és végül ősszel élénk vörös színt ölt. Ilyenkor a táj úgy néz ki, mintha egy hatalmas vörös szőnyeget borítottak volna rá.
 
A vörös part egyébként a világ legnagyobb kiterjedésű lápja és rendkívül összetett ökoszisztémával rendelkezik. A vidék több mint 260 madárfaj és 299 -féle vadállat otthona. Veszélyeztetett lakói miatt a „Daruk otthonának” is nevezik.
 
Annak érdekében, hogy ezt az egész környezetet biztonságban tudják tartani, Kína állami szintű biztonságban részesítette 1988-ban. Bár a Vörös part legtöbb része le van zárva a közönség elől, mégis vannak kisebb szekciók, amik pallókon álló hidak segítségével megközelíthetőek, és így személyesen is megcsodálható a vörös tengerszőnyeg.

Kapcsolódó utazások

Forrás:   

Kapcsolódó cikkekKapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások