Elenite nyaralás

A Elenitei nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Elenitei nyaralás, a Elenitei nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Elenitei nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Elenite nemrégiben épült nyaraló település Naposparttól 12-re északra. A zöld parkban luxus szállodákat, éttermeket, villákat, bárokat, sportpályákat és aqua parkot találunk. Elenite tengerpartja 800 m hosszú, homokos, lassan mélyül. Naposparttal buszjárat köti össze. Az igényes, de nyugodt, csendes nyaralást kereső családoknak ajánljuk. Elenite távolsága Budapesttől kb. 1210 km.

Elenite utazás TOP 10

Az összes Elenite nyaralás »

Az összes Elenite nyaralás »

Elenite ismertetőElenite üdülőhelyek

Elenite legjobb szállodái

3.2pont - 1 értékelés
Hotel Villas Elenite 3*

Hotel Villas Elenite 3*

Elenite
Ár:
  139 100
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
A tengerpart

Nem tetszik:


Egyéb:
2.8pont - 2 értékelés
Hotel Royal Park 4*

Hotel Royal Park 4*

Elenite
Ár:
  145 000
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Összességében a társaságnak köszönhetően egy jó nyaralást tudhatunk magunk mögött! A száloda kivűlről, és a lobby nagyon szép. Elsőre azt gondolná az ember, hogy tökéletes nyaralás is lehet ebből! A tengerpart homokos, tiszta!

Nem tetszik:
Azzal kezdeném, hogy írodott egy szerződéy, amiben ugye szerepel, hogy ki mennyit fizet ki a foglalt szobákért, így tehát eltéveszthetetlen, hogy milyen becsekkolási papírt kell kűldeni. Valamiért mégis sikerűlt a partra néző, drágább szoba helyett parkra nézőt kiosztania a hotelnek indulás előtt már 1 héttel! A probléma jelezve lett és látszólag javítva is! Látszólag!a valóságban nem. Parkra néző lett a tengerre nézőből.Mellettünk az is előfordúlt, hogy teljesen másnak a neve volt a kis kártyán, más ott tartózkodási dátummal...a megoldás az lett, hogy átírták, de a szoba maradt! Nem tudom, hogy akié valóban lett volna, az mit kapott akkor helyette!Elfogadhatatlan, hogy egy aláírt szerződésben foglalt dolgot így nem tudtak teljesíteni!Tény, hogy azt írták, hogy korlátozott a parkolóhely de ez a valóságban a nincs kategória!!!Van 6 darab áthúzott parkoló hely, melyet a dolgozók használnak! Több száz ember befogadására alkalmas hotelnek ennyi van! Ez nemhogy korlátozott, hanem egyenlő a nincs kategóriával!!! 70 levába=autónként 12.250 Forintba kerűlt kapásból a parkolásunk, igen kétes arcú illetők őrzése alatt! Arra sem adtak engedélyt a hotelben, hogy amig a csomagokat kipakoljuk addig odahajtsunk a bejárathoz! Többszáz méterről kellett bevinnünk a csomagokat!!!A hotel maximum a lobby kinézete, és az elhelyezkedés miatt kaphatott 4 csillagot! A szobák falára ráférne egy teljes tisztasági festés, ami nem csak a derékmagasságot jelenti! A wc gombja tulajdonképpen egy vízes palack kupakja volt több szobában is, és a wc lefolyója valamennyire még eresztett is! A társaság egyik szobájában konkrétan leolvadt a hajszáritó fele! A törölközők nem a legtisztábbak voltak! A hotelhez tartozó medence a tűzcsap mellettről van tőltve, folyamatosan... Igy a vize fürödhetetlen hideg volt. Talán egy nap volt, amikor láttam benne embert!Az étkezéseket így tudnám jelemezni: Éhezők viadala! 6 napon keresztűl!!!! Reggel-délben-este harcolni kellett azért, hogy valamit tudjon enni az ember... Több konfliktusnak is szemtanúi voltunk mind a vendégek között, mind pedig vendég és személyzet között... Ugyanis a hotel nincs felkészűlve ennyi ember ellátására. Kevés felszolgáló pult van. Az ételeket lehetetlen lassusággal töltik újra! Ha nem szánja rá valaki magát a tolongásra, akkor nemhogy perceket de félórákat, akár egy órát is kell, hogy várjon mire ételhez jut!!! Amikor pedig jutott, akkor elég íztelen ételt kaphattunk, volt, hogy a főtt tojás konkrétan koszos volt! A kávé autómaták pedig mindent adtak csak ízletes kávét nem... Minden vizezett volt! Több alkalommal is ki kellett hagynunk a fenti probléma miatt a tulajdonképpen kifizetett all inclusive szolgáltatásba beletartozó étkezést! Ezzel plussz költségünk is keletkezett! Az italok is az ihatatlan kategóriát súrolták. Fejetlenség volt minden egyes nap!Úgy gondolom, hogy a fentiek tekintetében...ez nem ért annyit sem amennyit kifizettünk érte!

Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Atrium & Andalusia Hotel 4*

Atrium & Andalusia Hotel 4*

Elenite
Ár:
  133 100
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Elenite nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Elenite nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Elenite nyaralás »

Elenite leírásVízum, követség

A Magyar Köztársaság nagykövetségének címe:
Szófia, 6. Septemvri 57.

Konzuli félfogadási idő a szófiai magyar nagykövetség épületében:
Hétfőn – szerdán – pénteken: 9-11 óráig.

A nagykövetség az alábbi telefonszámokon érhető el munkaidőben:
Magyarországról: 00359-2-963-1135, 00359-1-963-1136, 00359-2-963-3143.
Bulgáriából: 963-1135, 963-1136, 963-3243.

A nagykövetség állandó ügyeletének mobil telefonszáma:
Magyarországról: 00359-88-813-080
Bulgáriából: 088-813-080

A nagykövetség konzuljának mobiltelefonszáma:
Magyarországról: 00359-88233156
Bulgáriából: 088-233-156

 

A Bulgáriába belépő külföldi állampolgárok, akik 48 óránál tovább tartózkodnak az országban, kötelesek a szálláshelyüket hivatalosan a lakhely szerinti rendőrkapitányságon bejelenteni. Szállodákban ez automatikusan történik, egyébként pedig a szállásadó kötelessége. A határon belépéskor mindenki kap egy statisztikai lapot, amelyet a határon kilépéskor bevonnak. A szálláshely bejelentését a helyi rendőrség ezen lapok alapján igazolja. Elmulasztása 100 USD-ig terjedő pénzbírság kiszabását vonja maga után. A 48 órát meghaladó bejelentés nélküli tartózkodás akár 1000 USD-ig terjedő pénzbírsággal járhat.

Bulgáriába gépkocsival történő belépéskor a nemzetközi gépkocsi-biztosítási kártya (zöld kártya) felmutatása kötelező. 2001. december 1-től az ország területére tranzit, vagy rövidebb tartózkodási céllal belépő külföldieknek is kötelező az egészségbiztosítás. (A teljes körű utasbiztosítás megkötését ettől függetlenül is feltétlenül javasoljuk.)

A bolgár határőrizeti szervek a gépjárművel belépő külföldi állampolgár útlevelébe regisztrálják a belépő gépjármű adatait is, ami azt jelenti, hogy kizárólag azzal a gépjárművel lehet elhagyni az országot, amellyel a belépés történt. Más gépjárművel, vagy a regisztrált gépjármű nélkül történő mindenfajta határátlépési kísérletet a bolgár határőrizeti szervek illegális gépjármű-importként kezelnek. Amennyiben valamilyen oknál fogva (baleset, meghibásodás, a gépkocsi eltulajdonítása, stb.) a határon történő kilépés mégis a regisztrált gépkocsi nélkül történik, előtte azt a helyi vámügyi szerveknél igazoltatni kell.

Bulgáriában megszüntették a helyszíni bírságot. Ez azt jelenti, hogy a gépjárműveket igazoltató hatósági személy szabálysértés megállapítása esetén köteles a pénzbírságról csekket kiállítani, amelyet a szabálysértő személynek nem helyben, hanem a legközelebbi pénzintézetnél kell befizetnie. Bármiféle helyszínen történő fizetési kötelezettség kirovása jogtalan.

Akinek Bulgária területén ellopták az autóját, annak a következőképpen kell eljárnia a problémamentes hazautazás érdekében:

- A káreset helyszínén illetékes Rendőrkapitányságon bejelentést kell tenni a történtekről, ahol jegyzőkönyvet vesznek fel, és erről igazolást adnak ki.
- A kerületi Ügyészségtől igazolást kell beszerezni a Rendőrkapitányságon tett bejelentésről.
- A 2. pontban említett ügyészségi igazolás hitelesítése a Legfőbb Ügyészségen, Szófiában történik.
- A Legfőbb Ügyészség által hitelesített igazolással jelentkezni kell a fővárosi, vagy megyei Vám Parancsnokságon, ahol két eljárás közül lehet választani:

 1. az autó vámjának és ÁFÁ-jának, helyben történő befizetése,
 2. írásban nyilatkozni az összeg hazatérés utáni – banki úton történő -befizetéséről 10 napon belül.

E KETTŐ VALAMELYIKÉNEK HIÁNYÁBAN BULGÁRIA NEM HAGYHATÓ EL!

Külföldi állampolgárok korlátozás nélkül vihetnek be levát, vagy külföldi valutát Bulgáriába, de az 500 leva, vagy az annak megfelelő külföldi valuta feletti összegről írásban kell nyilatkozniuk (1 EU = 2 BGL). Kilépésnél 5000 leva, vagy annak megfelelő valuta szabadon kivihető, 5000 és 20.000 leva közötti összeg esetén írásban kell nyilatkozni, igazolva a pénz eredetét (pl. a belépésnél kitöltött nyilatkozattal). A 20.000 levás határt meghaladó összeg esetén pedig a Bolgár Nemzeti Bank engedélyét kell kérni. Készpénzt bankjegykiadó automatáknál célszerű felvenni. Az automaták a tengerparti üdülőhelyeken is megtalálhatók. Utcán történő pénzváltás nem ajánlott.

Az utasforgalomban vámmentesen vihető be a szokásos személyi használatú tárgyakon kívül 200 db cigaretta, vagy 50 db szivar, vagy 25 dkg dohány, 1 liter égetett szeszesital, 2 liter 22 % alatti alkoholtartalmú ital, 2 liter bor, 0,5 kg kávé, vagy 20 dkg neszkávé, 10 dkg teafű, vagy 4 dkg granulált tea, 50 ml parfüm, 250 ml kölni, 37 gr arany és 300 gr ezüst ékszer, valamint 100 USD értékű ajándék (melynek értékét számlával igazolni kell). A fenti értékhatárt meghaladó mennyiségű ékszert a vámnál be kell jelenteni, és meglétét kilépéskor ellenőrzik.

Útlevél (személyazonosságot igazoló okmány) elvesztésekor, a Külföldiek Adminisztratív Ellenőrző Hivatalától (Szluzsbata za adminisztrativen kontrol na csuzsdencite) igazolást kapnak a jegyzőkönyv felvételéről.

Az útlevelet helyettesítő okmányért a nagykövetség konzuli részlegéhez kell fordulni. (Lásd. alul)

Tudnivalók gépkocsival utazók részére:

A 2003. évi idegenforgalmi szezonban is gyakoriak a gépkocsi-lopások, különösen a külföldi rendszámú személygépkocsik eltulajdonítása. A nyaralás zavartalansága érdekében javasoljuk a repülőgéppel, vonattal, autóbusszal történő utazást!

Belépéskor a határon fizetendő autópályadíj kilométerenként 0,10 USD, de minimum 5 USD (Bulgáriában ugyanis az autópályákon nincsenek kapuk, és matricás rendszer sem működik).

Az autóutak használatáért az autópályadíj felét kell fizetni.

A fenti címeken a Kalotina (jugoszláv határ) – Szófia-Kulata (görög határ) útvonalon személygépkocsira nem kell díjat fizetni. A Kalotina-Szófia-Plovdiv-Szvilengrad (görög-török határ) útvonalon fizetendő díj: 15 USD.

Amennyiben az országból való kilépéskor a fenti díjak kifizetésének igazolását kérik, és azt nem tudják igazolni, 50 USD büntetést róhatnak ki.

Az útmenti parkolók és pihenőhelyek használatáért – ugyancsak belépéskor – 2 USD a fizetendő díj.

A Rusze-Giurgiu Duna-hídon történő áthaladás díjai:

 • személygépkocsi 7 USD
 • autóbusz (5-16 tonnáig) 36 USD
 • kamion 95 USD
 • utánfutó (750 kg-ig) 8 USD
 • személyenként 3 USD

Komphasználati díjak: Vidin-Calafat

 • személyautó 21 USD 17 EUR
 • személyenként 4 USD 3 EUR
 • autóbusz 55 USD 45 EUR
 • személyautó+utánfutó 42 USD 35 EUR
 • kamion 95 USD 85 EUR

Orjahovo-Becket

 • személyenként 4 USD 3 EUR
 • személyautó 22 USD 17 EUR
 • autóbusz 55 USD 45 EUR
 • személyautó+utánfutó 40 USD 35 EUR
 • kamion 95 USD 95 EUR
 • mikrobusz+utánfutó 50 USD 45 EUR
 • autóbusz+utánfutó 65 USD 55 EUR

Fenti díjakon kívül a belépéskor a jármű fertőtlenítéséért (a fertőtlenítő vályún történő áthaladásért) 2 USD-t kell fizetni.

Az autós turisták ne aludjanak az autóban, általában kerüljék az éjszakai autózást, értéktárgyakat, autós táskát, stb. napközben se hagyjanak ellenőrizetlenül a gépkocsiban!

A bolgár rendőrség központi segélyhívó száma: 166, a mentőké 150, a tűzoltóságé 160. A belépő külföldiek a határállomásokon a rendőrség hívószámait idegen nyelveken ismertető tájékoztató füzeteket kapnak.

Autómentő telefonszáma: 91-146

A rendőrök egyenruhája kék színű, de a közlekedési rendőrök kiegészítésként sárgás-zöldes fényvisszaverő mellényt viselnek.

A közlekedési rendőrség (KAT) személygépkocsijain a különleges megkülönbözető jelzést (kék lámpa) a szélvédő felső részénél, annak teljes szélességében helyezték el.

Háromféle utcai telefon üzemel Bulgáriában:

 • BTK (állami), a fülke színe szürke, zsetonnal működik (1 zseton ára: 50 sztotinka).
 • Mobika (magán), a fülke színe kék, kártyával (5-15 BGL) és zsetonokkal is működik.
 • Bulfon (magán), a fülke narancsszínű, csak kártyával (5-25 BGL) működik.

A megfelelő kártyákat és zsetonokat újságárusító pavilonokban, üzletekben, stb. lehet megvásárolni.

Elenite nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Elenite adatlap(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek