Róma, Nápoly, Capri, Pompeji és az Amalfi

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
276418
Utolsó frissítés:
2021.10.22. (P)
149 000 Ft / fő (alap ár)
4 nap/3 éj
190 500 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
Utazásunk fókuszában az Amalfi-térség áll, ahol hemzsegnek a világhírű látnivalók: maga az Amalfi-partvidék is UNESCO-védettség alatt áll bájos kisvárosaival és a maga többszáz méteres sziklafalaival, csakúgy, mint Nápoly történelmi belvárosa. De felkeressük majd a különleges Pompejit, amit a szomszédos Vezúv kitörése konzervált az utókornak, és megismerkedünk a mesés Capri szigetével is. Az októberi, kifejezetten kellemes klíma kedvez a látogatásnak, szóval, ha belekóstolna a Dolce Vitába vagy csak egy szelet pizzába ott, ahol az elsőt dagasztották anno, várjuk jelentkezését!

Az utazás kiemelt értékei:

 • Utazás közvetlen repülőjáratokkal
 • Az összes fontos látnivalót érintő gazdag programkínálat, világörökségi helyszínekkel
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • Az utazás az őszi szünet idejére esik

 

Szállás: Meracto San Severinóban, a San Severino Park Hotel & Spa**** szállodában.  A színvonalas szálloda légkondicionált szobái LCD televízióval, minibárral, telefonnal, széffel és wifi-hozzáféréssel rendelkeznek. A szálloda ideális választás a környék felfedezéséhez, lévén, hogy a fontosabb látnivalók egy órán belül elérhetőek.

Programok:
 

október 22. péntek
Elutazás Budapestről Nápolyba közvetlen repülőjárattal (19:10–20:50). Érkezés után különbuszos transzfer Mercato San Severinóba, szállás elfoglalása.

október 23. szombat
Ma a Sorrentói-félsziget látványosságaival ismerkedünk. A Salernói-öblöt határoló partvidék kivételes szépsége már az ókorban költemények sokaságát ihlette, talán mi is dalra fakadunk majd a látványtól. Először Positanót keressük fel, ahol a sziklaoldalakra lépcsőzetesen épült színes házak - melyek félúton vannak a föld és az ég között - teraszáról pazar látvány tárul szemünk elé. Következő állomásunk a vidék névadója, az egykor gazdag, Velencével is vetélkedő kereskedőváros, Amalfi; majd kirándulásunkat Ravellóban a tengerszint felett 350 méterrel tornyosuló kisvárosban zárjuk.

október 24. vasárnap
Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Capri szigetére (helyben fizetendő, 110 EUR/felnőtt, 80 EUR/gyermek) A szigetke már az ókorban is felkapott üdülőhelynek számított több mint kellemes klímája és lenyűgöző panorámája miatt. A hely jelentőségét mutatja, hogy a különösen pompakedvelő (és mellesleg őrült) római császár, Tiberius is innen irányította birodalmát. A szigetre rövid hajóúttal kelünk át Sorrentóból, bejárjuk majd a hegytetőn található Capri városkát, ahol az időnket sétával, fagylaltozással esetleg vásárlással tölthetjük; meglátogatjuk majd Augustus kertjét, ahol a buja vegetáció mellett élvezhetjük azt a bizonyos panorámát is. Végezetül eljutunk majd a kevésbé nyüzsgő Anacapri városába is.

október 25. hétfő
Reggel kijelentkezés a szállodából, majd utazás Pompejibe. A Római birodalom idején virágzó települést a szomszédos Vezúv kitörése pusztította el Kr.e. 79-ben.  Az utcákat és épületeket helyenként 10-12 méternyi hamu- és kőzettakaró borította be, így őrizve meg azokat az utókor kíváncsi szemeinek. Pompeji látogatásunk után rövid buszozással Nápolyba utazunk. Érkezés után gyalogosan vetjük be magunkat az óváros és Spaccanapoli zegzugos sikátoraiba, megtekintjük a Nápolyi dómot, és nézelődünk a város főutcáján, a Via Toledón. Megállót tartunk a Plebiscito téren, ahonnan beláthatjuk a Királyi Palotát, az Operaházat és a Szent Ferenc bazilikát is. Este transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre (21:25-22:25).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegyek a Budapest-Nápoly útvonalon, a Wizz Air közvetlen járataival
 • Repülőtéri illetékek
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • Különbuszos transzferek a program során
 • Három éjszaka szállás Mercato San Severinóban, a San Severino Park**** hotelben
 • Reggeli a szállodákban
 • A programban szereplő összes kirándulás és városnézés
 • Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt

 

 


 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás Latinum utazás, nyaralás Róma utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások