Római séták és Firenze

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
városnézés
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
437878
Utolsó frissítés:
2024.10.23. (Sze)
5 nap/4 éj
180 147 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap: Budapest-Chianciano Terme
Kora reggeli indulás Budapestről. Folyamatos utazás a Székesfehérvár-Nagykanizsa útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Esti érkezés a szállodába.

2. nap: Orvietó-Róma
Reggeli a szállodában, majd folytatjuk utazásunkat. Mai első megállónk Umbria tartomány festői városa, a tufasziklára épült Orvietó lesz. Olaszország egyik legszebb dómja, mozaik remekekkel és Signorelli freskókkal fogadja a látogatókat. Megtekintjük az Itália csodájának nevezett gótikus Dómot, majd rövid séta a varázslatos középkori óváros hangulatos kis utcáin. Továbbutazás Róma irányába. Érkezés Lazio tartomány fővárosába, az „Örök városba” a kora délutáni órákban. Látogatás a Világörökséghez tartozó történelmi városközpontban. Városnézésünk programjából nem maradhat ki a Piazza Venezia, az ókori Róma impozáns hagyatéka, a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja és Róma jelképe, és a Kolosszeum sem. (Forum Romanum és Kolosszeum magyar nyelvű vezetéssel 19.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!) Szálláshely elfoglalása Róma közelében az esti órákban.

3. nap: Vatikán-Róma
Ma a világ legkisebb szuverén államának, a kereszténység központjának a felkeresésére indulunk. A Tevere jobb partján fekvő Vatikánváros központja természetesen a Szent Péter sírjára épült bazilika. Látogatás a Vatikánban, ahol számos világhírű remekművet tekinthetünk meg, kezdve a Raffaello termekkel, a Sixtus-kápolnával és Michelangelo leghíresebb, és az egyetlen, általa szignált alkotását, a Pietá szobrát is látni fogjuk. A Vatikáni Múzeum művészeti kincseinek és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintése, részletes tárlatvezetéssel. (Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel 24.900,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő!) Délután számos látnivaló vár még ránk: a Piazza Spagna-n elterülő Spanyol lépcső a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja, a Trevi kút, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található, a Pantheon (Raffaello sírjával) és az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét. Szálláshelyünkre az esti órákban érkezünk vissza.

4. nap: Róma-Firenze
Délelőtt még folytatjuk római barangolásunkat. Látogatást teszünk a Szt. Pál Bazilikában, majd rövid szabadidő. A déli órákban búcsút veszünk Rómától és megkezdjük utazásunkat Toszkána meseszép fővárosa felé. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 383 ezer lakosával, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. A város tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Firenze látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, a város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Gyalogos városnézés helyi idegenvezetővel a történelmi városközpontban. Programunk során a város legfontosabb látnivalóiból kaphatunk egy kis ízelítőt. Belvárosi sétánk során érintjük a híres Uffizi képtár épületét, a város politikai központját a `Piazza Signoria`-t és az impozáns Dóm teret is megtekintjük, Giotto híres harangtornyával és a város jelképének számító gótikus székesegyház épületével. Városnézésünk után, utazás a szálláshelyre.

5. nap: Montecatini Terme-Budapest
Reggeli a szállodában, majd megkezdjük utazásunkat Magyarország felé. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 3.650-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 4.750-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%)
Biztosítás: 6.000-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Róma / helyi idegenvezető+regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
Róma / közlekedés 7 EUR/nap
Róma / Pantheon 5 EUR
Orvieto / közlekedés 3 EUR
Orvieto / Dóm 5 EUR
Firenze / helyi idegenvezető +regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)

Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

Tisztelt Utasaink!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Vatikáni Múzeumok és a Colosseum belépők foglalása a szabad helyek függvényében elővételben történik, de előfordulhat sajnos,
hogy a hatályban lévő szabályok és korlátozások miatt a belépéseket nem tudjuk minden esetben garantálni.
A Vatikán a Szent Péter Bazilika látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozhatja.
Köszönjük megértésüket!

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik DVD, büfé
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05.00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.) 06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00





 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás Latinum utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások