Közép-Dalmácia nyaralás

A Közép-Dalmáciai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Közép-Dalmáciai nyaralás, a Közép-Dalmáciai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 55 utazás közül választhat.

Közép-Dalmáciai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Közép-Dalmácia utazás TOP 10

Az összes Közép-Dalmácia nyaralás »

Az összes Közép-Dalmácia nyaralás »

Közép-Dalmácia ismertetőKözép-Dalmácia üdülőhelyek

Közép-Dalmácia legjobb szállodái

3.8pont - 1 értékelés
Hotel Palma 3*

Hotel Palma 3*

Makarska
Ár:
  99 500
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Makarska gyönyörű, a szoba jó volt.

Nem tetszik:
Az étteremben nem volt légkondicionálás, az étel választék nekünk nem volt megfelelő. Voltunk már hasonló hotelben, ahol összehasonlíthatatlanul sokkal jobb volt az ellátás.

Egyéb:
Makarska gyönyörű, de nagyon túlzsúfolt volt, a strandon ha hajnalban nem foglaltunk helyet, akkor később már egy fűszálat sem lehetett elejteni. Összességében nagyon jó nyaralás volt.
3.5pont - 4 értékelés
Appartements Medena

Appartements Medena

Trogir
Ár:
  99 928
Ft / apartman / hét-től (6 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Közel volt a tenger

Nem tetszik:
A környék eléggé lepukkant.

Egyéb:
3.2pont - 1 értékelés
Ivan Apartmanház

Ivan Apartmanház

Trogir
Ár:
  113 428
Ft / apartman / hét-től (5 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Nagyon kellemes és szép volt az apartman környéke. Közel volt a strand, a kiszolgáló egységek. Hangulatos programok voltak a kikötőben és környékén esténként.

Nem tetszik:
Az apartman felszereltsége kicsit hiányos volt. A sziget megközelíthetősége, ahol a szállás volt az egy bevezető hídon át rendkívül problémás volt. Mind az odaérkezésnél, mind pedig a Trogirbeli kirándulások alkalmával 1-1,5 órás dugóval kellett számolni mire ki-vagy bejutottunk a szigetre.

Egyéb:
Közép-Dalmácia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Közép-Dalmácia beszámolók

Bodhnath, az óriás sztupa, Nepál egyik jelképe

Bodhnath, az óriás sztupa, Nepál egyik jelképe

Hotel Alem 2*, Kozino, Basko Polje, Horvátország, Dalmácia, Közép-Dalmácia
Címke:

Bodhnath és környéke ad helyet a legnagyobb tibeti sztupának, és számos tibeti buddhista kolostornak.A sztupa öt részből áll, a talapzat, a lefordított csésze alakú test, egy négyszögletes rész, minden égtáj felé néző Buddha szemével, egy 13 lépcsőből álló, bronzzal borított részből (a 13 lépcsőfok, amit Nirvanába jutáshoz végig kell járni) és a Nirvánát szimbolizáló oszlopból.Mi először kora délután jártunk ott. Nap közben csak lézengenek a hívők, a sztupa körül lényegében csak [...]

A teljes bejegyzés

-

-

Hotel Biokovka 3*, Makarska, Surat Thani, Thaiföld, Horvátország, Koh Samui, Dél-Thaiföld, Dalmácia, Közép-Dalmácia
Bhután nemzeti sportja (ők azt mondják játéka) az íjjászat. Az országban járva mindenütt lehet játékosokat, versenyeket látni. Külön vannak mérkőzések hagyományos bambusz íjjakra és nyilakra, valamint ultramodern szénszálas felszerelésre. 145 méterről lőnek egy egy méter magas 20 cm széles táblára. Két féle találat van: amikor csak simán eltaláljáka tábált, és amikor a táblára rajzolt körbe (bika szemébe) megy a nyíl. A találatot mindig örömtánc követi. Nagyon mókás íjjászatot nézni. A másik [...]

A teljes bejegyzés

Tucepiu, Bluesun Hotel Afrodita 4*

Tucepiu, Bluesun Hotel Afrodita 4*

Bluesun Hotel Afrodita 4*, Tucepi, Horvátország, Közép-Dalmácia, Dalmácia, Makarskai Riviéra
Címke:

Nagyon szép környezet, kristály tiszta víz, kényelmes szállás és barátságos személyzet fogadott minket.. Az ételek finomak és változatosak voltak. Tucepi nagyon szép. Elégedettek voltunk. [...]

A teljes bejegyzés

Közép-Dalmácia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Közép-Dalmácia utazási magazin

A tenger és a természet csodái - Sibenik

 Sibenik a Krka folyó Adriai-tengerrel való találkozásánál fekszik. A többi dalmáciai várostól eltérően, melyeket illírek, görögök vagy rómaiak alapítottak, az 51 ezer lakosú, Horvátország harmadik legnagyobb kikötővárosának számító Sibeniket horvát törzsek hozták létre, majd egykoron ez is Velencéhez tartozott. Számos történelmi értékén kívül, itt található Horvátország egyik legjelentősebb műemléke, az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő Szent Jakab-székesegyház, melyeken nyomon követhetjük a középkori városfejlődés állomásait. De Sibenik természetesen csodás természeti környezetével is a turisták kedvencei közé tartozik. A tenger felől számos kis sziget, a szárazföldön pedig a csodás Krka Nemzeti Park övezi a várost – és bőven akad megfelelő hely a fürdőzésre is. Az éjszakai szórakozásra vágyók pedig jó néhány szórakozóhely, klub, pub vagy kávézó közül választhatnak.   A számos templom mellett több erőd és vár is növeli vonzerejét, melyekről csodás kilátás [...]
Teljes cikk

Rengos elismerés Horvátországban

Rangos elismerést kapott a TUI vendégeitől az Afrodita szálloda A TUI nevű német utazásszervező iroda vendégeinek szavazatai  alapján Makarskai Riviérán fekvő híres üdülőhelyen, Tučepiben lévő Afrodita szálloda is felkerült a világ száz legkedveltebb szállodájának listájára. A Bluesun csoport tulajdonában lévő szálloda 6000, a világ legkülönbözőbb tájain található versenytársával szemben nyerte el TUI Holly elnevezésű elismerést. Az Afrodita a legkellemesebb nyaralás kategóriában kapta a legmagasabb pontszámot. Tučepi, ez a kedvelt közép-dalmáciai üdülőhely a Biokovo hegység lejtőin, a tenger partján terül el. Többek között fenyőerdőiről és csodaszép kavicsos strandjairól ismert. A négycsillagos Afrodita szálloda, amely már tavaly is elnyerte ezt a rangos elismerést, 305 férőhellyel rendelkezik, továbbá számos vendéglátóipari szolgáltatással, illetve wellness-központtal, medencével és rekreációs lehetőségekkel várja vendégeit. [...]
Teljes cikk

Biograd és Primoąten Európa 12 legszebbje között

Biograd a városok, Primoąten pedig a települések kategóriájában – mindkettő ismert dalmáciai üdülőhely – került be az Európa 2007. Aranyvirága elnevezésű verseny 12 legjobbja közé az arany, ezüst, és bronz érméért folyó küzdelemben. Ezen szép elismerést a brüsszeli székhelyű „Európai Szövetség a Virágokért és a Tájért” ítéli oda. A fenti két horvát üdülőhely sikere annál is inkább figyelemreméltó, mivel a nem kevesebb, mint 27.000 benevezett helyiség közül csupán 5600 jutott tovább. Az említett európai szervezet küldöttsége nemrégiben Biogradban és Primoątenben tett látogatást követően elismerését fejezte ki a látottakkal kapcsolatban. Noha a 12 legjobb közé történt bejutás már magában is igen szép eredmény, az ideérkező turistáknak extra visszaigazolásként is szolgálhat abban a tekintetben, hogy az ilyen pompázatos településekre érdemes ellátogatni. Az eredményhirdetéssel egybekötött záróünnepség minden évben más-más helyszínen kerül megrendezésre, 2008. [...]
Teljes cikk
Közép-Dalmácia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Közép-Dalmácia nyaralás »
 

Közép-Dalmácia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Közép-Dalmácia nyaralás »

Közép-Dalmácia leírásVízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Közép-Dalmácia nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Közép-Dalmácia adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások