Isztria nyaralás

A Isztriai nyaralás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Isztriai nyaralás, a Isztriai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 19 utazás közül választhat.

Isztriai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Itthonról fél nap utazással egy más világba csöppenünk: más mentalitás, más éghajlat, más ennivalók, rengeteg sziget, tenger és nap. Ez Horvátország.

Isztria utazás TOP 10

Az összes Isztria nyaralás »

Az összes Isztria nyaralás »

Isztria ismertető

Az örök turista zarándokhely és varázslatos tengeri világa – Isztria
Az Adriai-tenger északi részén a Trieszti- és Kvarner-öböl között elhelyezkedő Isztria területének túlnyomó része Horvátországhoz tartozik, és ebből adódóan a közép-európai országokhoz viszonylag közel fekvő horvátországi úti cél. A horvátországi régióra eső Isztriai-félszigetnek több szász kilométer hosszú partszakasza – magányos öbleivel, a legszélesebb strandolási igényeket is kielégítő sziklás-kavicsos, vagy éppen homokos strandjaival, szárazföidi területének élővilágát tekintve változatos tájaival – nem csak a nyári hónapokban várja a nyaralni és felüdülni vágyó nyaralókat.

Az évente csaknem ötmillió túristát és nyaralót fogadó Isztriát, azonban mégis az egyedülállóan varázslatos természeti szépséggel megáldott tengerpartja és strandjai tették a turisták örök zarándokhelyévé. Isztria a horvátországi nyaralók számára ezzel együtt sem csak népszerű tengerparti városaival vált igazán vonzóvá, hiszen Isztria horvátországi részein egyaránt megtalálhatók a dombos, hegyes tájegységek, középkori falucskák, és a buja zöldellő mezők is.

Egy isztriai nyaralás során lehetőségünk lesz arra, hogy felkeressük a fontosabb városokat, strandoljunk a tengerpartokon, illetve látogatást tegyünk a legkisebb településeken is. Az isztriai nyaralást választók számára az sem mellékes információ, hogy Isztriához földrajzilag nagyon közel helyezkednek el Krk, Cres, Losinj és Rab szigetei, amelyet az Adria teljes térségét ismerők az övezet egyik legszebb tájának tartanak. 

Isztria horvátországi partszakaszának tengerparti üdülővárosai és strandjai

Isztria tengerparti vonulata a horvát tengerpart legészakibb szakasza, amelynek partján mindenekelőtt Savudrija, Umag, Novigrad, Rovinj, Pula, Medulin és Rabac településeket említhetjük. Persze az isztriai nyaralás szerelmeseinek is egyik legfontosabb kérdésköre a strandolás és annak lehetőségei. Isztria horvátországi szakaszán gyakorlatilag számtalan strand található és persze a teljes félsziget is telis-tele van öblökkel, félszigetekkel, amelyekből sok helyszínt kifejezetten a strandolás szerelmeseinek alakítottak ki. 

Pulától a Kamenjak-félszigetig

Ezek közül Pula környékén – jóllehet nem kifejezetten fürdőváros – természeti szépsége miatt rengeteg lehetőség van a kristálytiszta tengervízben való fürdőzésre, ráadásul nem egy öböl is található itt – mint a Gortanova-öböl – amelynek egyértelműen lassan mélyülő kavicsos partszakasza várja az isztriai nyaralás szerelmeseit. Pula tengerparti strandövezete az óvárostól délre, a Stoja városrésztől egészen a Banjole-i területig tart, ahol a kiépített sétány igénybevételével kényelmesen végigjárhatjuk az összes fellelhető strandot.

A Verudela nevű üdülőövezet tengerparti szakaszán – amelynek peremén festői szépségű meredek sziklafal is magasodik – illetve a félsziget határolta öböl túloldalán található Pjescana Uvala, azaz „homokos part“ nevű területen már színvonalas szállodák, szolgáltatások és kiépült strandok is találhatóak. Az isztriai nyaralást választók számára megtévesztő lehet, hiszen nevének jelentése ellenéra a part itt is kavicsos. A csaknem három kilométert hosszúságot is meghaladó Kamenjak-félszigeten igen sokszínű partszakasszal találkozhatunk,  a hegyes sziklás, meredek sziklafalakban végződő strandoktól, az apró-és nagykavicsos partokig bezárólag. 

Isztria további fürdőhelyei Horvátország gyöngyszemétől Moscenicka Draga üdülőhelyig

Ugyancsak kihagyhatatlan az isztriai nyaralást választó turisták számára a Horvátország gyöngyszemének számító Opatija, amely az Oszrák-Magyar Monarcia időszakában is már kedvelt fürdőparadicsom volt és mint ilyen ma is várja kavicsos, sziklás tengerparti szakaszával a nyaralókat. Igazán nagyigényű nyaralóknak való hely – a teljesség igénye nélkül – a festői üdülőváros Moscenicka Draga, amelynek tengerparti strandja – azon túlmenően, hogy kavicsos és igen lassan mélyülő, gyermekes családoknak kifejezetten ideális parttal rendelkezik – Isztria egyik leghangulatosabb sétányával rendelkezik. Mesébe illő öbleinek közelében természetesen minden szolgáltatás elérhető, a part mentén pedig ízlésesen kialakított zuhanyzók, és öltözők találhatóak. Moscenicka Draga minden olyan isztriai nyaralásban gondolkodó számára ideális üdülőhely, aki a színvonalas és megfizethető éttermek, bárok, és üzletek mellet – az isztriai tenger kristálytiszta vizének mélye iránt is érdeklődve – búvároktató szolgáltatást is szeretne igénybe venni. 

Isztria egyéb látnivalói

Nem véletlenül nevezik Isztriát egyes útikünyvek és beszámolók a kazun vidékének, hiszen ennek a gyönyörű világnak számtalan pontján – mint ahogyan Európa több pontján is – még manapság is láthatóak ezek a jellegzetesen lapos kövekből emelt kör alakú kis építmények. A feltételezhetően római korban emelt építmények egyikét a legegyszerűbben Svetvincenat mellett tekinthetjük meg.

Isztria véget nem érő kihagyhatatlan látnivalói közül minden isztriai nyaralást tervező számára megtekintésre ajánlott a félsziget egyik legbékésebb helyének számító Duga Luka, valamint az ide érkezőket valóságos időutazásra invitáló Kotli faluja, amelynek omladozó, zöld növényzet által takart falai száz évekkel „röpítik vissza“ a múltba az ide látogatókat.

 
Isztria nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Isztria üdülőhelyek

Isztria legjobb szállodái

4.2pont - 8 értékelés
Hotel Delfin 2*

Hotel Delfin 2*

Porec
Ár:
  156 500
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:
Tengerparti, mozgalmas de mégis hangulatos,tiszta fenyőfákkal körülvett környezet, az óváros közel és nagyon szép,sirályok,kis szigetek,kirándulóhajók teszik szinesebbé,kiépitett és magányos strandszakaszok,minden a közelben.

Nem tetszik:
Ilyen nem volt

Egyéb:
Gyönyörűen felujitott,világos,barátságos,szép gondozott park, tengerparti, saját medence.. Nagyon jó ár-érték arány.Mindig teltház,ami jellemzi a népszerüségét. Minden nap élőzene. Wifi,butik,bankjegykiadó automata, kedves segitőkész személyzet.Csillagos ötös!Étkezés szuper,főszezonban nagyobb gyümölcs választék.Negyedik alkalommal is nagyon élveztük.
!pont - nincs értékelés
Hotel Laguna Istra 3*

Hotel Laguna Istra 3*

Porec
Ár:
  289 500
Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
!pont - nincs értékelés
Joso Apartmanház

Joso Apartmanház

Pula
Ár:
  145 900
Ft / apartman / hét-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Isztria nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Isztria beszámolók

Pokhara, második nap

Pokhara, második nap

Chalets Cimes, La Toussuire, Duga Uvala, Franciaország, Horvátország, Sybelles sírégó, Síterepek Franciaországban, Isztria
2011. február 5. szombat ---------------------- ----- PokharaA mai nap minden különösebb esemény nélkül telt el. Reggel korán felébrendem, egy kevés idő volt napfelelétéig. Felmentem a tetőre megnézni a kilátást a hegyekre. Nap közben megint befelhősödött, de korán reggel a guest house tetőteraszáról tisztán lehetett látni a teljes Anapurna hegyláncot, az Anapurna II-vel és a Fish Tail Peakkel.A svéd manussal találkoztam reggel a kávézóban, megnéztük a Hegymászó Múzeumot [...]

A teljes bejegyzés

Isztria nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Időjárás

A Nap szerelmeseinek paradicsoma – Isztria időjárási viszonyai 
 
Isztria mediterrán klímájának köszönhetően – mindenekelőtt az évente csaknem kétezerötszáz napos órát számláló időjárási viszonyai miatt – Horvátországnak ebbe a csodálatos világába fürdővendégek és napimádók sokasága vonzódik, különösen a főszezonnak számító július-augusztusi hónapok 30 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletű forró periódusában.

A nap és tengervíz kedvelőinek elsősorban a július, augusztus és szeptember hónapok lehetnek a legideálisabbak, hiszen a kristálytiszta és métereken keresztül átlátszó tenger átlaghőmérséklete augusztusban a legmelegebb, amikor bizony a 27 Celsius fokot is elérheti.

A hegyes vidéken túrát tervezőknek, illetve az isztriai természetvédelmi területek és parkok kedvelőinek a nem túl meleg, ám kiváló időjárási körülményekkel jellemezhető április-május hónapok jöhetnek számításba a maguk 18-21 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletével. Az okróberi hónapra jellemző késő őszi enyhe, mediterrán klíma pedig kiváló alkalmat nyújt arra, hogy túracipőt húzva vagy kerékpárra pattanva fedezzük fel Horvátországnak eme varázslatos vidékét.




Isztria nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Isztria nyaralás »

Isztria leírás

Isztria kb. 90 km hosszú és 60 km széles, csodaszép, hazánkból könnyen és gyorsan elérhető félsziget Horvátország nyugati részén. Gyönyörű történelmi városai, mesébe illő halászfalui, kisebb-nagyobb tengerbe nyúló földnyelveken elhelyezkedő tengerparti települései, és az Adria kristálytiszta, türkizkék vize évről évre több látogatót csalogat ide.
A túlnyomórészt sziklás partot, ahol legtöbbször kiépített lejárók visznek a vízhez, sok helyen homokos és kavicsos szakaszok törik meg. Porec
A nyugat-isztriai Poreè a horvát Adria minden bizonnyal egyik legfelkapottabb úticélja, ahol szinte lépten-nyomon szembetaláljuk magunkat a városka gazdag ókori, román kori és gótikus kultúrájának igen látványos lenyomataival. A helyi hagyományokhoz híven magas szintû idegenforgalmi szolgáltatások - mindenekelõtt rendkívül sokrétû szálláskínálat - rengeteg mûemlék és urbanisztikailag nagy gonddal elrendezett közterek, parkok várják az idelátogatókat.

Pula
Pula, az Adria keleti partjának legõsibb városa már mintegy 3000 évvel ezelõtt is lakott település volt, ahol az azóta kihalt hisztri népcsoport élt.
A Kr. e. 3. századból származó híres pulai aréna szinte szimbóliumává vált ennek a számos ókori mûemlékkel büszkélkedõ, reneszánsz költõk által is megénekelt városnak. Napjaink legnagyobb isztriai városa enyhe klímával, adriai viszonylatban is igen tisztának számító, jól felszerelt városszéli strandokkal várja látogatóit. Bizonyosodjon meg minderrõl Ön is - személyesen! Aréna - az antik Pula legbecsesebb mûemlékegyüttese egyben a világ hatodik legnagyobb, ma is álló amfiteátruma. Nyaranta színvonalas kulturális és szórakoztató események impozáns színhelyéül szolgál. Pula idegenforgalmi kapacitásának jó része a város körüli, mediterrán fenyvesekkel borított partvidékre összpontosul. Pulából igen hamar elérhetõ a Brijuni Nemzeti Park, a mintegy 190 km-es isztriai partszakasz teljes egésze, de a félsziget festõi szépségû belsõ tájai, városkái is emlékezetes kirándulásokat ígérnek a Pulában nyaralóknak!

Rovinj
Rovinj, az isztriai városok egyik legszebbike, az Isztria félsziget turistaparadicsomnak számító, nyugati partján helyezkedik el. Nagy urbanisztikai mûgonddal kialakított hangulatos közterein sétálva lépten-nyomon a régmúlt - illír, római kori és velencei idõkbõl származó - emlékeire bukkanunk. A rendkívül változatos kikapcsolódási és szórakozási lehetõségeket nyújtó Rovinjban találjuk a horvát tengerpart egyik legmodernebb vitorláskikötõjét is. Az \"Arany fok\" (Zlatni rt) nevû parkerdõben pedig a nap minden szakában jól fog esni egy üdítõ séta.

Umag
Az Isztria félsziget északnyugati részén egy nagyobb öböl partján, több európai útvonal találkozásánál található Umag a térség legmagasabb színvonalú sport- és idegenforgalmi szolgáltatásaival várja látogatóit - köztük mintegy 64 jól felszerelt teniszpályával! Valóságos paradicsom az aktív kikapcsolódást, változatos nyári programokat és színvonalas ellátást keresõ turisták számára. Umag városa nyaranta - minden év júliusában - otthont ad a CROATIA OPEN nevû ATP-teniszbajnokságnak, melyen a fehér sport legnevesebb hazai és külföldi mûvelõi is részt szoktak venni.

Novigrad
A már az ókorban is lakott Novigrad az Isztria nyugati partvidékének egyik közismert nyaralóhelye. Kanyargós sikátorai és apró terei gazdag kulturális és történelmi hagyományokról tanúskodnak. Az idelátogatót mindemellett változatos és magas színvonalú turisztikai szolgáltatások várják. Egy tökéletes nyaraláshoz ennél több aligha kellhet!

Strandok
- Medulin: sekélyvizû kavicsos, sziklás, fürdõcipõ javasolt
- Novigrad: betonozott, nagyrészt sziklás, apró kavicsos
- Porec: sekély, betonozott, sziklás, apró kavicsos, strandszervizzel
- Pula: sziklás, betonozott, apró kavicsos
- Rabac: kavicsos és sziklás strandok, rengeteg öböllel
- Rovinj: lassan mélyülõ, sziklás strand, részben kövezett napozókkal
- Umag: sziklás és kavicsos strandok, napozókkal
- Vrsar: sziklás és kavicsos strandok, nagyrészt zuhanyozóval és parti sétánnyal

Isztria nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A Magyar Köztársaság horvátországi képviselete:
Zágráb:
Pantovzak 255-257, 10 000 Zagreb
Tel: 385-1-4890-906,
Fax: 385-1-457-9301

A Horvát Köztársaság magyarországi képviselete:
1065 Budapest, Munkácsy Mihály utca 15.
Tel:  354-1315, 269-5854, Fax: 354-1319

A horvát pénzt illetően az egyes személyek a Horvát Köztársaságba, ill. a Horvát Köztársaságból max. 2.000 Kunát vihetnek magukkal. A háziállatok ideiglenes, rövid időre történő bevitelét illetően (a tulajdonos turistaútja során, háziállatok kiállításán történő részvétel céljából és hasonlók) a tulajdonos köteles a háziállatot bejelenteni a horvát vámszervek munkatársának. A tulajdonosnak emellett rendelkeznie kell a következő dokumentumokkal: a kutya, vagy macska gazdájának rendelkeznie kell a háziállat oltási könyvével, amelyen szerepelnek az állat azonosító adatai és azonosító jelei. A három hónapnál idősebb kutyáknak és macskáknak veszettség elleni védőoltással kell rendelkezniük, azzal a megkötéssel, hogy az oltásnak a beutazás előtt legalább 15 nappal, de legfeljebb 6 hónappal kellett megtörténnie. Egyéb háziállatok tekintetében (díszmadarak, teknőcök és hasonlók) állatorvosi bizonyítvány szükséges arról, hogy a háziállat egészséges, amelyben szerepelnie kell a következő adatoknak: származás, azonosító jelek, egészségi állapot.

A Horvát Köztársaságba gépjárművel történő beutazás során az érvényes vezetői engedély és forgalmi engedély mellett rendelkezni kell a beutazáshoz használt gépjárműre vonatkozó érvényes nemzetközi biztosítási zöldkártyával is. Személyautók, csónakok, hajók, lakókocsik és más szállítóeszközök ideiglenesen max. 6 hónap időtartamra vihetők be, olyan szállítóeszközök tekintetében,

  • amelyet ideiglenesen visz be az országba állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldi munkahellyel rendelkező személy,
  • amelyet saját szükségletei céljából használ állandó külföldi lakcímmel, vagy külföldön ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személy,
  • amelyet külföldön regisztráltak, illetve helyeztek forgalomba az állandó külföldi lakcímmel, külföldi munkahellyel, vagy külföldi telephellyel rendelkező személy nevére.

A fent említett személyek külön formális eljárás nélkül bevihetnek különböző személyes tárgyakat, beleértve a speciális és sportfelszereléseket, amelyekre szükségük van a Horvát Köztársaságban való tartózkodásuk során pihenés, szórakozás, egészségmegőrzés, stb. céljából. Kulturális javak (ritka gyűjtemények, archeológiai leletek, képek, szobrok, régi könyvek, stb.) csak a kulturális örökség védelmét ellátó és ebben illetékes hatóság engedélye alapján vihetők be az országba, illetve ki az országból.

Isztria nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Isztria adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások