Vietnám, Kambodzsa és Laosz 2023

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
városnézés
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
372715
Utolsó frissítés:
2023.11.19. (V)
15 nap/12 éj
1 475 500 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
A program tervezett útvonala:

1. nap:
Budapest – HanoiElutazás menetrendtől függően Budapestről, európai átszállással érkezés Hanoiba.

2. nap:
HanoiVietnam fővárosába, Hanoiba érkezünk, a menetrendtől függően a belváros nyüzsgő francia negyedében riksán ringatózva ismerkedünk a város nevezetességeivel. Majd a Hoan Kiem-tó egyik kis szigetén a Jade-hegy templomának megtekintése után elfoglaljuk szállásunkat. Délutáni egy kis pihenés után az ezeréves hagyományra visszatekintő vízibábszínház elragadó, kedves műsora kelti életre a vietnami monda- és mesevilágot, valamint a hétköznapokat. Utána egy tipikus helyi étteremben vacsorázunk, majd visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap:
Hanoi – Halong Bay hajózásReggeli után folytatjuk Hanoi megismerését: a Ho Chi Minh Komplexumnál kezdjük napunkat, ahol Ho Chi Minh mauzóleumának megtekintése után egykori lakóházát és az egy oszlopú pagodát is meglátogatjuk. Napunk végén az Irodalom Templomával ismerkedünk. Ebéd, majd a világörökség részét képező Halong-öbölbe utazunk, ahol szállásunk is lesz. Útközben bepillantást nyerhetünk Vietnám minden napjaiba és a vidéki emberek életébe.

4. nap:
Halong Bay – Hue (800 km)Reggeli a szállodában, majd kb. 5 órás hajózásra indulunk a Világörökség részét képező, lenyűgözően szép Halong öbölben. A Mennyei Palota Barlangjában szebbnél-szebb és különleges cseppkőképződményeket figyelhetünk meg, majd dús növényzettel borított kisebb-nagyobb sziklák között hajózunk. A felső decken napozóagyak biztosítják kényelmünket, ahonnan Vietnám kétségtelenül legszebb vidékének természeti szépségeiben gyönyörködhetünk. Friss tengeri halból és zöldségekből készül a helyi finomságokból álló ebédünket a hajó fedélzetén fogyasztjuk el. Az előétel az ázsiai nagy kedvenc: a tavaszi tekercs lesz, aminek készítésébe bárki bekapcsolódhat. Hajókázás után az öbölben folytatott tengeri gyöngy tenyésztés rejtelmeibe nyerünk bepillantást, majd a Noi Bai repülőtérről Hue-ba repülünk. Transzfer a szálláshelyre.

5. nap:
Hue: az ősi császárvárosReggeli után az Illatos-folyón a Thien Mu pagodához hajóval érkezünk. Körbejárjuk a palotát, majd a régi császárvárossal, Hueval ismerkedünk. A Citadella mellett elhaladva, a vietnámi császárok egykori rezidenciáját látogatjuk, amely a pekingi Tiltott Város mintájára épült. Ebed után Tu Duc császár mauzóleumához érkezünk, amely Huetól néhány km-re csodálatos környezetben épült. Délután egy helyi piacon jellegzetes fűszerekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel és édességekkel ismerkedünk, vásárlási lehetőség. Szállásunk Hue-ban lesz.

6. nap:
Hue – Saigon (Ho Chi Minh City) – Cuchi alagutakLuang Prabang varázslatos, elbűvölő hely, méltán vették fel 1995-ben az egész városka a Világ Kulturális Örökségei közé. Itt érezhetjük leginkább a buddhizmus belső nyugalmat, békét árasztó hangulatát, ezért az sem véletlen, hogy a világ 10 leglátogatottabb helye közt szerepel. Lunag Prabangban érdemes korán kezdeni a napot, hiszen napfelketekor tudjuk lencsevégre kapni a kolostorokból kirajzó, adománygyűjtő szerzetesek kisebb-nagyobb csoportjait. Utána reggelizünk és bejárjuk a kisvárost, amely több alkalommal volt Laosz fővárosa, 1975-ig pedig még a királyi család lakhelyéül is szolgált. A Wat Sen kolostortemplom és a városka legeslegszebb templomának, a Wat Xien Tong megtekintése után kétórás hajókázásra indulunk a Mekong folyón, a Pak Ou Barlangig, amely közel ötezer Buddha-szobrával fontos zarándokhely. Ebéd után látogatóba megyünk a „whisky village”-be, amely a rizspálinka készítéséről és kézi szőtteseiről híres. Majd a természet szerelmeseinek legnagyobb örömére a lenyűgöző Kuang Si vízesés-rendszerhez utazunk. A program során a dzsungel szívében, hatalmas növények méteres levelei között akár fürödni is lehet a vízesések tövében a többszintes, türkízkék színű, kristálytiszta vizű természet alkotta medencékben és közben gyönyörködhetünk az ámulatba ejtő trópusi növényzetben és a virágról virágra repkedő arasznyi pillangókban. A medencék után egy közel 100 méteres vízzuhataghoz érkezünk, aminek a tetejére is felmászhatunk! Vissza a szállodáig apró falvakon át vezet az egyórás út, a „pamut falu”-ban a helybeliek ősi életformáival ismerkedhetünk meg, közben bepillantunk a kis helyi buddhista templomba az esti ima idején. Luang Prabangba visszatérve a helyi éjszakai piacra csábítjuk Önt, mely vásárlás nélkül is maga a csoda! (A sok színes áru és a kis villanyégők a földön guggoló árusokkal igazan mesebeli hangulatot árasztanak.) Szállásunkra térünk vissza.

7. nap:
Saigon – Mekong-delta – My ThoReggelit követően autóbusszal a Mekong-folyó deltájához utazunk, ahol a Tien folyón hajózva a Sárkány-, az Unikornis-, a Teknős-, és a Főnix-szigetekkel ismerkedünk. A folyó mellékcsatornáira letérve közelebbről is megismerhetjük az ott lakók életét. A Sárkány és Unikornis szigeteken banán, pomelo, mandarin és mangó ültetvények között sétálunk. A Teknős- szigeten bemutatják nekünk a tipikus vietnami kókuszcukorka készítését és különböző ízesítésben, melyeket természetesen kóstolunk is. Délelőtt jut még időnk a Vinh Trang pagoda megtekintésére is My Tho mellett! Ebédünket a környék specialitásaiból összeállított menüsor adja a mai napon egy csodálatos környezetben lévő étteremben. Utána Saigonba utazunk vissza. Este vásárlási lehetőség az éjszakai piacon.

8. nap:
Siem Reap (Kambodzsa) – AngkorMegreggelizünk, majd a menetrendtől függően Kambodzsába, Siem Reap-be repülünk. Transzfer a repülőtérről, majd Angkor megtekintését a Praszat Kravan templommal kezdjük. Felejthetetlen élményt nyújt a naplemente látványa a Bakheng-templom tetejéről. A világörökség részét képező, leghíresebb Angkor Watt templomegyüttes romjai között veszünk el, amelynek mérete a pekingi uralkodó palotájával merhető össze. Estére, szálláshelyünkre térünk vissza. Szállásunk 3 éjszakán át Siem Reap-ben lesz.

9. nap:
Egész nap Angkor Thom és Angkor WatReggeli a szállodában, majd az angkori királyság egykori központjával Angkor Thom-mal ismerkedünk. A híres Déli Kapun lépünk be a területére, a Bayon-templom, Baphuon-templom, Phimeanakas templom után az Elefántos Teraszon sétálunk a Leprás király teraszára. A Ta Phrom dzsungel templom meglátogatásával fejezzük be a délelőtti programunkat. Ebéd után a Bantey Kdei, a Keleti Mebon és a Pre Rup vár bennünket és folytatjuk ismerkedésünket a hely látnivalóival, a hely szellemével.

10. nap:
Angkor – „a hely szelleme”Reggeli után a távolabbi Bantey Srei templomhoz, majd a Bantey Samre-hoz kirándulunk. Utunk rizsföldek között és a Sras Srang rituális királyi fürdő mellett vezet. Útközben rövid pihenőt tartunk egy jellegzetes kis faluban, ahol bepillanthatunk egy kambodzsai kis falu mindennapi életébe, megmutatják nekünk a pálmacukor készítésének fortélyait és meg is kóstolhatjuk azt. Ebéd után a Preah Khan, Neak Pean és a Ta Som templomok varázslatos romjait járjuk be. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.1

1. nap:
Siem Reap – Tonle Sap tó: az úszó falu-Luang PrabangSiem Reap belvárosával ismerkedünk a Királyi Rezidencia épületével és a vörös khmerek áldozatainak emlékére épült Wat Thmei (Uj Wat) gyönyörű pagodával. Ellátogatunk egy olyan kézműves tanodába, amelyet az Európai Unió hozott létre és finanszíroz. Szakképesítést nyújt és munkalehetőséget biztosít a végzős növendékeknek, emellett pedig kulcsfontosságú szerepe van abban, hogy a tradicionális kézműves iparágak fennmaradjanak Kambodzsában. A kő-és fafaragás, lakkfestés, ezüstművesség és selyemfestés hagyományos technikájával ismertetnek minket a növendékek. A délután folyamán a régi piacra érkezünk, ahol lehetőségünk nyílik vásárolni a különleges hangulatú helyszínen. Délkelet-Ázsia legnagyobb taván a Tonle Sap tavon tradicionális hajóval járjuk be az úszó falut. Délután transzfer a repülőtérre, Luang Prabang-ba utazunk, ahol két éjszakai szállásunk lesz.1

2. nap:
Luang PrabangLuang Prabang varázslatos, elbűvölő hely, méltán vették fel 1995-ben az egész városka a Világ Kulturális Örökségei közé. Itt érezhetjük leginkább a buddhizmus belső nyugalmat, békét árasztó hangulatát, ezért az sem véletlen, hogy a világ 10 leglátogatottabb helye közt szerepel. Lunag Prabangban érdemes korán kezdeni a napot, hiszen napfelketekor tudjuk lencsevégre kapni a kolostorokból kirajzó, adománygyűjtő szerzetesek kisebb-nagyobb csoportjait. Utána reggelizünk és bejárjuk a kisvárost, amely több alkalommal volt Laosz fővárosa, 1975-ig pedig még a királyi család lakhelyéül is szolgált. A Wat Sen kolostortemplom és a városka legeslegszebb templomának, a Wat Xien Tong megtekintése után kétórás hajókázásra indulunk a Mekong folyón, a Pak Ou Barlangig, amely közel ötezer Buddha-szobrával fontos zarándokhely. Ebéd után látogatóba megyünk a „whisky village”-be, amely a rizspálinka készítéséről és kézi szőtteseiről híres. Majd a természet szerelmeseinek legnagyobb örömére a lenyűgöző Kuang Si vízesés-rendszerhez utazunk. A program során a dzsungel szívében, hatalmas növények méteres levelei között akár fürödni is lehet a vízesések tövében a többszintes, türkízkék színű, kristálytiszta vizű természet alkotta medencékben és közben gyönyörködhetünk az ámulatba ejtő trópusi növényzetben és a virágról virágra repkedő arasznyi pillangókban. A medencék után egy közel 100 méteres vízzuhataghoz érkezünk, aminek a tetejére is felmászhatunk! Vissza a szállodáig apró falvakon át vezet az egyórás út, a „pamut falu”-ban a helybeliek ősi életformáival ismerkedhetünk meg, közben bepillantunk a kis helyi buddhista templomba az esti ima idején. Luang Prabangba visszatérve a helyi éjszakai piacra csábítjuk Önt, mely vásárlás nélkül is maga a csoda! (A sok színes áru és a kis villanyégők a földön guggoló árusokkal igazan mesebeli hangulatot árasztanak.) Szállásunkra térünk vissza.1

3. nap:
Luang Prabang – VientianeReggeli után tovább ismerkedünk Luang Prabang látnivalóival: felkeressük az egykori Királyi Palotában berendezett Nemzeti Múzeumot, megnézzük az Arany Buddha Templomát. Majd a városka legmagasabb hegyének tetején Buddha ereklyéket láthatunk. A hegyfelső teraszáról csodálatos kilátás nyílik a környező vidékre. A hegy lábánál a „Görögdinnye sztupát” és a Wat Visun szentélyt keressük fel. Ezt követően transzfer a vasútállomásra és vonattal utazunk Vientianebe. Megérkezve a 16. századi Pha That Luangot (arany sztupa) tekintjük meg. Szállásunk Vientiane-ben lesz.1

4. nap:
Vientiane – A fővárosReggelit követően a Buddha parkba látogatunk el. Utunk egy része a Mekong-folyó mellett halad, amely ezen a szakaszon Thaifölddel határos. Rövid fotószünetet tartunk a két országot összekötő Barátság-hídnál. A Buddha Parkban egyedülálló méreteivel állunk a 40 m-es fekvő Buddha szobor előtt. A parkban a hindu és a buddhista mitológia legismertebb alakjainak szobrai között sétálva meditálhatunk. Majd a Mekong-folyó partján tálalható Wat Sisaket templomhoz sétálunk, ahol több száz Buddha szobor látható. Majd átsétálunk a szemközti Smaragd Buddha templomához, a Wat Phra Kheo templomhoz, amely a buddhisták legszentebb ereklyéjének, a Smaragd Buddhának őrzésére építettek. A templom annak ellenére a laoszi főváros egyik kiemelt látnivalója, hogy a sziámi hadsereg a több mint kétezer éves szobrocskát trófeaként magával vitte Bangkokba, ahol most a királyi palotában látható. A Ratuxai Diadalívnél fotószünetet tartunk, fel lehet menni a Győzelmi Kapura, megtekintjük a Nemzetgyűlés épületét és a „Népek Gongján” megkeressük hazánk nemzeti lobogóját. Vientiennétől a Mekong partján búcsúzunk, megcsodálva a naplementét. Rövid séta a folyóparton, majd ellátogatunk az esti piacra, transzfer Vientiane repülőtérre. Hazautazás Budapestre menetrendtől függően.1

5. nap:
Vientiane – BudapestÉrkezés Budapestre európai átszállással.x
 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások