CSODÁLATOS EMIRÁTUSOK: ABU DHABI - DUBAI

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
402385
Utolsó frissítés:
2024.10.27. (V)
8 nap/7 éj
699 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetővel
Abu Dhabi - Dubai
Az Emirátusok titokzatos világába invitáljuk, ahol Dubai ikonikus látnivalói mellett a mesés Abu Dhabi attrakcióit, köztük az új Louvre galéria káprázatos kincseit is megismerheti! Programjainkat tapasztalt idegenvezető kíséri Budapestről.

1. nap: Budapest - Dubai
Délután elutazás repülőgéppel Budapestről Dubaiba. A késő esti érkezést követően transzfer a szállodába. Szállás Abu Dhabiban.

2. nap: Abu Dhabi
A hét emírség legnagyobb és egyben leggazdagabb tagországa Abu Dhabi, melynek azonos nevű fővárosát egyedi hangulat jellemzi. Az utóbbi évtizedekben a hagyományos épületek futurisztikus felhőkarcolók árnyékába kerültek, az utakat pedig pálmafák és kutak sora szegélyezi. A sivatagi klíma ellenére, a parkok mindenhol zöldek és gyönyörűen karbantartottak. Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy látogatás Abu Dhabi témaparkjainak egyikében (Ferrari World, Warner Bros World). További fakultatív programként, látogatási lehetőség Abu Dhabi legújabb látnivalójánál, a Qasr Al Watan elnöki palotánál, mely az arab építészet és művészetek dicsérete. A Nemzet Palotájának megtekintése során az Egyesült Arab Emírségek hagyományaihoz, értékeihez és kulturális örökségéhez kerülnek közelebb a látogatók. Az ámulatba ejtő építmény után, a nem kevésbé lenyűgöző Emirates Palace megtekintése következik. A kormányzati központként és szállodaként üzemelő Emirates Palace impozáns épületét elképesztő pompa, elegancia és az arab építészetre jellemző csillogás övezi. A luxushotel kávézójában, a híres aranyporos capuccino elfogyasztása után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Abu Dhabiban.

3. nap: Abu Dhabi
Reggeli után városnézés az Egyesült Arab Emírségek ultramodern fővárosában, Abu Dhabiban. A lenyűgöző, 54 hófehér márványkupolával díszített, hatalmas Zájed sejk mecset megtekintése. A mesebeli Nagymecset díszítőelemei között megtalálható a világ legnagyobb kézi csomózású szőnyege, valamint a világ legnagyobb Swarovski kristályokkal díszített csillárja is. Utazás a pálmafákkal övezett Corniche Road félholdján, ahol a dubai Burj Al Arab mellett, az Emirátusok másik híres luxusszállodája, az Emirates Palace Hotel is emelkedik.Fakultatív programlehetőség: a Louvre Galéria egyéni meglátogatása idegenvezető kísérete nélkül. A már külsejében is különleges múzeum hatszáz műtárgyból álló állandó kiállítását a legnevesebb franciaországi és közel-keleti múzeumoktól kölcsönzött páratlan műkincsek alkotják, melyen felül az időszakos kiállítások mintegy kétezer négyzetméteren nyűgözik le a látogatókat. Vacsora és szállás Abu Dhabiban.

4. nap: Abu Dhabi - Dubai
Reggeli után utazás autóbusszal Abu Dhabiból Dubaiba. A régi városrész felfedezése. Látogatás a souknak nevezett helyi fűszer- és aranypiacon, átkelés a Creeken abrával, hagyományos vízitaxival. Esti fakultatív programlehetőség: vacsorával egybekötött hajókázás egy hagyományos arab hajón. A program során az esti kivilágításban csodálhatók meg Dubai felhőkarcolói, melyek a nap ezen szakában talán még lenyűgözőbbek, mint napközben. A fakultatív programon nem résztvevőknek vacsora a szállodában. Szállás Dubaiban.

5. nap: Dubai
Reggeli után városnézés Dubaiban, az ikonikus látnivalók felfedezése. A világ legmagasabb épülete, a Burj Khalifa meglátogatása, melynek üvegfalú kilátójából káprázatos, 360 fokos panoráma nyílik a városra. Hajókázás a Dubai Marinán, amelynek során a helyi kultúra és a modern világ harmóniája látható: a csillogó felhőkarcolók, a Burj Al Arab Hotel mellett a Madinat Jumeirah Hotel, amely egy ősi arab erőd korhű átalakítása. Továbbutazás a Pálma-szigetre, melyen luxusvillák és szállodák kaptak helyet. A mesterségesen kialakított, pálmafát formáló sziget legkiemelkedőbb ékessége az Atlantis The Palm szállodakomplexuma (megtekintése kívülről). A program végén megálló a Dubai Mall bevásárlóközpontban, ahol óriás akvárium, víz alatti állatkert, és több száz üzlet kínálata megtalálható. A Dubai Fountain szökőkút zenére koreografált csodálatos vízi játékának megtekintése. Vacsora és szállás Dubaiban.

6. nap: Dubai (Omán)
Egész napos szabad program, pihenés a tengerparton. Dubai az elképesztő látnivalók fellegvára, mindig meghökkenti látogatóit valami újdonsággal. A rekordokat döntögető különlegességek, élményparkok és mesterséges szigetek mellett csodálatos strandok, lenyűgöző éttermek és pazar választékú bevásárlóközpontok gondoskodnak arról, hogy Dubaiban mindenki megtalálja a kedvére való kikapcsolódást és szórakozást.Fakultatív programlehetőség idegenvezetővel: egész napos hajókirándulás az Omán északi csücskében található Muszandam-félszigetre. Kb. 3 órás autóbuszos utazás Dubaiból Dibba halászfaluba, a Hadzsar-hegység `csipkézett” partvidékén. A hagyományos arab dhow hajón tett hajókirándulás során az érintetlen halászfalvak mellett haladva csodálatos kilátás nyílik a lélegzetelállító természeti szépségekre, sziklákra és öblökre. A hajókirándulás részeként lehetőség van fürdőzésre és pipás búvárkodásra az Indiai-óceán kristálytiszta vízében. Ebéd a hajón (alkoholmentes italokat tartalmaz).Egyéb fakultatív programlehetőség (idegenvezető nélkül): látogatás a világ legnagyobb fedett téma- és vidámparkjában, az IMG Worlds of Adventure élményparkban. 140 000 nm2-en négy lenyűgöző helyszínnel, `epic zone”-nal várja a vendégeket és váltja valóra megannyi gyermek dédelgetett álmát, de a felnőtteket sem hagyja unatkozni.Vacsora és szállás Dubaiban.

7. nap: Dubai
Délelőtt szabadprogram, pihenés a tengerparton vagy fakultatív programként látogatás a Miracle Gardenben, amely hetvenkétezer négyzetméteres alapterületével és kb. 45 milliónyi növényével `a világ legnagyobb virágos kertje” címét viseli. Ebéd a szállodában. A délutáni szafari program során megcsodálhatók a vöröslő homokdűnék, a lenyűgöző sivatagi naplemente és az autentikus arab élmények. Igazi adrenalin túra 4x4 kerék meghajtású terepjárókkal a homokdűnéken való felés lecsúszkálás, a vörös és arany minden árnyalatában izzó sivatag hegyein-völgyein. Utazás a fáklyákkal megvilágított beduin stílusú sivatagi táborba, ahol találkozás jellegzetes arab élményekkel: ízletes arab grill vacsora, a sisha (vízipipa) és a tevegelés kipróbálása, hennafestés, valamint helyi táncos előadás. Szállás Dubaiban.

8. nap: Dubai - Budapest
Kora reggel transzfer a dubai repülőtérre. Visszautazás repülőgéppel Budapestre.Minimum létszám: 20 fő








 
Töltődik a foglalási lap
Egyesült Arab Emírségek utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások