Isztambultól Antályáig

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
308754
Utolsó frissítés:
2024.08.10. (Szo)
8 nap/7 éj
439 900 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




ISZTAMBULTÓL ANTALYÁIGTörökország, Isztambultól Antalyáig, Isztambul

Törökország, az ezer arcú világként hívott ország, Európához és Ázsiához is tartozik. Az ország keleti tájai sokkal rejtettebb, titokzatosabb világot őriznek, mint a nyugati vidékek. Egykori királyságok és fejlett civilizációk földjén kalandozunk, ott, ahol a Biblia világa elevenedik meg előttünk. Hófödte hegycsúcsok, kietlen sziklaszirtek, napszítta, végeláthatatlan és kopár felföldek, hatalmas vulkánok, buja, zöld erdők és a valószínűtlenül gyönyörű Fekete-tenger. Kelet-Törökország a kaland földje. Már-már a senki földjeként hat ez az ezerarcú és örökké forrongó vidék. Itt már igazi ázsiai a hangulat. A Kelet varázsa és vendég szerető emberek várják errefelé az utazót. Az időszámításunk kezdetén történelmi jelentőséggel bíró városok, mint Trója, Pergamon, Efezus, Didim, Perge vagy Aspendos, megőrizték épületeiket és műemlékeiket, és mi magyarok is több számunkra is fontos emlékhelyet tudunk felkeresni utunk során.

PROGRAMOK1. NAP

Elutazás közvetlen járattal Isztambulba, Törökország legnagyobb nemzetközi repülőterére. Transzfer a szállodába (2 éj).

2. NAP

Isztambul a világ egyetlen városa, amely két földrészen épült. Különlegessége azonban nem csak ebből ered, hanem gazdag múltjából is: Konstantinápolyt a Bizánci Császárság, majd az Oszmán Birodalom fénykorában a világ köldökeként emlegették. A városnézés során megtekintjük az Aya Sofia templomot (1400 éve a keresztény világ legnagyobb temploma volt), a fényűzően berendezett Dolmabahce palotát (az utolsó török szultánok egykori rezidenciája), a Sultanahmet Mecsetet (a híres Kék Mecset a 6 minaretjével- jelenleg felújítás alatt áll, részlegesen látogatható), valamint a Fűszerbazárt. Szállás Isztambulban.

3. NAP

A Márvány-tenger mentén utazás Rodostó felé. Rodostóban töltötte életének utolsó 15 évét száműze-tésben II. Rákóczi Ferenc és a többi bujdosó. A Rákóczi-ház és emlékmúzeum meglátogatása. Átkelés az Európát Ázsiától elválasztó tengerszoroson, a Dardanellákon. Trója romjainak megtekintése. A romok közt sétálva életre kelnek az ókori világ istenei és hősei. Trójában látható a legendás faló óriási másolata is. Szállás egy üdülővárosban az Égei-tengernél.

4. NAP

Délelőtt Pergamon ősi városának megtekintése. A 300 méteres magasságban épült Akropolisz már elhelyezkedése folytán is ámulatba ejti a látogatót. Tovább utazás Izmir érintésével Ephesos felé. Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Efezusnak, az antik világ legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése, ahol eredeti ókori utcákon sétálhatunk. Szent Pál apostol is éveket tartózkodott itt harmadik missziós útja során. Szállás Kusadasi környékén.

5. NAP

A következő két napot Pamukkaléban töltjük, amely az UNESCO Világörökség része. A 35 fokos gyógyvíznek köszönhetően festői szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki, amelyek vakító fehérsége kiemeli a bennük megálló víz türkizkékjét. Ez a lenyűgöző természeti csoda már az ókorban vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Különösen jó hatással van az asztmára és a reumára. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel híres termálvizében. Szállás Pamukkaléban.

6. NAP

Ezen a napon a pamukkalei mészkőteraszok felett húzódó, fénykorát a Római Birodalomban élő Hierapolis város fenséges romjait tekintjük meg. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Útközben meglátogatunk egy szőnyeggyárat, ahol megismerheti a török szőnyegszövés egész folyamatát. Szállás Antalya környékén. (2 éjszaka)

7. NAP

Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a rovátkolt  Yivli Minaretet, az óratornyot és a régi városfalat. A séta folyamán lehetőségük lesz vásárolni. Ezen kívül alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer-és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

8. NAP

A busz a repülőgép indulási idejének függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre, utazás Budapestre isztambuli átszállással.

A díjon felül a helyszínen kötelezően fizetendő: szervizdíj 15 EUR/fő

A díjon felül – igény szerint - fizethető: belépőjegy árak 105 EUR, az egyéb italfogyasztás, a fakultatív kirándulások és személyre szabott szolgáltatások árai, sztornó biztosítás (mértéke a teljes díj 2,5%-a), valamint utasbiztosítás

MENETREND Honnan - Hová Indulási idő: Érkezési idő:
Budapest (BUD) - Isztambul (IST) 09:05 12:15
Antalya (AYT) - Isztambul (IST)) 09:25 10:55
Isztambul (IST) - Budapest (BUD) 12:15 13:10

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

Tudnivalók
  • Utazás időtartama: 8 nap/7 éjszaka
  • Helyszínen fizetendő belépők: 105 EUR
  • Utazás: a Turkish Airlines menetrendszerinti járatával - A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
  • Elhelyezés: 4*-os szállodákban, 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban.
  • Ellátás: félpanzió
  • Kötelező szervíz díj: 15 EUR/fő




 
Töltődik a foglalási lap
Törökország utazás, nyaralás Isztambul utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások