Dominika, dominikai utazás, nyaralás

Dominikai utazásra induljon innen! Rengeteg utazási lehetőség Dominikára, remek áron. Olcsó akciós, last minute utak a Dominikai Köztársaságba, a dominikai utazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Dominikai Köztársaság utazásai témánként csoportosítva

Miért jó Dominikán nyaralni?

Miért éppen Dominika

A Karib-tenger a világ egyik legszebb tengere, Dominika hófehér lisztfinomságú homokos strandjaival, és őrjítő türkiz színű színű vízével a Karib-tengeren belül is kiemelkedik.

Dominika a szigetviág második legnagyobb szigete a tengerparton túl is számos programot kínál - bár ha egyszer leheveredett egy pálma alatt a parton, nem biztos, hogy egyéb másra is vágyik egy jéghideg mohitón kívül. Esetleg kettőre. Vagy háromra.

711 839 Ft / fő-től

Zanzibár

Zanzibár Tanzánia korall szigete az Indiai-óceánban, amjdnem az Egyenlítőn. Hamisítatlan trópusi táj, fantasztikus vízi élővilág, pálmafák, hófehér korall homok. És ha nem csak a vlág legszebbjeinek tartott tengerpartok csak a cél, Zanzibáron akkor is hetekre van látnivaló. Csak példaképp: Zanzibár sokáig az Ománi Szultánság fővárosa is volt, a fővárost, Stonetown legnagyobb épülete, az ománi szultán palotájának készült; Zanzibáron van a világ egyik legnagyobb teknős nevelője, ahol sok száz teknőssel lehet együtt fürödni.
Ha úti célt választ, Zanzibárt érdemes számításba venni. 

545 550 Ft / fő-től

Az utazási magazin

Dominikai Köztársaság

Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?

2024.01.29

 Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között? A szálláshelyek különféle ellátásokat kínálnak a vendégeknek, akik kedvükre választhatnak az étkezési formák közül. Értelemszerűen, minél több extrát tartalmaz az ellátás, annál magasabb árral kell számolni. Ismerjük [...] Teljes cikk

Dominika érdekességek

A természet szerelmeseinek

Trafalgar vízesések Ezek a híres vízesések mindössze 20 percre találhatóak Roseau-tól. A kellemes sétának is tökéletesen beillő túra, egy rövid 10-15 perces séta jól karbantartott úton. A bátrabbak kipróbálhatják milyen az úszás a kisebb vízesésben, vagy megtalálhatják a meleg forrásokat.

Botanikus kert A legnagyobb kiterjedésű zöld terület Roseau városában található, ez egy 40 hektáros oázis, ami 50 őshonos növénynek ad otthont, továbbá importált fáknak és Sisserou papagájnak. Ez utóbbi Dominika nemzeti madara. A kert egy idilli hely, a Karib térség egy igazi gyémántja, ahol parádékat és ünnepélyeket is tartanak.

Emerald medence A buja zöld környezetben fekvő medence elég mély ahhoz, hogy úszhassunk benne. Ahhoz, hogy elérjük, kell tennünk egy öt perces sétát az esőerdő páfrányai és magas fái között. Az Eemerald medence általában egy nyugodt és csendes hely kivéve, amikor a tengerjáró hajók járnak, vagy emberekkel teli buszok látogatnak a helyre.

Indian River Ez lassú és csendes kirándulás az árnyékos folyón. Ahogy a csónak siklik a fák között, egyfajta nyugalom tölti el az embert. A sekély részeken a gyökerek oldal irányba kinyúlnak a folyó felé. Megcsodálhatod a különböző helyi fajokat is, mint a leguán, kolibri vagy a kócsag. Evezősök várják a turistákat a folyó torkolatánál, hogy elkápráztassák őket ezzel a másfél órás úttal.

Tudtad?



Oscar de la Renta Oscar de la Renta a Dominikai Köztársaságban született 1932-ben. Ruhái, a kecses és nőies darabok a first lady-k tetszését is elnyerték. Ő öltöztette Nancy Reagant, Hillary Clintont és Laura Bush-t is. De la Renta 2005-ben hunyt el.

Saona-sziget „Isla Saona” egy 42 km2-es karibi oázis, a Dominikai Köztársaságtól délre. Kolombusz nevezte el olasz barátjáról. A Saona-szigetre való kirándulás jelenleg a legnépszerűbb program a dominikai turisták körében. A szigeten gyönyörű trópusi tengerpartot találunk lengedező pálmafákkal, csontfehér homokkal és türkizkék vízzel. Saona élővilága páratlan, így a sok program mellett, ha itt vagyunk ne hagyjuk ki megcsodálását.

Dominika érdekességek

Delfinek és vidámság

Dolphin Island Park A Bávaro Beach déli részén található parkban rengeteg élmény vár rád. Úszhatsz delfinekkel vagy fókákkal, megnézhetsz szórakoztató állat-show-kat és megcsodálhatod a dominikai élővilágot, hiszen a delfineken és fókákon kívűl vannak itt krokodilok, leguánok, papagályok, ragadozómadarak, lovak és orchideák. A park különös gonddal figyel a természet megőrzésére és ennekhírdetésére, csak úgy, mint a Taíno kultúrára és kézművességre.

Manatí Park A Manatí Park egy lenyűgöző vidámpark Bávaro Beach-en. A gyönyörű tájképet a csodálatos kertjeinek köszönheti, ami orchideáktól és más trópusi növényektől roskadozik. Itt a dominikai természet floráját és faunáját veheted szemügyre. A Manatí Parkban különböző show műsorokat tekinthetsz meg, több féle étterem közül válogathatsz és vásárolhatsz a helyi kézművesektől és szuvenír boltokból.
Az összes dominikai utazás
Dominikai Köztársasági utazáshoz, nyaraláshoz minden: Dominika, Punta Cana, Puerto Plata ajánlatai, segítség az utazás szervezéséhez. Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz.

Dominikai nyaralás TOP 610



Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Dominikai Köztársaság legjobb szállodái

4.7pont - 16 értékelés
Vista Sol Punta Cana Beach Resort And Spa 4*

Vista Sol Punta Cana Beach Resort And Spa 4*

Punta Cana
Ár:
843 180 Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Összességében ár érték arányban teljesen megfelelő emberi léptékű hotel, kedves segítőkész személyzettel ,jó ételekkel és kiszolgálással,programokkal gyönyörű gondozott kerttel jó parttal és klassz medencékkel.
Nem tetszett:
Nem túl erős,csak a közösségi terekben használható wi-fi akinek ez fontos ezt vegye figyelembe, illetve a széf használatért 10 dollárt kell fizetni ami finoman szólva is bosszantó egy ilyen kategóriájú hotelben. Nem a hotel értékeléshez tartozik de ha lehet a jövőbeni utazóknak ajánlom hogy ha van rá mód akkor ne Air France-val repüljenek.
Egyéb:
Pécsi irodában foglaltunk az ügyintéző Gyarmati Zsófi kifogástalan munkát végzett mindenben segített, ezúton is köszönjük neki.
4.7pont - 2 értékelés
Impressive Resort and Spa 4*

Impressive Resort and Spa 4*

Punta Cana
Ár:
867 150 Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Gyönyörű trópusi kert, remek strand, jó programok
Nem tetszett:
Szobák elavultak, lepukkantak
Egyéb:
4.7pont - 1 értékelés
Melia Caribe Beach Resort 5*

Melia Caribe Beach Resort 5*

Punta Cana
Ár:
962 560 Ft / fő-től (9 napra)
Értékelés:
Tetszett:
A gyönyörű tavakkal tarkított, kókuszpálmás, parkos kertben a pávák jelenléte igen egzotikus. A medencénél és a parton is bőséggel van napozóágy így kényelmesen ki lehet választani a megfelelő helyet. Tisztaság van mindenhol.
Nem tetszett:
Az éttermekben, bárokban a személyzet nem túl kedves.
Egyéb:

Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Dominikai Köztársaság utazási magazin

Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között?

 Mi a különbség az all inclusive és az ultra all inclusive ellátások között? A szálláshelyek különféle ellátásokat kínálnak a vendégeknek, akik kedvükre választhatnak az étkezési formák közül. Értelemszerűen, minél több extrát tartalmaz az ellátás, annál magasabb árral kell számolni. Ismerjük meg alább a részleteket, azt azonban fontos leszögezni, hogy az alábbiak csak általános tájékoztatásul szolgálnak, az egyes szállodák maguk döntik el mire helyezik a hangsúlyt, mindenhol más és más lehet az ellátási formák tartalma! Ha teljesen biztosak akarunk lenni a szálloda honlapjáról töltsük le az úgynevezett „fact sheet formot”, ebben közlik a hotelek a részleteket. Sokkal gazdaságosabb, ha a szállodában elköltött étkezéseket egy csomagban vásároljuk meg előre az utazási irodában, mivel a szállodákban alacsonyabb áron ehetünk meg egy ebédet vagy vacsorát, mint az üdülőhely bármelyik éttermében, másfelől pedig kényelmes is, hiszen nem kell róni az utcákat, hogy [...]

Kedvenc szállodáink Dominikán sorozat I. rész: Breathless Punta Cana Resort & Spa 5*

Breathless Punta Cana Resort & Spa 5* utasaink egyik kedvenc felnőttszállodája, ami annyit jelent, hogy a resort csak 18 éven felüli vendégeket fogad. Így garantált Önnek a gyerekzaj mentes pihenés! A Dominikai Köztársaság káprázatos északkeleti partján - Uvero Altoban - található ez az élénk és fiatalos luxusüdülőhely. Pihenjen egész nap a tengerparton, vagy csatlakozzon a medence melletti bulikhoz, a szálloda területén éjszakai bár és szórakozóhely is működik.   A drámaian látványos partszakaszon elhelyezkedő Uvero Alto nevezetességei az előkelő üdülőhelyek és kaszinók. Az Uvero Alto strand népszerű vízisporthelyszín a nagy hullámoknak köszönhetően. A közeli Sirenis Aquagames vízi vidámparkban csúszdák, medencék és piknikezőhelyek állnak rendelkezésre, a közeli istállókban pedig lovastúrákra fizethetünk be. Rusztikus tengeri éttermekben grillezett rákot és bébihomárt szolgálnak fel, a kis bárokban pedig a helyi rumot kóstolhatjuk meg  A [...]

Dominika legszebb partszakaszait keresed? Szerintünk ezek azok!

  Dominika Punta Cana régiójának a legszebb tengerpartjai egész évben várnak! Irodánk a legnagyobb számban szervez ide utazásokat, minden évben elégedett törzsutasok nagy számban keresik fel a lenyűgözően szép dominikai partszakaszokat, ahol a legtöbb szállodában all inclusive ellátással kényzetetik utasainkat.     Íme Punta Cana 7 legjobb strandja, amelyet egyszer az életben Neked is látnod kell! (Nászutasoknak is tiszta szívből ajánljuk!)    Bavaro Beach, vitathatatlanul Punta Cana legjobb strandja!   El Cortecito strand   Cabeza de Toro Beach   Juanillo Beach, Cap Cana: egy hihetetlen strand Punta Canán   Arena Gorda Beach   Macao Beach   Uvero Alto Beach [...]

Részletes időjárás jelentés Dominikáról, havi bontásban

Dominikai Köztársaság, ahol évente 365 napon keresztül nyár van! A gondos nyaralás előtti felkészüléshez hozzátartozik, hogy tájékozódunk az üdülőhely időjárásáról. Hogy felkészülhessen, bemutatjuk most Önnek havi bontásban kedvenc nyaralóhelyünk jellegzetességeit, hogy Ön is képet kapjon arról, gyakorlatilag nincs olyan hónap, amikor ne lenne jó ötlet Dominikára utazni! Azt javasoljuk, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizze a pár napos időjárás előjelzéseket és biztos, ami biztos csomagoljon el egy melegebb ruhadarabot az esetleges hűvösebb éjszakai időre. Január A főszezon egyik legjobb hónapja, és általában a legjobb időjárásra lehet számítani ebben az időszakban. Az idő legtöbbször meleg és napos, és a hőmérséklet napi átlagban 26-28 Celsius-fok között van. Éjszakára lehűl a hőmérséklet 18-20 fokra, ami kellemes meleget biztosít a kinti programokhoz is.  A napfényes órák száma eléri a napi 8-9 órát, ami ideális strandolásra, a vízi sportokra. Ha esőzés néha [...]

Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is!

Megmutatjuk melyek az új utazási trendek 2023-ban. Az egzotikus úti célok sosem látott népszerűségnek örvendenek. Míg a koronavírus-járványt megelőzően jellemzően csak téli időpontokban vágytunk távoli, meleg helyekre, addig újabban már szinte minden hónapban egyformán népszerűek az alábbi nyaralóhelyek. Talán ennek – többek között – az is az oka, hogy az éghajlatváltozás miatt, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor tökéletes az időjárás egy tengerparti nyaraláshoz. Ha meg az eső-nap arányát úgysem tudjuk befolyásolni, akkor élvezzük ki azt, ami van. Carpe Diem! Nyaraljunk amikor ráérünk, pl. tavaszi szünet az új nyári szünet!   Emellett egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy elő- vagy utószezonban nemcsak a turistaáradatot kerülhetjük el, hanem a kiemelkedően, néhol irreálisan magas főszezoni árakat is. Azt már mindannyian megtanultuk, hogy az ünnepi időszakok részvételi díjai hihetetlen magasságokba emelkednek, de azt talán még kevesen tudják, hogy [...]


Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
 

Dominikai Köztársaság leírás

A Dominikai Köztársaság (spanyolul República Dominicana) egy spanyol nyelvű ország a Karib-tengeren. A Hispaniola nevű sziget keleti részét foglalja el, nyugatról Haiti határolja. A sziget kétharmad részét a Dominikai Köztársaság, nyugati részét Haiti foglalja el.

A Dominikai Köztársaság minden szempontból rászolgál a trópusi paradicsom elnevezésre. Aki már járt itt, egészen biztosan visszavágyik. Az itt található szépségek miatt a Karib-tenger gyönygyszemének is nevezik. A kristálytiszta tengeren kívül itt találhatók a karibi térség legtermékenyebb völgyei, legnagyobb sztyeppjei és tavai, legmagasabb hegycsúcsa, itt láthatjuk a legtöbb nemzeti parkot és a karibi térség leghosszabb, pálmákkal övezett tengerpartját.

Punta Cana a Karib-tenger legszebb partszakaszai közé tartozik, 40 km hosszú finom fehér homokos parttal, végtelen pálmafákkal övezett sétányokkal. A sziget keleti partjának üdülőhelye évről évre új hódolókat szerez magának. Maradandó élményekben és önfeledt pihenésben lesz része annak, aki ellátogat ide, feledheti a fagyos európai telet és a hétköznapokat!

A sziget legjelentősebb városa a főváros, Santo Domingo, amelyet 1496-ban alapítottak. Igazi látványosságnak minősül a városi erődítmény, az óváros koloniális stílusban megépült központja, a kiterjedt botanikus kert, vagy a Los Tres Ojes, amely egy 15 m belmagasságú cseppkőbarlang. Mindenképpen figyelmet érdemel Kolumbusz Kristóf háza, a Gyantamúzeum, vagy a washingtoni Fehér Ház kicsinyített, de pontos mása. Az ország ideális hely egy csodás és felejthetetlen üdülés eltöltéséhez.

Punta Canatól kb. kb háromnegyed-egy óra buszozásra található a  Le Corbusier építette, sok forrásban a világ legmegkapóbb templomai között nyilvántartott higuey-i bazilika mindenképpen megér egy látogatást.

A Dominikai Köztársaság Hispaniola szigetén

A Karib-tenger egyik legszebb szigetét Kolombusz Kristóf fedezte fel több, mint 500 éve. Kuba után Dominika a második legnagyobb sziget a Nagy-Antillákon. A sziget két harmad részét a Dominikai Köztársaság, nyugati részét Haiti foglalja el. Az igazi trópusi paradicsomot hófehér homok és karcsú pálmafák jellemzik, klímája egész évben ideális az ott tartózkodásra.

Kolumbusz nyomában
A Dominikai Köztársaság területe 2000 évvel ezelott még az Arawak-indiánok birodalma volt. Az indiánok kenukkal érkeztek a karib-tengeri szigetre, ahol békés települést találtak. 1492. december 5-én Kolumbusz Kristóf kötött ki a szigeten, és India helyett - melynek felfedezésére indult - a karib-tengeri szigetre jutott el. Az újonnan felfedezett ország a Santa Maria nevet kapta. Az itt található hegyes vidék miatt, a spanyolok szinte otthon érezték magukat és ezért Espanola névre keresztelték a területet, amely késobb az angol nyelv befolyása miatt Hispaniola lett. Történelmi jelentosége mellett a karib szigetvilágban fekvo országot évek óta számos turista keresi fel, hogy élvezze a kristálytiszta tengert és a kókuszpálmák árnyékában a napsütést.

Playa Dorada
A zöldello hegyekkel övezett \"Bernstein-parton\" fekszik Puerto Plata kikötoje, ahol eredeti, még a spanyol kolónia idejébol származó házakat találunk egyedi fafaragásokkal. A hosszú, finomhomokos Playa Dorada strandja egyike az északi part legszebb strandjainak. Az elmúlt években ennek megfeloen sok szállodát és nyaralócentrumot építettek itt, még golfpályát is találunk. A modern bevásárló- és szabadidoközpontban mindenki kedve szerint vásárolhat és szórakozhat, kipróbálhatja a számos étterem és bár ajánlatait. Az új turistanegyed, a Costa Dorada, kb. 3 perc autóval a Playa Doradától, ahol az Iberostar Costa Dorada szálloda is található. Busztranszfer Puerto Platából kb. 30 perc.

Sosua
Csak 25 km-re fekszik Puerto Platá-tól a kimondottan karibi légkörrel rendelkezo üdülohely. A sziklákkal övezett finomhomokos öblök kiváló feltételeket teremtenek a vízisportok kedveloinek. A központban számos étterem, bár, kávézó és disco gondoskodik a karibi, karneváli hangulatról. Megfelelo üdülohely azok számára, akik változatosan szeretnék eltölteni nyaralásukat a pálmákkal övezett tenger napos partján. Busztranszfer Puerto Platából kb. 20 perc.

Időeltolódás: a közép-európai időhöz képest -5 óra az eltérés.

Az ország népessége majdnem 9 millió fő, melynek 66%-a városokban él. A lakosság 73%-a mulatt, 16%-a fehér, 10%-a fekete, és 1%-a taíno, arawak indián.

Nyelv: Az országban a hivatalos nyelv a spanyol. A turistaközpontokban használatos az angol.

Vallás: A lakosság nagy része római katolikus.

Pénz: dominikai peso (DOP), USD-t érdemes vinni, 1 USD = kb. 42 DOP. 1 DOP = kb. 5 Ft.
A peso váltópénze a centavos, 1 peso = 100 centavos. A dominikai peso-t, vagy váltópénzét, a centavos-t az országba be, és onnan kivinni tilos.

A bankjegyek RD$ 2000, 1000, 500,100, 50, 20, 10, az érmék RD$ 1, 5 és 51, 25, 10, 5, 1 cent címletekben vannak forgalomban. Pénzt váltani csak hivatalos pénzváltóhelyeken (bank, szállodák, hivatalos pénzváltók) ajánlott. Bankok nyitvatartása: H-P 08.00-15.00-ig Szo: 09.00-13.00 A nagyobb bevásárlóközpontokban a pénzváltók H-P 09.00-19.00ig Szo: 09.00-13.00-ig  tartanak nyitva.

A legkedveltebb külföldi fizetőeszköz az amerikai dollár, amelyet sok kisebb üzletben, piacon elfogadnak. A főbb hitelkártyák (VISA, AMEX, Mastercard) főleg a nagyobb turista központokban használhatók. Bankjegykiadó automatákat (ATM) melyek 24 órán keresztül működnek és hitelkártyával tudunk helyi fizetőeszközt felvenni általában csak a nagyobb bevásárlóközpontokban találunk. Kérjük indulás előtt ellenőrizze hitelkártyája érvényességét és a használat feltételeiről tájékozódjon a kártya kibocsátójánál.

Ne fizessen sehol valutával, csak helyi fizetőeszközzel, így jár jobban.

Vásárlás: Dominika legfontosabb terméke a cukor és a cukornád, illetve ezel elmaradhatatlan kísérője, a méltán világhírű dominikai (fehér) rum. Közülük is a legismertebb a Bacardi, de a zászlóshajón túl sok száz féle márkanév alatt forgalmazzák a szigeten csak nemes egyszerűséggel „R Vitaminnak” nevezett italt.

A kubai forradalom után a nagy dohánygyárak túlnyomó része Dominikára helyezte át szivargyártását. Kubához hasonlóan rengeteg féle szivar készül Dominikán, például itt van a Davidoff központja is. A teljes kubai szivar választék megtalálható, igen gyakran hamisított formában. Érdemes odafigyelni a forrásra. A frekventált turista helyszíneken táskából árulnak igen olcsó szivarokat, amelyekben ugyanúgy benne van a sikeres beszerzés, mint a teljes pénzkidobás lehetősége.

Dominika hagyományos kézműves termékei, mint a kézzel szőtt kosarak, szőttesek ma már csak kizárólag az idegenforgalom nem túl magas színvonalú kiszolgálására maradtak meg. Nem túl költséges emlék gyanánt azonban jól megfelelnek.

Dominika egy igazi különlegessége a gyönyörű égszínkék féldrága kő a Larimar. Larimart kizárólag Hispaniolán bányásznak a világon, nevét felfedezője leányának nevéből (Lara) és a tenger (spanyolul mar) összevonásából kapta. A legtöbb ékszerész kínálatában megtalálható, igazi gyönyörűség, és az ára sem annyira borsos, mint azt különlegességéből adódóan gondolnánk.

Tenger gyümölcsi éttermek. Káprázatos homárok.

Telefonálás: a magyar mobiltelefonok az egész ország területén használhatóak, de elutazás előtt állíttassa be itthoni szolgáltatójával a roaming-szolgáltatást! Magyarország hívószáma: 0036 vagy +36, Dominika hívószáma Magyarországról: 001 809 vagy +1809. A hívásfogadás kedvezőbb Önnek árban, mint ha Ön kezdeményez hívást.
A főbb turistaközpontokban lévő nagyobb szállodák általában rendelkeznek szélessávú illetve WIFI internet csatlakozással, amelynek használatáért esetenként külön díjat számítanak fel. Internet elérést ún. internet kávézókban is találunk, melyek száma fokozatosan gyarapszik.

Éghajlata trópusi monszun. A hőmérséklet egész évben egyenletes, 20–30 °C közötti. A legmagasabb hegyek csúcsán januárban előfordulhat éjszakai fagy. A csapadékos évszak nyáron van, amikor előfordulhat hurrikán is. A csapadék megoszlása nagyon egyenlőtlen, északon és keleten évi 2500 mm, nyugaton 500 mm.

 

Beutazási szabályok: Magyar állampolgároknak nincs szükségük vízumra a Dominikai Köztársaságba való belépéshez, de turista kártyát kell vásárolniuk. A turista kártya ára 10 USD, amelyet amerikai dollárban kell megfizetni. Megvásárolható az országba érkezéskor a repülőtéren. A turista kártya 30 napig érvényes. Az útlevélnek a kiutazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie! Elutazáskor a repülőtéren 20 USD/fő kilépési illeték fizetendő (nem mindig kérik, de inkább készüljenek rá).

Poggyász: a kézipoggyász mérete maximum 55x40x20 cm és 5 kg lehet, személyenként 1 darab engedélyezett. A maximálisan feladható poggyász súlya általában 20 kg, e felett a légitársaságok túlsúlyt számítanak fel, melyet a repülőtéren az utasnak kell kifizetnie. Egyes légitársaságok ettől a gyakorlattól eltérhetnek, pontos információért forduljon irodánkhoz! A nagyobb méretű poggyászokat, mint például a szörfdeszka, kérjük még az út lefoglalása előtt jelezze, mert általában felár ellenében tudjuk a szállítást vállalni, néhány esetben azonban az is előfordulhat, hogy a szállítást partnereink nem vállalják. A speciális csomag szállítása közben keletkező kárért sem a légitársaság, sem az utazásszervező nem vállal felelősséget.

Ha csomagja megsérült, vagy nem találja, rögtön keresse fel a „baggage reclaim vagy lost and found baggage” elnevezésű pultot, ahol írasson jegyzőkönyvet (Property Irregularity Report), amit később be tud nyújtani a légtársaságnak a kárigénnyel. A csomagkárigény-levélhez csatolni kell hiánytalanul minden esetben a következőket: a repülőtéren felvett jegyzőkönyvet, beszállókártyát, sorszámozott csomagcímkét, számlát a javításról (ha nem javítható, akkor hivatalos nyilatkozatot ennek tényéről, melyen szerepelnie kell a kár pénzben kifejezett értékének), poggyász vásárlási blokkját/számláját, a károsult bankjának nevét, számlaszámát (swift, iban kód), elvesztés esetén tételes listát is csatolni kell az elveszett tárgyak értékének feltüntetésével.

Figyelem! Az országban szigorúan büntetik a narkotikumok kivitelét és behozatalát.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csomagjaikat soha, semmilyen körülmények között ne hagyják őrizetlenül! A hatóságok rá fognak kérdezni, hogy saját maguk csomagolták-e be poggyászaikat, illetve őrizetlenül hagyták-e azokat akár rövid időre is. Tételes vámvizsgálat alá vonhatják Önöket.

Légi közlekedés: a repülőgépen történő utazásnál a légitársaságok előírása, hogy az utasok a nemzetközi járat indulása előtt két órával jelenjenek meg a repülőtéren. Az esetlegesen bekövetkező (rossz idő, sztrájk, vagy a légtér túlterheltsége, stb…) késésekért, a menetrendben bekövetkező változásokért irodánk nem vállal felelősséget, ilyen esetekben a nemzetközi egyezmények az irányadóak. Indulást megelőző napon győződjön meg róla, hogy járata a visszaigazoláson szereplő időpontban és útvonalon közlekedik. Ha az utas a menetrend változása miatt mondja le az utat, az utazási szerződésben foglalt útlemondási feltételek az irányadók. Üléshelyeket csak a repülőtéren lehet foglaltatni az utasfelvételi pultnál. A napszaknak megfelelő étkezés a menetrendszerinti járatokon biztosított.

Adatvédelem, utazási szerződés:
utazása előtt adja meg rokonainak, barátainak a pontos kinti elérhetőségeit, mert az Utazási Iroda az Utas személyes adatait az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően kezeli, ezért információt nem adunk ki.


 

Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Vízum, követség

Turista célú beutazás esetén nem vízum, hanem a 15 napos tartózkodásra feljogosító, helyben hosszabbítható ún. Turista kártya beszerzése szükséges. A Turista kártya Dominika bonni nagykövetségén vagy érkezéskor a repülőtéren is beszerezhető.

A Dominikai Köztársaság Magyarországon akkreditált, vízum kiadására jogosult nagykövetsége Berlinben található.
Cím: D-10963 Berlin, Dessauer Str. 28.
Tel.: ++ 49/30  25 75 77 60

Felügyelő külképviselet: Havanna
Cím: Santo Domingo, Consulado Honorario de Hungría
Calle Frank Félix Miranda No. 5Naco, Santo Domingo
Abraham Lincoln Suite 903,Torre Piantini

Dominikai Köztársasági utazás, nyaralás foglalásához forduljon forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások