Tengerparti török gyönyör

Ablak a Világra - Utazási magazin


Tengerparti török gyönyör
Kapcsolódó utazások

Lehetne cifrázni, hiszen a világ számtalan különleges és csodálatos helyszínt ígér az utazóknak, ám a szakma és az nyaralni igyekvők egyértelmű véleménye szerint az idei nyár egyik slágere továbbra is a közelségével, minőségével és kiegyensúlyozott ár-érték arányával hódító török tengerpart. Az egykor fellengzősnek hangzó Török Riviéra megnevezés, a tudatos szállodafejlesztéseknek köszönhetően, mára összeforrott a török tengerpart legnépszerűbb szakaszával, ahol a nyaralni vágyók tömegei számára a turizmusorientált tengerparti városok a legfelkapottabb célpontok: honfitársaink körében Antalya, Alanya és Bodrum a legkeresettebbek. Mindegyikben minőségi tengerparti szállodák, homokos tengerpart várja a vendéget, kifejezetten kényeztetve a kisgyermekekkel, nagycsaláddal utazókat. Nyugatabbra haladva, Marmaris vidékén már jellemzően köves, hamar mélyülő tengerpartot találunk.

A Török Riviérán gyakorlatilag csak négy-öt csillagos, rengeteg medencével, csúszdával ellátott, vízi és egyéb sportolási lehetőséget biztosító, a gyermekek számára játszótérrel és jókora játszóházzal ellátott, all inclusive ellátást kínáló szállodák épülnek. Az árak egy-egy térségben nagyjából azonosak, de ha kint a városokban vásárolunk, vagy étterembe, kávézóba ülünk be, azt tapasztalhatjuk, hogy a nyugati részek és a skandináv vendégek által preferált Alanya valamelyest drágábbak, mint általában a tengerpart területe. Amellett, hogy a térség meglehetősen szállodaiturizmus-orientált, bőséggel találunk történelmi és kulturális látnivalót a környéken.

Az egyik legfelkapottabb hely – nem érdemtelenül – kétségkívül Antalya, ahová charterek is szép számmal indulnak. Megérkezve valamelyik luxus szállodába – arrafelé még a négy csillagos szálloda is annak tekinthető – irány a homokos strand, a napfény és a tenger. Ha már eleget strandoltunk a szállodasor plázsán, vagy éppen Antalya két leghíresebb strandján, a konyaalti-n és a larai-n, szakítsunk időt Antalya jelképére, a Yivli minaretre is. Látogassunk el a Kulliye és a Karaalioglu parkba, a Kaleiçi régi kikötőbe, a Hadrianus-kapuhoz, de a Düden-vízesés felejthetetlen látványát se hagyjuk ki. Így aztán Törökországból hazafelé, a csomagok mellett kilókban lemérhetetlenül ott a rengeteg élmény és szépség is, no meg az elhatározás, hogy ide vissza kell jönni. Görüşürüz Türkiye!


Kapcsolódó utazások

Forrás: Az Utazó magazin  Kapcsolódó utak
(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások