Éttermek és különlegességek a Maldív-szigeteken

Ablak a Világra - Utazási magazin


Éttermek és különlegességek a Maldív-szigeteken
Kapcsolódó utazások

A Maldív-szigetek helyi konyhája leginkább a hal, a kókuszdió és a keményítők köré épül. A Maldív-szigetek generációról generációra megőrizte trópusi országokra jellemző autentikus ízeit melyeket az itt nyaraló turisták különösen szeretnek. A fűszerek közül a curry-t kedvelik a leginkább.

Az esti tea és a reggeli hagyományosan rövid étkezés a Maldív-szigeteken. A legtöbb ilyen étel szintén halból készül. Látogass el nyaralásod alatt a helyi kávézókba és éttermekbe, ahol megkóstolhatod a kulináris helyi ízeket.

Az üdülőhelyeken és a fővárosban is találsz olyan konyhát, amire vágysz. Több száz étterem működik a Maldív-szigeteken, melyek nemzetközi ízeket is kínálnak. A nagyobb üdülőhelyeken olyan éttermek is vannak, melyek étlapján más országok különlegességei is megtalálhatóak.

A reszortokban alkoholos italokkal is szolgálnak, amit nyilvános helyen tilos fogyasztani, és az üdülőhelyeken kívül máshol el sem érhetőek. A legtöbb étterem festői helyszínen áll, ahol étkezés közben még a kilátást is élvezheted.

Ha a Maldív-szigeteken nyaralsz, mindenképp próbálj ki valami helyi specialitást. Ezeket a különleges ízeket kár lenne kihagyni!

Népszerű ételek:

Garudhiya: hal rizzsel, lime-al, chilivel és hagymával.
Mas huni: aprított, füstölt hal, reszelt kókuszdió és hagyma. Ez a legnépszerűbb reggeli étel a szigeten.
Fihunu mas: grillezett hal meglocsolva chilivel.


Kapcsolódó utazások

Forrás:   



Kapcsolódó utak








(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások