Vai, a csodastrand beszámolóVai felülről A strandot szegélyező pálmaligetben tavernák vannak. Vai, a csodastrand Vai felülről Vai, a csodastrand Vai, a csodastrand Vai, a csodastrand Vai, a csodastrand Napágyak, homok, pálmafák Vai, a csodastrand Vai, a csodastrand

Vai, a csodastrand

14704 megtekintés
karcsika (368) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
-

Vai, Görögország, Kelet-Kréta, KrétaAmikor Krétára értünk és kérdeztük a helyieket, hogy szerintük mi az, ami igazán nagyon klassz, valaki az mondta, hogy Vait látni és meghalni.

Valami közkeletű szájhagyomány során - ezt azóta itthon is hallottam - Vai egészen a Bounti reklám (ahol lepottyan a meghámozott kókuszdió a fáról és szétloccsan) forgatásának helyszínéig magasztosult.

Vai persze nagyon szép, de mindez erős túlzás.

Vai a sziget legkeletebbi felén van, vagy 120 km-re Ierapetrától, meglehetősek kacskaringós úton.

Nagyon szép az öböl, és a part tele van pálmákkal. Ugyanakkor a hely szépsége szerintem messze nincs arányban az út hosszával. Kb. harmad úton található néhány legalább ilyen szép strand (Makrigiallos, vagy Agia Fotia például). A fürdésen túl pedig sok mindent nem lehet csinálni Vaiban. Van persze klassz kávézó (talán az egyetlen hely Krétán, ahol 2,30 eurónál többe kerül a frappe), van étterem, és van nagyon-nagyon sok ember, akik mind meg akarják nézni a helyet, ahol az inkriminált reklámfilm testet öltött.

A föveny 6 mm körüli, világos kavicsokból áll, gyönyörű tiszta a víz, halak nem nagyon vannak, bár kicsit beljebb a víz alatti sziklákon található némi élet. A strand persze kék zászlós, ennek megfelelően van minden: tisztaság, öltöző, zuhanyozó.

Másodsor biztos nem tenném meg az utat. Ugyanakkor van egy város, Siteia, útközben. Amikor mi voltunk turistával csak elvétve találkoztunk, a parti sétány kávézói helyiekkel voltak teli, és szintén kék zászlós volt a strandja. Nagyon jó hangulatú helyecske.

Akinek feltett szándéka, hogy Krétán karibi fílinget keresen, annak javaslom, hogy Ierapetrábóll tegyen egy teljes napos kiruccanást Chrissi-szigetre.
Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|