Thaiföld,Damnen Saduak úszó piaca beszámolóÚtban az úszó piac felé Csak jönnek és jönnek az árusok Az az ananász,az valami döbbenet mennyire finom

Thaiföld,Damnen Saduak úszó piaca

13408 megtekintés
bgyongyi (9) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2006.12.09 - 2006.12.09

Damnoen Saduak, Thaiföld2006-ban jártam itt.Ez egy álomszerű valóság.2006-ban , mégis a múlt században.Bangkoktól nyugatra található ez a régi időkben Bangkok éléskamrájaként ismert egyedülálló élményt nyújtó forgatag.Busszal érkeztünk Bangkokból ide. A vizitaxiállomás ,egy kopottas hajók(csónakok) gyülekezete.Kb 8-10 fő fér el egy -egy száguldó viperába.A hajókapitányt élvezettel tölti el a sikítozó turisták látványa.Van abban minden,fürdés a felcsapódó vízben,nyolcaskanyar,andalgás,a víziélővilág megtekintése(sikló,béka,meg a jó ég sem tudja milyen állatok).

Gyönyörű pálmafák szegélyezik az utunkat.Tényleg izgalmas és nagyon szép.Betekintést nyerhetünk az egyszerű helyi emberek mindennapi szertartásaiba,amint a szerteágazó utakon bolyongunk, mint például a fürdés a csatorna vizéből egy lavor segítségével.A cölöpházak előtt ott a lábosgyűjtemény, a ruhát teregető asszony,a bagót sodró bácsika,akinek meg sem próbáltuk az életkorát kitalálni. Ezek az emberek kortalanok. Lehetetlen megsaccolni az életkorukat.És közeledünk. Egyszercsak elédtárulnak a csónakos árusok.Az úszó piac.Régen óriási területekről hozták el idáig az áruikat az emberek, hogy Bangkok éléskamrája lehessen. Ma már szerves része a turizmusnak,de bármennyire is virágzik itt az idegenforgalom,annyira színes,annyira nyüzsgő és annyira egyedi, hogy felejthetetlen élmény marad.Sok-sok,nagyon sok csónak. Minden csónakban más és más portéka.Benne a csónakban a gázpalack , a serpenyő, a palacsintasütő,ott előtted süt -főz a szorgos leányzó. Az ismert és tulnyomórészt ismeretlen gyümölcsök és annak tűnő érdekességek tömkelege.Selyemkendő,táska,legyező,ez mind-mind az árusok hajójából kiált hozzád. Aki szereti a piacot,itt kiélheti bazári örömeit.Mindez a sok ismeretlennel megfűszerezve. Mindent meg szeretnél kóstolni,mindent haza szeretnéál vinni, hogy megmutathasd.Következik az alku,ami messze nem olyan fárasztó, mint egy arab országban.Órákig bolyong az ember és valóban egy másik időszámítás,egy kortalan világ kavalkádja ejt rabul.

Kihagyhatatlan élmény!!!!
Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|