Korfu, Achillion, Sissi palota beszámolóHaldokló Akhilleusz, mely a berlini szobrász, Herter alkotása, Akhilleusz, 11,5méter magas, 4-5 tonnás bronzszobor. Korfu, Achillion, Sissi  palota Korfu, Achillion, Sissi  palota Korfu, Achillion, Sissi  palota Korfu, Achillion, Sissi  palota Korfu, Achillion, Sissi  palota Korfu, Achillion, Sissi  palota Korfu, Achillion, Sissi  palota

Korfu, Achillion, Sissi palota

20678 megtekintés
harbeit69 (9) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2009.07.02 - 2009.07.09

Achilion, Görögország, Korfu, Jón-szigetekKorfu városától 10km-re a dombok tetején egy kanyargós szűk helyről lehet még reggel megközelíteni.

Achilleon Gastouri-ban található.

Reggel 09.00-re érdemes menni, mert később már szinte lehetetlen közeledni. Sok a turista, tülekedve nyomulnak szobáról-szobára. Érdemes kivárni a sorunkat egy-két jó kép erejéig.

A belépő 7EU\Fő. Ezért a látványt kapjuk cserébe, egy két régi tárgy kíséretében.

Sajnos az emeletre nem lehetet felmenni.

Lehet bérelni vokitokit, amit a felszámozott tárgyaknál meglehet hallgatni az adott helyhez kapcsolódó történetet. 3EU.

Történelmi információk:

1890-ben Erzsébet osztrák-magyar császárné és királyné megvásárolta ezt a birtokot, mely 150 m-rel van a tengerszint felett, és a nagy olasz építész, Carito neoklasszicista csodát tervezett ide, melynek stílusa sokak szerint a jó ízlés határait súrolja.

II. Vilmos császár 1907-ben, kilenc évvel az Erzsébet elleni anarchista merénylet után vette meg a palotát, és itt töltötte nyári szabadságát az I. világháború kitöréséig. Erzsébet az épületet legkedvesebb mitológiai hőséről, Akhilleuszról nevezte el.

Itt áll még egy szerényebb múzeum is a hozzá tartozó bizánci stílusú kápolnával, monumentális freskóval, reneszánsz stílusú ebédlő- és a főbejárat előtti festett oszlopokkal. A múzeumban Vilmos császárnak külön emlékszobája van, ahol látható az a nyereg, melyen előszeretettel ült a császár munka közben. Az épületet körülvevő parkban antik szobrok másolatait láthatjuk, ilyen például a

Haldokló Akhilleusz, mely a berlini szobrász, Herter alkotása, vagy Goetz Akhilleusz győzelme című bronzszobra. Megtekinthetjük még a múzsák szobrait és több híres görög költő mellszobrát is.

Félúton lefelé a kertben egy nyitott pavilonban látható Erzsébet császárné szobra, melynek szépsége csak azért nem tökéletes, mert márványból nagyon nehézkesen tudták megformálni a századforduló divatját követő különleges ruháját. Furának tűnik, hogy a kifinomult ízlésű császárné hogyan tudta elfogadni vagy inkább elszenvedni korának nyers, vulgáris ízlésvilágát

A kert feltétlenül megér egy látogatást. A palotát 1962-ben teljesen felújították, de az épület jellegzetes vonásait gondos odafigyeléssel sikerült megőrizni.


Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|