Enni-inni Prágában beszámolóEnni-inni Prágában

33166 megtekintés
fcsabihu (5) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2007.11.01 - 2007.11.04

Nerudova Apartman, Prága, CsehországClinton egykori amerikai elnők 1993-ban prágai látogtása során feltétlenül találkozni akart a nagy íróval, Bohumil Hraballal. Hrabal ennyit üzent: várja törzshelyén, az Arany Tigrisben (U Zlatého Tygra). Az elnök meglepetésére nem csak őt találta ott, hanem egy másik híres cseh írót -mellékállásban a Cseh Köztársaság Elnökét-, Václav Havelt is.

A fentieket csak azért meséltem el, hogy érzékeltessem: a prágaiak a söröző fogalma alatt olyan komoly létesítményt értenek, ami akár nemzetközi protokollesemény színhelye is lehet. Ennek ellenére egyáltalán nem megközelíthetetlen helyek ezek az egyszerű turista számára. Igaz ugyan, hogy a híresebb vendéglőkben jó előre asztalt kell foglalni, ám egy kis utánajárással (főleg a helyiek segítségével) tulajdonképpen a Belváros bármely részében a látogató azonnal részese lehet a legendás prágai estéknek.

És most néhány praktikus válasz, a leggyakrabban feltett kérdésekre.

Árak: az étel drága, az ital olcsó. Ez azt jelenti, hogy akkor jársz jól, ha sokat iszol ;) Viccet félretéve: egy főétel ritkán jön ki 200 CZK alatt, egy korsó Pilsnert már 18 CZK-ért csapolnak. Az étel lényegesen olcsóbban kijön a szigorú értelemben vett belvárostól akár 3 sarokra lévő éttermekben is! Ismét hangsúlyozom: vedd igénybe vendéglátód segítségét, támaszkodj a helyismeretére!

Közlekedés: a Vencel teret több villamosvonal is érinti, praktikus és olcsó közlekedési lehetőség (a budapesti árak kb. fele). Az Óvárosban csak gyalog érdemes, csak a helyváltoztatás miatt fölösleges a magukat ajánló hintókra szállni, hiszen minden nagyon közel van, és minden sarkon találsz valamit, ami leköt: éld át, érintsd meg, fényképezd le...

Autópálya matrica, valuta, vásárlás: már Győrben, a benzinkutakon, de akár a magyar-szlovák határon is megvásárolhatod. 1 CZK ~ 9,5 HUF. Visszafelé Brünnben (Brno) van szupermarket, elképesztő áron juthatsz nagy mennyiségű cseh sörhöz vagy Becherovkához :)

Egyelőre ennyi. Comments are welcome.
Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|