2024 Ősz Thaiföld, Kambodzsa és Vietnam - körutazás tengerparti pihenéssel

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
455845
Utolsó frissítés:
2024.09.19. (Cs)
14 nap/13 éj
849 990 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1.NAP: Utazás Bangkokba
Repülés Budapestről Thaiföldre, átszállással.

2. NAP: Érkezés Bangkokba
Érkezés Bangkokba. Idegenvezetőnk üdvözli Önt, transzfer a hotelbe. Szállás 2 éjszakára: Royal Princess Lanluang Hotel **** vagy hasonló.
Helyszínen foglalható fakultatív program: Esti ínyenc ételtúra a kínai negyedben. A program középpontjában a kínai negyed áll, lenyűgöző esti fényeivel. Ez egy igazi street food mennyország, utcai árusokkal és fantasztikus színekkel, illatokkal. Elsőként a Wat Mungkorn Kamalawat (másnéven Wat Leng Noei Yi) buddhista szentély vár ránk, a környék legszentebb helye. Mesés kínai építészeti stílus, arany dekoráció, sárkányok, Buddha-szobrok jellemzik. Ezt követik a kulináris élmények: felfedezhetjük a thai konyha kincseit a sétálóutcán haladva, belefeledkezve az esti kavalkád szemkápráztató nyüzsgésébe. A thai-kínai közösség utcai árusai olyan jellegzetes fogásokat kínálnak, mint a disznóhúsból készült satay, sült osztrigás omlett, a metélőhagymás kínai gombóc, a Michelin-csillagos kínai sült fánk, a szezámos gombóc édes gyömbérteával, és még sok-sok mást! Amikor már kellően jóllaktunk, egy elektronikus tuktukra ülve csodálhatjuk meg az éjszakai fényeket, elhaladva a Rattakosin-sziget, azaz a történelmi központ mellett, és megpillanthatjuk is a fenségesen kivilágított Királyi Palotát.

3. NAP: Szabadidő vagy fakultatív program: Királyi Palota és a szentélyek
Szabadidő, vagy FAKULTATÍV programként félnapos bangkoki program következik, a Királyi Palota érintésével. Thaiföld 3 legfontosabb szentélye is részét képezi túránknak: a Wat Traimit - a világhírű Arany Buddha templom (mely grandiózus jellemzőkkel büszkélkedhet: 3 méter magas, 5,5 tonna súlyú, és alapanyagának értéke 40 millió dollár), a királyság legrégebbi temploma, a Wat Pho, azaz Fekvő Buddha, és a What Phra Kaew, a Smaragd Buddha templom, melyet egyetlen jáde kőből faragtak. A Királyi Palota Bangkok szívében magasodó festői épületkomplexum, a sziámi és később a thai királyok hivatalos rezidenciája 1782 óta. A jelenlegi király, IX. Rama nem él, ám a Palota továbbra is hivatalos, állami és királyi események helyszíneként szolgál. Manapság itt protokoll eseményeket is tartanak. Helyszínen foglalható fakultatív program: hajós vacsora a Chao Praya folyón (transzferrel). Életre szóló élményt ígér a program: a régi világ kifinomult eleganciáját, nyugodt luxusát tapasztalhatjuk meg a Királyok folyóján ringva, igazi thai fogásokat kóstolva, miközben felsejlenek előttünk Bangkok esti fényei, a kivilágított Királyi Palota, a Hajnal Szentély, és számos egyéb nevezetesség. Visszatérés a hotelbe.

4. NAP: Bangkok -Ban Pakard Határátkelő - Siem Reap
Korán kijelentkezés a hotelből. Transzfer a határátkelőhöz, Ban Pakard-ba. Belépünk Kambodzsába, a másik oldalon Psar Pruhm-nál, és Siem Reap felé tartunk. A 15 milliós lakosságú királyság a Thai-öböl partján vérzivataros időket élt át a vörös khmerek uralma alatt a hetvenes években. Ma azonban a melegszívű helyiek tárt karral fogadják a turistákat, akiket romlatlan szépségű kincsek, burjánzó esőerdők, ősi szentélyek várnak. Utazás Siem Reap-ba (kb. 180 km). A nap további részében szabadidő. Szállás: Somadevi Angkor Hotel Siem Reap vagy hasonló.

5. NAP: Szabadidő vagy fakultatív: Angkor szentélyei
Szabadidő vagy egész napos fakultatív program: Angkor szentélyei (ebéddel). Az UNESCO- Világörökségi lista egyik ékessége, az ősi templomváros több évszázadon át fővárosként funkcionált. Látogatásunkat a déli kapunál kezdjük, itt lépünk be Angkor Thom-ba. A központi elhelyezkedésű Bajon-templom tornyain sejtelmes mosolyú arcok láthatóak. A Phimeanakasz, azaz Mennyei Templom piramishoz hasonló formában épült, mögötte pedig két tavacska fénylik, melyeket régen vallási szertartásokhoz használtak, ma gyerekek fürdenek néha benne. A szentély tetejéről lélegzetelállító kilátás tárul a látogató elé. A komplexum részei még az Elefánt-terasz, a Leprás király terasza, és a Ta Prohm - szentély, mely az esőerdő szívében áll, és egészen varázslatos külsőt kölcsönöznek neki a fák óriási gyökerei, melyek ölelésbe zárják. A meleg miatt visszatérünk Siem Reap-ba, majd délután folytatjuk a programot. A fenséges Angkor Wat a világ egyik legnagyobb vallásos céllal emelt emléke. A templom Kambodzsa nemzeti szimbóluma, és az ország zászlóján is megjelenik. A Pre Rup szentély tetejéről a naplemente aranyló sugarai megcsillannak a templomváros ősi épületein, és a dzsungel zöldjén - örök emléket ígér a látvány. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP: Siem Reap - Phnom Penh, és fakultatív hajózás Phom Penh
Reggeli után transzfer Phonm Penhbe, Kambodzsa fővárosába (kb. 5 és fél órás út, 315 km, megállók nélkül). Útközben megállunk a Spean Praptos hídnál, melyet a vörös khmerek sikertelenül próbáltak felrobbantani. A Santuk Selyem Farmon ízletes khmer ebédet kapunk, és megismerhetjük a selyem készítésének titkait. A farmot egy vietnami veterán alapította, a környékbeli falvak támogatásának céljából. A Skuon piacon rövid látogatást teszünk, ahol a helyiek egyik kedvencét, a sült tarantulát is árulják. Phonm Penhbe érkezünk. A mintegy másfél milliós Phonm Penh egzotikus vonásai mellett nyugatias nagyvárosi jelleget is magára öltött a közelmúltban, és egyre több turista kedveli nyüzsgő éttermei, kávézói, bárjai miatt is. Felkeressük a Királyi Palotát, melyet 1866-ban építettek, és a jelenlegi uralkodó otthona is. A nagyvárosban igazi oázist ígérnek kertjei, és a Buddha-szoborokkal ékesített Ezüst pagoda. A folyó környékén igazi nyüzsgés zajlik, és rövid sétát tehetünk Phnom Penh kevés sétányainak egyikén, ahol a helyiek gyakorolják táncmozdulataikat, tornáznak. Fakultatív programcsomag: Phnom Penh hajós vacsora (italfogyasztás nincs az árban, menüs vacsora). A folyó mellett zajló élet tárul elénk: gyerekek játszanak, halászok vetik hálójukat a vízbe. A naplementében fürdő Királyi Palota, Ezüst Pagoda látképe örök emléket ígér. Szállás: Sensory Park Urban Hotel vagy hasonló.

7. NAP: Phnom Penh-Cu Chi alagutak - Saigon
Transzfer a Moc Bai határátkelőhöz. Belépünk Vietnamba. A súlyos áldozatokat követelő vietnami háborúnak az 1973-as párizsi béke vetett véget. Az azóta eltelt időben a Vietnami Szocialista Köztársaság előkelő helyet foglal el a különleges úti célokat keresők listáján: keleties bája, a francia gyarmati örökség, a mesés konyhaművészet, a szemkápráztatóan szép tájak miatt sokan szívükbe zárják. Mielőtt Saigonba (azaz Ho Si Minh-városba) érnénk, lebilincselően izgalmas élménnyel gazdagodhatunk a Cu Chi alagutaknál, mely Saigontól mintegy 70 km-re van. A vietkongok, azaz a kommunista gerillák által használt, filmekben is gyakran bemutatott, körülbelül 270 km hosszú, földalatti alagútrendszerből folytattak harcokat Saigon és az Egyesült Államok által támogatott vietnami rezsim ellen. Szállás: Sila Urban Living Hotel vagy hasonló.

8. NAP: Szabadidő vagy fakultatív program: Mekong-delta
Szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás: Mekong-delta (ebéddel). A reggeli után a délre indulunk, a Mekong deltájához. A körülbelül negyvenezer négyzetkilométernyi területet Vietnam rizses táljának is becézik, élővilága rendkívül gazdag. Ez az ország legtermékenyebb vidéke: rizst és trópusi gyümölcsöket termesztenek itt. A fenséges, titokzatos folyón hajózva belepillanthatunk a helyiek életébe. Visszatérés a hotelbe késő délután.

9. NAP: Szabadidő vagy fakultatív: Saigon városnézés, utazás Miu Ne-be
Szabadidő vagy félnapos Saigon városnézés. Saigon vagy másnéven Ho Si Minh-város 7 milliós, színes és vibráló metropolisz, utcáin biciklik és riksák százai cikáznak. Felkeressük francia múlt őrzőit: az Újraegyesítés Palotát, a Főpostát, a Notre Dame katedrálist, majd a Cholon-t, a kínai negyedet, és a kínai tenger istennő tiszteletére emelt, Thien Hau szentélyt. Utazás Ho Si Minh-városból Mui Ne-be (kb. négyórás út), a tengerparti nyaralás helyszínére. Szállás: Phu Hai Resort vagy hasonló.

10-12. NAP: Nyaralás Mui Ne
Élvezze a kikapcsolódást a meseszép természeti környezetben! Mui Ne környéke híres fehér homokdűnéiről, álomszép partjáról.

13. NAP: Mui Ne - Saigon, hazautazás
Transzfer Saigonba, a reptérre, a tervek szerint az esti órákban. Hazautazás átszállással.

14. NAP: Érkezés Budapestre
Hazaérkezünk Budapestre.

Fontos információk:
A beutazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszautazástól még min. 6 hónapig érvényes.
Thaiföld: nem kell vízum.
Kambodzsába belépéshez lehet a határátlépésnél intézni a vízumot, ennek várható ára 35 SUD/fő.
Vietnámba történő beutazásához vízum szükséges, amely nem igényelhető beutazáskor, hanem előzetesen kell intézni. Kérhető irodánk általi ügyintézés (10.000 Ft/fő), de lehet egyénileg intézni is: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/khai-thi-thuc-dien-tu/cap-thi-thuc-dien-tu
vagy személyesen az illetékes vietnámi konzuli hivatalban kell igényelni. Az e-vízum elbírálása kb. három munkanap, ugyanakkor ez hosszabb időt is igénybe vehet, érvényessége 30 nap, ára 25 USD. FONTOS: az e-vízumra irányuló kérelem benyújtása nem jelenti a beutazás engedélyezését. Várja meg a vietnámi bevándorlási hivatal visszajelzését a vízumkérelem elbírálásával kapcsolatban. Amennyiben nem kap visszaigazoló emailt, vagy esetleg a kérelmezés során helytelen adatokat adott meg, írjon a contact@immigration.gov.vn emailcímre. Kérhető irodánk általi vízumügyintézés.
- A fakultatív programok előzetesen, foglaláskor vásárolhatóak! A programváltozás jogát fenntartjuk, a programok sorrendje változhat. Az utazáshoz min. létszám szükséges: 20 fő.





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások