Palolem Beach beszámolóPalolem délről északra Palolem Palolem déli vége Palolem Beach Palolem Beach Palolem Beach Palolem Beach Palolem Beach Palolem Beach A bungalónk Palolem Beach Palolem Beach

Palolem Beach

21026 megtekintés
karcsika (368) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2010.02.20 - 2010.02.20

Goa, IndiaMi Palolem beachen voltunk egy hétig, ami Goa tartomány egyik legdélebbi tengerpartja.

Palolem gyönyörű. A falu egy viszonylag védett, félhold alakú öbölben van, az öböl déli felét egy szikla, az északi felét egy sziget zárja le. E miatt nincsenek nagyobb hullámok, reggelente szinte teljesen sima a víz. A mellette lévő Patnem és a kicsit távolabbi Agonda beach-ek teljesen nyitottak, ott hatalmas hullámok vannak.

Az ár-apály miatt a tengerpart lassan mélyül, finom homokos. Palolemen a homok kicsit iszapos is. Remek homokvárat építeni, de egy kicsit mindig zavaros a víz, nem látszik a lábujjunk a derékig érő vízben. A dagály és apály között jó 40-50 métert mozog a tenger.

A partot vagy 2 km hosszú, a föveny mögött közvetlenül kezdődik a falut is beborító pálmaliget. 4-5 emeletes kókusz pálmák szegélyezik a partot, a pálmák alatt vannak a bungalók és az éttermek. Kicsit mesebeli látvány.

Palolemen nem láttunk szállodát (állítólag van, de nem találkoztunk vele). A szokásos elszállásolás bungalókban történik. A bungalókat általában 2 főre méretezték, nekünk kifejezetten nehéz volt 4 főre elegendő méretűt találni. Érdemes végigolvasni a fórumokat foglalás előtt, mert vannak nagyon lepattantak is. (Vicces: szinte minden bungalónak van honlapja, a www.palolem-beach.com-on pedig megtalálható a part összes étterme és szálláshelye.)

Mi a szállásunkat itthonról béreltük, de nem tetszett, amikor megérkeztünk, ezért kerestünk másikat már helyben. Az árak 400 - 2000 rúpia között mozogtak éjszakánkét és bungalónként, mi egy napi 600 rúpiáért béreltünk egyet, a teljes szállás költségünk egy hétre, négyünknek nem volt 17.000 Ft.

A parton töménytelen mennyiségű étterem van, az étkezéssel nincs probléma. Az éttermek sötétedés után asztalokat tesznek ki a fövenyre, gyertyával megvilágítva. Tengerzúgás, harminc fokos meleg, finom homok, gyertyafény: szuper romantikus.

A part felső egy harmadában van egy hatalmas világító oszlop, ez mutatja a part főbejáratát. Mögötte egy klassz piac van és a falu.

A falu déli fele keresztény, az északi hindu, de ennek semmi jelentősége nincs. Mindkét fele igen koszlott, de amúgy sincs sok dolga ott az embernek. Mi tökéletesen megvoltunk azzal, hogy a szoba és a part között mozogtunk egy héten át, minimális kitérőkkel.

A legjobb szórakozás a parton sétálás, vásárlás, olvasás, fürdés és evés. 4 és 1/2 óra az időeltolódás itthonról. Az elején azt hittük, hogy e miatt alszunk napi 12 órát, de nem. Az átállás után is ugyanennyit aludtunk. Az indiaiak sem különösebben kapkodósak, könnyű lelassulni a nyaraláshoz.


Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|