Goa úgy általában beszámolóGoa úgy általában Panolem apálykor Egy étterem Goa úgy általában A part egy étteremből

Goa úgy általában

24180 megtekintés
karcsika (368) beszámolója
szerkesztés alatt

Értékelés:
0 pont
Téma:
Utazás időpontja:
2010.02.19 - 2010.02.21

Bombay, IndiaGoa a szokásos vélekedéssel ellentétben nem egy város, hanem India egy kb. (északról délre) 120 km hosszú régiója, tartománya az ország nyugati felén, Bombaytől (mai nevén Mumbaitól) 650 km-re délre, az Arab-tenger partján.

Goa tehát nagyon hosszú, és rengeteg partot, beachet lehet választani a nyaralásra. A partok, amiket mi láttunk homokosak, az erős ár-apály miatt lassan mélyülőek és egytől egyig gyönyörűségesek.

Mi Budapestről a Türkish Airlinessel repültünk Isztambulon keresztül, Mumbai átszállással. Az út Isztambulig másfél óra, Isztambultól Mumbai-ig öt óra 20 perc volt, és további egy óra a repülés Goára. A mi tengerpartunk Palolem volt, az a goai repülőtértől további másfél óra taxival (a díj nálunk 1.000 rúpia, azaz kb. 5.000 Ft volt.) Palolem a legdélebbi partja Goa tartománynak.

Az egy hét során további két parton voltunk, azok is álom szépek, de Panolem talán a legszebb közülük.

Amennyire módunk volt megállapítani Palolem lényegesen drágább, mint a Mumbai vagy mellette lévő Patnem beach, de így sem veszélyes. Egy nagy (3/4 literes) sör rendsezrint 70 Rps. (kb 350 Ft), egy nem vegetáriánus indiai főétel (tengeri, hal, marha, csirke egyaránt) 120-150 rúpiába kerülnek, a négy fős családnak 600-850 rúpiát fizettünk alkalmanként.

Hogy mekkora a kettős árrendszer az akkor derül ki, ha az ember bemegy a 4 km-re levő Chaudi városba, és minden a felébe, harmadába kerül. Csak példaként: egy kőműves kanál - homokvár építéshez igen célszerű - 25 rúpiába, azaz 125 Ft-ba kerül, egy tubus Colgate fogkrém két Oral B fogkefével együtt 70 rúpia (350 Ft), de egy Gilette borotva is csak 16 rúpiát (80 Ft) kostál.
Hozzászólások a beszámolóhoz


Még nincs hozzászólás. Legyél Te az első, aki véleményt mond!

Facebook hozzászólások(20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek
Családi ár számolás
|[REM_CODE]|