A Start Utazás Törökország, törökországi nyaralás rovata

Gyermek animációs szállodák

Gyermek animációs szállodák Törökországban

Törökország és a török tengerpart az egyik tökéletes célpont a felhőtlen családi nyaralás eltöltésére.

Számos olyan szállodát lehet az idén találni a Török Riviérán, ahol a kicsit szórakoztatásáról a nyaralás alatt magyar nyelvű animátorok gondoskodnak.

Az animációs programok folymatos szórakozást és elfoglaltságot nyújtanank a gyerekeknek és nyugalmas kikapcsolódást a felnőtteknek.

Az utazási magazin legújabb cikke

Önök ide utaznak nyaralni 2014-ben: TOP5 nyaralás célország

2014.04.18

Mint minden évben az előfoglalási időszak végén, az idén is készítettünk egy gyors áttekintőt az éppen aktuális legnépszerűbb nyaralási úti célokról. A jelen kis kimutatás alapját a Start Utazásnál az év eleje óta a nyári főszezonra megkötött 1500 utazási [...]


Nyaralás Törökországban, a Török Riviérán

A törökországi nyaralóhelyek közül az ország déli részén, a Földközi-tengeri partszakasz közepén, Kemer és Alanya között elnyúló kb 200 km-es partszakasz közkeletű neve a Török Riviéra.

Jelen rövid kis leírásunkkal a nyaralóhely kiválasztásában szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Antalyán van a Török Riviéra repülőtere, minden charter járat itt száll le, és innen indulnak a transzfer buszok a szállodákba. Kemer és Belek legalább fél-háromnegyed órás transzferrel érhető el, Sidéig legalább másfél órát, Alanyáig akár három-négy órás utat kell számolni. Egy szűk és sebesség-korlátozásokkal terhelt útszakasz vezet végig a parton, az utazáson gyorsítani legfeljebb privát transzfer rendelésével lehet. Kisgyerekek részére az Alanyáig vezető út bizony megterhelő lehet.

Amiért mégis érdemes Alanyáig eljutni, hogy a várostól nyugatra fekszik a csodálatos finom homokos Kleopátra strand, valamint Alanyának van messze a legpezsgőbb éjszakai és bár élete. Antalya egyetlen nevezetessége a félszigetecskén épült erőd, tökéletes kilátással a városra és tengerpartra.

Side talán a legtökéletesebb helyszín a családi nyaralásra. Side gyönyörűen felújított és megőrzött ottomán belvárosa egy kis félszigeten található, közepén a római Amfiteátrummal. A belvárostól keletre és nyugatra egyaránt finom homokos, hosszan elnyúló, lassan mélyülő tengerpartok várják a családdal nyaralókat; a sidei tengerpart ideális helye a családi nyaralásnak.

Kemer az egyik legújabban kiépült nyaraló város a Török Riviérán. Káprázatos fekvésű hely, a városhoz a mögötte tornyosuló hegység sziluettje ad festői hátteret. Kemer, Bodrumhoz hasonlóan a török felső tízezer találkozóhelye, ennek megfelelően szinte csak igazi luxus szállodák fekszenek a kék zászlós strand mellett. Gyermekekkel kevésbé ajánlott: a part kavicsos, és a víz gyorsan mélyül, sokkal jobban alkalmas a nyugalmas kikapcsolódásra.

Belek népszerűsége a reptértől való közelségéből adódik. Igazi nyaraló város, lakossága a tizenötszörösére nő a főszezon beköszöntével, akik szinte mind a turisták kiszolgálására költöznek Kemerbe a nyár idejére. Negyvennél is több négy és öt csillagos szálloda várja a nyaralókat. Belek nevezetessége a közel két évezredes, húszezer főt befogadó aspendosi római színház, ahol nyáron hetente többször tartanak opera, színházi és balett előadásokat és komolyzenei koncerteket.

All inclusive törökországi nyaralás

Török nyaralás all inclusive

Törökország az all inclusive nyaralások igazi otthona, ahol az all inclusive szinte mindig azt jelenti, amire számítunk, hogy semmi gondunk nem lesz enni- és innivalóra a nyaralás során.

Egy átlagos török all inclusive szállodában egész nap találunk nyitott éttermet, snack bárt vagy grill teraszt: korán kelők reggelije, reggeli, palacsinta, ebéd, gyümölcs, snack, vacsora, késői vacsora a szokásos menü. És minden hatalmas választékban, egyszerre több helyen is.

Ha all inclusive nyaralást szeretnénk, Törökországot mindenképpen vegyük számításba.