Riga

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
410167
Utolsó frissítés:
2024.09.06. (P)
5 nap/4 éj
309 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Rigát és Tallinnt nem véletlenül nevezik a Baltikum gyöngyszemeinek; előbbi lenyűgöző szecessziós építészetével, utóbbi középkori hangulatot árasztó óvárosi utcáival lopta be magát sokak szívébe. Csoportos, magyar idegenvezetésű utazásunkon mindkét várost bebarangoljuk, majd egy tengerjáró hajó fedélzetén elutazunk a finn fővárosba, Helsinkibe. Tartson velünk!

Az út kiemelkedő értékei:

  • Szállás jó minőségű városközponti szállodákban
  • Látnivalókban gazdag program
  • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető


Programok:


szeptember 6. péntek
Elutazás Budapestről a Lufthansa járataival Rigába (06:10-07:55, 10:05-13:10). Megérkezés után sétálunk Riga egyik legszebb utcáján, a szecessziós Elizabetes ielán, majd délután a bájos óvárosban ellátogatunk a Feketefejűek Házához, a katedrálishoz és a Saeima (lett parlament) épületéhez is. Este szabadidő, szállás Riga történelmi óvárosában: Wellton Riga Hotel & SPA.

szeptember 7. szombat
Reggeli után elsétálunk a nyüzsgő központi piachoz, ahol a régi szovjet relikviáktól kezdve a frissen fogott halakig minden kapható, majd az óvárosban felmegyünk a Szent Péter templom tornyába, és madártávlatból is megcsodáljuk a várost.
Délután szabad program vagy félnapos fakultatív kirándulás: Gauja Nemzeti Park, Turaida vára és Sigulda, belépőkkel és transzferekkel (60 EUR/fő, helyszínen készpénzben fizetendő). Lettország első nemzeti parkja a Gauja által kettészelt erdős területen fekszik. Utunk során ellátogatunk a parkban található 13. századi Turaida várához, melynek tornyából messzire a Gauja folyó és környezete is szépen látszik, majd a siguldai kastélyhoz, végül sétálunk egyet a hangulatos kisvárosban, Siguldában is. Ezt követően visszatérünk Rigába; este szabadidő. Szállás Rigában.

szeptember 8. vasárnap
Reggeli után útra kelünk és különbusszal elutazunk Tallinnba; útközben megálló az észtországi Pärnuban: séta a központban és a homokos tengerparton. Érkezés után gyalogos városnézés Tallinn varázslatos óvárosában: a középkori házak, a szinte hiánytalanul megmaradt városfal és a szűk utcácskák között utazunk vissza az időben. Felkeressük a Városházát, az elegáns Toompea kastélyt, amely a Riigikogu (az észt parlament) székhelye és a robosztus Szent Olav templomot is. Szállás a városközponti Go Hotel Shnelli szállodában.

szeptember 9. hétfő
Reggeli után buszos városnézésre indulunk Tallinnban, mely során sétálunk a többek között az észt köztársasági elnök rezidenciájának otthont adó Kadriorg parkban és a tengerparti Pirita negyedben is. Ezután hajóra szállunk és Helsinkibe utazunk. Érkezés után megtekintjük a város legfontosabb látnivalóit: Sibelius-emlékmű, Sziklatemplom, Katedrális, Uszpenszkij katedrális, majd elfoglaljuk szállásunkat, ami a városközpontban található Original Sokos Hotel Albert lesz.

szeptember 10. kedd
Reggelit követően szabadprogram, vagy félnapos fakultatív kirándulás Porvooba (belépőkkel és transzferekkel 60 EUR/fő, helyszínen készpénzben fizetendő). Elutazunk Finnország második legrégebbi városába, ami egyben az egyik legfestőibb települése is. Kirándulásunk során megtekintjük a Katedrálist, a múzeumot, Porvoo hangulatos macskaköves utcáin sétálva átérezzük Finnország történelmét, letekintünk az Iso Linnanmäki dombról Porvoo óvárosára, majd átengedjük magunkat Porvoo bájának.
Ezt követően visszatérünk Helsinkibe, majd hazautazás a Lufthansa járatain müncheni átszállással (19:30-21:05, 22:20-23:35) Budapestre.

Az ár tartalmazza:

  • Repülőjegy Budapest-Riga és Helsinki-Budapest útvonalon a Lufthansa járatain
  • Repülőtéri illeték
  • Személyenként egy darab kézipoggyász (max. 8 kg) és egy darab feladott poggyász (max. 23 kg)
  • Privát transzferek a program szerint különbusszal
  • Szállás két éjszakára Rigában központi szállodában
  • Szállás egy éjszakára Tallinnban központi szállodában
  • Szállás egy éjszakára Helsinkiben központi szállodában
  • Bőséges büféreggeli a szálláshelyeken
  • A leírásban felsorolt programok idegenvezetéssel, belépőkkel
  • Magyar idegenvezető a budapesti elindulástól a hazaérkezésig

Az ár nem tartalmazza:

  • Ajánlott szervizdíj (helyben készpénzben fizetendő): 15 EUR/fő




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|