Hosszú hétvége a Plitvice-tavaknál

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
417937
Utolsó frissítés:
2024.10.19. (Szo)
3 nap/2 éj
99 900 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




HOSSZÚ HÉTVÉGE A PLITVICE-TAVAKNÁLHorvátország, Hosszú hétvége a Plitvicei-tavaknál, PlitvicePROGRAM1. NAP

Elutazás a kora reggeli órákban Trakoscanba. A XIV. századból származó, vadregényes Trakoscan-i várkastély egy kúp formájú dombra épült. Dús növényzetű parkegyüttes és egy tó veszi körül. A táj egyben természetvédelmi terület is. A romantika jegyében átalakított vár megtekintése és a parkban tett séta után Horvátország egy csodaszép településére látogatunk Slunjba. Megcsodáljuk a Rakoste részen lévő vízeséseket, melyeket a Nemzeti Természeti és Műemlékvédelmi Hivatal 1962-ben nyilvánított védetté. Valamint a településen található 22 -közel 300 éves- vízimalmot, meseházakat. Érdekes megfigyelni ahogy a víz és az ember megfér, és megél egymás mellett ezen a településen, mely a fenntartható gazdálkodás egyik kiemelt példája egész Horvátországban. Majd elfoglaljuk Plitvice környéki szálláshelyünket, vacsora.

2. NAP

Reggeli után egész nap a Világörökség részét képező, méltán híres Plitvicei Nemzeti Parkkal ismerkedünk (belépőt a díj tartalmazza). A természeti ritkaság 200 km? nagyságú területen található. A tórendszer 16 kristálytiszta tavat és 92 kisebb-nagyobb vízesést foglal magába. A legfelsőbb tó és a legalsóbb tó közötti szintkülönbség kb. 500 m. E vízi csodát, valamint a páratlan szépségű növény- és állatvilágot számtalan fából készült, a tavak felszíne felett átvezető hidakon sétálva csodálhatjuk meg. A közös séta, hajókázás, kisvonatozás után ki-ki felfedezheti „saját Plitvicéjét”. A kora esti órákban visszatérünk környékbeli szálláshelyünkre, vacsora.

3. NAP

Reggeli után a horvát fővárosba, Zágrábba látogatunk. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a főváros történelmi városrészeinek (Felsőváros, Alsóváros, Káptalandomb) főbb nevezetességeit, a főteret, a csodálatos katedrálist, mely alapítását I. László magyar királynak köszönheti, valamint az óvárost, ahol számos monarchiakori épület látható. Majd szabadidő, vásárlási lehetőséggel. Hazaindulás a kora délutáni órákban, megérkezés Budapestre az esti órákban.

Tudnivalók
  • Utazás: légkondicionált autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek:Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
  • Elhelyezés:Plitvice környéki 3*-os szálloda/üdülőközpont, 2 ágyas szobáibann
  • Ellátás:félpanzió (reggeli, vacsora ital NÉLKÜL)
  • Minimum létszám: 30 fő
  • Helyszínen fizetendő belépők:15 EUR/fő




 
Töltődik a foglalási lap
Horvátország utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások