Bosznia-Hercegovina, Szarajevó: Mininyaralás Mandarinszürettel, Bosznia 3*

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
nyaralás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
385786
Utolsó frissítés:
2024.10.19. (Szo)
5 nap/4 éj
137 480 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »






Fekvése: Elhelyezés/ellátás: 1 éjszakai szállás hotelben 3* félpanzióval Sarajevoban, 3 éjszakai szállás hotelben 4* Neumban 1. nap: Sarajevo

A program korán reggel 05:30 órakor indul, találkozó 05:15-kor a Népliget, a Hell Miksa sétánynál Elnök utcával szemben. Szerbián keresztül utazunk, útközben rövid pihenőkkel, majd megérkezünk programunk első állomására, Bosznia fővárosába, Sarajevoba, melyet nevezhetünk a különböző kultúrák találkozási helyének. Elfoglaljuk szállásunkat, majd városnézés következik idegenvezetőnkkel. A városképet többnyire a muzulmán mecsetek és minaretek uralják, de több helyen láthatunk katolikus, ortodox templomot, és még zsinagógát is. A séta során megtekintjük a város legfőbb nevezetességeit: a dzsámit, a 14. században épült ortodox templomot, a bazárt, utazhatunk a folyó partján villamossal, melynek során sok nevezetes épület látható a folyóparton.

2. nap: Mostar, Blagaj

Reggeli után továbbutazunk Mostarba. Nevét a Neretva folyón álló hidak egyikéről, a híres Öreg hídról kapta. A város folyója a város lakóit is két részre osztja: egyik parton élnek a muzulmán bosnyákok, másik parton a katolikus horvátok. Mostar óvárosa az UNESCO világörökség része. Az itt eltöltött idő alatt ellátogatunk a bazárba, és megnézzük a város egyéb nevezetességeit, élén az Öreg híddal. Innen a közeli Blagaj városába utazunk.

Blagaj nagyon gazdag természeti környezetében található Európa legbővebb vizű karsztforrása. Blagaj legfontosabb látnivalója a Buna folyó kitörése. Közel 200 méter magas sziklafalak lábainál bukkan fel a Buna folyó. Nem csoda, hogy a török szultánt lenyűgözte, megihlette, és egy dervis kolostort építtetett a sziklafalba a XVI. században. Az ottomán építési stílust követő kolostor épületének elhelyezkedése gyönyörű: a kétemeletes épület a Buna forrása fölé épült. Az emeleten, egy bezárt szobában van Sari Saltuk és Acik Pasa sírhelye, ők a Tekija (a dervisrend) vezetői voltak. A látogatás után továbbutazunk Neumba, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap: Mandarinszüret

Reggeli után utunk a Neretva folyó deltájában lévő mandarin ültetvényre vezet. A Neretva-völgyben több, mint egy millió fán terem narancs és mandarin, számos család foglalkozik termesztésükkel. Programunk egy welcome-drinkkel indul, mely lehet mandarinlikőr vagy pálinka, hogy erőt gyűjtsünk a mandarin szüreteléséhez. Először megismerkedünk a mandarin termesztés történetével, majd a szedés technikájával, utána pedig zsákokba gyűjthetjük a mézédes gyümölcsöt. Ezután különleges csónakokon utazva fotószafarin veszünk részt, csodás képeket készítve a Neretva torkolatáról és a környező tájról. Levezetésképpen egy kellemes, élőzenés ebéd vár bennünket. A mintaboltban megvásárolhatjuk a helyi termékeket, pl. a különleges mandarin mézet, frissen aszalt fügét, pálinkát, lekvárokat, gránátalmát…

Ezután visszatérünk szállásunkra, és szabadprogram következik, élvezhetjük a napos tengerpartot, vagy sétálgathatunk a városban.

4. nap:

Ezen a napon fakultatív lehetőséget kínálunk Dubrovnikba. A reggelit követően elindulunk a városba, de útközben még megállunk a Peljesac-félsziget bejáratánál fekvő Ston településnél, mely városfaláról és sólepárlásáról híres. A kínai nagy fallal persze nem vetekedhet, de Európa leghosszabb várfala, öt és fél kilométeren húzódik, de gyönyörű környezetben. A stoni falat a 14. században építette a Dubrovniki, pontosabban Raguzai Köztársaság, hogy eltorlaszolják a félsziget bejáratát és megvédjék az ottani só készletet. A sónak ugyanis akkoriban nagyjából akkora volt a jelentősége, mint manapság a kőolajnak. Dubrovnik bevételének egyharmada só kereskedelemből származott. Nyaranta még mai is folyik a sólepárlás, naponta 55 tonna jön össze, a helyi boltokban egész évben vásárolhatunk a hófehér sóból, amely állítólag kifejezetten egészséges, mivel a tenger vize errefelé nagyon tiszta. A falak között fekszik a különleges hangulatú óváros, mely leginkább talán egy francia kisvárosra emlékeztet.

A látogatás után Dubrovnikba érkezünk, mely az UNESCO Világörökség egyik legszebb városa. A hatalmas, látványos fallal körülvett óváros olyan, mint egy szabadtéri múzeum. Megtekintjük a város fontosabb nevezetességeit az Óvárosi kikötő és a Nyugati kikötő környékén, pl. a híres palotákat és templomokat, az óratornyot, a városfalat, akinek kedve van a szabadidőben felmehet a libegővel a város felett emelkedő erődhöz (SrÄ‘), ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a környező szigetekre, sőt még Montenegro hegyeire is.

A szabadprogram után a késő délutáni órákban visszatérünk szállásunkra.

5. nap: Split

Reggeli után elindulunk hazafelé. Utunk Horvátországon át vezet. Útközben megállunk Splitben, ahol városnézést követően szabadprogram keretében lehetőség lesz ebédelni, sétálgatni a városban.

Hazaérkezés a késő esti éjszakai órákban.

FONTOS: Az utazáshoz 3 hónapig érvényes kártya típusú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

Az alapár tartalmazza: az utazást busszal,1 éjszakai szállás hotelben 3* félpanzióval Sarajevoban, 3 éjszakai szállás hotelben 4* Neumban, reggelit és vacsorát, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérést.

Az alapár nem tartalmazza: az idegenforgalmi adót, a belépők árát, a további étkezéseket és italfogyasztást, a biztosítást, a programok belépőinek árát, a fakultatív program árát, valamint a regisztrációs díjat, mely az irodában fizetendő.

Szállásleírás:

Elhelyezés/ellátás: 1 éjszakai szállás hotelben 3* félpanzióval Sarajevoban, 3 éjszakai szállás hotelben 4* Neumban.

Pénzügy:

Mandarinszüret: 37 vagy 34 Euro/fő ebéddel a választott menütől függően. Az ár tartalmazza: üdvözlő italt és szárított fügét, a mandarinszüretet, és a saját szedésű kb. 3 kg mandarint, fotó szafarit a Neretva folyón 100 éves hagyományos csónakokban, az ebédet választás szerint. (A menü: marhahúsleves, grillezett vegyes hús vagy grillezett csirke, zöldséges rizzsel /dzsuvecs/, saláta, házi kenyér, desszert és 0,25 l bor vagy víz);

Blagaj monostor: 3 Euro/fő;

Dubrovnik fakultatív kirándulás: (minimum létszám 20 fő) mely összeg tartalmazza az útiköltséget, az autóbusz behajtási és parkolási díját, valamint a saját és a helyi idegenvezető díját is. Az esetleges belépők egyénileg fizetendők.

A belépők árát az utaskísérő szedi össze a buszon. Az egyes programokra vonatkozó belépők árai szerepelnek honlapunkon a megfelelő utazás oldalán. A feltüntetett árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, parkolás, foglalási/szervezési költség, stb). A belépőjegyek és a fakultatív programok árai tájékoztató jellegűek, a változtatás jogát fenntartjuk. Az utazási szerződés aláírásával a feltüntetett belépő árakat is elfogadásra kerül.

A programváltozás jogát fenntartjuk.

Biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban könnyűszerrel megköthető.

Utazás: autóbusszal. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja a választott ülőhelytől függ. Részletek a Súgóban.

Minimum létszám: 35 fő

Felszerelés: Programjainknál fontos a megfelelő felszerelés és öltözet: évszaknak megfelelően öltözzünk, a hegyek között lehet picit hűvösebb, vízhatlan túracipő/túrabakancs, kényelmes ruházat, esőköpeny (természetesen, ha nincs rájuk szükség, ezek a buszban hagyhatók).

Az autóbuszos utazások módosíthatók, de nem lemondhatók!

Módosítási díjak:

dátummódosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 30 nappal lehetséges névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.500 Ft/fő, maximum utazás előtt 3 nappal lehetségesAz utazás az időjárástól függetlenül indul.

A foglalás elküldésével minden utas elfogadja az utazási iroda általános utazási feltételeit.





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|