Zöld-foki-szigetek

A Zöld-foki-szigeteki Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Zöld-foki-szigeteki , a Zöld-foki-szigeteki legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Zöld-foki-szigeteki foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Az Atlanti-óceán e 18 apró kis szigete egyetlen más szigethez sem fogható. Dűnék, holdbéli tájak, álomszép strandok és igazi búvárparadicsomok váltják itt egymást.

Zöld-foki-szigetek

Zöld-foki-szigetek utazás TOP 10

Zöld-foki-szigetek úti célok

Az összes Zöld-foki-szigetek »

Zöld-foki-szigetek

Az összes Zöld-foki-szigetek »

Zöld-foki-szigetek ismertető

Az Atlanti-óceán „gyöngyszemének” érintetlen világa – Zöld - foki - szigetek
A Zöld-foktól csupán néhány száz kilométerre nyugati irányban elhelyezkedő Atlanti-óceáni szigetállam – amely az európai utazási irodák kínálatával ellentétben, hazánkban ilyen értelemben még alig található meg – portugál eredetű neve a tengerbe nyúló foknak egykoron igen kiterjedt növényzetére utal. A szigetcsoport valóságosan egzotikus és a turisták által még igen kevésbé felfedezett nyaralóhely. Az Atlanti-óceán „gyöngyszemének” is nevezett – kilenc lakott és öt lakatlan sziget által alkotott – szigetcsoport, érintetlenségén túlmenően elsősorban a csodálatos azúrkék és helyenként smaragdzöld tengervizével csábítja a nyaralókat. Kontinentális éghajlatunk hosszú téli napjaiból – a Budapesttől csaknem ötezer kilométerre fekvő, így jelentős időeltolódás, valamint kifejezetten hosszú repülőút nélkül – érkezve, korosztálytól függetlenül jelenthet igazi felüdülést a Zöld- foki-szigeteki nyárba, valamint ezzel együtt a búvárok és szörfösök paradicsomába érkezni. A Zöld- foki-szigetek az óceán különleges élővilágának karnyújtásnyi távolságból megtapasztalható varázsán, hosszan elterülő fehér homokos strandjain, vulkáni eredetű hegyvidékein, hangulatos halászfalvain és nem utolsó sorban a palackorrú delfinek, illetve kék bálnák megszemlélésének lehetőségén keresztül vesz le minden ide érkező nyaralót a lábáról.  

A Zöld- foki-szigetek a turisták szemével…
Szálláslehetőségek, közbiztonság és helyi közlekedés
Általánosságban elmondható, hogy viszonylagos érintetlenségének megőrzése mellett a Zöld- foki-szigetek turizmusa fellendülőben van. Mivel napjainkban már a németek és franciák mellett az olaszok, angolok, portugálok, illetve hollandok körében is meglehetősen közismert útcélról van szó, így a szigetcsoport infrastrukturális viszonyaira pozitív hatást gyakorolva egymás után épülnek az olasz, portugál és angol szállodák. Nyaralásunk során így megtaláljuk az európai színvonalú szolgáltatásokat biztosító – az esetek többségében néhány méterre a homokos tengerpart közelében található – három,- négy és ötcsillagos szállodákat. A Zöld- foki-szigeteki nyaralás szerelmesei számára értékes információ lehet, hogy a terület közbiztonság nagyon jó és persze nemcsak az afrikai viszonyokhoz képest. A meleg miatt és a fertőzések elkerülése érdekében azonban kifejezetten ajánlott a palackozott víz és a jól átsütött ételek fogyasztása. A szigetek szárazföldi területét leginkább autóval, vagy a négykerék-meghajtású és persze bérelhető pickupokkal tudjuk bejárni. A szigetek között természetesen a helyi irodák által szervezett utak keretében hajóval vagy igény szerint a helyi légitársaság járataival utazhatunk.

A Zöld- foki-szigetek históriája dióhéjban
Az eredetileg teljesen lakatlan szigeteket a nagy földrajzi felfedezések történetéből ismert Diego Gomes fedezte fel a 15. század közepén, aki visszaemlékezéseiben is rögzítette, hogy partra szállásukat követően semmi nyom nem utalt a szigetcsoport korábbi lakosságára. A mai elnevezését – mint fentebb utaltunk rá – a Zöld- foki-szigetek portugál gyarmattá szervezésének idején kapta. A 16. századtól az afrikai kontinens és Amerika között egyre erőteljesebbé váló rabszolga-kereskedelem egyik állomása is a szigeteken volt, részint stratégiai jelentősége, részben pedig vízlelőhelyként szolgáló mivolta miatt. Portugália hosszú évszázadok után 1975-ben biztosította a sziget függetlenségét.

Tengerparti pihenés és fakultatív programlehetőségek egy helyen?
Barangolás a szigetcsoport változatos természeti világában
Első nekifutásra elmondhatjuk, hogy a Zöld- foki-szigeteket a nyaralást szervezők többsége nem elsősorban szórakozási, illetve programszervezési lehetőségei, hanem mindenekelőtt a csodálatos környezetben eltöltött nyugodt pihenés, a vízi sportolás, napozás és az egyedülálló természeti szépségek megcsodálása céljából keresi fel. Ez természetesesen nem jelenti azt, hogy ne vehetnénk részt több fakultatív programban, amelyekre rendszerint a helyi idegenvezetőknél lehet jelentkezni. A Zöld-foki szigeteken tervezett nyaralásunk programpontjai közé mindenképpen érdemes beiktatnunk – töltsük bár nyaralásunkat a szigetcsoport bármelyik részén – a szigetek egy csoportjának megcsodálását, amelyet rendszerint a helyi irodák által szervezett hajókázással egybekötve tehetünk meg. Kihagyhatatlan látványosság a só lelőhelyéről nevét szerző és – csodálatos fehérhomokos tengerpartjáról híres – egy fél napos kirándulással megismerhető Sal szigete, akárcsak a Fidel szigetének partvonala mentén hajókirándulással egybekötött horgászási lehetőség. A szezonálisan visszatérő nyaralók szerint érdemes felkeresnünk a Salhoz legközelebb eső Boavistát, amelynek felszínét a Szahara felől érkező forró és száraz szelek alakították, mesés sivatagi tájat hozva létre a területen. A Zöld-foki szigeteken tervezett nyaralást túrázással egybekötni szándékozó nyaralók megtekinthetik Fogo szigetét, ahol geológiai érdeklődésünket kielégítve tanulmányozhatjuk a szigetcsoport vulkáni keletkezését, illetve a szigetvilág legmagasabb pontjaként megszemlélhető – egyébiránt 2800 méter magas – Fogo vulkánt is.

Zöld-foki szigetek -
Zöld-foki Köztársaság:

A szigetállam Afrika legnyugatibb pontjától (a Zöld-foktól) 450 kilométerre-nyugatra helyezkedik el, az Atlanti-óceánban. Tíz nagyobb vulkanikus sziget közül kilenc lakott, de több kisebb lakatlan sziget tartozik még hozzá.

A vulkáni kúpok közül a Pico del Fogo a legmagasabb a maga 2839 méterével. Volt gyarmatként a köztársaság hivatalos nyelve a portugál és az itt élő négyszázezernyi lakos nagy része római katolikus. A halászat és a mezőgazdaság mellett egyre számottevőbb bevételi forrás a túrizmus. Jelentős még kávé és só termelése.

A szigetországban érződik fekete Afrika hatása, ami leginkább a zenében és kultúrában mutatkozik meg.

Az érintetlen természet, a gazdag vízi élővilág, a part menti mangrove erdők csodálatos látványt nyújtanak. A víz tiszta, sportolásra, főleg szörfözésre és búvárkodásra kiváló, de a szállodák sok más alternatív programot is kínálnak. A szigetek között komppal vagy repülővel lehet közlekedni.

A Zöld-foki szigetek főváros, Praia a legnagyobb szigetén, Santiagon található. A kikötővárosban több kulturális központ, múzeum és kiállítás található.

Az összes szigetnél elmondható, hogy ha kikapcsolódásra vágyunk csak le kell menni az óceán partjára. Szörfkölcsönzőt könnyen lehet találni, és a búvárkodás is igazi élményeket kínál. Könnyen találkozhat az ember delfinekkel, csodás élővilággal, és hajóroncsokkal. A szigeteket sok hajút érinti, így sok zátonyra futott rongyot láthatunk a vízfelszín alatt és fölött egyaránt. A víz ugyan nem mélyül gyorsan, de a hullámok miatt oda kell figyelni a biztonságra. A helyi ételek főként tenger gyümölcseiből készülnek, édességeik pedig a helyi gyümölcsök, banán, datolya stb. felhasználásával. A sziget vulkánikus hegyein szőlőt is termesztenek, így finom helyi borral is várják az ínyenceket.

A tíz nagyobb sziget sok mindenben különbözik egymástól. Például Sal (ami portugálul sót jelent) szigete sóbányáiról vált híressé. Az itt találhat tavakban ki lehet próbálni az iszap pakolást, és különleges élmény a szűrű sós vízben lebegni. A terülte kétség kívül kezd elsivatagosodni, ezért a sziget belseje kopár. Santo Antao vulkanikus szigetként nagyobb növényzettel büszkélkedhet, teherpartját pedig fekete vulkáni homok borítja.. Fogo városa is színesebb a felújított épületek között sétálva portugál akár városban is lehetnénk, de alapvetően itt is érződik itt is Afrika szegénysége. A még most is aktív vulkánhoz buszos kirándulásokat szerveznek, és különlegességként érdemes megkóstolni az itt készült bort, amit nemegyszer, európai szem számára szokatlan módon, sörösüvegbe palackoznak.

Zöld-foki-szigetek foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Zöld-foki-szigetek üdülőhelyek

Zöld-foki-szigetek utazási magazin

Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is!

Megmutatjuk melyek az új utazási trendek 2023-ban. Az egzotikus úti célok sosem látott népszerűségnek örvendenek. Míg a koronavírus-járványt megelőzően jellemzően csak téli időpontokban vágytunk távoli, meleg helyekre, addig újabban már szinte minden hónapban egyformán népszerűek az alábbi nyaralóhelyek. Talán ennek – többek között – az is az oka, hogy az éghajlatváltozás miatt, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor tökéletes az időjárás egy tengerparti nyaraláshoz. Ha meg az eső-nap arányát úgysem tudjuk befolyásolni, akkor élvezzük ki azt, ami van. Carpe Diem! Nyaraljunk amikor ráérünk, pl. tavaszi szünet az új nyári szünet!   Emellett egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy elő- vagy utószezonban nemcsak a turistaáradatot kerülhetjük el, hanem a kiemelkedően, néhol irreálisan magas főszezoni árakat is. Azt már mindannyian megtanultuk, hogy az ünnepi időszakok részvételi díjai hihetetlen magasságokba emelkednek, de azt talán még kevesen tudják, hogy [...]
Teljes cikk
Zöld-foki-szigetek foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Zöld-foki-szigetek »
 

Időjárás

Időjárási viszonyok és a tengervíz hőmérséklete
A szépséges és az utazás szerelmesei többsége számára kevésbé ismert trópusi Zöld- foki-szigeteken a főszezon októbertől egészen márciusig tart, ám az Atlanti-óceán „gyöngyszemén” – európai „szemmel” nézve a téli nyaraláshoz is kiváló feltételeket biztosítva – gyakorlatilag egész évben kellemes az időjárás. A sziget nappali átlaghőmérséklete egész évben 25-26 Celsius fok, amelynek legmelegebb periódusát az augusztus-október hónapok jelentik a maguk 29-30 Celsius fokos nappali átlaghőmérsékletével. A mesébe illő szépséggel megáldott azúrkék tengervíz a Zöld- foki-szigeteken egész évben alkalmas a fürdőzésre és a búvárkodásra, nem is szólva az egyéb vízi sportokról. A szigeteken óceáni éghajlat uralkodik, amelyet a passzátszél is erőteljesen befolyásol. A szigetek mindegyike – jóllehet nem nagymértékben – kissé eltérő légkört tudhat magáénak, azonban általánosságban elmondható, hogy a köztársaság egyes területei kimondottan száraznak mondhatók. A térség 70% körüli értéket ritkán meghaladó páratartalommal bír, amelyet kisebb esőkkel általában a november hónap fűszerez meg.


A Zöld-foki szigetek időjárását-klímáját alapvetően az Atlanti-óceán és a passzát szél befolyásolja
, és így kicsi az év közbeni hőingadozás.

A legmelegebb hónapok, mind levegő és vízhőfok tekintetében július és november között vannak. A levegő hőmérséklete egész évben 24 és 29 Celsius fok között van, az óceán pedig 22 és 26 Celsius fok. A csapadékosabb és egyben legmelegebb hónap szeptember.

 A március és július közötti időszak a szörf és más vízisportok kedvelőinek ideális, mert közepesek a hullámok, illetve az átlagosnál könnyebb halat fogni. A tél időszakra jellemző a  passzátszél, ami a Szahara felől érkezik és apró homokszemcséket szállít. Ez a forró szél nagy hullámverést okoz és néha még a napot is letakarja, mintha köd lenne. A profi szörfösök ezeket a szél által keltett nagy hullámokat várják.





Zöld-foki-szigetek foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Zöld-foki-szigetek »

Zöld-foki-szigetek leírás

Történelem
A szigeteket 1456-ban a portugál Diego Gomez fedezte fel, 1462-ben a telepesek megalapították Santiago szigetén az első települést (Ribeira Grande), amely az első európai alapítású város volt a trópusokon. A portugál felfedezések után az anyaország gyarmatává vált, amely mindig is stratégiailag fontos kereskedelmi utak mentén feküdt. Az első telepesek európai és afrikai rabszolgák voltak, ebből ered a mai sokszínű helyi lakosság. A 16. században ezen az útvonalon zajlott a transz-atlanti rabszolga-kereskedelem, melyből a város és a sziget jelentősen profitált, később azonban a rendszeres kalóztámadások és az 1712-es francia támadás után jelentősége visszaesett. Ekkor új fővárost alapítottak, Praia-t, amely 1770-től át is vette a fővárosi szerepkört.

A második legjelentősebb településsé a Sao Vicente szigeten fekvő Mindelo nőtte ki magát (állítólag a legszebb település a szigeteken), amely a 19. században kikötőjének köszönhetően jelentős pénzügyi központtá vált az Atlantitérségben. 1951-ben Portugália gyarmatból provinciává, tengerentúli megyévé „minősítette át” a területet, de a szigetek az erősödő nacionalista törekvések kapcsán Bissau-Guineával összefogva függetlenséget követeltek. Amilcar Cabral vezetésével megalakították az „Afrikai pártot”, amely teljes társadalmi-gazdasági elszakadást szorgalmazott. 1960-61-ben Guinea szovjet segítséggel fegyveres konfliktust robbantott ki, amely 1973-ban Guinea függetlenségével, majd végül 1975. július 5-én a Zöld-Foki Köztársaság megalakulásával és függetlenedésével zárult.

A köztársaságot jelenleg Afrika egyik legstabilabb demokráciájaként emlegetik, fejlettségében ma ott tart, ahol a Kanári-szigetek 10-15 éve, idegenforgalomból él és a turizmus kapcsán igen élénk nemzetközi érdeklődés indult meg az ingatlanok iránt. Az ország a Kanáriszigetekhez hasonló „nagy felfutásban” reménykedik, amely a növekvő külföldi tőkebevitel és az infrastruktúra fokozatos kiépítése következtében pár éven belül megvalósulni látszik.

Földrajzi adatok
A Nyugat-Afrika partjainál, a Zöld-fok és a szenegáli partok előterében fekvő tíz nagyobb és öt kisebb tagból álló vulkanikus szigetcsoport(4033 km2) évszázadokon át Portugália fennhatósága alá tartozott, jelenleg önálló köztársaság.A szigetcsoport fővárosa a mintegy 100.000 fős lakosú Praia, amely Santiago szigetén fekszik, ám idegenforgalmi szempontból legjelentősebb Sal szigete, ahova a charterjáratok közlekednek. A szigeteket keskeny síkság keretezi, a mögöttes fennsíkok vulkáni kúpokat hordoznak.

Eső meglehetősen ritkán esik, viszont állandó szél fúj, amely ideális a vízi sportok szerelmeseinek, főként a szörfösöknek. A trópusi szavanna éghajlatú szigetek ültetvényein főleg banánt, valamint kávét termesztenek exportra. Az ország lakosainak száma mintegy 520.000 fő, kisebb része a behurcolt rabszolgák leszármazottaiból, nagyobb része mulattokból áll. A népesség főként az idegenforgalomból és a halászatból él.Közlekedés

A kis ország földrajzi helyzetének köszönhetően széttagolt, a szigetek között a legfőbb összeköttetést a kompok és hajók, valamint a kisebb repülőjáratok jelentik (Praia és Sal között naponta közlekedik repülőjárat). A jelentősebb városokban a helyi tömegközlekedéshez elsősorban taxit vehetnek igénybe, vagy irodánk javasolja az autóbérlést, amelyre Sal szigetén egyes szállodák recepcióján is lehetőség van.

Sal
A sziget az ott található só lelőhelyekről kapta a nevét, amely évszázadokon át a sziget fő bevételi forrása volt. Belseje sík és kietlen, két legfontosabb települése a főváros, Espargos és a turizmus központja, Santa Maria. Utóbbi a sziget déli csücskén, közvetlenül a hófehér homokú tengerparton, a reptértől kb. 20 percre található. A városban lehetőség nyílik a helyi lakosok megismerésére, betekintést nyerhetünk a zöld-fokiak életébe, szokásaiba, valamint megismerkedhetünk a sajátos afrikai kultúrával. Gyönyörű strandok, számos panzió és szálloda, kis éttermek, bárok és boltok várják az idelátogatókat.

Santiago
A központi sziget, déli részén fekszik a főváros, Praia, melynek belvárosa egy sziklás fennsíkra épült. Praiatól mintegy 10 km-re, nyugatra fekszik Cidade Velha (régi nevén Ribeira Grande), amely a Zöld-Foki Köztársaság legrégebben alapított városa.

Vásárlás
Emléktárgyak vásárlásánál az árak megközelítően megegyeznek a boltokban és a piacokon, több darab megvásárlásával alkudhatunk is. Alapszabály azonban, hogy az utcán felkínált portékák hamisítványok, az eredeti darabokat kizárólag az üzletekben vehetik meg.

BorravalóA turizmusban általános elfogadott normák szerint kb. a szolgáltatás értékének 10 %-a az ajánlott borravaló.

Fényképezés
A fényképezésre, filmezésre vonatkozóan a helyi idegenvezető minden esetben pontos felvilágosítást ad a helyi előírásokról és szabályokról.

Javaslataink
A ruházat maximálisan kényelmes, lehetőleg természetes anyagú legyen, elegáns ruha nem szükséges. A napsütés szinte mindig erős, ezért napolajjal, naptejjel és hatékony fejfedővel védekezzenek az erős napfény ellen. Napszemüveg és kényelmes nyitott lábbeli egészítse ki ruházatunkat. Óvakodjanak a csapvíz fogyasztásától, valamint lehetőleg ne keverjék az egymástól eltérő jellegű ételeket. A gyomorbántalmakat általában a flórák különbözősége és a túlzott mennyiségű étel elfogyasztása okozza.

Fakultatív kirándulások
Ez a szolgáltatás a helyi utazási iroda szervezése, ezért a kirándulással kapcsolatos bármilyen reklamációt kizárólag a tartózkodás helyén lehet elintézni. Hazatérés után a fakultatív kirándulásokkal kapcsolatos reklamációt irodánk nem tud elfogadni.

A Zöld-foki szigetek az Atlanti-óceán gyöngyszeme, Afrikától mintegy 450 km-re, nyugatra fekszik.
Egzotikus, érintetlen, turisták által alig felfedezett terület, ahol mindig meleg és napsütéses klíma és kristálytiszta, néhol smaragdzöld, néhol azúrkék tenger fogadja az ide látogatót. A szigeteket körülölelő Atlanti-óceán különleges világa kék bálnákkal, palackorrú delfinekkel és teknősökkel igazi kuriózum, szélfútta fehér homokos strandjai lenyűgözik a nyaralni vágyókat.

Beutazási feltételek
Magyar állampolgároknak a belépéskor rendelkezniük kell még 6 hónapig érvényes útlevéllel, valamint a beutazáshoz turista vízum szükséges - kb. 25 EUR, melyet mindenki beszerezhet a Zöld-Foki Köztársaság nemzetközi repülőterén (Sal). Külföldi állampolgárok megérkezéskor a repülőtéren válthatják ki a vízumot:

Időeltérés
A közép-európai időszámításhoz képest, Magyarországhoz viszonyítva -2 óra az időeltérés. (a téli időszámításra való átállás más időpontban van, így előfordulhat -3 órás időeltérés is)

Repülési idő 
kb. 8 óra.

Poggyász súlyhatár: 15 kg/fő

Hivatalos nyelv
Portugál és kreol de a turisták által látogatott helyeken és szállodákban általában beszélnek angolul, franciául és németül is.

Diplomáciai képviselet
A Zöld-Foki Köztársaságban Magyarországnak nincs hivatalos képviselete, hivatalos ügyekben hazánk portugál képviselete jár el.

Magyarország Nagykövetsége
Calcada de Santo Amaro, 85.
Alcantara 1349-042, Lisboa
Dr. Gecse Attila nagykövet
Tel: (00 351 21) 364 5928
Fax: (00 351 21) 363 2314

Portugál Köztársaság Nagykövetsége
1123 Budapest, MOM Park C. épület IV. emelet Alkotás u. 53.
Tel: (06 1) 201 7617
Fax: (06 1) 201 7619

Átlaghőmérsékletek:
Levegő | Víz

okt 27 | 23
nov 26 | 23
dec 27 | 24
jan 25 | 23
feb 25 | 23
márc 24 | 23
ápr 25 | 23
máj 26 | 23

Transzferidők
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szállodák fekvésének sorrendjében történik az érkezés, illetve az indulás.

Hivatalos pénznem
Zöld-Foki szigeteki Escudo (CVE). Behozatala és kivitele tilos, ezért a dollárt vagy az erót javasoljuk, amellyel a legtöbb helyen fizethetnek is. Árfolyam (2008 szeptember): 1 EUR kb. = 111 (CVE). Bankautomaták NEM állnak rendelkezésre, a hitelkártyák csak bankokban (kevés számú) használhatóak pénz felvételére.

Védőoltás
Az utazáshoz nincs szükség kötelező védőoltásra, de az általános oltások javasoltak, mint a sárgaláz, tetanusz, Hepatitis A, B, stb. Részletesebb információkért kérjük, forduljon háziorvosához vagy a Nemzetközi Oltóközponthoz.

Mobiltelefon
A szigeten csak a T-Mobile hálózata elérhető és nagyon drága a használata.

Elektromos áram
220 V. Szinte minden szállodában használható a magyar szabvány szerinti dugós csatlakozó.

Autóbérlés
Minimum 21 éves életkor és legalább 1 éves jogosítvány megléte, valamint nemzetközi jogosítvány kiváltása is szükséges, amelyre a Központi Okmányirodában van lehetőség. A közlekedési szabályok nagyon egyszerűek, irodánk inkább a motorbérlést javasolja. (Scooter - 30 EUR/fő) A szigeten összesen 3 benzinkút található.

Egészségügyi ellátás
Csapvíz nem fogyasztható. Lehetőleg kerüljék az utcán vásárolt zöldségek, gyümölcsök fogyasztását. Hasmenéses megbetegedés előfordulhat, valamint érzékenyebb emberek esetében számolni kell az eltérő klíma okozta megterheléssel. Télen is használni kell magas fényvédő faktorszámú napozó krémeket, hogy elkerüljék a gyakori problémát okozó leégést. Sürgős orvosi ellátás igénye esetén forduljon a szálloda személyzetéhez vagy az idegenvezetőhöz.

Zöld-foki-szigetek foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

A vízumot a határon ütik be, de előre le kell adni az utasok adatait: útlevélben szereplő név, lakcím, születési hely, születési idő, állampolgárság, útlevélszám, útlevél kiállításának időpontja, útlevél érvényessége. Zöld-foki-szigetek foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Zöld-foki-szigetek adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|