Vietnám körutazás

A Vietnámi körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Vietnámi körutazás, a Vietnámi körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 6 utazás közül választhat.

Vietnámi körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Vitnám a mai napig nem heverte ki a vietnámi háború rettenetét. Amit a borzalmas évtizedeknek sem sikerült kipusztítani, az a vietnámiak jókedve kedvessége és embersége.

Vietnám utazás TOP 10

Vietnám úti célok

Az összes Vietnám körutazás »

Vietnám

Az összes Vietnám körutazás »

Vietnám ismertető



Vietnám üdülőhelyek

Vietnám utazási magazin

Egyre több honfitársunk indul neki távoli, egzotikus úti céloknak, főszezonon kívül is!

Megmutatjuk melyek az új utazási trendek 2023-ban. Az egzotikus úti célok sosem látott népszerűségnek örvendenek. Míg a koronavírus-járványt megelőzően jellemzően csak téli időpontokban vágytunk távoli, meleg helyekre, addig újabban már szinte minden hónapban egyformán népszerűek az alábbi nyaralóhelyek. Talán ennek – többek között – az is az oka, hogy az éghajlatváltozás miatt, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy mikor tökéletes az időjárás egy tengerparti nyaraláshoz. Ha meg az eső-nap arányát úgysem tudjuk befolyásolni, akkor élvezzük ki azt, ami van. Carpe Diem! Nyaraljunk amikor ráérünk, pl. tavaszi szünet az új nyári szünet!   Emellett egyre többen kezdenek ráébredni arra, hogy elő- vagy utószezonban nemcsak a turistaáradatot kerülhetjük el, hanem a kiemelkedően, néhol irreálisan magas főszezoni árakat is. Azt már mindannyian megtanultuk, hogy az ünnepi időszakok részvételi díjai hihetetlen magasságokba emelkednek, de azt talán még kevesen tudják, hogy [...]
Teljes cikk

Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac

Thaiföld különleges látványossága - az úszópiac Délkelet-Ázsiában található a világon egyedülálló úszó piac. Számuk sajnálatos módon folyamatosan csökkent, tekintve hogy korábban több száz volt, a látvány és a gazdag kínálat miatt mindenképpen érdemes meglátogatni. A nyaralás kihagyhatatlan célpontja a halpiac, vagy a helyi bazár. Délkelet Ázsiában Thaiföld, Vietnám és Indonézia az úszó piacok paradicsoma. Ezekben a felsorolt országokban találkozhatunk piac címszó alatt a lapos csónakokkal, amelyet minden földi jóval megraknak. Mára már csak turistalátványosságnak számít, amelyek egykor a helyi kereskedelem fontos részei voltak. A Damnoen Saduak a legnagyobb és leglátványosabb úszó „látványpiaca”. A 19.század közepén IV.Rama király parancsára épített csatorna –mely a vízi közlekedés megkönnyítésére épült – Bangkoktól 120 kilométerre található. A rogyásig megrakott csónakon találhatunk banánt, papayát, mangót, kókuszdiót, guavát, illetve helyi készételeket, [...]
Teljes cikk

A világ nyolcadik csodáját Vietnámban találjuk

Vietnámban sok a látnivaló, de az egyik legkiemelkedőbb mégis csak a Cat Ba Nemzeti Park, lenyűgöző flórájával és faunájával. Aki megközelítéséhez a kalandosabb utat választja, egyórás esőerdei barangolás után juthat fel a csúcsra, hogy a végtelen zöld szőnyeggel betakart karsztkúpokból kiválassza a neki legjobban tetszőt.A világ nyolcadik csodájának nevezett Ha Long – a Leszálló Sárkány-öble – az UNESCO Világörökségének része. A hatalmas sziklák évmilliókkal ezelőtt hegyláncok csúcsaiként süllyedtek a tengerbe. Az egész napos bolyongás közöttük nem, hogy túlzásnak, inkább kevésnek tűnik. Az errefelé gyakori hirtelen lecsapó eső elől a Bo Nau cseppkőbarlangba menekülhetünk. Hatalmas központi termébe óriási száján keresztül tör be a világosság, hogy fényt derítsen a cseppkőképződmények (sztalagmitok és sztalaktitok) formáira.Az öbölben kis halászhajókon családok laknak, emberek születnek és meghalnak. Mások a dolomitsziklák tövében, vagy magasabb részein kialakult [...]
Teljes cikk

A malária-fertőzés melegágya a dél-kelet ázsiai mocsaras vidékei

Thaiföldön és környékén - különösen igaz ez a mocsaras Vietnámra - a trópusi éghajlat rendkívül kedvező a szúnyogoknak, emiatt ezen a területen elterjedt a moszkitók által terjesztett malária. A malária parazitáknak négy típusa létezik, ebből a legveszélyesebb Plasmodium falciparum található Thaiföldön és a környező országokban. (Phuket és Phang Nga, valamint a nagyvárosok mint Bangkok, Chian Main, Pattaya stb. maláriafertőzés-mentes területeknek számítanak.) Ezért rendkívül fontos, hogy gyógyszerrel és egyéb módon is védekezzünk a malária ellen. Mivel a szúnyogok napnyugtától napkeltéig csípnek, azért érdemes szúnyogriasztót, moszkitóhálót, megfelelő öltözéket és bőrre kenhető védőkrémet használnunk. A malária ellen gyógyszerrel is védekezhetünk. A készítmények szedését két héttel az utazás előtt vagy más gyógyszertípus esetében az utazás előtt egy-két nappal kell elkezdeni, így például last minute utazóknak sem kell lemondaniuk a védelemről. Többek között az alkoholfogyasztásra és a [...]
Teljes cikk

Szexturizmus biztonságosan

hepatitis B nélkül?Thaiföld esetében különösen ügyelnünk kell a hepatitis B vírusra, amely a fertőző májgyulladás sokkal veszélyesebb formáját okozza. A hepatitis B fertőzöttek tíz százalékánál ugyanis a betegség krónikussá válik, amely májzsugorhoz és májrákhoz vezethet. A hepatitis B elsősorban szexuális úton terjed, így Thaiföld a masszázsok és a szexturizmus melegágyaként rendkívül fertőzött terület. A helyi lakosság, illetve a szórakoztatóiparban dolgozók nagy része hepatitis B okozta betegségben szenved, vagy már korábban átesett rajta. A magas előfordulási arány miatt jóval nagyobb az esélye a megfertőződésnek akár egy egyszerű  akupunktúrás kezelés, tetoválás, vagy karcolás során, de nem érezhetjük magunkat biztonságban akkor sem, ha véletlenül orvoshoz, fogorvoshoz kell mennünk Délkelet-Ázsia országaiban. Megfertőződhetünk akkor is, ha balesetet szenvedünk, és ott helyben kapunk egészségügyi ellátást. A fertőzött emberek nemcsak vér, hanem testnedvek, nyál és közösen [...]
Teljes cikk

Délkelet-Ázsia egészségügyi veszélyei

Hogy a mosoly országából ne komoran térjünk hazaThaiföld, az egykori Sziám, a mosoly országa. Trópusi paradicsom, ahol egyfolytában szólnak a templomok gongjai, ahol szinte belefulladunk az orchideák színorgiájába, az egzotikus gyümölcsök bőségébe. Csodálatos kiindulópont nemcsak a fehér homok szerelmeseinek, hanem mindazoknak, akik szeretnék megismerni a buddhizmust, így szeretnék meglátogatni Vietnámot, Laoszt, Kambodzsát vagy Myanmart. Ha Ázsia keleti térségét választjuk célpontnak, akkor érdemes odafigyelnünk az egészségügyi előírásokra is. Itt ugyanis olyan veszélyes betegségek fordulnak elő, mint például a hepatitis A és B, a malária és a hastífusz. Thaiföld, Laosz, Kambodzsa és VietnámThaiföldön és térségében, vagyis Laoszban, Kambodzsában és Vietnámban a higiénés körülmények az országban uralkodó szegénység miatt eltérnek az európai normáktól. Emiatt ez a terület erősen fertőzöttnek számít hepatitis A és hastífusz szempontjából. A virágzó szexturizmus miatt a hepatitis B [...]
Teljes cikk
Vietnám körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Vietnám körutazás »
 

Vietnám körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Vietnám körutazás »

Vietnám leírás



Vízum, követség

Magyar állampolgár a budapesti Vietnami Nagykövetségen beszerezhető vízummal  és tartózkodási engedéllyel utazhat Vietnamba. A vízumkérelem benyújtásakor és annak átvételekor fordítsanak figyelmet arra, hogy a vízum a kért tartózkodási időre szóljon, mert annak meghosszabbítása Vietnamban nehézségekbe ütközik. A vízumkérelem elbírálása általában 5 munkanapot vesz igénybe. A vietnami határon vízumkérelem benyújtására csak rendkívüli méltánylást érdemlő esetekben (pl. súlyosan beteg hozzátartozó meglátogatása) van lehetőség.

 

A vízum iránti kérelem benyújtásakor az alábbi okmányokat kell csatolni:
-
2 db kitöltött vízumkérő lap
- 2 db fénykép
- útlevél (érvényessége legalább a beutazás napjától számított további hat hónapig tartson)
- a vietnami beutazás okát, célját igazoló okirat (ha van). (Megj.: pl. üzleti célból utazók hivatkozhatnak a meglátogatandó cég, hatóság kontakt-személyére, valamint előzetes egyeztetés esetén a hanoi és/vagy saigoni magyar külszolgálati helyen dolgozó külgazdasági attaséra/gazdasági & kereskedelmi tanácsosra).

A kitöltött vízumkérvényen feltüntetett 14 éven aluli gyermek(ek)nek nem szükséges külön vízumot igényelni.

A két ország diplomata, ill. szolgálati útlevéllel rendelkező állampolgárai vízummentességet élveznek és legfeljebb 90 napig tartózkodhatnak az országban.

Vietnami vízumot csak az kaphat, aki un. előzetes vízummal rendelkezik, amit a vietnami Emigrációs Hivataltól kell kérni. Ezt valamely vietnami idegenforgalmi cég, vietnami meghívó, partner vagy a VSZK budapesti nagykövetsége kérheti az illetékes vietnami szervtől.

A Vietnamba történő belépéskor ’öszevont’ : statisztikai és váműrlapot kell kitölteni, aminek másodpéldányát a kiutazásig meg kell őrizni és a kilépéskor le kell adni. Elvesztése esetén pénzbüntetést kell fizetni, továbbá hasonló űrlapot kell újra kitölteni.

A kábítószerek bevitelét nagyon súlyosan büntetik, ezért még a kábítószert (is) tartalmazó gyógyszerek bevitelétől is tartózkodjunk. Idegenek megbízását ne vállaljuk csomagok továbbítására.

Magyar állampolgárok ún. konzuli ügyeiben segédkező, illetékes hivatalok (külképviseletek):

A Magyar Nagykövetség Hanoiban:
Embassy of the Republic of Hungary
360 Kim Ma Street Daeha Business Center,
12th floor Ba Dinh District
Hanoi VIETNAM (Hanoi – P.O.Box 18)
Tel.: (84-4) 771.5714, 771.5715, 771.5718
ügyeleti mobil-telefon: külföldről: 84.9 - 0340.9660
belföldről: 09-0340.9660
Fax: (84-4) 771.5716

munkaidő: 8.30 – 17.00 hétfő – csütörtök 8.30 – 13.30 péntek időeltolódás: nyári időszámításkor + 5 óra
téli időszámításkor + 6 óra

A Magyar Főkonzulátus Ho Chi Minh Városban ( Saigon-ban): Consulate General of the Republic of Hungary
22 Pho Phung Khac Khoan District 1
Ho Chi Minh City VIETNAM
Telefon külföldről: 84.8 – 829.0130
belföldről: 08 – 829.0130
Fax: (84.8) 829.2410

Munkaidő és időeltolódás: mint Hanoiban.

Vietnám körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vietnám adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|