Óriáskörút Dél-Afrikában

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
372845
Utolsó frissítés:
2024.11.06. (Sze)
16 nap/15 éj
1 776 730 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




a Kruger Nemzeti Parkkal, Leshotoval és Szvázifölddel

Az érintetlen és páratlanul szép természet, az egzotikus növény és állatvilág, az ősi afrikai múlt és a fejlett nyugati civilizáció együttléte egyedülálló élményt nyújtanak a Dél-Afrikába látogató idegeneknek.


Tervezett program:

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Johannesburgba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



2. nap: … Johannesburg
Érkezés Johannesburgba, Afrika egyetlen, hivatalosan elismert világvárosába. Városnézés: Nelson Mandela híd, Newtown és az Alkotmány hegy megtekintése, majd ellátogatunk Sowetoba, Johannesburg fekete ikervárosába, amely azzal vívta ki hírnevét, hogy a helyi diákok 1976-ban fellázadtak az ország faji elkülönítési politikája ellen. Délután pihenés a szállodában. Este megismerhetjük Afrika ízeit egy hangulatos helyi étteremben. Szállás Johannesburgban.



3. nap: Johannesburg - Sabie - Panorámaút - Hazyview
Reggeli, majd kelet felé indulunk, megismerjük Witbank, Dullstroom és Lydenburg történelmi városokat. Ezt követően átkelve a Long Tom-hágón, megérkezünk Sabie-ba. Kirándulás a híres Panorámaúton, a Blyde River kanyon hegyvidékére. Csodálatos kilátás tárul elénk a God`s Window (Isten Ablaka) elnevezésű hegygerincen, sétát teszünk a lélegzetelállító Blyde River kanyon felső peremén. A 20 km hosszú, 700 m mély képződmény a világ harmadik legnagyobb kanyonja, Dél-Afrika egyik legszebb természeti látványossága. Láthatjuk Bourke Szerencse Gödreit, és a híres három afrikai kunyhót mintázó sziklát. Vacsora. Szállás Hazyview-ban.



4. nap: Hazyview - Kruger Nemzeti Park - Hazyview
Reggeli, majd vadlesen veszünk részt a Kapama Vadrezervátumban. Kapama egyike Dél-Afrika legnagyobb magántulajdonú vadrezervátumainak, tökéletesen elhelyezkedve a Limpopo tartomány szafari övezetében, sűrű nagyvadállományáról híres. A Kapama rezervátumi vadles során egy tapasztalt vadőr és egy ügyes nyomolvasó segítségével feltárulnak előttünk az afrikai bozót élővilágának titkai. Vacsora. Szállás Hazyview-ban.



5. nap: Hazyview - Szváziföld
Reggeli után folytatjuk utunkat Szváziföldre, mely Dél-Afrika legkisebb állama. A királyság nyugodt, csendes hangulatot áraszt és az állatok védelmének gyakorlatias megközelítésének köszönhetően nemzeti parkokban gazdag. Meglátogatjuk az Ezulwini (Mennyország) völgy kézműves piacát, majd a szállás elfoglalása. Vacsora. Szállás Szváziföldön.



6. nap: Szváziföld - Hluhluwe vadrezervátum - Hluhluwe
Reggeli, majd elhagyjuk Szváziföldet és folytatjuk utunkat Hluhluwe-ba, ahol résztveszünk egy vadlesen a fekete és fehér rinocéroszairól híres Hluhluwe Vadrezervátumban. Közben gyönyörködhetünk a dombokban és végtelen legelőkben. Vacsora. Szállás Hluhluwe-ban.



7. nap: Hluhluwe - iSimangaliso Vizivilág - Durban
Reggeli után megtekintjük az iSimangaliso Vizivilágot, mely St. Lucia Vizivilág néven az ország első UNESCO Világöröksége lett egyedülálló vizi- és madárvilágának, korallzátonyainak köszönhetően. Hajókázás a torkolatnál, mely során vizilovakat és krokodilokat is láthatunk. Ezt követően folytatjuk utunkat délre az Indiai-óceán partján. Délután érkezés Durbanbe. Vacsora. Szállás Durbanben.



8. nap: Durban - Maletsunyane-vízesés - Maseru (Leshoto)
Reggeli hidegcsomagban, és a korai órákban indulunk Leshotoba. Hágókon átkelve érkezünk meg a Dél-Afrikai Köztársaság területébe ágyazott Lesothói Királyságba, melynek egyik érdekessége, hogy egyike annak a három országnak a világon, amelynek teljes területe egy másik ország határain belül fekszik. Lesotho nevét az ott élő lakosság, aszotókután kapta, akik magukat basothónak nevezik, aminek jelentése: `a sesotó nyelven beszélő emberek földje”. Leshotóban úgy érezzük, mintha visszarepültünk volna az időben többszáz évet. A fővárosba, Maseruba tartva, útközben megtekintjük a 192 méter magasból lezúduló Maletsunyane-vízesést. A leömlő víz visszhangot kelt, amikor a zuhatag medencéjébe ér, amiről a helyiek úgy tartják, hogy a vízesésbe fulladt emberek jajgatásának hangja. Továbbutazás Maseurba. Vacsora és szállás Maseurban.



9. nap: Maseru - Thaba Bosiu Kulturális Falu
Reggeli után városnézésre indulunk Maseruban. A város Lesotho legnagyobb városa és egyben egyetlen nagyvárosa. A város helyén eredetileg egy rendőrőrs állt, majd 1869-ben lett főváros, miután az országbrit koronagyarmatlett. Amikor az ország 1966-ban függetlenné vált, a főváros megtartotta fővárosi címét. A város nevesotó nyelvenannyit tesz: `vörös homokkövek”. A városnézést követően a Thaba Bosiu Kulturális Faluba látogatunk. A Maseru városától 24 kilométerre található Thaba Bosiu, nemzeti műemlék és Lesotho legelső turisztikai célpontja, amely történelmi jelentőséggel bír, mint a basothói nép szülőhelye. Vacsora a faluban, majd visszautazás Maseruba. Szállás Maseruban.



10. nap: Maseru - Bloemfontein - Fokváros - Worcester
A reggelit követően elhagyjuk Leshotot és Bloemfontein repülőterére indulunk. Elrepülés Fokvárosba. Érkezést követően transzfer Worcesterbe. Vacsora és szállás Worcesterben.



11. nap: Worcester - Wellington - Paarl -Stellenbosch
Reggeli, majd utazás Wellingtonba, ahol a James Sedgwick whisky lepárlóban egy kóstolóval egybekötött túra keretében ismerkedhetünk meg Afrika egyetlen kereskedelmi whisky-lepárlójával. Ezt követően tovább utazunk a mezőgazdaságáról nevezetes Paarl felé. A város `gránitkupolák” egy egész csoportjának a lábánál fekszik, innen kapta a nevét is. Folytatjuk utunkat Stellenbosch-ba. Vacsora és szállás Stellenboch-ban.



12. nap: Stellenbosch borvidék - Fokváros
Reggeli, majd rövid városnézés a múlt századokat idéző Cape Dutch stílusú Stellenbosch-ban, lesétálunk a csatornákkal szegélyezett utakon, az óriási tölgyfák árnyékában álló épületek szemet gyönyörködtető látványa tárul elénk. Borkóstolóval egybekötött látogatás egy pincészetben. Majd továbbutazás Fokvárosba, ahol az érkezést követően felvonóval felmegyünk a Tábla-hegy tetejére, ahonnan gyönyörű kilátás tárul elénk. Vacsora. Szállás Fokvárosban.



13. nap: Fokváros - Jóreménység Foka - Boulders Beach - Fokváros
Reggeli, majd egésznapos Cape Point túra, melynek során felfedezzük a Cage-félszigetet. Az atlanti óceán partján visz utunk, magunk mögött hagyjuk Clifton, Camps Bay, Llandudno partmenti településeket. Hout Bay felé vesszük az irányt, majd ezt követi Chapmans Peak, ahonnan a fenséges kilátás nyílik a környékre és az Atlanti-óceánra. Megérkezés a Cape Point Nemzeti Parkhoz. Itt találkozik az Indiai- és az Atlanti-óceán, és ez az a hely, ahol számos hajó hajótörést szenvedett. Innen lélegzetelállító kilátás nyílik a False-öbölre és a Jóreménység Fokára. Továbbutazunk a parton, Black Marlinnál az egykori bálnavadászat állomásánál pihenőt tartunk. Látogatás a pingvinekről híres Boulders Beach-i pingvinkolóniánál. Vacsora. Szállás Fokvárosban.



14. nap: Fokváros - Robben-sziget - Fokváros
A reggelit követően a Fokvárostól 12 kilométer távolságra található Robben-szigetre látogatunk. A szigeten valószínűleg már a kőkorszakban is laktak emberek - igaz, akkor az alacsonyabb tengerszint miatt a sziget még a szárazföldről a tengerbe nyúló félsziget volt, így nem kellett hajóutat tenni az eléréséhez. A 17. század vége óta a szigetet egyes emberek - főleg foglyok - elkülönítésére használták. Az első lakók különböző holland gyarmatok politikai vezetői voltak. 1836 és 1931 között a sziget lepratelepként működött, a 20. században pedig az apartheid rendszer politikai foglyainak börtöneként vált hírhedtté. A leghíresebb rabok Nelson Mandela, Walter Sisulu, Govan Mbeki és Robert Sobukwe voltak. Amíg a sziget börtön volt, teljesen elzárták a külvilágtól, még a halászok elől is. Délután egy helyi gepárdrezervátumba látogatunk. Vacsora és szállás Fokvárosban.



15. nap: Fokváros …
Reggeli, majd szabad program. Délután transzfer a repülőtérre, majd elrepülés Budapestre átszállással. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



16. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre a déli órákban.

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

- iSimangaliso Vízi Rezervátum

- Robben-sziget

A változtatás jogát fenntartjuk!





 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|