Tunézia, tunéziai nyaralás

Tunéziai nyaralásra induljon innen! Akciós, kedvezményes, last minute nyaralások Tunéziában remek áron, előfoglalási akcióban.

A tunéziai nyaralás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Elindult az előfoglalás a 2024-es nyári nyaralásokra, sokszor 45 % kedvezménnyel. Egyes utak 10% előleg befizetésével foglalhatóak. Most kell gondoskodni a nyaralásról!

Tunézia utazásai témánként csoportosítva

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ 5.000 FORINTTAL

Foglalja le a nyaralását most mindössze fejenként 5.000 Ft-tal, csak a Start Utazáson!

A szokásos 40%-os előleg helyett a Start Utazással most mindössze fejenként 5.000 Ft kezdőrészlettel ki tudja használni az előfoglalási időszak kedvezményeit »
További részletek
Tunéziai nyaralások 5.000 Ft-os akcióban
Az összes tunéziai utazás

Tunézia úti célok

Tunéziai nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.
Tunézia méltán nagyon kedvelt családi nyaralóhely. Remek áron találunk jó minőségű nyaraló szállodákat lassan mélyülő, finomhomokos tengerpartokon. Olcsó tengerparti repülős nyaralás kategóriában Tunéziának nem nagyon adódik vetélytársa.

Itt és innen kiindulva megtalálja és átnézheti a teljes magyar nyaralás kínálatot Tunéziába, azon belül is Sousse, Monasztir, Hammamet, Mahdia, Djerba, Port el Kantaoui tengerpartjaira.

Tunéziai nyaralásra induljon innen. Tunéziai nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz.

Nyaralás Djerbán

Djerba

Djerbát a tunéziai turizmus ékkövének képzelték el, tervezték meg és építették fel.

Djerba Tunézia legnagyobb szigete az ország tengerpartjainak legdélebbi részén. Sokkal később kezdték kiépíteni, mint az ország északi részén fekvő  nyaraló területeket, ezért a djerbai szállodák újabbak és jobban az európai ízlésnek megfelelően tervezték őket.

Hosszú kihagyás után Djerbát újra el lehet érni charter járattal Budapestről.

229 709 Ft / fő-től


Tunézia nyaralás TOP 610



Nyaralás Tunéziában

Valószínűleg senkinek nem újdonság, hogy Tunézia az egyik legnépszerűbb nyaralóhely a magyarok körében (a Start Utazáson az elmúlt sok évben rendre 2., 3. helyen áll a népszerűségi listán).

Rövid leírásunkkal a nyaralóhelyek közti eligazodásban és nyaralóhely választásban szeretnénk segítséget nyújtani, illetve néhány szót szólni arról, hogy a nyaraláson kívül, avagy alatt mi mindent lehet még csinálni Tunéziában.

Tunézia fő vonzereje a hosszú, finomhomokos tengerpartok sora. Ideális családok számára; a kicsi gyerekek is biztonsággal pancsolhatnak, homokozhatnak a lassan mélyülő parton, a tunéziaiak gyermek szeretete pedig legendás, így minden adott ahhoz, hogy a legkisebbek számára is örömteli legyen a nyaralás, amíg a felnőttek gondtalanabbul élvezhetik a tengerpartot és a napsütést. Mindezeket kiegészítendő a magyar utazás szervezők magyar nyelvű gyermek animációt is működtetnek számos szállodában (Gyermek animációs szállodák Tunéziában).

A Tunéziai tengerpart három nagyobb területre oszlik, ebből jelenleg kettő érhető el itthonról charter járattal. Az egyik az ország keleti tengerpartján Mahdia és Hammamet között elnyúló partszakasz. A repülőtér Monastirban van, innen Mahdia felé legfeljebb 40 perc, Hammamet felé sem sokkal több, mint egy óra a szokásos transzfer idő. A másik nagy terület Djerba szigete, ahová hosszú kihagyás után 2012 óta ismét mennek Budapestről és Debrecenből charter gépek.

A keleti parti üdülő terület nem hivatalos fővárosa a nyaraló turizmus kiszolgálására már a 70-es évek óta ráállt Sousse. Talán itt van a magyarok által látogatott legtöbb nyaraló szálloda. A sousse-i szállodák közül sok felett már egy kissé eljárt az idő - ha fel is újították őket az idők során magukon viselik az elmúlt évtizedek divatját -, ajánlati nyugodt szívvel azoknak lehet, akik a számára a város közelsége fontos a nyaralás során.

Sousse határában, annak meghosszabbításában épült Port el Kantaoui, ahol a reptérhez képest legközelebb, a legtöbb jó, közvetlen tengerparti szálloda is található. Jelenleg Djerbával együtt Tunézia egyik legfelkapottabb nyaraló helye. Mivel a szállodák közvetlenül a tengerparton vannak, hatalmas parkszerű kertekkel, gyermekes családi nyaraláshoz messze az itteni hoteleket ajánljuk a leginkább.

Hammamet a legészakibb város a keleti parti területen. Ősi kereskedőváros és kikötő, jelenleg is pezsgő medinával. Hammamettől kb. 5 km-re épült a Yasmin Hammamet üdülőváros, jellemzően nagy szálloda komplexumaival. A Hammameti szállodákat egy parti út választja el a strandtól, kicsi gyerekekkel kényelmetlen lehet a partra jutás, baráti társaságokkal és párosan utazva viszont a legtökéletesebb választás: minden sarkon vannak bárok, kávézók, este számos szórakozó hely, diszkó érhető el a szállodáktól pár perc sétára.

Mahdia szintén a ideális a családi nyaraláshoz, Port el Kantaoui-hoz hasonlóan a szállodák közvetlenül a tengerparton épültek, hatalmas kertekkel övezve.

Djerba az ország legdélebbi részéhez közel fekszik, ahol a késő őszi, kora tavaszi időszakban is lehet élvezni a napsütést. A sziget szálloda komplexumainak fejlesztését jellemzően francia és angol vállalkozások végezték jellemzően az elmúlt húsz év során, ezért a dherbai szállodák erősebben az európai igényeknek és elképzeléseknek megfelelően lettek tervezve.

Tunéziában járva szerintünk szinte tilos kihagyni a Sidi Bou-Said városkát, a tunéziai művészek és gazdagok kedvelt lakhelyét. Hasonlóan vétek nem bejárni a kétezer évnél is hosszabb folyamatos kereskedéssel büszkélkedő, de mai formájában is ezer évnél idősebb tuniszi medinát és Kairouan oázisát, de ha időnk engedi örök élményt fog adni egy két napos Szahara kirándulás is.

Tunéziai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Vásárlás Tunéziában

Tunézia igazi bevásárló paradicsom.

A magyarok rendszeres beszerzési célpontja a bőrárúk: kabátok, táskák, teve nyergek, papucsok, puffok. A divatok változnak az évek során, de az igazi értékek állandóak maradnak. Most is töménytelen mennyiségben kaphatóak nem túl jó minőségű, turista emléknek szánt termékek, de olcsón hozzá lehet jutni nagyon szép, kiváló kézműves munkával készült termékekhez is.

Aki valaha járt Tunéziában minden bizonnyal elgondolkodott egy vízipipa (sisa) beszerzésén is. Nagyon olcsón gyönyörű darabok szerezhetőek be ország-szerte, de kötelező alkudni: mivel népszerű szuvenírről van szó, a kezdő ár biztosan szürreális magasságokból indulhat.

A mázas kerámia tárgyak (edények, tányérok, tálak) készítése és exportja a római előtti korra vezetődik vissza, igazi ősi mesterség Tunéziában. Gyönyörű kézzel készült festett tálakat szerezhetünk be. Figyeljünk a minőségre, a kézműves remekek mellett sok a gyenge minőségű tucatárú. A két nagy fazekas központ Nabeul és Djerba.

Mint minden keleti országban Tunéziában is sokkal szélesebb a fűszerek palettája mint itthon. Érdemes beszerezni és kipróbálni belőlük.

A szőttesek és a szőnyegek az egyik legrégebbi tunéziai kézműves termék. Mivel rengeteg a turisták igényeinek kiszolgálására Kínából és Indiából importált olcsó, és nem túl jó minőségű szőnyeg ezeket csak akkor ajánljuk, ha rendelkezik ismeretekkel a területről.

Tunéziai nyaralás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Tunézia üdülőhelyek

Hammamet
A közkedvelt turistaparadicsom az azonos nevû öbölben, a Cap Bon félszigeten fekszik, kb.70 km-nyi távolságra a fõvárostól. A történelmi nevezetességek közé tartozik a 15. századból származó erõd, melynek udvarán található a város patrónusának, Sidi Bou Alinak a mauzóleuma. A közelben Népmûvészeti Múzeum van, ahol hagyományos esküvõi viseleteket láthatnak. Közvetlenül az erõd alatt található a medina piactereivel. A festõi halászkikötõ naplementekor felejthetetlen látványt nyújt.Az egész tengerpartot kissé lejtõs, homokos strand fedi, csodálatos szubtrópusi növényzettel és kellemes szállodákkal tarkítva.

Sousse
Tunézia harmadik legnagyobb városa, amely a fõvárostól 140 km-re fekszik. A várost a fõníciaiak alapították az i.e. 9.században. A medina szûk utcácskái, tele boltok százaival az Ezeregyéjszaka meséinek hangulatát idézik. A nevezetességek közé tartozik a 13 m magas, várfallal körülvett Ribat erõd, a Kasbah világítótorony, a régészeti múzeum és a római korból származó, 5 km hosszú katakombák, amelyek több ezer sírkövet rejtenek.
Sousse jellegzetes nyaralóhely, amely kényelmes szállodákat,kellemes fürdési lehetõséget, vizisportok nagy választékát, romantikus sétákat és mozgalmas éjszakai életet kínál az ide látogatóknak.

Monastir
Tunézia egyik legszebb fürdõvárosa Monastir, eredeti nevén Ruspina, kb.190 km-re, a fõvárostól délre fekszik. A város legismertebb nevezetességei közé tartozik az impozáns 8. századi Ribat kolostor és a 9. századból való Nagy Mecset. Monastir azonban mindenekelõtt, mint az elsõ tunéziai elnök, Habib Bourghuiba szülõvárosa ismert. Figyelemreméltó a hagyományos stílusban épült, aranykupolás mauzóleuma is. A modern város pálmákkal övezett, széles bulvárjaival, tágas tereivel és nagyszerû szállodáival kiváló feltételeket biztosít az üdülni vágyók számára.

Mahdia
A tunéziai \"kék hal\" elsõ halászati kikötõje, nyugalmas strandokkal, a háttérben szelíd kertekkel. A település a Fatimid-dinasztia székhelye volt, s a házasságkötések ma is a régi idõk ünnepélyességével zajlanak. Csodálják meg a szertartásokon felöltött ékszereket és aranysújtásos ruhákat, melyeket a szomszédos város, Moknine múzeumában mutatnak be!

Djerba varázslatos szigete
A Tunézia déli partjai elõtt fekvõ kis zöld sziget valóságos üdülõparadicsom. A 90 ezer lakosú és csupán 514 hektáros sziget varázsát a legenda szerint már Odüsszeusz is megtapasztalta, amikor utazásai során Djerba szigetére érkezett. A sziget igen fordulatos történelemmel büszkélkedhet. Elõször föníciai kereskedelmi település volt, majd a rómaiak után arabok és normannok is harcoltak a sziget megszerzéséért. Késõbb spanyolok telepedtek meg, akiktõl a törökök egy nagy csata után átvették a szigeten a hatalmat.
A lakosság többsége iszlám vallású, berber nyelvjárásban beszélnek és legtöbbjük még a régi szokások szerint él. A sziget vonzerejéhez nagyban hozzájárul az éghajlata. A mediterrán éghajlatnak köszönhetõen az év 365 napjából 310 napos. Ez az a sziget Európa közelében, ahol egész évben élvezhetjük a tengerben fürdés örömeit! A másik fontos tényezõ a kristálytiszta kék tenger, ami az idelátogatóknak zavartalan kikapcsolódást biztosít, emellett még több ezer pálmafa és olíva olajfa garantálja az üdülõhely kellemes hangulatát.

Látnivalók, érdekességek, kirándulóhelyek

Djerba
A sziget kis területe ellenére gazdagon bõvelkedik mecsetekben és más érdekes látnivalókban. Ilyen például a Ghribában található i.e. 584 körül épült zsinagóga, ahol kultikus tárgyakat és Tóra tekercseket tekinthetnek meg, és ahová csak fedett fõvel szabad belépni. Azonban nem maradhat említés nélkül Houmt Souk, Guellala, El-May és Midoun sem.
Kikapcsolódás:
A szigeten 5 thalassoterápiás központ is található, ahol alga- és sós tengervízkúrával állnak a vendégek rendelkezésére, emellett kaszinó, golfpálya, tengeri központok és búvárcentrum is elõsegíti a vendégek felejthetetlen nyaralását.
Fakultatív programok:
A Szahara közelsége és a szárazföldön található érdekesebbnél érdekesebb városok lehetõséget adnak egy vagy többnapos kirándulásokra a sivatagban és az oázisokban, ahol utazási irodánk segítségével Ön is felfedezheti e mesés hely varázsát.
Irányárak:
- 3 napos szahara túra: 39.900,- Ft-tól
- 1 napos halászhajó-kirándulás: 8.000,- Ft-tól
- Tataouine-Chenini (1 napos): 12.900,- Ft-tól
- Gabes-Matama (1 napos): 12.900,- Ft-tól

Tunisz
A jellegzetes várost az ott lakók figyelmességén, barátságosságán keresztül ismerhetik meg a látogatók. A határozottan modern város szívében zajlik az élet, nyüzsögnek a medina (óváros) bazárjai, melyek árcikkek szerint alkotnak csoportokat (könyvbazárok, parfümárusok, zöldségkereskedõk).
A fõváros, Tunisz legérdekesebb része, az úgynevezett Medina, a történelmi városrész. Építésének kezdete a VII. évszázadra tehetõ. Az óváros egészen a 20. századig, a francia megszállásig megõrizte központi szerepét.
A legrégebbi épület itt az Aziuna mecset, amelynek építéséhez kétszáz, Karthágóból származó oszlopot is felhasználtak. A közelben illatozó Souq l-Attarine, a parfümkészítõk utcája. Szintén ezen a területen van a Tourbet l-Bey, a néhai hercegek, miniszterek és tanácsadók hatalmas mauzóleuma.
A Világörökség részét képezõ Dar l-Haddad, a Medina egyik legrégebbi lakóépülete. A Ville Nouvelle épületével a francia megszállók európai hangulatot költöztettek ebbe a negyedbe. Hangulatos kávéházak és éttermek találhatók itt. Érdemes megnézni a Szent Vincent de Paul katedrálist, amely azáltal vált híressé, hogy tervezõi együtt alkalmazták a gótikus, a bizánci és az észak-afrikai építészeti elemeket. A Bardo Múzeumban megismerkedhetünk a punok, a rómaiak, a kora-keresztények és az arabok korának életével.

Karthagó
Róma vetélytársát, Karthagót le kellett rombolni. Köveit szétszórták, földjét sóval hintették be. Érezze át a pun birodalom hõsi korszakának hangulatát. Antonius fürdõiben, az amfiteátrumban látogassa meg a 6-m magas dombot, amelyet a város arisztokráciájának elsõszülött gyermekei hamvait tartalmazó urnákból építettek.
Karthágó ajándéka a látogatóknak a pun kikötõ s az abban nyaranta megrendezett nemzetközi fesztivál, szabdtéri színházával.

Sidi Bou Said
Kellemes napot tölthetünk a fõvárostól nem messze fekvõ tengerparti városban, Sidi Bou Said-ban. Sidi Bou Said a Tuniszi-öböl leglenyûgözõbb városa. Szûk macskaköves utcái, egységesen kékre festett ablakai és a várost övezõ sziklák felejthetetlen élményt nyújtanak. A tengerpart gyönyörû és az itt található kávézók és éttermek kellemes idõtöltést kínálnak.

Dougga
Dougga a római korból fennmaradt romjairól nevezetes. Ez a város maradt meg a legjobb állapotban, ezért itt lehet igazán átélni a korabeli történelmet. Érdemes a városlátogatáskor idegenvezetõt fogadni. Elõször A 3500 férõhelyes színházat nézzük meg. A teátrumot i.e. 188-ban építették, majd nemrégiben teljesen felújították. Ez a színház a júliusi Dougga Fesztivál drámaelõadásainak varázslatos háttere. Innen a Szaturnusz templomhoz érkezünk el egy tizenöt perces séta után, s ha már itt járunk ne hagyjuk ki a Szelek terét sem.

Nabeul
Ez a város, egykori nevén Neapolis, ma virágkorát élõ fürdõhely.
Hammametbõl pár percnyi utazással önállóan is felkereshetõ. Messze földön híres fazekasmûvészetérõl, melyet fõként a pénteki kirakodóvásáron érdemes megtekinteni.

Kairouan
Az iszlám negyedik Szentvárosát a VIII. században alapították. Rövidesen az ország fõvárosa lett a XII. század közepéig, amikor Tunisz átvette ezt a szerepet. A 128 m átmérõjû, 48 oldalú sokszög alakú az aglibidák által a IX. században épített víztározó fõmedencéje. Az ezeréves építmény valaha fedett volt és közepén állt az emir pihenõ. A \"borbély mecset\" elnevezés pontatlan és téves elnevezésen alapul. Valójában Sidi Sahab Zaonia sírhelye, aki a próféta társa volt és hódolata jeléül állandóan magánál hordott 3 szálat Mohamed szakállából. A belépéshez illõ ruházat (fedett váll, karok és láb) szükséges. A Nagymecset a várossal egyidõs, 671-ben kezdték építeni. Az évszázadok során kilenc alkalommal építették újjá vagy restaurálták. 135+80 méteres alapterületû és 35m magas minaret illeszkedik hozzá, egymásra épült, felfelé szûkülõ szintekkel. Kapui egyedileg is mûvészi alkotások, imaterme pedig jeles mûvészi alkotás. Emellett a nyugati arab világ (Maghreb) leghíresebb imahelye.

Tunéziai nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Tunézia legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Marhaba Palace 5*

Marhaba Palace 5*

Port El Kantaoui
Ár:
292 260 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Nagyfokú tisztaság, odafigyelés a vendégekre. Nagyon sok választék az ételekben. A szobák tisztasága, felszereltsége színvonalas. Minden nap takarítanak. Az italok választéka megfelelő volt számunkra. Központban való elhelyezkedés. Szép kilátás az erkélyről.
Nem tetszett:
Nem volt sehol kifüggesztve a választható italok listája. A parton kevés a napozóágy és a napernyő, s korán reggel le kell menni, ha valaki ott akar pihenni, egyébként nem lesz helye. Az esti érkezés miatt nem volt meg a nekünk szánt szoba, amit csak másnap délután kaptunk meg. Így egy napunk szinte kárba ment, mert a tengerparton sem tudtunk helyet találni a kevés napernyő miatt.
Egyéb:
Összességében megfelelő volt az ellátás és élvezetes volt a nyaralás.
5pont - 1 értékelés
Djerba Resort 4*

Djerba Resort 4*

Midoun
Ár:
248 240 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Az utazást megelőző ügyintézés és tájékoztatás teljeskörű volt, ha volt felmerülő kérdésünk, készségesen válaszoltak rá. Tunéziában a repülőtéren már várt minket a Kartago Tours embere, aki informált minket a továbbiakról. A szállodáig buszokkal vittek minket és odaérve egy kísérő be jött velünk a recepcióra, segített bejelentkezni és ellátott jó tanácsokkal. A szálloda gyönyörű (szerintünk a legszebb a környéken), olyan mint egy kis oázis a sivatagban. A szálloda személyzete nagyon kedves és segítőkész. Minden nap, reggeltől estig programokkal szórakoztatják a vendégeket. A tengerpart gyönyörű. A szállodának saját part része van, ahol bár, épített angol wc és öltöző fülke áll a vendégek rendelkezésére. Nagyon jól éreztük magunkat. Köszönjük!
Nem tetszett:
Az arab konyha ízvilágát szoknia kell a magyar ízlelőbimbóknak, de mindig tudtunk mit enni. A desszertek kifejezetten ízletesek voltak.
Egyéb:
Nyugodtan el lehet hagyni a szálloda területét, betartva az iszlám vallás előírásait. Mi minden nap gyalog tettük meg a 400 m-s távot a tengerpartig és vissza. Érdemes borravalót adni a szállodai kiszolgáló személyzetnek, nagyban tudja emelni az ott töltött idő színvonalát és az ellátás minőségét, ami alapból is jó.
4.7pont - 1 értékelés
Mövenpick Resort & Marine Spa 5*

Mövenpick Resort & Marine Spa 5*

Sousse
Ár:
311 929 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Ami tetszett az a szálloda és a tengerpartja. Elegáns és a tengerpartja szép tiszta.
Nem tetszett:
Szinte kivétel nélkül mindennap az étkezéskor vadászni a kell a helyet, az evőeszközöket , a sót. Mindenért baksist kell adni és azt el is várják akkor minden van!
Egyéb:
Tunéziai nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Tunézia utazási magazin

8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz

8 elengedhetetlen alkalmazás családos tengerparti vakációhoz Szereted a homokot, a napot és a szörfözést? Ha megfelelő app van az okostelefonodon, akkor például kikeresheted, hogy melyik parton élvezheted a legtöbb napsütést. Itt vannak a legjobb választásaink.Waterkeeper Swim Guide Évente több millió ember betegszik meg a strandok szennyezett vízével való érintkezés következtében. Ám ez az alapvető strandalkalmazás segít megtalálni a legtisztább strandokat úszáshoz, szörfözéshez, vagy csak egy könnyű sétához. A 100 különböző strandfigyelő forrás adatainak felhasználásával a Swim Guide valós idejű frissítéseket biztosít a víz minőségéről és tisztaságáról, így megmutatja, hogy a víz biztonságos-e az úszáshoz. Ha megtalálja a megfelelő helyet, keresse meg a térképet, vagy keressen egy strandot név szerint. A leírásban szerepelnek információk a kényelmi szolgáltatásokról, a mentőkről, a parkolókról és minden másról, amit tudni kell. TuneInHallgassd meg [...]

Ne hagyja ki a legjobb fesztiválokat Tunézián!

Az elmúlt néhány év során Tunézia valóságos turisztikai célponttá vált. Ezt kihasználva számos érdekes programot és fesztivált szerveznek az ide látogatók kedvére. A következőkben olvashatják a 20 legnépszerűbb fesztivált, melyet idén Tunéziában rendeznek.   Yasmine fesztivál, Hammamet Ahogy a nevéből is látszik, ezt a fesztivált a nyár csúcsán, július 12-én rendezik, a népszerű Hammamet területén. Ez az ország egyik legjelentősebb fesztiválja. Lesz élő zene, művészeti kiállítások, költői olvasmányok vagy akár találkozhat híres arab írókkal is. Nemzetközi Jazz fesztivál A tavalyitól eltérően most nem csak a dátum, de a helyszín is meg fog változni. Idén június 29-től július 7-ig tart, a szerencsés új helyszín pedig Tabarka lesz. A fesztivál ide vonzza a jazz rajongókat egész Tunéziából. Tavaly előttől számítva 4 évig nem került megrendezésre az amúgy 1973 óta működő esemény, és idén nagy megelégedéssel fogadták, amikor újra fellépett többek között Billy Paul, Nougaro és [...]

Matmata, Tunézia: Emberek a föld alatt

Matamata lakói a matmaták az évszázadok alatt közel 700, lakásnak és az álatok ellátására használt lyukat vájtak ki, hogy elbújjanak és menedéket találjanak mind a hőség, mint az arab hódítók elől. A lakóházak általában kilenc méter átmérőjűek és hasonló mélyek. A központi kerek udvarról nyílnak a lakószobák. A házba lejutni lépcsón agy kötélhágcsón lehet. Tunéziának ez a környéke igen meleg, nyáron napközben nem ritkaság a 40 fok feletti hőmérséklet, azonban a lakások ilyenkor is tartják legfeljebb 22 fokos, kellemes klímájukat. (berber törzsek) falvaiban az emberek egykor föld alatti, kráterszerű házakban találtak menedéket. A holdbéli tájra hasonlító, elhagyatott vidéken ma szinte kizárólag a turisták kedvéért élnek néhányan. A föld alá, vagy dombokba vájt házak a támadásoktól védték lakóikat, azok ugyanis majdnem láthatatlanok voltak.A vidék káprázatos, több lapos tetejű hegy emelkedik ki a tájból és dombok, melyekben láthatóan újabb és újabb sziklába vájt lakásokat próbáltak [...]

TOP6 - Önök ide utaznak az idén

Az előző évekhez hasonlóan az előfoglalási szezon legnagyobb kedvezményeket biztosító időszakának végével elkészítettünk egy gyors elemzést a az idei nyaralóhely választási trendről, a Start Utazásnál értékesített nyaralások alapján.Hogyan készült ez a kimutatás Az elemzésben a Start Utazásnál januárban, az előfoglalási időszakban vásárolt csaknem ezer, a nyári iskolaszünet alatt (június 15. és szeptember 1. között) eltöltött nyári utazásokat vettünk figyelembe. A közel ezer számításba vett nyaraláson összesen 3208 utas vesz részt.>A korábbi évek kimutatásaitól eltérően az idén nem csak a tengerparti nyaralásokat vettük számításban, minden az időszakba eső utat, mint, pihenés tavaknál, hegyekben, városnézések, kulturális utazások.A ranglistát a résztvevők száma alapján állítottuk fel. Más sorba rendezésre az utazásokra költött összeg alapján lett volna mód, de résztvevők száma valószínűleg jobban utal a népszerűségre. Hogy ne maradjon azonban az sem titokban, az [...]

Ökológiai múzeum az oázis szívében

 Toseur, vagy ahogy az ókorban ismerték, Tusuros eddig filmes helyszíneiről (Star Wars, Angol beteg, Indiana Jones), illetve legfontosabb exportcikkéről a datolyáról volt híres. Mára azonban az oázisban megnyitotta kapuit Tunézia első ökomúzeuma, mely a nyilvánosság számára is nyitva áll.Tozeur városa Tunézia délnyugati részén, a Sott-el-Djerídtől északnyugatra húzódik. Óvárosában még mindig megtalálhatóak a hagyományos arab építészet emlékei. De az érdeklődőket mégis oázisának több százezer pálmafája vonzotta eddig, melyek látványnak sem utolsók, a rajtuk termő datolya pedig közismert exportcikk.Az Eden Palm elnevezésű ökomúzeumot is az oázis eme rejtett kincseinek szentelték. Célja, hogy autentikusan és intelligensen bemutassa a datolyapálma és a datolya történetét és Tozeur régió történelmét, mielőtt még megjelentek volna a gépi hajtású járművek, és a Szaharán keresztül zajló kereskedelem fontos állomásaként szolgált.A múzeum, de nevezhetjük látogatóközpontnak is, [...]

 

Tunézia foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Tunézia »

Tunézia leírás

Jó tudni!
A higiéniai viszonyok Tunéziában jók, a felkínált ételek minõségét állandóan ellenõrzik, azonban kérjük, ne keverjék az egymástól eltérõ jellegû ételeket.

Vásárlás
Tunéziában a vásárlás központjai a piacterek, bazárok, ahol ki ki próbára teheti kereskedõi vénáját, amit a kereskedõk el is várnak a bátor vállalkozótól. A városok üzletei, áruházai kötött árakkal mûködnek. Tunéziai jellegzetes emléktárgyai a kézi készítésû szõnyegek, a Kairouan városából származó fûszerek, az olajfából faragott termékek, a réz- és bronztárgyak, a nabeuli fazekasmûhelyekben készített csodaszép kerámiák és a bõrbõl készült termékek.

Pénznem
Tunéziai dínár (TND). Az európai bankkártyákat Tunéziában nem lehet használni, azonban a hitelkártyákat sok üzletben elfogadják fizetõeszközként. Készpénzt nem csak a bankokban, hanem bank automatákból is, de csak hitelkártyával (pin code!) lehet felvenni. Az el nem költött tunéziai dínár kizárólag a repülõtéri bankban váltható vissza, a visszaváltáshoz minden estben kérik a beváltásról szóló igazolást. Visszaváltani az eredetileg beváltott összeg legfeljebb 30%-át, de maximum 100 dínárt lehet.

Közlekedés
Városon belül a legkedveltebb közlekedési eszköz a sárga taxi, amely olcsó, és mindenhol megtalálható. A nagyobb városokban léteznek már ún. \"Allo Taxi\"-k is, amelyeket a szálloda recepcióján keresztül hívhatunk. Minden taxi rendelkezik taxaméterrel, ez alapján kell fizetni a viteldíjat. Egyes területeken bizonyos útvonalak fixárasak. Tunézia jól kiépített autóbusz- és vasúthálózattal rendelkezik, az útiköltség nem magas.
A városok közötti közlekedésben nagyon kedvelt a \"Louage\" (gyûjtõtaxi), amelynek nincs kiírt menetrendje, és csak a célállomáson áll meg, ezért nagyon gyors. 5 utas fér el ezekben a kocsikban, és személyenként megállapított fix árat kell érte fizetni. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körû casco biztosítást, és ne felejtse otthon nemzetközi jogosítványát sem.

Nyitvatartás
A posták nyitva tartása szezononként változó. Szeptember közepétõl június végéig hétfõtõl péntekig 8 - 12 és 15 - 18 óráig, szombatonként 8 - 12 óráig tart nyitva. Az üzletek a bazárban általában a kora reggeli óráktól kora estig várják a vásárlókat. Vasárnap a legtöbb üzlet zárva tart.

Üdülõparadicsom a közelben
Tunézia, ez a Magyarországtól alig több mint 2 órányira található üdülõparadicsom mára rendkívül közkedvelt lett a magyar turisták körében, melyhez nagyban hozzájárult a szállodák által nyújtott kellemes környezet, a gondosan ápolt kertek úszómedencékkel, és nem utolsósorban a lassan mélyülõ, finomhomokú tengerpart, mely családos turistáknak is kiváló feltételeket nyújt.
Tunézia sok meglepetéssel várja a földjére utazót. Karthago, Sousse, Monastir, Tunisz, El Jem amfiteátruma, sivatagi szafarik oázisokba és kiszáradt, sós tavakhoz, vagy a berberek barlang lakásai Matmatában, mind különleges és üdítõ színfoltajai Tunéziának.

Idõjárás
Tunézia minden évszakban ajánlható: sosem fog fázni és unatkozni az odautazó. Tunéziának mediterrán az éghajlata, forró száraz nyárral, és enyhe csapadékos téllel, havazás a hegyekben is csak ritkán fordul elõ. Az ország legmagasabb pontja a Jebel Chambi, ami 1544 méter magasan található.
Minél délebbre megyünk, annál forróbbá és szárazabbá válik az idõjárás. A szaharai területeken olykor évekig nem hullik csapadék. Kedvelt sportunkat itt, a kellemes idõjárásnak köszönhetõen, bármelyik évszakban ûzhetjük. Vitorlázás, szörf, búvárkodás, golf, sivatagi túrák, megpihenés az oázisokban mind-mind élvezetesek lehetnek, akár októbertõl májusig is, amikor az átlaghõmérséklet 12-28 fok között van.
A déli országrészben fekvõ Djerba-szigetén akár szilveszterkor is hódolhatunk a tengerben fürdés örömeinek.

Eszem-iszom
A tunézia nemzeti étele a kuszkusz, gõz felett fõtt búzadara paradicsommártással összekeverve, zöldséggel, bárány, baromfi- vagy halhússal tálalva. Tipikus elõételnek számít a brik, tonhallal, tojással, darálthússal és zöldséggel töltött, leveles tésztából készült húsos táska. A tunéziai konyha elválaszthatatlan részét képezik a különbözõ halfajták és tengeri élõlények. A tunéziai édességek többsége nagyon édes, mivel mézbõl, datolyapürébõl és mogyoróból készülnek. Igen finomak a marcipánból készített édességek. A legkedveltebb italok közé tartoznak a különbözõ fehér-, rosé- és vörösborfajták. Feltétlenül meg kell kóstolni a Thibarine datolyalikõrt és a Boukha fügepálinkát, valamint a tunéziai Celtia sört.

Tunéziai nyaralás, utazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások