Autóval Thaiföldön

Ablak a Világra - Utazási magazin


Autóval Thaiföldön
Kapcsolódó utazások

Ha autót kívánunk bérelni, első legyen a kocsi körbe vizsgálata után az autó biztosításának ellenőrzése. Sok bérkocsi (persze csak amelyet kis kölcsönzők üzemeltetnek) nem rendelkezik megfelelő biztosítással. A biztonságunkat kizárólag az un. "First Class Insurance" kötvény adja meg. Ennek hiányában nagy kockázatot vállalunk! Az okozott kárt készpénzzel kell megfizetni, a helyszínen!

Thaiföldön balra tarts van. Addig nincs gond, míg egyenesen kell haladni. Az első kereszteződés jelenti az első megpróbáltatást: Irányjelző helyett az ablaktörlőt indítjuk el, balra kis ív helyett nagy ívben, azaz a szembejövőbe kanyarodunk. Tehát: először mindig jobbra nézz! Aztán mondogassuk magunkban a bal kanyarnál: kis ív! A jobbnál: nagy ív!

A thai-ok más stílusban vezetnek, mint a magyarok. Nem gyors a városi forgalom, viszont nem tartják a követési távolságot, jelzés nélkül váltanak sávot, és még számtalan egyéb különbség van. Az elsőbbséget az erőviszonyok inkább, semmint a táblák adják meg... Mi tartsunk olyan követési távot, hogy a hirtelen fékezésnél a mögöttünk levőnek is adjunk "menekülő" féktávot.

A záróvonalat következetesen átlépik a vezetők, a kijelölt kötelező haladási irányt figyelmen kívül hagyják, és bizony nemegyszer szembejövők vannak a sávunkban. Ilyenkor mértékletességgel kezeljük a dolgot. Elsőbbség meg nem adása, koccanás, stb. esetén kerüljük az indulatok kimutatását.

Thaiföldön este nagyon sokan fogyasztanak alkoholt. Így is indulnak haza kocsival. Bár ezt a törvény tiltja, de a rendőrség nem ellenőrzi. A gyakorlati elv inkább: mindenki maga döntse el mennyit ihat veszély nélkül. Így hát nyugodtan fogyasszunk alkoholt, de tudjuk a mértéket! A gyorshajtást nagyon ritkán ellenőrzik. Táblák jelzik a limiteket. Az autólopás, feltörés, ritka esemény. A közlekedési táblák néhány esetben eltérnek a Magyarországon használatostól, de gyakorlott vezető az ábrákat könnyen tudja értelmezni. Aki viszont nem gyakorlott, az jobb, ha nem bérel kocsit, különösen nem Bangkokban! 


Kapcsolódó utazások

Forrás:   Kapcsolódó utak


(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek