Myanmar

A Myanmari Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Myanmari , a Myanmari legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Myanmari foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Myanmar, korábban Burma, ahol sok helyütt életre kelnek Ázsia letűnt évszázadai, leányok, asszonyok, akik smink és napvédő krém gyanánt iszapszerű sárga pasztát kennek az arcukra.

Myanmar

Myanmar utazás TOP 10

Myanmar úti célok

Az összes Myanmar »

Myanmar

Az összes Myanmar »

Myanmar ismertető

Környezet, éghajlat
Myanmar határos Thaifölddel, Laosszal, Kínával, Indiával és Bangladessel. Délről a Bengáli-öböl és az Andamán-tenger övezik. Az ország középső részét széles folyók és tágas síkságok jellemzik, a fő folyó az Ayeyarwady (régebben Irrawaddy) 1.600 km-en hajózható, és árterei jelentik az ország mezőgazdaságának alapját. A thai határ mentén hegyek emelkednek, melyek északon találkoznak a Himalája keleti nyúlványaival. Legmagasabb pontja a Hkakabo Razi (5.881 m) a Myanmar-Tibet határnál. Ez egyben Délkelet-Ázsia legmagasabb csúcsa. 

Három különböző évszak van az országban: a hűvös, száraz tél novembertől februárig, a kellemetlenül meleg nyár márciustól májusig, és a nedves, párás monszun májustól októberig. 

Gasztronómia
Az utcai árusoknál könnyebben találunk eredeti burmai ételeket, mint az éttermekben, ahol a kínai és a japán konyha dominál. A burmai menü alapja a rizs. Ehhez sokféle currys nyers zöldség közül választhatunk feltétet, csaknem mindent ngapi-val, szárított, erjesztett rákpasztával ízesítenek. Valószínűleg a kínai teát fogjuk választani a túl erős, túl édes és túl tejes burmai tea helyett. A cukornád szirup nagyon népszerű utcai ital, az alkoholok között pedig a narancs pálinka, a licsi bor, a fehér likőr és a dzsungel likőr dominálnak. 

Ünnepek, rendezvények
A fesztiválok itt nagyszabású, szórakoztató események, melyek általában teliholdkor érik el a tetőpontot. Ezeken az ünnepségeken általában piaci hangulat uralkodik, sok utcai árussal és zenével. A Függetlenség napja január 4-én van, ekkor egy hétnapos vásárt rendeznek Yangon-ban. Április közepén van a háromnapos Thingyan vízi fesztivál, ezzel kezdődik a burmai újév. Ez a legforróbb időszak, és ekkor mindenkit nyakon öntenek egy vödör hideg vízzel az utcán. A lányok fiúkat üldöznek az utcán, később teheneket és halakat öltöztetnek fel, és táncoló dobosok rituáléival imádják és szabadítják fel őket. A Fény Ünnepén Buddha mennybe való visszatérését ünneplik, ekkor négy napra lampionok fényében úszik az ország, és a családok áldozatokat mutatnak be a helyi pagodákban. 

Myanmar foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Myanmar üdülőhelyek

 

Myanmar foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Myanmar »

Myanmar leírás

Az egykori brit gyarmatot a japánok foglalták el a II. világháború éveiben, aztán független lett, de igazából hosszú ideig a diktátorok, lázadók, gerillák földjének számított. 

1988 szeptemberében újabb államcsíny következett, és a katonák vették át a hatalmat. Egy évvel később azzal az indokkal, hogy a burmai csak az országot benépesítő etnikumok egyike, új nevet adtak a köztársaságnak: megszületett Mianmar

A határvidékeken sosem csitultak a fegyveres harcok: a híres ,,arany háromszög” területén, vagyis a burmai-laoszi-thaiföldi hármas határhoz közeli részen az ópiumbárók magánhadserege és a kormány csapatai között rendszeresek voltak az összetűzések, és teljesen még most sem sikerült megtörni a kábítószer-kereskedők uralmát. Ezért erre a területre csak az igazán bátrak utazzanak, a Magyarországnál hétszer nagyobb Burmában akad máshol is látnivaló bőven. A dzsungeltúrákon káprázatos hegyi patakokat, eldugott tavakat, ritka növényeket csodálhatnak a turisták, a városokban pedig arannyal borított pagodák ejtik ámulatba a látogatókat. 

A fővárosban, Yangunban (Rangunban) négymillióan élnek. A várost öntözőcsatornákkal átszőtt rizsföldek, tavak és folyóágak veszik körül. Annyi itt a park, a fa és a csatorna, hogy néhol a nagyváros is a dzsungel részének tűnik. Esténként az utcák megtelnek árusokkal, akik látszatra finom ételeket és szivarokat kínálnak a sétálóknak. A burmai ételek alapja a rizs, amelyet nyers zöldséggel és erjesztett rákpasztával ízesítenek, majd az egészet curryvel fűszerezik. Ezt aztán le lehet öblíteni cukornádsziruppal, de népszerű a narancspálinka és a licsiből készült bor is. A helyiek kedvelt itala az úgynevezett dzsungellikőr, ami olyan erős, hogy a leheletünk lángra lobban tőle.

Rangun üzleti negyede a gyarmati világot idézi. A volt brit hivatalnokok és az indiai üzletemberek kertes villái sorakoznak az utcákon, és itt vannak a külképviseletek is. Nem messze innen, már az új városrészben található a világ egyik legnagyobb pagodája, a Sve Dagon. Az aranyozott épület csaknem száz méter magas, a szentélyhez hetvenkét kisebb templom és több gyönyörű kolostor kapcsolódik. Ezekben az épületekben számtalan Buddha-ábrázolást láthatunk. A Sve Dagon tetején több ezer arany- és ezüstcsengettyűt helyeztek el, amelyek mindig szólnak a szélben. 

Myanmar foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

 Myanmarnak legközelebb Berlinben van képviselete, ahol a vízum ügyintézést is végezni kell. Lehetőség van az iratok és az útlevelek postai úton történő elküldésére. Az ügyintézés legalább 6 hétig tart az útlevelek oda-vissza küldésével együtt. Pontosan tájékozódjunk a követelményekről, ugyanis hosszú ügyintézés miatt kifuthatuk az időből, ha az ügyintézést újra kell kezdenünk.

Myanmar foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Myanmar adatlap

 Időzóna: GMT+6,5 

Főváros: Rangoon

Terület: 678.500 km2 

Népesség: 41.734.853 fő 

Népsűrűség: 67 fő/km2 

Népcsoportok: burmai (68%), san (9%), karen (7%), rakin (4%), mon 

Közigazgatási beosztás: 7 szövetségi állam, 7 körzet 

Államforma: államszövetség 

Fekvés: Ázsia déli részén, az Andamán-tengerrel és a Bengál-öböllel határos, Banglades és Thaiföld között fekszik. 

Országhívószám: 95 

Autójelzés: MYA 

Elektromosság: 230 V, 50 Hz 

Hivatalos nyelv: burmai 

Beszélt idegen nyelvek: angol, tamil, hindi, kínai, shan, karen 

Vallások: buddhista (89%), keresztény, muszlim 

Hivatalos pénz: 1 kyat = 100 pya 

Legfontosabb iparágak: faipar, boripar, húsipar, kőolaj-finomítás 

Vasúthálózat hossza: 3.991 km 

Úthálózat hossza: 28.200 km 

Myanmar foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|