Szlovénia természeti csodái

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
323879
Utolsó frissítés:
2024.06.25. (K)
5 nap/4 éj
176 933 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap:

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor. Utazás rövid pihenőkkel Szlovéniába. Elsőként utunk a Logar-völgybe vezet. A völgyet egykor a Kamnik Savinja Alpok egyik gleccsere vájta ki és alakította ki mai formáját. A több mint 2000 méteres csúcsok között napos réteket és legelőket, erdei házikókat és festői természeti környezetet találhatunk. A völgy végében a sziklafalat a 90 m magasról alázúduló Rinka vízesés töri meg, amelyhez kellemes túraösvény vezet. Miután kigyönyörködtük magunkat, visszatérünk buszunkhoz és szállásunkra utazunk, mely Kranj környékén lesz. Szállás elfoglalása, vacsora.



2. nap:

Reggeli utánVelika Planinafennsíkja felé vesszük az irányt, mely a Kamnik Alpokban 1400-1666 méteren elhelyezkedő alpesi pásztorfalu. Ez a legjobb állapotban megmaradt hagyományos pásztor település Szlovéniában. Velika Planinára 5 perces út alatt felvonóval jutunk fel. Fent sétálhatunk a pásztorkunyhók között, sajtot és más tejtermékeket kóstolhatunk, illetve több alpesi menedékházba is beülhetünk. A hangulatos pásztorkunyhóknak alpesi legelők és égbe szökő hegyek adják a lenyűgöző hátteret. Ezt követően a Júlia Alpokegyik legnagyobb és legbővizűbb vízeséséhez, aPericnik-vízeséshezutazunk. A Triglav monumentális északi sziklafalához vezető Vrata völgyben találjuk a nem mindennapi élményt nyújtó vízesést. Különlegessége, hogy hatalmas vízoszlopa mögé is besétálhatunk, így egy teljesen új szemszögből láthatjuk a természeti csodát. Következő állomásunk egy újabb lenyűgöző vízesés lesz.A 2600 métert is meghaladó Martuljek-csoport hegyóriásai tövében fakadóMartuljek-patakkét impozáns zuhataga méltán népszerű túracélpont. Ezek közül mi a csodás alsó vízesést fedezzük fel. A patak nemrég újból megnyitott látványos szurdokában vezető úton közelítjük meg.Stabil időjárás és jó lépésbiztonság megléte esetén egy meredek lépcsősorokon tovább kapaszkodunk fel egy meseszép alpesi rétre, ahol egy autentikus hütte és egy fából ácsolt kis kápolna vár minket. A rétről egy körtúrával jutunk vissza az autóbuszunkhoz.Ezt követően Kranjska Goraba, a szállásunkra utazunk. Vacsora a szállodában.



3. nap:

Reggeli után az UNESCO világörökségi listán 1986 óta szereplőSkocjani-barlangrendszerhez utazunk.A Föld leghatalmasabb barlangtermeit rejtő rendszerben először a felső Csöndes-barlangot, majd pedig a 110 méter átlagmagasságú főágat, a Morajló-barlangot látogatjuk meg. Itt lent az alsó részben az utunk az üvöltő vízesések és a változatos alakú, akár 25 méter magas cseppkövek között vezet majd. A világörökségi helyszín meglátogatása lényegében egy gyönyörű kirándulás a föld alatt.

A barlanglátogatás után a szlovén Isztria tengerpartjára érkezünk, ahol a festőiPiranvároskáját járjuk be együtt. A filigrán Velencei Ház és a Monarchia hangsúlyos palotái között sétálunk fel a ferences kolostor középkori kerengőjéhez, hogy onnan érjük el a belváros legmagasabb kilátóteraszát. A harangtorony árnyékában nézünk körbe a szirtről mind az olasz, mind a horvát szárazföld felé. Azután egy sikátoron keresztül ereszkedünk le a színes település legnagyobb ciszternájához és legrégebbi kocsmájához, hogy a megérdemelt szabad program keretében tetszés szerint fürdőzzünk, fagyizzunk, pizzázzunk.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.




4. nap:

Egész napos szabadidő Kranjska Gorán. A városka számos lehetőséget kínál a szabadidő eltöltésére. Nyári bob pálya, túra útvonalak, pihenés a szállodában,vagyFakultatív kirándulás: Fusine tavak és Predil tó

Reggeli után Olaszországba utazunk, hogy néhány csodálatos tóval ismerkedjünk meg. Utunk elsőként a Predil tóhoz vezet. A Juliai-Alpok egyik magashegyi völgyében, a Seebach-völgyben, helyezkedik el, 969 méter tengerszint feletti magasságban. Feltehetőleg a jégkorszakban keletkezett, amelyet az azonos nevű folyó, a tó névadója, a Rio del Lago duzzasztott fel. A tóhoz a hágóhoz tartó úttól gyalogolunk le.

Innen folytatjuk utunkat a még Olaszországban lévő Fusine tavakhoz. A káprázatosan tiszta, hihetetlenül kék vízű jégkorszaki eredetű tavacskák mindenkit elbűvölnek. A tavaktól a legelképesztőbb látvány a Mangart (2679 m) ijesztő északi függőleges sziklafala. A kis tavat körülölelő ösvény nagyon romantikus, mohalepte sziklák között, hatalmas fenyőfák árnyékában lépdelünk folyamatosan rálátva a kristálytiszta tóra.

Ezt követően visszatérünk Szlovéniába és meglátogatjuk a Zelenci elképesztő zöld vizű karsztforrását. A bájos rezervátum ikonikus tavairól híres Európa szerte. Az átlagosan 2 méter mély víz színe zöld, innen is kapta nevét, hiszen a zelenci szó szlovénul "zöldet" jelent. Fapallók, stégek és kilátók segítenek majd minket, hogy felfedezzük a területet.

Napunkat a Jasna tónál fejezzük be. Körbe sétálhatjuk a tavat és a parton felkeressük a rendkívül népszerű fotóhelyet, a mitikus kecskebak, Zlatorog szobrát, majd visszatérünk szállásunkra.

Este szállás ugyanott, ahol előző éjjel, vacsora a szállodában.



5. nap:

Reggeli után napunkat a kevésbé ismert, de annál különlegesebb és látványosabb Krizna jama barlangban kezdjük. A barlang a felette lévő dombról, Krizna Goráról kapta a nevét. Különlegességei a mésztufa gátakkal elválasztott tavak, melyeknek kristálytiszta vize a Bloke-fennsíkról zúdul le a barlangrendszerbe. Ez a világon eddig feltárt leghosszabb tavas barlang. A szakértők szerint igen különleges, hogy egy ilyen hosszú barlangrendszernek csak egyetlen bejárata van, ami valószínűleg a barlang mennyezetének beomlásával keletkezett. Élővilága szintén egyedülálló.

Hazafelé úton betérünk Szlovénia egyik új attrakciójához, a több, mint 1 km hosszú lombkorona sétányhoz, Roglába. A Maribor környéki Pohorje hegységben1500 m magasságban alakították ki a sétányt, melyhez egy 37 m magas kilátótorony is tartozik, ahonnan, ha lehet, még lélegzetelállítóbb a látvány a környező hegyvidékre. A sétányon végig haladva a helyi erdőket ismerhetjük meg.

A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Képek/Pictures: www.slovenia.info

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli és vacsora ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 3 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 40.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fusine tavak és Predil tó:20 Euro/fő
Lombkorona sétány:kb. 10 Euro/fő
Skocjani barlang:kb. 20 Euro/fő
Krizna jama barlang:kb. 15 Euro/fő
Velika Planina felvonó:kb. 20 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
Szlovénia utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|