3 nap, 3 tó, 3 oszág - Az Alpesi őrjárat nyomán

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
237590
Utolsó frissítés:
2024.05.18. (Szo)
3 nap/2 éj
114 900 Ft / fő (akciós alapár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Három nap, három tó, három ország - Az Alpesi őrjárat nyomán

Utazás időtartama: 3 nap/2 éjszaka
Indulási időpontok: IV.8., V.13., VI.4., IX.9., X.21.
Utazás: légkondicionált autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Zalakomár
lhelyezés: Kranjska Gora-n, 4*-os szálloda, 2 ágyas szobáiban
Ellátás: büféreggeli, büfévacsora felár ellenében kérhető
Minimum létszám: 30 fő

Program:

1. nap:
Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Maribor - Graz útvonalon át Ausztria legismertebb, és egyben legnagyobb tavához, a Wörthi-tóhoz, melyet méltán hívnak az osztrák Riviérának. Rövid séta erejéig megállunk Karintia fővárosában, Klagenfurtban. Festői óvárosa, eldugott, árkádos, belső udvarai, mediterrán jellegű éghajlata, és a tó megtéveszthetetlen illata igazi mediterrán város benyomását kelti. A barokk és szecessziós homlokzatokkal szegélyezett utcákon tett séta igazi kulturális élmény. Megtekintjük a város jelképét, egy hatalmas kőből faragott sárkányt (Lindwurm), amelyhez Klagenfurt alapításának legendája fűződik. Rövid pihenő után tovább utazunk a tó déli partján található Pyramidenkogel, kilátótoronyhoz. A 100 méter magas fából épült torony a világ legmagasabb ilyen jellegű építménye. Az esztétikailag is rendkívül magas színvonalú torony Karintia egyik legnépszerűbb látnivalója. A kilátó egyfajta jelképes hidat képez a mennyek és a tavak, a szabadság, az élvezet és a természet között. A 360 fokos körpanoráma lélegzetelállítóan pazar, lábunk alatt tekergőzik a hosszúkás alakú, már-már mediterránnak ható, türkizkék vízű Wörther See, délre a Keutschacher See és a horizontot lezáró Karavankák fenséges hegylánca. A tó partján található Maria Wörth a nyugalom szigete. Rövid szabadidő után tovább utazás Kranjska Gora-ba, szállás, vacsora.

2. nap:
Reggeli után a Kranjska Goratól 2 km-re található Jasna tóhoz indulunk. A tavacska valószínűtlenül kék, tiszta vízével és világos parti homokjával a környék népszerű kirándulócélpontja. Rövid tóparti séta után `Pietro nyomában” az Alpok idilli, dél-tiroli részén található Braies-tóhoz utazunk. A gyönyörű tó a Dolomitokban fekszik, 1496 m-rel a tengerszint fölött. Három oldalról magas hegycsúcsok veszik körbe, melyek tükröződése a sötétzöld tóban lenyűgöző látványt nyújt. A tó partján sétálva, felkeressük a magyar televízióban is játszott Alpesi őrjárat című sorozat helyszíneit. Ellátogatunk San Candidoba is, mely 1173 m magasan fekvő város. A település legféltettebb kincse az apátsági templom, mely a tiroli román kori egyházi építészet gyöngyszeme. Visszatérés Kranjska Gora-ra, szállás, vacsora.

3. nap: Reggeli után elutazás a mélykék vízű tó partján épült Bledbe, mely méltán világhírű üdülőváros. Séta a tó körül, mely egy termálforrás által táplált tengerszem, magas hegyekkel körülvéve. Fakultatív program keretében hajókázás (pletnázás) a Bledi tavon, megtekintjük a tó közepén álló piciny szigetecskén található barokk Mária mennybemenetele templomot. Úgy tartják, aki háromszor meghúzza a templom harangját, és közben gondol valamire, annak teljesül egy kívánsága. Érdemes felsétálni a Bledi várba, mely egy a tó fölé magasodó mészkő sziklaszirtre épült, s ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra és a környező hegyvidékre. Lefele útban, a várhegy alatt érdemes megtekinteni a neogótikus Szent Márton plébánia templomot. Hazautazás, útközben rövid pihenő a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat.
Érkezés a késő esti órákban.

Díjon felül fizethető szolgáltatások: Vacsora felár 8.000 Ft/fő Helyszínen fizetendő belépőjegyek 60 EUR/fő
 





 
Töltődik a foglalási lap
Szlovénia utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|