Szlovénia körutazás

A Szlovéniai körutazás Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Szlovéniai körutazás, a Szlovéniai körutazás legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 11 utazás közül választhat.

Szlovéniai körutazás foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Szlovénia egy kicsinyített Európa, ahol minden megtalálható, aminek egy kalandos utazás programjában feltétlenül szerepelnie kell.

Szlovénia utazás TOP 10

Szlovénia úti célok

Az összes Szlovénia körutazás »

Az összes Szlovénia körutazás »

Szlovénia ismertető



Szlovénia üdülőhelyek

Szlovénia üdülőhelyek

 Üdülőhelyek

Trieszttől délre, az Isztria-félsziget északnyugati részén található a nem túl hosszú (45 km), de annál kedveltebb szlovén tengerpart. A nagy hagyományokkal rendelkező Portoroz jó tengeri levegője, termálforrása és változatos programjai miatt keresett gyógyüdülőhely. Portoroz mellett a romantikus Piran és Izola velencei mintára épített óvárosainak meglátogatása teszi még vonzóbbá a szlovéniai pihenést.

IZOLA (Trieszt kb. 25 km)
Régi halászfalu egy félszigeten Koper (6 km) és Portoroz (9 km) között, kellemes klímájának köszönhetően kedvelt üdülőhely. Az olasz határ kb. 20 km. Sétáljon a szűk utcácskákon, csodálja meg a régi palotákat és templomokat vagy az egykori római kikötő maradványait. Éttermek, bárok és üzletek várják a vendégeket.
Nagy jachtkikötő, búvárkodás, kulturális rendezvények, pl. „Tavaszfesztivál” májusban, „Mediterrán” nyári fesztivál, augusztusban, halászfesztivál szeptemberben. 
Homokos, kavicsos strand a San Simonov szállodánál, napozóteraszokkal és vízi csúszdával. Napernyők és nyugágyak térítés ellenében. 

PORTOROZ (Trieszt kb. 30 km)
A Szlovén Riviéra fővárosa a Pirani-öbölben található, kb. 25 km-re délre az olasz határtól. Az egykori Monarchia hangulatát idéző város modern idegenforgalmi infrastruktúrával büszkélkedik. Játékkaszinó, élénk hangulatú tengerparti sétány üzletekkel, kávézókkal és éttermekkel, parkok, szórakozási lehetőségek. 
Vitorlázás, vízisí, motorcsónak, csónak, vízibicikli, vitorláskikötő, tenisz, minigolf, kerékpárkölcsönzés, tengervizes úszómedencék, sportrepülőtér.
Nyilvános kavicsos strandok térítés ellenében. Napernyők és nyugágyak térítés ellenében, vízi csúszdák.

STRUNJAN/PORTOROZ (Trieszt kb. 25 km)
Kis hangulatos üdülőhely a Weinberge lábánál, a Strunjan-öbölben, a strand mellett. Portoroz kb. 5 km
Napernyők és nyugágyak térítés ellenében, vízi csúszdák.

Szlovénia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Szlovénia legjobb szállodái

!pont - nincs értékelés
Vízesés, Szurdok, Tenger, Városnézés, Szlovénia 3*

Vízesés, Szurdok, Tenger, Városnézés, Szlovénia 3*

Bled
Ár:
  116 990
Ft / fő-től (5 napra)
Értékelés:
Tetszik:


Nem tetszik:


Egyéb:
Szlovénia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Szlovénia utazási magazin

A postojnai barlangrendszer

Szlovénia világhírű látványossága a Postojna városában található cseppkőbarlang, mely az egyik legnagyobb a világon! A 20 570 méter hosszú barlangot a Pivka folyó vájta ki évmilliók alatt. Szlovénia nagyrészt mészkőhegyeken terül el, így cseppkőbarlangból is több akad az országban. A leghosszabb a Migovec-rendszer a maga több mint 24 kilométerével. A postojnai a második leghosszabb és ennek is csak egy kis részét lehet meglátogatni, azt viszont megéri.A barlang bejárata előtt hosszú a sorban állás; a csoportokat óránként engedik be, ezért a mély elmerülésre nincs idő, ha már egyszer bejutottunk. Bent az átlaghőmérséklet mindössze 8-10 °C, melynek rövidnadrágban és pólóban nem ajánlott nekiveselkedni. A frissítően kellemes klímájú barlangrendszer járatait a Pivka-folyó vájta ki több millió év alatt. Az így kialakult járatokat a 13. században fedezték fel, bár teljes egészében az 1800-as évekig nem sikerült feltárni. A több nyelven (de magyarul nem) tartott idegenvezetésnek [...]
Teljes cikk

Szlovénia szeretettel

Aki nyugalmasabb helyen szeretné átélni a mediterrán élményeket, annak tökéletes választás Szlovénia, amely 47 kilométernyi tengerparttal büszkélkedhet. A környező országok gasztronómiai behatásai miatt az Ezer íz országának nevezett szomszédunknál – megkóstolhatjuk itt a tenger gyümölcseit, megízlelhetjük az osztrák behatást tükröző dunajski zrezeket (bécsi szeletet), ehetünk olasz tésztát és különféle, a magyar konyhára emlékeztető fogásokat – a fürdés mellett a városi séta is kellemes élményt ígér.A legfontosabb Szlovén kikötőváros, Koper belvárosának utcáin, apró sikátorain járva ma is csodálattal szemlélhetjük a velencei hatás emlékeit.  Kihagyhatatlan látványosság a Prétori palota (15. század) és a Szent Nazarius székesegyház (14. század), amelynek megtekintése után irány a város déli részén található tengerparti ®usterna üdülőnegyed, ahol biztosan jólesik a fürdőzés. Ahogyan Koper, úgy a bájos tengerparti kisváros, Izola is sziget volt egykoron. A tengeri [...]
Teljes cikk

Az Alpok napos oldala - Szlovénia

Szlovéniában, ebben a pici országban, aminek területe feleakkora, mint Svájc, több mint két millió fő lakik. De a legjobb kifejezés, amivel jellemezhetjük ezt a független köztársaságot, ami határos Ausztriával, Magyarországgal, Svájccal, Horvátországgal, Olaszországgal és az Adriai- tengerrel, a kisegér, amely az oroszlán hangerejével közvetíti a kis ország értékeit a világ felé. Szlovénia sok nevet kapott, mióta 1991-ben függetlenné nyilvánították, és a hangzatos nevek, miszerint az ország \"Európa kicsiben” vagy „Európa kis parkja” tűnhet túlzásnak, de valójában mind igaz. A tengerparttól a hósipkás hegyekig, a napraforgóval és szőlővel borított napos domboldalakon át a gót templomokig, barokk palotákig, történelmi várakig illetve az art nouveau városi építészetig Szlovénia mindent felkínál. Az időjárás hihetetlen keveréke, amely a meleg mediterrán szellőt egészen az Alpok lábáig viszi, és ahol előfordulhat, hogy nyáron is havazik, igazán különleges élményt [...]
Teljes cikk

Rekordmennyiségű hó az európai síterepeken

Rekordmennyiségű hó esett novemberben az európai síterepeken, a szállodák és a pályák tulajdonosainak így egyelőre nem kell aggódniuk a globális felmelegedés miatt.Tavaly Európában gyakorlatilag nem volt hó, ezért az alacsonyabban fekvő sípályák környékén már azt tervezték, hogyan csábíthatnák télen is inkább a túrázás szerelmeseit. Idén azonban bizakodva várják a telet, néhány pályán már november végén is elég hó esett ahhoz, hogy síelni lehessen. Az utazási irodáknál folyamatosan foglalják le a helyeket a sízők, akik minél hamarabb hódolni szeretnének kedvtelésüknek. Svájcból és Ausztriából heves havazásokat jelentenek, Franciaországban és Németországban azonban még csak várnak a csapadékra. A svájci Verbier-ben soha nem kezdődött olyan jól a szezon, mint az idén, az ausztriai Kitzbühelben pedig - ahol tavaly novemberben rekord meleget mértek - a tervezettnél hat héttel korábban megnyitották a pályákat. (InfoRádió / SkyNews) [...]
Teljes cikk

Rafting

A legelterjedtebb vadvízi sportok egyike, mivel egyben a legbiztonságosabbnak is számít. A rafting-csónakokon általában nagyobb 4-12 személyes nagyobb gumicsónakokat értünk, habár a raftingozás szó ma Magyarországon a vadvízi evezõs sportok gyûjtõnevévé is vált. A raftokban való túrázás speciális tulajdonsága, hogy teljes és összehangolt munkát kíván a bent ülõktõl, ezért különösen alkalmas team building (csoportépítés) jellegû programok szervezésére.A másik speciális tulajdonság, hogy a nagyobb biztonság miatt jól használható családi jellegû túrákra (family rafting) is. Ezeket a csónakokat általában egy ember irányítja, aki leghátul ül. A hatékony elõrejutás legfontosabb elõfeltétele, hogy a raft két oldala egyszerre evezzen, vagyis összhang legyen. Ha valaki elõször van vadvízen leginkább a raft-ban való túrázáson keresztül érdemes ráérezni a vadvízi sportok ízére. [...]
Teljes cikk
Szlovénia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Szlovénia körutazás »
 

Szlovénia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Szlovénia körutazás »

Szlovénia leírás

Az Alpok napos oldala
Szlovénia az egyetlen ország, amely az egykori Jugoszlávia béklyójából gyorsan kitörve pár év leforgása alatt balkániból európai álammá vált és immár az Unió ajtajában toporog. Szlovénia az egyetlen ország, amelynek területén ennyire közel van egymáshoz tenger és magashegység, barlangok és termékeny síkságok, mediterrán derû és a nagy hegyek iránt érzett alázat. Szlovénia egy kicsinyített Európa, ahol minden megtalálható, aminek egy kalandos utazás programjában feltétlenül szerepelnie kell!

Az ország legmagasabb pontja
A szlovén Alpokban található a Triglav csúcs, az ország legmagasabb pontja. Kiváló kirándulóhely. A Bled kastély dél-tiroli érsekség volt 800 évvel ezelõtt, késõbb a jugoszláv királyi család rezidenciájaként szolgált. A Bled-tó felett magasodó szikláról meseszép kilátás nyílik a kastélyra, és a tó szigetén magasodó harangtoronyra, a \"kívánságok tornyára\".

Étel-ital
A szlovén konyhát a szomszédos országok ízei erõsen befolyásolják. Ezt igazolja 3 nagyon jellegzetes ételük, a klobasa (kolbász), a zavitek (rétes) és a dunajski zrezek (bécsi szelet). Az olasz ízvilágot tükrözi a njoki (krumpligombóc), rizota (rizottó) és a zlikrofi (ravioli). Magyarországról származik a golaz (gulyás) és a paprikas (csirke paprikás). A hagyományos ételeket a gostilnákban (kisvendéglõkben) készítik a legízletesebben. A helyi vörös és fehérborok finomak, de kedvelt még a zganje (brandy) és sör is.

Szlovénia körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség



Szlovénia adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|