Szlovénia, az Alpok gyöngyszeme 3 nap

5pont - 1 értékelés   
Ellátás:
reggeli
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
panzió
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
322295
Utolsó frissítés:
2024.06.21. (P)
3 nap/2 éj
81 242 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




1. nap:
Budapestről reggel 06.00-kor, a Hősök teréről indulunk. Első programként gyalogos városnéző sétát vezetünk Szlovénia második legnagyobb városában, Mariborban: `Kojak-emlékmű”, Arany Villanykörte, Székesegyház, Városháza árkádjai, Mészárosok sikátora, a világ legidősebb ma is termő szőlőtőkéje és a Zsidó bástya panorámája vár bennünket a Pohorje hegyére a Dráva folyó partjáról. DélutánLjubljanába, az ország otthonos és emberléptékű fővárosába érkezünk. A Sárkányos-híd mellékén sétahajóra szállunk, hogy élőszavas vízi városnézés keretében elsőként a Ljubljanica folyóról ismerjük meg ezt a különleges világot, ami filigrán hidakkal, vidékies horgászstégekkel és a belvárosi műemlékek mellett az épített védművek látványával is szolgál. Ezután idegenvezetőnkkel gyalogszerrel barangolunk a rómaiak korától az ornamentikus szecesszióig, miközben bekukucskálunk sikátorokba, láthatjuk a város legidősebb házát, a barokk Szent Miklós Székesegyházat, a reneszánsz Városházát és megsüvegeljük Joze Plecnik főépítész UNESCO Világörökségi címmel méltán felruházott alkotásait. A legendás Preseren tér történetei sem maradnak el, ahová a minden útikönyvben megmutatott Hármas-hídon keresztül jutunk el. A séta végeztével szabad program a belvárosban, ezáltal még jobban átélhetjük a teraszok, paloták, sörözők és cukrászdák hamisítatlan hangulatát. Este Ljubljanához közeli szállodánkba érkezünk, ahol vacsorával búcsúztatjuk a napot (fakultatív).



2. nap:
Fakultatív kirándulás: `4P napja” Piran-Portoroz -Predjama-Postojna
Reggeli utána szlovén Isztria tengerpartjára érkezünk, ahol a festői Piran városkáját járjuk be együtt. A filigrán Velencei Ház és a Monarchia hangsúlyos palotái között sétálunk fel a ferences kolostor középkori kerengőjéhez, hogy onnan érjük el a belváros legmagasabb kilátóteraszát. A harangtorony árnyékában nézünk körbe a szirtről mind az olasz, mind a horvát szárazföld felé. Azután egy sikátoron keresztül ereszkedünk le a színes település legnagyobb ciszternájához és legrégebbi kocsmájához, hogy a megérdemelt szabad program keretében tetszés szerint fürdőzzünk, fagyizzunk, pizzázzunk. Majd a szlovén Monte Carlo, azaz Portorozüdülőtelepe következik, ahol az autóbuszból tekintjük meg a homokos plázst, a névadó rózsabokrokat és a luxusszállodák tájképi kertjeit. Az Adria sós levegőjéből visszatérünk a kies karsztvidékre, hogy Európa egyetlen épen maradt és sziklába épített barlangvárát járjuk be. Predjama falucskájában Erazmus, a hírhedt rablólovag legendájával is megismerkedünk. A mészköves fennsíkon haladva kipróbáljuk az ország egyetlen metróját, azaz barlangi kisvasúttal zakatolunk be a kontinens leghosszabb és leglátogatottabb barlangrendszerébe. Postojna csaknem 100%-os páratartalmú, garantáltan, por-, atka- és allergénmentes levegőjének gyógyhatását a felszín alatti járatokban élvezhetjük. A cseppkövek leírhatatlanul változatos formációi között sétálva az Oroszok Hídjával, a Golgotával, a Briliánssal, a Dromedárral és a vakgőtékkel is találkozunk. Este fakultatív vacsora a szállodában.



3. nap:
Reggeli után az ország legmagasabb térszintjéül szolgáló Triglavi Nemzeti Parkba kirándulunk, ahol a 2864 méteres névadó hármas ormának közelébe igyekszünk férkőzni. A Vogel drótkötélpályás sífelvonójával 1535 méterre emelkedünk a tenger szintjétől, hogy farkasszemet nézhessünk a volt Jugoszlávia fenséges csúcsával vagy éppen fentről figyeljük a legelésző kecskéket és a fjordos Bohinji-tó véderdejének színeváltozását. Ribcev Lazüdülőfalujában igazi vízparti idill fogad Bennünket, ahol az Aranyszarvú Zerge, a Keresztelő Szent János templom, a kőhíd, a Négy Bátor Hegymászó szobra egyénileg fedezhető fel. A Száva folyó bölcsőjétől aBledi-tó partján fekvőBledközkedvelt városába, azaz a `Második Édenkertbe” látogatunk, hogy Szlovénia egyetlen szigetére különleges pletnákkal evezzenek be velünk a csónakos fiúk. Odabent a tó közepén potica kuglóf, gránitlépcső és kívánság harangozás vár Bennünket. Három napos országjárásunkat a pisztrángoktól hemzsegő Radovna folyó kanyonjával és az utolsó fahíd alatt mélybe bukó Sum-vízeséssel zárjuk, amelyek a közkedvelt Vintgar-szurdok sziklahasadékának természeti látványosságai. (A szurdok zárlata esetén a 130 méter magas sziklaszirt tetején trónoló bledi vár ezeréves kőfalait, múzeumát, látványműhelyeit és panorámateraszait járjuk be.) A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 2 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 2 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással(foglaláskor fizetendő): 10.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora:kb. 19 Euro/fő/alkalom
Ljubljana hajókázás:kb. 15 Euro/fő
Postojnai cseppkőbarlang
és Predjama vára:

kb. 45 Euro/fő
Vogel felvonó:kb. 30 Euro/fő
Bledi pletnázás:kb. 18 Euro/fő
A Bledi tó szigetén a templom
és a torony egyénileg látogatható:

kb. 11 Euro/fő
Vintgar szurdok:kb. 10 Euro/fő
Bledi vár látogatása a
szurdok zárlata esetén:

kb. 14 Euro/fő
Piran-Portoroz-
Postojna-Predjama:
25 Euro/fő +
belépőjegy költség

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség).Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.







 
Töltődik a foglalási lap
Szlovénia utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|