A Vajdaság és Belgrád

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
nincs
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
233288
Utolsó frissítés:
2019.07.15. (H)
72 000 Ft / fő (alap ár)
4 nap/3 éj
75 460 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

1. NAP: BUDAPEST – PALICS – SZABADKA

Indulás reggel Budapestről, Szeged érintésével határátlépés a Vajdaságba. Először Szabadkára utazunk, ahol megtekintjük a városházát, mely Szabadka és a délvidéki szecesszió szimbó­luma. A városháza díszterme és a tornyának kilátója különösen szép. Folytatjuk városnézésünket a klasszicista Népszínházzal, végigsétálunk a Korzón, megtekintünk egy különleges palotát és a zsinagógát. Ezután Palicsra megyünk, ahol gyönyörködünk a meseszép tóban és környezetében. Megtekintjük az 56-os magyar emigránsok palicsi befogadó táborának emlékművét, továbbá a Zsolnay vázákat, a Vigadót, a Hangász Pavilont. A nap zárásaként megismerkedünk a DiBonis Pincészet pálinkáival, boraival. Ezt követően szállásunkra megyünk.

2. NAP: SZABADKA – ÚJVIDÉK – RUMA

Ma először Péterváradot és annak erődjét nézzük meg, ahon­nan csodás kilátás nyílik a környékre. A Duna-kanyar fölé emel­kedő péterváradi szikla tövében egy cisztercita kolostor is épült a középkorban. Ezt követően Újvidék belvárosában teszünk egy sétát: látni fogjuk a központi Szabadság teret, a neorene­szánsz stílusú városházát és a plébániatemplomot. A belváros dísze a Duna-park, és a Vajdasági Múzeum impozáns épülete. Végigmegyünk a folyton nyüzsgő sétálóutcán, a Duna utcán. Újvidéket elhagyva, borkóstolása indulunk. A Fruska-Gorától délre eső rész, jelentős bortermelő vidék, számos méltán híres borászat található itt, amelyekből kettőt meglátogatunk. Amennyiben a borok elnyerik a tetszésünket, vásárolhatunk is belőlük. Programunk végeztével megyünk szálláshelyünkre és megvacsorázunk (2 éj).

3. NAP: BELGRÁD – ZIMONY

Reggeli után Belgrádba buszozunk. Bejárjuk a híres nándorfe­hérvári várat. Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot, és a legenda szerint itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Ezt követően városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, koro­názási templom, parlament épülete. Déli órákban felkeressük Zimonyt, megtekintjük a Magyar Millenniumi Emlékművet, fel­sétálunk a torony kilátójába. Utunk következő állomása közvet­lenül a Duna-partjára épült hatalmas Szendrői vár, ahol Kinizsi Pál töltötte utolsó napjait. Ennek megtekintése után visszame­gyünk a szállásunkra.

4. NAP: ZENTA – KELEBIA – BUDAPEST

Reggel útnak indulunk és felkeressük Zentát. A magyar történe­lem jelentős csatája, a zentai csata zajlott itt. Ennek emlékére emeltek a Tisza partján egy emlékművet, ennek megtekintése után a város központjába sétálunk. A városháza épületében lát­hatjuk a makettet, amit a zentai magyar lakosok készíttettek a csata bemutatására. Továbbhaladunk Vajdaság északi része felé és délután Kelebiára érkezünk. Megállunk, ugyanis itt található a térség legnagyobb lipicai ménesbirtoka, ahol több mint 60 lipicai lovat tartanak. Megtekintjük a ménistállót, a kocsiszínt és a Kocsi Múzeumot. Természetesen látni fogunk gyönyörű csi­kókat, kancákat is. Programunk végeztével buszra szállunk, és hazaindulunk. Útvonalunk: Szeged, Budapest. Természetesen most is mindenkit visszaszállítunk a felszállási helyére.

Helyszínen fizetendő: belépők:
Szabadkai városháza díszterme 200 RSD
Szabadkai Városháza, toronylátogatás 200 RSD
Kelebiai Ménesbirtok (birtoklátogatás helyi vezetővel, lovaglás, fiákerozás) 400 RSD
Zenta -Városháza 150 RSD
Szendrő 150 RSD
Péterváradi kazamaták helyi idvezzel 400 RSD
Zimony 150 RSD
Újvidék - Vajdasági Múzeum 200 RSD
Nándorfehérvár helyi idvez 200 RSD

Belépők ára: kb. 2 050 RSD
A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Ingyenes fel- és leszállási helyek: Budapest, Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Nyíregyháza, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd


 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek