Stockholm

A Stockholmi Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Stockholmi , a Stockholmi legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 25 utazás közül választhat.

Stockholmi foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Stockholm a középkortól az ország fővárosa, a Skandináv-félsziget legjelentősebb kereskedelmi és tengerészeti központja.

Stockholm utazás TOP 10

Stockholm úti célok

Az összes Stockholm »

Stockholm

Az összes Stockholm »

Stockholm ismertetőStockholm üdülőhelyek

 

Stockholm foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Stockholm »

Stockholm leírás

A svédek fővárosa
Stockholm a középkortól az ország fővárosa, mely a Balti-tenger partján fekszik, és a Skandináv-félsziget legjelentősebb kereskedelmi és tengerészeti központja. A város a legszebb arcát a tenger felől mutatja. Az óváros, a Gammla Stan, a 13. századból származó középkori épületeivel és utcáival csábítja a turistákat. A múltat idézi az 1760-ban épült királyi palota, mely az eredeti, a tűz martalékává vált palota újjáépítetett változata. A fővárostól keletre fekvő Djurgarden nemcsak egy gyönyörű park, hanem számos látványos múzeum otthona. Itt alapították a világ első skanzenjét, mely kiállításokból, állatkertből, akváriumból, erdészeti pavilonból és dohánymúzeumból áll. A park nyugati részén található a Vasamuseet, amely a tengerészek 17.századi életébe enged bepillantást.

A Királyi Palota, az Óváros és a Riddarholmen
Stockholm szíve a Riddarholmen és az Óváros Stockholm. Ez az a hely ahol Stockholm történelme kezdődött. Riddarholmen lévő épületek, akkor épültek, amikor Svédország ereje tetejében volt. A 17-ik században kezdődött el a látványos fejlődés, amikor a város lakóinak száma 40000-rel nőtt.

BIRGER JARLS TORG, Riddarholmen
Nagyszerű kezdőpontja a történelmi városnéző túrának, Stockholm szívében. Itt található Stockholm 750 évvel ezelőtti alapítójának Birger Jarl-nak a szobra. Stockholmot először 1252-ben említik az iratok Birger Jarl, fiával való levelezésében.

WRANGELSKA PALATSET, Birger Jarls Torg 16
A 17-ik században ez volt az legnagyobb magánpalota Stockholmban. Amikor a Királyi Palota leégett 1967-ben a Királyi család rezidenciája itt volt 56 éven keresztül. Ma bíróság található az épületben.

RIDDARHOLMSKYRKAN, Birger Jarls Torg
Ez Stockholm legrégebben épült temploma (1280-1310) Majdnem a teljes svéd királyi család itt nyugszik.

STENBOCKSKA PALATSET, Birger Jarls Torg 4
Egy másik nagyszerű épület Svédország fénykorából. 1863-ban a Nemzeti Levéltár költözött az épületbe.

RIDDARHUSET, Riddarhustorget
Ingyenes belépés Stockholm a la Carte kártyával. Hogy Riddarholmen-ból eljussunk az Óvárosba Riddarholmsbron hídon kell átmennünk és az első dolog amit látni fog Riddarhuset. Ez a Nemesek Háza, és mai napig a Svéd Nemesség tulajdonában van. Az épületet a 17-ik század közepén építették Jean de la Vallée tervei alapján. A víz felé tekintő két pavilont 200 évvel később építették.

STRÖMSBORG
NorrströmCentralbron és Vasabron között fekszik a Strömsborg, amely egy 19-ik századi étterem, manapság irodaház.

RIKSDAGSHUSET, Helgeandsholmen
A Parlament és a Svéd Nemzeti Bank mai épülete. Élvezze a csodálatos kilátást a Norrström fölött.

KUNGLIGA SLOTTET
Ingyenes belépés Stockholm a la Carte kártyával. Az Óvárosban a Királyi Palota az uralkodó. A mostani Palotát az 1697-ben leégett helyére építették. ifj. Nicodemus Tessin és Carl Harleman voltak az építészek. Nagyon sok külföldi művészt (leginkább Franciaországból) kértek meg a belső dekorációk elkészítéséhez, ezért van hogy a belső tér annyira sokféle.

SLOTTSBACKEN
Két nagyon impresszív díszítés található a Slottsbacken-en. A Storkyrkan katedrális felöl az Obelisk (Jean-Louis Desprez) 1797-bol. Ez mutatja meg, hogy milyen felfogás uralkodott III. Gusztáv idején. A víz felöl III Gustav szobrát láthatjuk, Tobias Sergel készítette.

STORKYRKAN
A templomot 1306-ban építették és ma ez Stockholm Katedrálisa. A 18-ik században átépítették, hogy jobban illeszkedjen a barokk környezetbe. Itt található a híres Szt.György a Sárkányal küzd c. szobor.

STORTORGET
1520-ban a macskakövek vérben úsztak a Stockholmi vérfürdő ideje alatt. 80 nemest gyilkoltak meg mire Gustav Vasa király véget vetett a vérontásnak. Ma Stortorget az Óváros középpontja ahonnan minden irányban nyílnak utcák. Decemberben a tér tele van karácsonyi árusokkal.

BÖRSHUSET, Stortorget
Ebben a gyönyörű 18-ik századi épületben, van a Svéd Akadémia és a Tőzsde. A világ minden évben egyszer nagyon odafigyel erre az épületre, ugyanis itt bírálják el a Nobel-díjakat. A Nobel múzeum a földszinten található, ahova ingyenesen bemehet Stockholm a la Carte kártyával.

GRILLSKA HUSET, Stortorget
Ez a homlokzat Stockholm egyik legtöbbször ábrázolt látképe. A mostani külső valamikor a 18-ik században készült de a ház többi része a középkorból származik.

SÉTA A DJURGARDEN-EN
Djurgarden az elsőszámú sétálóhely Stockholmban. Különleges keveréke a gyönyörű természetnek és a kulturális látványosságoknak.

DJURGARDSLINJEN
Ingyenesen belépés a Stockholm a la Carte kártyával. A legjobb módja annak hogy relaxáljon már a Djurgarden-re érkezés előtt: szálljon villamosra. Ezeket a régi, veterán villamosokat, a Svéd villamos szövetség rajongó tagjai vezetik. A 44-es és a 47-es busz is jó megoldás.

DJURGARDSBRON
Östermalm és Strandvägen felöl a Djurgarden-re a Djurgardsbron hídon keresztül jöhet. 1897-ben építették és jónéhány szobor díszíti amelyek Asa rési isteneit ábrázolják.

GALÄRPARKEN
Ha Djurgardsbron-nál rögtön jobbra fordul akkor a Galärparken park-ba jut. Ebben a parkban található jónéhány Stockholmi nevezetesség: Nordiska museet, Junibacken és Museifartygen. Ingyenesen belépés a Stockholm a la Carte kártyával.

Stockholm foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Nagykövetség
Cím: Dag Hammarskjölds Väg 10
115 27 Stockholm
Előhívó: (46)(8)
Telefon: 661-67-62, 662-56-75
661-67-62, 662-56-75 661-67-62
Fax: 660-29-59 Stockholm foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Stockholm adatlap

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|