Svájc

A Svájci Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Svájci , a Svájci legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 1 utazás közül választhat.

Svájci foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Szinte meglepő, hogy hány olyan dolog van a világon, amelynek svájci jelsője egyet jelent a tökéletességgel, mint a bankok, kés, csokoládé vagy az óra.

Svájc utazás TOP 10

Svájc úti célok

Az összes Svájc »

Svájc

Az összes Svájc »

Svájc ismertető

Svájc továbbra is vonzó és biztonságos úti cél a magyar turisták számára. A Svájcba utazó magyar állampolgárok figyelmét azonban feltétlenül fel kell hívni egy esetleges kórházi ápolás költségeit is térítő utasbiztosítás megkötésére. A konzuli gyakorlatban sokszor tapasztaljuk, hogy csak kevesen gondolnak a megfelelő biztosításra. Gyakran kell közbenjárnunk olyan esetekben, ahol a magyar utazók biztosítás hiányában jelentős összegű kórházi, orvosi számlák kifizetésére kényszerülnek.

A személygépkocsival Svájcba utazóknak a svájci autópályák használatához kötelező éves autópályajegyet kell vásárolniuk. Az autópályajegyek a forgalmasabb svájci határátkelő-helyeken megvásárolhatóak, személygépkocsinként 40,- CHF-ért.

Csak jó műszaki állapotú autóval induljanak Svájcba. Esetenként előfordult, hogy az elhanyagolt állapotú gépkocsi miatt a közúti közlekedés veszélyeztetésére hivatkozással tagadták meg a Svájcba történő belépést.

Svájcban nagyon gyakoriak az autópálya felújítások. Ilyenkor részleges útlezárások, sávszűkítések nehezítik a közlekedést. A forgalom biztonságát a megengedett sebességhatár jelentős csökkentésével próbálják elérni. Ennek betartását a következetes radarellenőrzésekkel biztosítják, a büntetési tétel a magyarországi átlagkereset többszöröse lehet. Sok esetben értesülünk róla, hogy magyar állampolgárokat radarjelző készülékek használata miatt vonnak büntetőeljárás alá. Az ilyen készülékek Svájcba és Liechtensteinbe történő bevitele és használata nem megengedett.

Amennyiben nem saját gépjárművel utazik, rendelkezzen oda-vissza útra megváltottt menetjeggyel, ellenkező esetben már az országba történő belépéskor nehézségei adódhatnak.

Svájc fokozottan ügyel az illegális munkavállalás megelőzésére. A svájci hatóságok a munkavégzéssel azonosan bírálnak el minden olyan tevékenységet, amely valamely munka elvégzésére irányul, akkor is, ha az fizetség nélkül, baráti szívességből vagy természetbeli ellenszolgáltatásért (szállásért, ellátásért), nem cégnél, hanem barátnál, családnál történik. Turista célú tartózkodás alkalmával a munkavégzés szándékára utaló legkisebb gyanú felmerülésekor is megtagadhatják az országba történő belépést, illetve azonnali kiutasításra kerülhet sor. Ilyen esetben érdemi segítséget nagykövetségünk sem tud nyújtani.

A természetbarátok gyakran alábecsülik a svájci Alpokban rájuk leselkedő veszélyeket , pedig a síbalesetek és a lavinaomlás mellett Svájcban a hegymászás is komoly kockázatot jelent. Különösen fontos , hogy a túrázó rendelkezzen megfelelő balesetbiztosítással , valamint segélykérésre alkalmas mobiltelefonnal , esetleg más jeladó készülékkel. Még gyakorlott hegymászó se induljon útnak egyedül , sőt a magasabb szinteken helyi vezető is ajánlott.

Svájc foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Svájc üdülőhelyek

Svájc beszámolók

20396 megtekintés - nincs értékelés
Tapasztalatok és jótanácsok jövőre

Tapasztalatok és jótanácsok jövőre

Basel, Svájc
Általános tapasztalatok, jó tanácsok jövőre.A repülőjegyet jó előre lefoglaltuk (2007. november), de valószínűleg nem lett volna rá olyan nagy szükség, még egy héttel az indulás előtt is volt hely (némi koordinációs visszásság folytán úti társam is vett nekem jegyet, az indulási hét hétfőjén) a Swiss baseli járatára, bár mire az induláshoz jutottunk a gép tele volt.Az autóval és a szállodával már nem volt ilyen szerencsénk. A szállásfoglalást jó időben megkezdtem, de valahogy soha nem [...]

A teljes bejegyzés

17874 megtekintés - nincs értékelés
Mikor menjünk a BaselWorldre

Mikor menjünk a BaselWorldre

Basel, Svájc
Tavaly (2007-ben) pénteken mentünk és vasárnap repültünk haza, azaz egy napot töltöttünk a kiállításon. Egy nap nagyon kevés, még rendes feltérképezésre sem elég. A szombati látogatás ugyanakkor nagyon jó választásnak bizonyult. Szombaton rengeteg esemény, sajtótájékoztató, show és miegymás van, rengeteg látogató és hatalmas pezsgés.Az idén vasárnap repültünk oda, és csütörtökön vissza, hétfőn és kedden voltunk kint a kiállításon. A hétfő, mint kiderült egy külön nap Svájcban. Teljes [...]

A teljes bejegyzés

19953 megtekintés - nincs értékelés
Látogatás a BaselWorld-ön: első nap

Látogatás a BaselWorld-ön: első nap

Basel, Svájc
Három ország érintésével és négy határátlépéssel (Franciaország - Németország - Svájc - Németország - Svájc) megérkezünk a BaselWorld-re. A BaselWorld nagy szabadtéri parkolója Németországban van, onnan busz visz ki a kiállításra. Szuperszervezett minden A parkoló díj 12 EUR egy napra. Kellemes hétfői nap. Belépünk a központi csarnokba a Hall 5, sehol egy ember. Szemben egy kávézó, ott is csak néhány ember lézeng.A Laco-nál kezdünk, közvetlenül az ETA stand mellett. Repülős órák [...]

A teljes bejegyzés

Svájc foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Svájc utazási magazin

A turizmus új formája a Gotthard alagút körül

57 kilométeres hosszával a Gotthard alagút a világ legnagyobbja lesz. 25 évbe és 18 milliárd euróba telik megépítése. Technikailag és biztonságtechnikailag ez jelenleg Svájc legnagyobb kihívása. Az évszázad projektjének imázsát az építési területekre vezetett turistalátogatásokkal erősítik. Sedrun, a pillanatnyilag legnagyobb építési terület már 350 turistát fogadott. A jelentkezők egyharmadát sorsolás útján választották ki, a többiek internetes árverésen vették meg a lehetőséget. A beruházók sokat költenek az információra és a reklámra; Sedrunban és Amstegben információs központokban mutatják be a terveket és az építkezés fázisait. Tessin kantonban, Sigirinoban egy három kilométer hosszú alagútszakaszt nyitottak meg a látogatók előtt. Bodioban, az alagút fúráskor keletkezett törmelékből építettek fel egy kiállító- és látogatócsarnokot, amelyben a modern audiovizuális technika minden eszköze a látogatók rendelkezésére áll. Egy- és többnapos programokat dolgoztak ki a szuper [...]
Teljes cikk

Rekordmennyiségű hó az európai síterepeken

Rekordmennyiségű hó esett novemberben az európai síterepeken, a szállodák és a pályák tulajdonosainak így egyelőre nem kell aggódniuk a globális felmelegedés miatt.Tavaly Európában gyakorlatilag nem volt hó, ezért az alacsonyabban fekvő sípályák környékén már azt tervezték, hogyan csábíthatnák télen is inkább a túrázás szerelmeseit. Idén azonban bizakodva várják a telet, néhány pályán már november végén is elég hó esett ahhoz, hogy síelni lehessen. Az utazási irodáknál folyamatosan foglalják le a helyeket a sízők, akik minél hamarabb hódolni szeretnének kedvtelésüknek. Svájcból és Ausztriából heves havazásokat jelentenek, Franciaországban és Németországban azonban még csak várnak a csapadékra. A svájci Verbier-ben soha nem kezdődött olyan jól a szezon, mint az idén, az ausztriai Kitzbühelben pedig - ahol tavaly novemberben rekord meleget mértek - a tervezettnél hat héttel korábban megnyitották a pályákat. (InfoRádió / SkyNews) [...]
Teljes cikk
Svájc foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Svájc »
 

Svájc foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Svájc »

Svájc leírás

Három nemzet országa
A hegyek közt fekvõ ország középpontjában, a 400-600 m. magasságban fekvõ Svájci-medence található, melyet északnyugatról a Jura középhegység jellegû karsztos mészkõláncai, délrõl pedig pedig az Alpok jégformálta vonulatai határolják. Itt találhatóak Európa leghosszabb gleccserei. Az ország területén több olyan csúcsot is találunk, amelyek magassága meghaladja a 4000 métert. A Svájci-Alpok láncai a Gotthard-masszívumban találkoznak, itt találjuk a nevezetes Szent Gotthárd hágót. Az ország gazdasági élete a legnépesebb, dimbes-dombos területû Svájci-medencében zajlik. Legmagasabb csúcsa a Dufourspitze, 4634 m. magas, leghosszabb folyói a Rajna és a Rhone. Tavai közül a legfontosabbak a Genfi-tó, a Bodeni-tó, a Neuchateli-tó, és a Vierwaldstatti-tó. Éghajlatában a hegyvidéki kontinentális, délen pedig mediterrán hatások érvényesülnek.

Genf
Az Alpok és a Jura hegyei között megbújó Genfet úgy szokták emlegetni, mint a \"legkisebb nagyvárost\". A Genfi-tó, a Rhone folyó, a közeli hegységek festõi tájakat biztosítanak. A kellemes kikapcsolódást tetézi, hogy ez a terület Svájc leg-dél-nyugatibb része, ami az országon belül a legkellemesebb éghajlatot okozza. Egyik legnépszerûbb látványossága a Jet d\'Eau, a 140 méter magas szökõkút a tó belsejében, mely a kikötõ helyét mutatja. Egyik csodálatos helyszín a városban az Angol Kert, benne pedig az 1955-ben épült hatalmas virágóra. Ez a gyönyörû mû arra emlékezteti a helyieket, hogy Svájc az órakészítés bölcsõje, és máig vezetõje ennek az iparágnak. Genf több mint 30 múzeumával, számos színházával és operaházával igazi kulturális központja a térségnek, rengetek magas színvonalú szállodája, étterme pedig a turizmus központjává teszi.

Bern
Svájc fõvárosa és Bern kanton székhelye, az ország középsõ részén fekszik. A város Európa szívében található, közel a többi európai nagyvároshoz, és az Alpokhoz is. A hagyományos homokkõ épületeivel, történelmi tornyaival és egyedülálló szökõkútjaival Bern az egyik legszebb példája a középkori városi építészetnek Európában. Az UNESCO által összeállított Világörökség része. Bernben találhatjuk Európa leghosszabb fedett bevásárló sétányát, ahol az árkádok alatt és a tereken, mellékutcákban vendéglõk és kávéházak tucatjai várják a turistákat. Kedden és szombaton reggelenként nyüzsgõ zöldség, virág és húspiac található itt. Bern folyója az Aare, szintén sok pihenési lehetõséget nyújt, kiadósat sétálhatunk az árnyas fák alatt, de nyáron akár meg is mártózhatunk benne.

Zürich
Zürich nevû kanton székhelye. Ez a kanton az ország északi részén található. A város maga a kanton középsõ részén, a Zürichi-tó északi végénél terül el. Az óváros a Limmat folyó két partján helyezkedik el, és rengeteg látnivalót kínál. Többek között Európa talán egyik legszebb bevásárló utcáját a Bahnhofstrasset, ahol számtalan elegáns üzlet várja a vásárlókat. Zürichben találhatjuk meg a Chagall-ablakokról híres Fraumünsteri Kolostort is. Láthatunk olyan házakat, amelyek még a céhes mesterek idejébõl származik. Megtekinthetjük Thomas Mann lakóházát is. Ha nem szeretnénk semmi fontos látnivalóról lemaradni, akkor üljünk fel egy városnézõ buszra, ahol több nyelven, (sajnos magyarul nem) ismertetik a város nevezetességeit.

Basel
Aki kulturális élvezetre vágyik, feltétlenül látogasson el Baselbe. Ez a város Svájc észak-nyugati részén a Rajna partján, a francia és német határ közelében fekszik, egyben Basel kanton székhelye is. Itt található Svájc legrégebbi egyeteme, melyet 1450-ben alapítottak. A városban több mint 30 múzeumot látogathatunk meg. Itt alapították az ország elsõ zenés színházát. A nemzetközileg elismert baseli városi színházon kívül számtalan kisebb színház is mûködik a városban.. Évente közel 1000 koncertet rendeznek, ezenkívül Basel rendszeresen ad otthont különféle zenei és jazz fesztiváloknak. A könnyedebb szórakozásra vágyók rengeteg club, bar és disco közül válogathatnak, ahol gyakran élõ zenével várják a mulatni vágyókat.

Svájc foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Magyar állampolgár útlevéllel, vagy új típusú személyazonossági igazolvánnyal 90 napra vízummentesen, megfelelő anyagi fedezet (100,- CHF/fő/nap), vissza-, illetve továbbutazásra szóló érvényes vonat- vagy repülőjegy felmutatásával utazhat be. Az útlevélnek a tervezett utazás és tartózkodás időtartamára érvényesnek kell lennie.

A repülővel érkező turistát, ha nem rendelkezik érvényes visszautazásra szóló repülőjeggyel, visszafordíthatják.

Nagykövetség
Cím: Muristr. 31.
3006 Bern
Előhívó: (41)(31)
Telefon: 352-85-72, 352-85-73, 352-86-03
Ügyelet: 352-85-72
Fax: 351-20-01 

Magyar Köztársaság Állandó ENSZ Képviselete
Cím: 81, Avenue de Champel
1206 Geneve
Előhívó: (41)(22)
Telefon: 346-03-23, 346-51-65, 347-91-47
Ügyelet: 346-03-23
Fax: 346-58-61

Magyar Köztársaság Állandó WTO Képviselete
Cím: 80. Rue de Lausanne
1202 Geneve
Előhívó: (41)(22)
Telefon: 90-80-620, 90-80-621, 90-80-622
Fax: 90-80-629

Berni Nagykövetség Konzuli Osztály
Cím: Eigerplatz 5. 11. Stock
3007 Bern
Előhívó: (41)(31)
Telefon: 371-13-55, 371-13-56
Ügyelet: 352-85-72, 351-63-28
Fax: 371-71-14

Svájc foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Svájc adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|