KÖRUTAZÁS SRÍ LANKÁN TENGERPARTI PIHENÉSSEL

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
406682
Utolsó frissítés:
2024.11.26. (K)
10 nap/9 éj
1 039 000 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »




Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel
Colombo - Wattala - Pinnawela - Polonnaruwa - Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya - Beruwela - Colombo
Srí Lanka, az Indiai-óceánban elterülő, könnycsepp alakú kis sziget több mint 2500 éves írott történelmével és számos világörökségi helyszínével egyike a Föld legegzotikusabb helyeinek. A szigetország egyaránt nyűgözi le látogatóit természeti szépségeivel és változatos építészeti emlékeivel. Az egykori gyarmati időszak európai épületei, ősi buddhista műemlékei, valamint szingaléz királyi palotái, Polonnaruwa ősi romjai, Sigiriya oroszlánszikláka, Nuwara Eliya teaültetvényei mind a változatos látnivalók listáját bővítik. Az élmények sokasága után pihenés Beruwala pálmafás tengerpartján.

1. nap Budapest - Colombo
Elutazás Budapestről repülőgéppel, átszállással Srí Lankára. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap Colombo - Wattala
Érkezést követően transzfer Wattalába. Délután rövid városnézés, vacsora és szállás Wattalában.

3. nap Wattala - Pinnawela - Polonnaruwa - Habarana
Reggeli a szállodában, majd elutazás Pinnawelába, az 1975-ben alapított elefánt árvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt vagy sebesült állatokat gondozzák. Továbbutazás Polonnaruwa középkori romvárosába, mely az UNESCO Kulturális Világörökség részét képezi. A korabeli Ceylon második fővárosát a XII. században alapították és mesés kertjeiről vált híressé. Főbb látnivalói a királyi fellegvár és a Lótusz-fürdő romjai, valamint a buddhista szentély, a Gal Vihara (Kőtemplom) gránittömbből kifaragott nagy Buddha-szobrai. Vacsora és szállás Habaranában.

4. nap Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy
Reggelit követőn utazás Sigiriyába, az UNESCO világörökségi ősi városba. Itt található a 200 méter magasan emelkedő Oroszlánszikla, a romjaiban is lenyűgöző erődítmény és palotarendszer, melyet látványos kertek, a világ legrégebbi kertjei öveznek. Sigiriya hatalmas sziklájának kialakulása sem mindennapi, a szikla ugyanis egy megszilárdult lávadugó, amely körül szép lassan erodálódott a vulkán. A szikla megmászása során láthatók a `sigiriya-i asszonyok” híres freskói és a `tükörfal” is. (A szikla megmászára 2-3 órát vesz igénybe oda-vissza; a tetejére 1200 lépcsőfok vezet, a felső szakasz tériszonyosok számára nem ajánlott.) Továbbutazás Dambullába, ahol látogatás a sziklába vájt kolostorhoz, melynek nevezetessége az öt szentély és a bennük látható, összesen 153 Buddha-szobor. Továbbutazás Kandy-ba, útközben egy fűszerkert megtekintése Mataléban. A látogatók a sziget ősfáinak árnyékában termő fűszerekkel, köztük a szerecsendióval, curry-vel, fahéjjal, kardamommal, gyömbérrel és vaníliával ismerkedhetnek meg. Vacsora és szállás Kandy-ban.

5. nap Kandy - Peradeniya - Nuwara Eliya
Reggeli a szállodában, majd látogatás a buddhizmus egyik legfontosabb zarándokhelyére, a Szent Fog templomba, ahol a legendák szerint Buddha fogát is őrzik. A templom a Királyi Palota épületegyüttesének része. Maga a palota napjainkban régészeti múzeum, a gyarmati időkben pedig a kormányzó irodájaként szolgált. A Kandy Nemzeti Múzeum is a palotaépületekben kapott helyet. Útközben látogatás és vásárlási lehetőség a bazárban. Továbbutazás Peradeniya városába, ahol a Királyi Botanikus kert és a Drágakő Múzeum megtekintése. A rendkívül párás klímával rendelkező kert híres a több mint 4000 különböző példányt bemutató növénygyűjteményéről, többet között orchideák, fűszerek, pálmák nyűgözik le a látogatókat. Az utazás folytatódik Srí Lanka legszebb tájain, ahol harsány zöld dombokon, hegyeken és teaföldeken keresztül visz az út. Látogatás Nuwara Eliya teaültetvényein, ahol a híres Ceylon teát termesztik. A völgy a XIX. század közepéig sűrű erdővel benőtt, vadállatokkal teli, lakatlan vidék volt, majd a britek felfedezték a magasan fekvő, sík és hűvös terület kiváló adottságait és az európaiak körében igen népszerű várossá tették. Napjainkban `Kis Anglia” néven ismert. Vacsora és szállás Nuwara Eliyában.

6. nap Nuwara Eliya - Beruwala
Reggeli, majd látogatás egy teaültetvényen és teafeldolgozó üzemben, ahol a világ egyik legjobb teáját készítik. Évszázadok óta változatlan módszerekkel, a mai napig a tradicionális brit gépekkel készül a tea feldolgozása. A látogatás során a teakészítés folyamata, a tealevelek előkészítése, osztályozása is megfigyelhető, a feldolgozás végén pedig egy csésze valódi Ceylon tea kóstolása vár a résztvevőkre. Az utazás Srí Lanka vad szépségű tájain vezet keresztül: a tengerpart felé a teaültetvények között megbújó St. Clair vízesés is megcsodálható. Rövid pihenő az Oscar-díjas Híd a Kwai folyón című film forgatási helyszínén. Vacsora és szállás a tengerparti szállodában Beruwalában.

7. nap Beruwala - Galle
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Madu folyón, majd látogatás egy teknős óvodában és kirándulás a Galle erődhöz. A fallal körülvett kikötőt a portugálok építették a gyarmati idők kezdetén, majd holland és angol fennhatóság alá került. Napjainkban is érezhető az utcákon sétálva a gyarmati kor hangulata a városban, ahol sok pompás épület maradt fent. Vacsora és szállás a tengerparti szállodában Beruwalában.

8. nap Beruwala
Egész napos szabadprogram, pihenés a tengerparton. Reggeli és vacsora a tengerparti szállodában Beruwalában.

9. nap Beruwala - Colombo - Budapest
Reggeli, majd pihenés a tengerparton. Kijelentkezés a szállodából, transzfer Colombo repülőterére és hazautazás Budapestre átszállással. Éjszaka a repülőgépen.

10. nap Budapest
Megérkezés Budapestre a menetrend szerint.

Minimum létszám: 12 fő




 
Töltődik a foglalási lap
utazás, nyaralás







(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|