Baszkföld és Kantábria

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
233752
Utolsó frissítés:
2021.09.17. (P)
229 000 Ft / fő (alap ár)
4 nap/3 éj
280 500 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
Spanyolország ezer arca vitathatatlan. Az északi országrész tájképe merőben más: itt az üde zöld dimbek-dombok, égbemeredő hegyek és a végtelen tengerpart összképe olyan idilli, mint a mesében. A helyiek méltán büszkék a vidék szépségére, egyedülálló természeti és kulturális nevezetességeire, építészeti vívmányaira és kiváló konyhaművészetére. "Cantabria infinita", a végtelen Kantábria és "Euskadi, todo está cerca", Baszkföld, ahol minden közel van, Spanyolország területének 2,5 %-át teszi ki, összesen 2,7 millióan lakják, több, mint 500 km hosszú partszakasz, többszáz homokos strand és többezer barlang birtokosai.

Utunk ízelítő Kantábria és Baszkföld kiemelkedő látnivalóiból: Santander, San Sebastián és Bilbao mellett megnézzük az Altamira-barlangmúzeumot, Antonio Gaudí által tervezett El Capricho házat és a Trónok harca sorozatból híressé vált San Juan de Gaztelugatxe félszigetet naplementében. A 30 körüli Michelin csillagos éttermek száma, a friss és minőségi alapanyagok, az étkezési hagyományok és a teret hódító modern konyha egyértelmű jelei, hogy itt bizony jókat lehet enni. Utunkon kóstolunk baszk pintxos falatokat, hegyvidéki tradicionális cocido-t, tenger gyümölcseit, friss halat, sajtokat és helyi borokat.

Szeptemberben még kiélvezhetjük a napsütést és a tengerben akár meg is mártózhatunk.

Induljunk! Vamos! 

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás jó menetrenddel a Budapest-Bilbao-Budapest útvonalon, egy átszállással
 • Szállás 4*-os szállodában, Santander és Bilbao központjában, reggelivel
 • Városnézés Santanderben és környékén, egy vacsorával 
 • Kirándulás San Sebastiánba, ebéddel
 • Látogatás a Trónok harca sorozatból híressé vált San Juan de Gaztelugatxe félszigetre
 • Városnézés Bilbaóban
 • Fakultatív egész napos kirándulás Kantábriában: Altamira-barlangmúzeum és Antonio Gaudí tervezte El Capricho ház meglátogatásával
 • Kiváló helyismerettel rendelkező magyar idegenvezető a teljes út során
   

Programok

szeptember 17. péntek
Elutazás Budapestről egy átszállással Bilbaóba Lufthansa járatokkal (07:00-8:45 Frankfurt 11:25-13:30). Érkezés után átutazunk Kantábria tartomány székhelyébe, Santanderbe,. Itt elsőként a Cabo Mayor kilátóból tekintünk ki, ahonnan belátható a tenger, a teljes partszakasz és a város. Ezután a festői Magdalena-félszigeten körbesétáljuk a város leglátogatottabb palotáját, a ma már konferenciáknak helyet adó régi királyi nyári rezidenciát. Délután szállás elfoglalása a Hotel Silken Coliseum****-ban. Pihenő után gyalogosan fedezzük fel az óvárost (piac, városháza, katedrális, Centro Botín). Este többfogásos vacsora egy szálloda környéki étteremben.

szeptember 18. szombat
Szabad program Santanderben vagy egész napos fakulatív kirándulás: Santander környéke és Altamira-barlangmúzeum. A leghíresebb paleolit barlang egyike az Altamira-barlang, melyet megóvása érdekében hetente csak 5 kiváltságos turista láthat. Múzeumában, melyet mi is meglátogatunk, a barlangfestmények Sixtus-kápolnájának hű reprodukciója látható. Időutazásunk után a környék leglátogatotabb és a legszebb spanyol faluk közé sorolt Santillana del Marba utazunk, ahol megtekintjük a XII. századi Colegiata de Santillana del Mar apátsági templomot. Helyi étteremben ebédelünk, majd Comillas felé vesszük az irányt. Nem annyira köztudott, hogy a híres Antonio Gaudí építész 4 alkotása Barcelonán kívül található. Az egyik az El Capricho, a "Szeszély" épülete, mely két éven keresztül egy újgazdag bárónak készült. Bámulatos és meghökkentő építészeti megoldások, gazdag díszítés, ellenben funkcionalizmus jellemzi a házat. A program ára ebéddel: 95 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

szeptember 19. vasárnap
A mai napon Baszkföld felfedezésére indulunk. Az egyik leghíresebb és legromantikusabb spanyol tengerparti város San Sebastián. 2016-ban Európa Kulturális fővárosa volt, évente pedig a Nemzetközi Filmfesztivál helyszíne. Sétát teszünk a lenyűgöző fekvésű öbölben, La Concha parton és a Siete Calles, Hét Utcának elnevezett óvárosában, majd egy helyi étteremben baszk falatkákat, pintxosokat kóstolunk. Délután a drámai partszakaszairól híres Urdaibai természetvédelmi területre látogatunk. Itt felfedezzük a Trónok harca sorozatból híressé vált San Juan de Gaztelugatxe félsziget lélegzetelállító szikláit, naplemente fényeiben. A filmben Sárkánykőként aposztrofált sziklaerődhöz kb. 45 perces, lépcsős sétaút vezet. Érdemes kényelmes, kirándulásra alkalmas lábbelivel készülni. Késő esti transzfer a szállodába, szállás a Hotel Gran Bilbao****-ban.

szeptember 20. hétfő
Délelőtt gyalogos városnézés Bilbaóban, mely során bejárjuk az óvárost, a Nervión folyón ívelő hidakat és körbesétáljuk a híres Guggenheim múzeum épületét. Szabadidőt követően szervezett transzfer a repülőtérre, majd hazautazunk Budapestre (17:55-20:00 Frankfurt 21:00-22:35).


Az ár tartalmazza:

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Bilbao-Budapest útvonalon, közvetlen repülőjáratokkal
 • Személyenként egy kézipoggyász (max. 55*40*23 cm és 8 kg) és egy feladott poggyász (max. 23 kg)
 • Repülőtéri transzferek
 • Két éjszaka szállás belvárosi, 4*-os szállodában Santanderben
 • Egy éjszaka szállás belvárosi, 4*-os szállodában Bilbaóban
 • Reggeli
 • Magyar idegenvezetés a teljes utazás során
 • Egész napos buszos és gyalogos városnézés Santanderben, vacsorával
 • Egész napos buszos és gyalogos városnézés San Sebastiánban, ebéddel és kirándulás San Juan de Gaztelugatxe-ba
 • Városnézés Bilbaóban

 


 
Töltődik a foglalási lap
Spanyolország utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások