Antigua és Barbuda

A Antigua és Barbudai Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Antigua és Barbudai , a Antigua és Barbudai legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Antigua és Barbudai foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


A Karib-tenger keleti részén húzódó Szélcsendes-szigetek keleti oldalán fekvő Antigua és Barbuda stratégiailag fontos helyzetét a nagyhatalmak már régen felismerték. A törpeállam valójában három szigetből áll – a két névadóból és a lakatlan Radondából.

Antigua és Barbuda

Antigua és Barbuda utazás TOP 10

Antigua és Barbuda úti célok

Az összes Antigua és Barbuda »

Antigua és Barbuda

Az összes Antigua és Barbuda »

Antigua és Barbuda ismertető

Pénznem: kelet-karibi dollár

Hivatalos nyelv: angol, kreol

Időjárás: trópusi éghajlat: az esős időszak májustól novemberig tart. St. John’s-ban az évi középhőmérséklet 28 fok. Antigua és Barbuda foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Antigua és Barbuda üdülőhelyek

 

Antigua és Barbuda foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Antigua és Barbuda »

Antigua és Barbuda leírás

Ott, ahol egykor Nelson admirális flottája szelte a habokat, most turisták ezrei pihennek a pálmafák szegélyezte tengerparton.

A Karib-tenger K-i részén húzódó SZÉLCSENDES-SZIGETEK K-i oldalán fekvő Antigua és Barbuda stratégiailag fontos helyzetét a nagyhatalmak már régen felismerték. A törpeállam valójában három szigetből áll – a két névadóból és a lakatlan Radondából.

A 17. és 18. sz-ban Antigua egyike volt a Nagy-Britannia fontos nyugat-indiai tengerészeti bázisának. Stratégiai jelentőségét e században is megőrizte. Az Egyesült Államok építette pl a szigeten a Coolidge repülőteret a II. világháborúban, hogy megvédje a Karib-tengeri szigeteket és a Panama-csatornát.

Antigua őslakosai az aravakok voltak, mára azonban hírmondójuk sem maradt. A szigetet Kolombusz nevezte el Antiguanak, 1632-ben a britek gyarmatosították, akik Afrikából rabszolgákat hoztak magukkal. Az ő leszármazottaik alkotják a mai lakosság nagy részét (66 000 fő).

Napjainkban a sziget fő bevételi forrása a turizmus (GDP 13%-a).

 Még a karib-tengeri szigetek sorából is kiemelkedik rendkívül jó adottságú, pálmafás tengerpartjaival, ahol a homok szikrázóan fehér, vagy rózsaszín. Július és október között azonban hurrikánok és trópusi viharok söpörnek végig a tájon.

Az alacsony, sűrű erdővel borított Barbudán mindössze 1460 fő él, többségük földműveléssel és homás halászattal foglalkozó kistermelő. A turisták körében Barbuda tengerpartjai és közeli korallzátonyai miatt kedvelt, ahol számtalan vitorlás hajó roncsa található a tengerfenéken. A sziget állatvilágában megtalálható a vadgalamb, és az angol dámszarvas is. 

Antigua és Barbuda történelmi és építészeti nevezetességeinek többsége a nagyobb szigeten Antiguán található. ST. JOHN´S ban, a fővárosban megmaradt néhány szép 18. sz-i hivatali épület, valamint az 1840-ben épült barokk katedrális. Itt-ott találhatóak még cukorgyárak, utalva a korábbi fő tevékenységre. A sziget DK-i részén fekszik ENGLISH HARBOUR kikötővároska és a Nelson Hajógyár, amelyet a brit Horatio Nelson admirálisról neveztek el. Antigua és Barbuda foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség



Antigua és Barbuda adatlap





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|