Élmények Erdélyben

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
4*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
328282
Utolsó frissítés:
2022.07.05. (K)
6 nap/5 éj
126 798 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. Utunk Temesvárra vezet, ahol megtekintjük a Szentháromság szobrot (pestis oszlop), érintjük a Szent György székesegyházat a barokk Dóm téren. Utána séta a belvárosban, ahol megtekintjük a szecessziós Opera épületét majd látogatást teszünk Románia legnagyobb ortodox katedrálisában. Folytatva utunkat megérkezünk Dél Erdély egyik legszebb városába, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjába, Nagyszebenbe. Elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.2. nap:

Reggeli után megismerkedünk Nagyszeben belvárosával, ahol a Nagy és Kis piacteret, a város legszebb utcáját, a Hazugok hídját, a városfalat és bástyáit, illetve érintjük az evangélikus székesegyházat. Városnézésünk után a Déli Kárpátok lábánál elterülő Felsőporumbákraérkezünk. Itt a Tündérek völgyében egy mesébe illő agyagkastélyt látogatunk meg, ami egyedi tervezésű épület és környezetbarát anyagokból építették agyag, kavics, fa, homok és széna felhasználásával. Innen tovább utazunk a Fogarasi-havasokba. Egy páratlan kirándulásra hívjuk a kedves utazót. Az ország legszebb útvonalán, a Transzfogarasi úton keresztül kapaszkodunk fel az Erdélyi-medence lankás vidékéről 2042 méterre, a Bâlea-tó partjára. Jeremy Clarkson a Top Gear 2009-es forgatásán nem hiába mondta: `A világ legjobb útja”. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.

3.nap:

A reggelit elfogyasztása után Berethalomba vezet utunk. Itt a falu közepén emelkedő dombon álló, Erdély egyik legszebb erődtemplomát tekintjük meg, ami 1993 óta a Világörökség része. Ezután a szászok által alapított Medgyesre tartunk, ahol belvárosi sétánk során megtekintjük az erdélyi gótika egyik jelentős alkotását, a ferde tornyáról híres evangélikus templomot. Láthatjuk a valamikori városfalat és ennek tornyait is. Délután megérkezünk a borászatáról híres Kis-Küküllő mentére, ahol utunk Küküllővárra vezet. A faluban találjuk a környék legszebb barokk kastélyát a Bethlen-Haller-kastélyt, aminek nemcsak történelmi múltja van, hanem pincéiben ma már a híres erdélyi Zsidve bor készül. A kastély meglátogatása után visszaérkezünk szállásunkra, majd vacsora.

4. nap:

Reggeli után felkeressük Európa legnagyobb kiterjedésű néprajzi múzeumát, a nagyszebeni Astra múzeumot, amely a természet ölében fekvő kincstár és ahol testközelből ismerkedhetünk meg őseink életmódjával, régi mesterségekkel, használati eszközökkel az ország minden régiójából. Folytatva utunkat Nagyenyedreérkezünk. Itt ellátogatunk a Bethlen Gábor alapította híres nagyenyedi kollégiumba, ahol Erdély több híressége töltötte diákéveit. Ezután egy ebéddel egybekötött borkostolón is részt veszünk, aminek keretén belül megtudjuk, hogy a nagyenyedi borvidék sokszínűsége a borok különbözőségében mutatkozik meg. Innen az Európa Nostra díjas faluba Torockóra utazunk. A Székelykő lábánál meghúzódó település Erdély legnyugatibb székely végvára, és talán egyik legszebb faluja. Rövid séta után ellátogatunk a falu Népművészeti múzeumába is. Megérkezünk Kolozsvárra, elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.

5. nap:

A reggelit követően, egy hosszabb séta keretén belül megismerkedünk Erdély legnagyobb városának, Kolozsvár belvárosával: megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szoboregyüttest, érintjük a Szent Mihály templomot, a Bánffy palotát, valamint Mátyás király szülőházát, a Farkas utcát és az Ortodox katedrálist. Délután rövid autóbuszos utazás után Torda városának környékére érünk, ahol a híres mészkő szurdokvölgyet és sziklarengeteget, a Tordai-hasadékot látogatjuk meg. Erdély egyik legismertebb, legnépszerűbb természeti látnivalóját egy kb. 3 órás gyalogtúra keretén belül járjuk végig. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.

6. nap:

A reggelit követően utunk Válaszútra vezet, ahol a Kallós Zoltán Néprajzi Múzeumba teszünk látogatást. A kiállítás hét kiállítóteremben nyolc tisztaszobát mutat be azokról a tájakról és vidékekről, ahol Kallós Zoltán élt, tanított és gyűjtött. Utunkat folytatva Körösfőre érkezünk, az asszonyok varrottasairól, illetve férfiak által készített fafaragásairól híres kalotaszegi településre. Népművészetét az útmenti kirakodóvásárban is megtekinthetjük, megvásárolhatjuk. Utazásunk utolsó állomásaként, Kalotaszeg központjába, Bánffyhunyadra látogatunk, ahol a méltán híres kazettás mennyezetű református templomot tekintjük meg. Ezután Királyhágón keresztül elindulunk Budapest irányába, érkezés az esti órákban.4. nap:

Reggeli után felkeressük Európa legnagyobb kiterjedésű néprajzi múzeumát, a nagyszebeni Astra múzeumot, amely a természet ölében fekvő kincstár és ahol testközelből ismerkedhetünk meg őseink életmódjával, régi mesterségekkel, használati eszközökkel az ország minden régiójából. Folytatva utunkat Nagyenyedreérkezünk. Itt ellátogatunk a Bethlen Gábor alapította híres nagyenyedi kollégiumba, ahol Erdély több híressége töltötte diákéveit. Ezután egy ebéddel egybekötött borkostolón is részt veszünk, aminek keretén belül megtudjuk, hogy a nagyenyedi borvidék sokszínűsége a borok különbözőségében mutatkozik meg. Innen az Európa Nostra díjas faluba Torockóra utazunk. A Székelykő lábánál meghúzódó település Erdély legnyugatibb székely végvára, és talán egyik legszebb faluja. Rövid séta után ellátogatunk a falu Népművészeti múzeumába is. Megérkezünk Kolozsvárra, elfoglaljuk szállásunkat, vacsora.5. nap:

A reggelit követően, egy hosszabb séta keretén belül megismerkedünk Erdély legnagyobb városának, Kolozsvár belvárosával: megtekintjük a Házsongárdi temetőt, a Mátyás szoboregyüttest, érintjük a Szent Mihály templomot, a Bánffy palotát, valamint Mátyás király szülőházát, a Farkas utcát és az Ortodox katedrálist. Délután rövid autóbuszos utazás után Torda városának környékére érünk, ahol a híres mészkő szurdokvölgyet és sziklarengeteget, a Tordai-hasadékot látogatjuk meg. Erdély egyik legismertebb, legnépszerűbb természeti látnivalóját egy kb. 3 órás gyalogtúra keretén belül járjuk végig. Visszaérkezés a szállásra, vacsora.6. nap:

A reggelit követően utunk Válaszútra vezet, ahol a Kallós Zoltán Néprajzi Múzeumba teszünk látogatást. A kiállítás hét kiállítóteremben nyolc tisztaszobát mutat be azokról a tájakról és vidékekről, ahol Kallós Zoltán élt, tanított és gyűjtött. Utunkat folytatva Körösfőre érkezünk, az asszonyok varrottasairól, illetve férfiak által készített fafaragásairól híres kalotaszegi településre. Népművészetét az útmenti kirakodóvásárban is megtekinthetjük, megvásárolhatjuk. Utazásunk utolsó állomásaként, Kalotaszeg központjába, Bánffyhunyadra látogatunk, ahol a méltán híres kazettás mennyezetű református templomot tekintjük meg. Ezután Királyhágón keresztül elindulunk Budapest irányába, érkezés az esti órákban. 
Töltődik a foglalási lap
Románia utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|