Oroszország

A Oroszországi Induljon innen! Olcsó akciós, last minute Oroszországi , a Oroszországi legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen. 0 utazás közül választhat.

Oroszországi foglalásához forduljon a Start Utazási Irodához.


Nincs még egy ilyen méretű földsáv, amelynek arculatát ennyire széles ecsetvonásokkal festett meg a kultúra, az éghajlat, a történelem és a természet.

Oroszország

Oroszország utazás TOP 10

Oroszország úti célok

Az összes Oroszország »

Oroszország

Az összes Oroszország »

Oroszország ismertető



Oroszország üdülőhelyek

Oroszország üdülőhelyek

Látnivalók

Ha Moszkvában nem lennének az arany hagymakupolás székesegyházak, a Vörös tér, és a Kreml, akkor nem sok látványosság akadna, csak a szürke lakónegyedek között barangolhatnánk.

Szentpétervár Oroszország legeurópaibb városa, \"észak Velencéje\". Gyönyörű építészeti emlékeit a sztálini kor sem tudta eltüntetni. Legjelentősebb látnivalói az Ermitázs Múzeum, a Péter és Pál Erőd, a Néva sugárút, a Téli és Nyári Palota.

Novgorod az ország egyik legrégebbi városa, történelmi emlékei azonban, hála Rettegett Ivánnak és a náciknak, nem maradtak tökéletes épségben fenn. A Várban megcsodálhatjuk a Szent Szófia Székesegyházat, a Millenniumi Emlékművet, és a Történeti Múzeumot. A várfalon kívül van a csodás palotákkal körbefont középkori piactér, valamint a Megváltónk temploma, melyben gyönyörű bizánci freskók láthatók.

A Transzszibériai Vasúton hat nap és 10.000 km megtétele után az utazó tényleg azt mondhatja, hogy ismeri az országot. Moszkvától Vlagyivosztokig Szibérián keresztül elhalad a Bajkál-tó, Irkutszk és Ulán Ude, a helyi buddhista központ mellett.

A Volga Európa leghosszabb folyója, mely szép lassan hömpölyög a Kaszpi-tenger felé. A folyó partján számos érdekes város fekszik, közülük is kiemelkedik Oroszország legrégebbi tatár városa, Kazán, Lenin szülővárosa Uljanovszk, valamint a régi Sztálingrád, a mostani Volgográd, amely a második világháború egyik legvéresebb csatájának helyszíne volt.

Szocsi a Fekete-tenger leghíresebb üdülőhelye, szubtrópusi klímája az orosz elit paradicsomává teszi.

Oroszország foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Oroszország beszámolók

Szentpétervár-Moszkva

Szentpétervár-Moszkva

Szentpétervár, Oroszország
Az út - minkét város csodálatos- azonban az 1000 Út utazási iroda már nem annyira. A szentpétervári szálloda piszkos és iszonyúan zajos volt, a moszkvai azonban kiváló. Ami nagyon elrontotta az ember hanulatát, hogy a 8 napos útból 1 teljes napot nyelt le az útazási iroda, a meghirdetett program ellenére. Utolsó moszkvai napra szabadprogramot, metró megtekintését igérte és esti hazautazást. Ezzel szemben moszkvai idő szerint reggel 5 órakor ébresztő, 6 órakor indulás a repülőtérre és magyar [...]

A teljes bejegyzés

Oroszország foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Oroszország utazási magazin

Egzotikus utazások

A Földön olyan sok csodálatos és különleges hely van, hogy az ezek közötti választás is nehézséget jelent. Sokszor egy hely varázsát nem csak a táj, az állat és növényvilág vagy a klíma határozza meg, hanem az ott élő emberek kultúrája, művészete, építészete. Ennek tükrében megpróbáltam összeállítani egy tízes listát az egzotikus utazásokról. Az országok természetesen abc sorrendben szerepelnek, mert mindenki maga döntse el, hogy mit tenne az első helyre. India, GoaA hely (mivel portugál gyarmat is volt) a kelet és nyugat eklektikus keveréke. Kultúrájának készét képezik az ősi templomok, a fesztiválok, de híresek strandjai is. Az Arab-tenger gyöngyszemeként az európai télből idemenekülőknek számos lehetőséget kínál a kikapcsolódásra. Korallzátonyai miatt ideális célpont a búvároknak, de a történelmi városrészek mellett a védett állat és növényvilág is látnivalóul szolgál. KenyaEgzotikus utazási ígér a Kenyai köztársaság. Kelet-Afrikában az egyenlítő mentén terül el, területe [...]
Teljes cikk

Épül az Urál első luxusszállodája

Nagy jövõ elõtt áll Jekatyerinburg, amennyiben sikerülnek a jelenlegi városvezetés 2009-re vonatkozó tervei. Ezek szerint ugyanis megépül a Hyatt szállodalánc elsõ uráli tagja, az ötcsillagos Hyatt Regency, amely az éllovas szerepét töltheti be Oroszország negyedik legnagyobb városának életében. A 20 emeletes új hotel homlokzatát augusztusban fejezték be, 2008 közepéig pedig a belsõ falak is állni fognak. A 107 millió dolláros (közel 20 milliárd forintos) befektetés mögött az Uráli Bányászati és Metallurgiai vállalat áll, amely ingatlanokkal csak a legritkább esetekben foglalkozik. Minthogy a környezõ ázsiai országokkal folytatott megbeszélések értelmében az orosz város számos nemzetközi konferenciának ad majd otthont, 2009-ig mintegy 20 kisebb-nagyobb szállodát terveznek felépíteni. A közel másfél millió lakosú uráli metropolisz nemcsak diplomatákra, üzleti utazókra, hanem a turistákra is számít, hiszen ezek száma az elmúlt években jelentõsen [...]
Teljes cikk

Előkészületek a 2014-es téli olimpiára

Törökország több mint négymilliárd dollárt tervez befektetni Oroszország Krasznodar régiójában, ahol a 2014-es téli olimpiai játékokat rendezik – közölte a török–orosz üzleti tanács elnöke.Turut Gur szerint 2007 végére a török tõkebefektetések értéke e régióban eléri az egymilliárd dollárt. A befektetések jelentõs része az építõiparba irányul – tette hozzá Jevgenyij Muravjev, Krasznodar helyettes kormányzója. RIA Novosztyi. (VG.hu) [...]
Teljes cikk
Oroszország foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Oroszország »
 

Oroszország foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Az összes Oroszország »

Oroszország leírás

Környezet, éghajlat:
Területét tekintve Oroszország a világ legnagyobb országa - a Föld területének 10 százalékát foglalja el. Éghajlata méreteihez illõ: míg nyár derekán szinte valamennyi orosz vidáman közlekedik ingujjban, addig tél közepén akadálytalanul lehet végigkorcsolyázni a folyókon az északi Jeges-tengertõl a Kaszpi-tengerig, vagy el lehet szánkázni Szentpétervárról Vlagyivosztokba... Nincs még egy ilyen méretű földsáv, amelynek ennyire széles ecsetvonásokkal festette meg az arculatát az éghajlat.

Oroszország területének nagy része sík vidék, melyet az Ural hegység 2000 méter magas vonulata oszt két részre. Az Uráltól keletre esik Szibéria szélsőséges tundra éghajlatával. Az Uráltól Nyugatra, az európai részeken az éghajlat viszonylag kellemes, bár novembertől áprilisig csípős hideg uralkodik.

Beutazási feltételek
Az Oroszországba utazó magyar állampolgárok vízumkötelesek. Szolgáltatásaink igénybe vétele esetén minden szükséges papírt biztosítunk, így a vízumügyintézést is vállaljuk.

Hivatalos pénznem
Rubel. 1 Rubel=100 kopejka. Árfolyam (2003. március): 1 USD kb. = 28,5 Rubel, 1 Euro kb. = 36 Rubel.
Javasoljuk dollár vagy euró bevitelét Oroszországba, szinte mindenhol át lehet váltani rubelre. Fizetni legtöbb esetben nemzetközileg elismert bankkártyával is lehet a városközponti boltokban, éttermekben.Szállodán kívül sok éjjel-nappal működő pénzváltó található.

Közlekedés
Városon belül leggyorsabban metróval lehet közlekedni (5:30 órától 01:00 óráig), Moszkvában az utazáshoz mágneskártya vehető, amelynek ára 10 rubel.Többszöri utazásnál kedvezményes jegyár lép érvénybe. Szentpéterváron 8 rubel egy metrózseton.
Egyéb közlekedési eszközök: 6 órától 24 óráig minden felszíni városi közlekedés, a jegy ára 7-12 rubel. Jó megoldása kis minibuszok igénybevétele, amelyek gyakoriak, gyorsak és iránytaxi jellegűen működnek (bárhol le lehet állítani a fel- és leszálláshoz).

Szállodák értékelése
Az ország besorolásai megfelelnek a nemzetközinek.

 Ivóvíz
A csapvíz nem ajánlott közvetlen fogyasztásra, palackozott vizet mindenhol lehet vásárolni.

Egészségügyi ellátás
Európai szintű, elismerik az európai biztosítótársaságok által nyújtott szolgáltatásokat.

Borravaló
Éttermekben 5-10% az általánosan elfogadott mértéke.

Az orosz konyha
Borscs-céklaleves, Scsi-orosz káposztaleves, Vinegret-téli zöldségsaláta, Pelmenji-szibériai húsos derelye, Vareniki-derelye (krumplis, túrós, meggyes, stb), Fekete és vörös Kaviár, Pirogi-töltött kelttésztás sütemény, Kvasz-erjesztett ital
Italok közül a vodkát – melyből több jó minőségű fajta is található -, a pezsgőt (sampanszkoje) érdemes megkóstolni.

Oroszország foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Vízum, követség

Magyarország Nagykövetsége Moszkvában:
Moszfilmovszkaja u. 60-62 (Metro „Kievszkaja”).
Tel.: +7-(095)-796-93-77, Fax.: +7- (095)-796-93-81

Magyar Nagykövetség Konzulátusa Szentpétervárott:
Marata u. 15 (metro „Majakovszkaja”)
Tel.: +7-(812)- 314-58-05, 312-64-58

Az Oroszországba utazó magyar állampolgárok vízumkötelesek.
A vízumhoz szükséges papírok: 1 db fénykép, ½ évre kiutazás után érvényes útlevél, amelyben 2 egymással szembeni üres oldal található, kitöltött vízumkérőlap, meghatalmazás. Ügyintézési idő: 4-10 munkanap.

Többféle vízum létezik: leggyakoribb a  turista vízum és az  üzleti vízum.

Turista vízum: egyszeri belépésre jogosít, rövid kinttartózkodással.

Üzleti vízum:
egyszeri vagy többszöri belépésre jogosít, érvényességi ideje 30 nap-1 év.
Szükséges papírok: ugyanaz, mint a turistavízumhoz, valamint meghívólevél. 1 éves vízumhoz AIDS vizsgálat is szükséges. Az ügyfél kérésére elintézzük a meghívólevelet. A vízum ügyintézési ideje 3-45 munkanap.

Tranzitvízum:
Azoknak az utasoknak szükséges, akik  oroszországi átszállással utaznak célállomásukra és Oroszország területén kilépnek a vámterületről. Szükséges hozzá a teljes útra érvényes repülő- vagy vonatjegy. Ügyintézési idő: 3-7 munkanap.
A konzulátus nyitvatartása: nyári időszakban (június 1.- szeptember 1.) minden nap, 9-12.
Téli időszakban: hétfő, szerda, péntek, 9-12.

Oroszország foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


Oroszország adatlap

Időzóna: GMT+3 - +11

Főváros: Moszkva

Terület: 17.075.200 km2

Népesség: 146.001.176 fő

Népsűrűség: 8,6 fő/km2

Népcsoportok: orosz (81,5%), tatár (3,8%), ukrán (3%)

Közigazgatási beosztás: 49 terület, 21 autonóm köztársaság, 10 autonóm körzet, 6 vidék, 2 területi jogú város, 1 autonóm terület

Államforma: köztársaság

Fekvés: Észak-Ázsia. Északról a Jeges-tengerrel határos, Európa és a Csendes-óceán között fekszik.

Országhívószám: 7

Autójelzés: RUS

Elektromosság: 220 V, 50 Hz

Hivatalos nyelv: orosz

Beszélt idegen nyelvek: ukrán, üzbég, belorusz, litván, lett, észt, jiddis, grúz, örmény, moldován, kazah, azerbajdzsáni

Vallások: ortodox kersztény (82%), muszlim

Hivatalos pénz: 1 rubel = 100 kopek

Legfontosabb iparágak: vas-és színesfémkohászat, acélgyártás, gépgyártás, kőolaj-feldolgozás, alumíniumkohászat, közlekedésieszköz-gyártás, vegyipar, építőanyag-ipar, fa-és papíripar, textilipar, hiradástechnika, élelmiszeripar.

Vasúthálózat hossza: 150.000 km

Úthálózat hossza: 948.000 km

Oroszország foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.




(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások
|[REM_CODE]|