Omán, ománi nyaralás

Utazások és nyaralások Ománba: akciós, kedvezményes, last minute utazások, nyaralások Ománban remek áron, óriás választékban. Előfoglalási akció. Ománi utazásra induljon innen!

Ománi utazáshoz, nyaraláshoz legfontosabb információi és utazási ajánlatai egy helyen.

Omán nyaralások akciósan Omán, 5*, all inclusive nyaralások

Omán, igazi különlegesség

Omán

Az idén először van charter járat Ománba!
Omán hatalmas, nagyon mély kulturájú, gyönyörű fekvésű, nagyon gazdag ország az Indiai-óceán partján. Meseszép fehér homokos strandokkal, ősi, de máig lakott és művelt oázisokkal, fantasztikus ezüstművességgel. Tudta, hogy Omán hivatalos pénze a 2. világháborúig a Mária Terézia ezüst tallér volt?
Omán utazáshoz minden
Cikkek, utazási magazin Ománról 

398 730 Ft / fő-től

Az utazási magazin

Omán

Salalah a világ legszebb helyeivel van megáldva, a strandjai egyszerűen csodálatosak

2023.10.05

Salalah a világ legszebb helyeivel van megáldva, a strandjai egyszerűen csodálatosak. Az itteni strandok szépsége a tengerkék minden színében, a puha homokban, az állandó napsütésben és a kiszámítható tisztaságban rejlik.  Omán egyik legegyedibb és legizgalmasabb strandja az Al Mughsail [...] Teljes cikk

OImáni nyaraláshoz minden

Ezt az oldalt ománi utazással kapcsolatos legfontosabb információk összegzésére és rendszerezésére hoztuk létre: itt gyűjtöttük össze azokat a tudnivalókat, ismertetőket, ajánlatokat, amik segítenek az ománi nyaralás helyszínének kiválasztásában és a nyaralás legfoglalásában. Próbálunk szempontokat adni a válogatáshoz, felhívni a figyelmét az aktuális legjobb lehetőségekre.

Omán igazi különlegesség, csak az idén nyáron kerül fel a chateres úti célok közé. Széles, homokos tengerpartok, meseszerű tisztalság, remek szállodák, fantasztikusan finom, különleges ételek várják Ománban.

Itt kiemeljük a legjobbnak gondolt ománi nyaralás és utazás akciókat az előfoglalási és a last minute szezonban egyaránt. (A Start Utazás folyamtosan megkapja az összes magyarországi utazás akciót, kedvezményt.)

Széles kínálattal készültünk mind olcsó akciós utakból, mind igazi luxus nyaralásokból. Ománi nyalásra induljon innen.

Amennyiben segítségre, információra van szüksége lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén.
Omán utazásai témánként csoportosítva
Omán nyaralás kereső

Omán úti célok

Ománi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Körutazás Ománban

Körutazások Ománban

Omán minden bizonnyal a legizgalmasabb kulturájú ország a Közel-Keleten. 

Sok száz évig volt nagyon gazdag az arábiai és kelet-afrikai kereskedelemből, az oázisokban termelt datolyából és nem utolsó sorban az akkori világ tömjánnel való ellátásából. 

Ha valamit, akkor nagyon megori meglátogatni Maszkatot, az oázisokat, a falajokat, a sivatagot, az erődöket és Omán antasztikus múzeumait. 

819 000 Ft / fő-től
Az összes utazás Ománba

Omán utazás TOP 610

Tudtad?

Ománban egészen a második világháborúig az 1780-as Mária Terézia ezüsttallér volt a hivatalos pénz?

Pedig így van. Habár állandóan változó verőmintával, de folymatatosan verték a Mária Tarézia ezüsttallérokat Ománban.

Szinte miden bazárban, régiség üzletben, a múzeumok kiállításain felbukkannak a Mária Terézia tallérok. Az eredeti verőmitákat II. József adta el omán szultnjának anyja halála után. Ezek valószínűleg hamar elkoptak, ennek ellenére mindig 1780-as dátummal készítették őket újra. Akkor is az 1780-as dátummal készülteka pénzek, amikor az első illetve a második világháborúban az ország területén nem lehetett pénzt verni és a verde Indiába illetve Londonba menekült.

Omán igazán hatalmas ország volt és az a mai napig

A Ománi Szultánság az Arab-félsziget déli felének jelentős részét teszi ki, Salalah és Muscat között légvonalban ezer kilométer a távolság.

Omán mindig is jelentős szerepet töltött be a Arab-félszigeten és Afrika keleti felén. Az ománi kereskedők látták el áruval Afrika keleti partvidékét egészen a mai Tanzániáig. Afrika keleti felén végig ománi kereskedővárosok álltak, hasonlóan, mint a velencei városok az Adria partján (mint pl. Omis, Pula, Cres Horvátorszában vagy Budva, Kotor Mintenegróban). Az ománi szultánok fővárosa egy időben Stone Town volt Zanzibáron.

Omán utazási magazin

Salalah a világ legszebb helyeivel van megáldva, a strandjai egyszerűen csodálatosak

Salalah a világ legszebb helyeivel van megáldva, a strandjai egyszerűen csodálatosak. Az itteni strandok szépsége a tengerkék minden színében, a puha homokban, az állandó napsütésben és a kiszámítható tisztaságban rejlik.  Omán egyik legegyedibb és legizgalmasabb strandja az Al Mughsail Beach, mely a déli Salalah üdülővárosban található. Ez a lélegzetelállító partszakasz tiszta vizekkel, puha homokkal és egy drámai sziklás tájjal büszkélkedhet. Hogy a fentin kívül mely strandokon a legjobb úszni vagy napozni, pihenni Ománban? - Yiti Beach, Muscat. A főváros városközpontjától körülbelül 28 km-re található Yiti Beach Omán egyik félreeső és kevésbé ismert strandja. - Ras Al Hadd, Al Hadd - Masirah-sziget - Al Bustan Beach, Muscat - Al Sawadi Beach (Shell Beach azaz kagyló strand), Barka - Khalouf Beach, Dél-Maszkat - Marjan Beach, Muscat - A Qurum Beach az ománi Muscat egyik legnépszerűbb strandja, szinte a város szívében található. Ez egy hosszú, széles aranyszínű [...]

Salalah, Omán: 5 kérdés és 5 hasznos válasz!

 1.)  Érdemes ellátogatni az Ománban található Salalah tengerparti üdülőhelyre?  Egyértelműen igen a válasz erre a kérdésre. Salalah jól ismert gyönyörű tájairól és nagyszerű időjárásáról. Az emberek szívesen látogatnak Salalahba, Ománba az év két különböző időszakaiban. Az első és legnépszerűbb időszakot Khareef-szezonnak hívják, amikor minden zöldell és élénk színű a táj. 2.)  Hány napra van szükségünk Salalah-ban? Vannak olyan útitervek, ajánlók, amelyek 1 vagy 2 napos útvonalat javasolnak Salalahban eltölteni. Ez elég is lehet azoknak akiknek nincs ideje egy egy hetes tengerparti kikapcsolódásra. Ha teheti, célozzon meg egy hetet Salalah-ban, hogy tudjon lelassulni és igazán élvezze Dhofar régió legjavát, a számtalan lehetőséget és a gyönyörű tengerpartot, a minőségi szállodákkal. Ne várjon nagy látnivalókat, inkább engedje el magát és relaxáljon! 3.)    Miről híres Salalah? Ṣalalah – Dhofar régió történelmi központja -, már [...]

Mit kell tudnunk az ománi gasztromómiáról?

Az ománi konyha indiai, indonéz, arab és kelet-afrikai hatások keveréke. Az omániak gyakran használnak különféle pácokat és fűszereket, amelyek ízletes ételeket eredményeznek. Különféle fűszereket, fűszernövényeket, hagymát, fokhagymát és lime-ot bőségesen használnak. Csirke, birka és hal szolgál fő összetevőként, legtöbbször rizs kíséretében. Ománban a főétkezést általában délben fogyasztják el, majd egy könnyű vacsora következik.  A legnépszerűbb ételek közé a következők tartoznak: Shuwa: Ez egy hagyományosan fesztiválokon felszolgált étel. Fűszerekkel és fűszernövényekkel fűszerezett, majd nagyon lassan, néha akár két napig is készülő húsételről van szó, melyet egy a földbe vájt sütőben készítenek el és mely rendkívül finom, leginkább a mi marhapörköltünkhöz hasonlít, de teljesen más fűszerezéssel. A folyamat eredményeként a hús nagyon puha lesz. Szerencsések lehetünk, ha sikerül megkóstolnunk egy igazán jó, hagyományosan elkészített shuwat.  Maqbous: Ez egy rizsétel, [...]

10+1 okot mondunk, hogy miért Ománban nyaraljon 2023. telén

2023. novemberében közvetlen chatrerjárat indul Dél-Ománba, a sivatag és tenger találkozásánál elterülő Salalah-ba, megy egy idilli üdülőparadicsom! Felsoroljuk azokat az okokat, hogy szerintünk miért érdemes 2023. telén Ománt választani egy egy vagy két hetes nyaralás célpontjaként:1. Kényelmesen, közvetlen charter járattal, leszállás nélkül repülhetünk, nincs semmilyen bonyodalom az átszállással, sem az esetleges menetrendi, csatlakozási problémákkal, és előzetes helyfoglalásra is van lehetőségünk térítés ellenében. 2. A charterjáraton magyar személyzet dolgozik.   3. Utasbarát a menetrend, kora reggeli az indulás és késő esti a megérkezés, ami lehetővé teszi, hogy az egy hetes nyaralási idő teljes kihasználását.4. Az elhelyezés átlagon felüli, 4-5 csillagos szállodákban történik, ezek többsége közvetlenül a tengerparton helyezkedik el, a szolgáltatások magas szintűek, és szultáni kényelmet biztosítanak all inclusive vagy alkoholmentes all inclusive [...]

A Közel-Kelet új csúcspontja: Omán

A Közel-Kelet sokak kedvelt nyaralóhelyévé válik hatalmas és robusztus szépségének, egyedi kultúrájának és csodálatos történelmének köszönhetően. Az Arab-félszigeten található az új csúcspont Omán. Egy ország, amelyet talán sokan nem ismernek, mivel kimaradt a rivaldafényből, amikor a legnépszerűbb utazási célpontokról van szó. Omán fantasztikus célpont egy luxusnyaraláshoz, és ebben a cikkben 3 érdekes tényt osztunk meg erről a rejtett gyöngyszemről. Omán a világ egyik legbiztonságosabb országa Nemcsak a bűnözési ráta alacsony itt, hanem nagyon vendégszerető, kozmopolita ország is, amelyet általában nem érintenek sem a természeti katasztrófák, sem egyéb vészhelyzetek, és mint ilyen, biztonságos hely a látogatáshoz, akár egyedülutazó nőknek vagy kis gyerekkel utazó családoknak is. Illetve tökéletes, ha egyedi helyet keres a következő luxus nyaralásához. Omán a legrégebbi független állam az arab világban Omán az arab világ legrégebbi független állama, több mint 100.000 éves múltra [...]



Tudtad?

Mi az a görbe tőr, amit az ománi férfiak az övükben viselnek?

Ez a khanzsár. A khandzsár az ománi kultúra egyik jellegzetes megjelenése. Minden férfi ünnepi viselet része, afféle igazi státusz színbólum. A legfontosabb része a penge, de különösen értékesek a markolatok és a tokok is. A markolatok közül a legbecsesebb az elefánt agyarból és az orszarvú tülökből készültek.

A tok mindig bőrből, a legtöbbször ezüst verettel és hímzéssel. Nagyon ritkát, de előfordulnak arannyal készített tokok is. A tok díszítése területenként és társadalmi rang szerint változik. Van olyan minta, amit csak a szultáni család jogosult viselni.

Az ománi khandzsát a tok ívében tér leginkább a Jemenben is látható változattól.

Ománban van az arab világ egyetlen és világ egyik legszebb operaháza

A 2020-ban elhúny Kabúsz szultán Londonban és Párizsban töltötte diák éveit, ahol igazi opera rajongóvá vált. 50 éves uralkodása alatt rengeteg váltzoásnak volt motorja. Ezek egyike volt az opera megszerettetése a népével.

Ebben a küldetésében nem járt igazi sikerrel, de megépíttette a világ egyik legszebb operaházát.

Van olyan dolog, amit mindenki ismer Ománból: a tömjén

A világ tömjén termelésének túlnyomó részét Omán szolgáltatja és szolgáltatta már a Jázus előtti időkben is: ománon kívül csak Jemenben és Etiópiában él meg a tömjént adó adó cserje.

A tömjén a tömjénfa (balzsamfa, mirrhacserje) gyantája, hasonlóan gyűjtik, mint valaha a fenyő gyantáját Európában. Ománban nagy - kilós, félkilós - csomagolásban lehet kapni, izzítani kell, hogy felszabaduljon jellegzetes illata.

Omán ismertető

Vízum, oltás: Ománba vízum szükséges, melyet irodánk intéz. Védőoltás nem szükséges.

Időeltolódás:
+ 3 óra

Időjárás, öltözködés:
35-45 C (Májustól szeptemberig), 20-30 C (Októbertől márciusig). Érdemes szellős ruházatot vinni, de az épületekben mindenhol légkondicionálás van, ezért legyen nálunk mindig egy kardigán. A hölgyek nagyon rövid szoknyát és sortot ne hordjanak, de ha a térdük kilátszik, senki nem szól. Mecsetekbe csak fedett vállal és térdet takaró öltözékben lehet belépni. Nyitott, jól szellőző cipő ajánlott.

Hálózati feszültség:
220/240 V

Pénzváltás:
Pénznem: Rial (1 OMR=2,6 USD). Váltási lehetőség a repülőtéren és a szállodákban. Vásárlásnál mindenhol elfogadják az USD-t, de így drágább árat számolnak, és Rialt adnak vissza.

Vásárlás:
A piacokon és a bazárokban olcsón lehet vásárolni, elsősorban népművészeti tárgyakat, fűszereket, tradicionális arab ruházatot. Léteznek bevásárló centrumok is, ahol mindent meg lehet vásárolni.

Közlekedés:
Taxit is igénybe lehet venni, de Ománban nyugodtan lehet autót bérelni, elfogadható áron van lehetőség autóbérlésre, és a vezetési kultúrájuk kifogástalan. Az úthálózat kiterjedt, de inkább autóutak jellemzőek.

Telefon:
A magyar mobiltelefonok nem működnek, telefonálni a szállodákból lehet.

Étkezés:
Ománban kedvelik az indiai és a libanoni ízeket, ezért elsősorban ezeket kóstolhatjuk meg. A szállodákban európai ételeket is kapunk. Olcsón és jót lehet enni (kb 2-3 OMR) az önkiszolgáló éttermekben (Automatic Restaurant). Szállodában vagy éttermben egy ebéd 2 főre: kb. 15 OMR, vacsora 2 főre: kb. 18 OMR. Alkoholos ital a szállodákban és a bárokban kaphatók, de elég drágán. (Egy pohár sör kb. 2-3 OMR, üdítő kb.1-2 OMR)

Fürdés:
A szabad strandokon is nyugodtan lehet fürdeni, de a legtöbb szállodának van saját tengerpartja, a városiaknak Beach Clubja, ahol kényelmesebb körülmények között lehet fürdeni. Monokinizni a szálloda saját partján sem lehet. Magas faktorszámú napozókrém használata ajánlott.

Fényképezés:
Mindent lehet fényképezni, azonban ha embereket (főleg nőket) szeretnénk fényképezni, előbb kérjünk engedélyt. A szultán palotájánál az őrök kedvétől függ, hogy fényképezhetünk-e.

Közbiztonság:
Nagyon jó, sétálgatni napközben és este is nyugodtan lehet.

Fakultatív programok:
Érdemes magunkkal vinni sapkát az erős napsütés miatt. Kiránduláskor sem árt, ha van nálunk valami melegebb felsőrész, mivel az épületekben és az autókban mindenhol van légkondicionálás. Ha Wadiba megyünk, legyen nálunk fürdőruha, törölköző és naptej. Sivatagban nagyon fontos valamilyen fejfedő és olyan cipő, amiből ki lehet rázni a homokot.

Ománi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Omán legjobb szállodái

5pont - 1 értékelés
Millennium Resort Salalah 5*

Millennium Resort Salalah 5*

Salalah
Ár:
453 180 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Közeli bevásárlási lehetőség
Nem tetszett:
Még nincs igazán kiépülve turisztikai látványosság, program. A fakultatív program lehetőség még finomításra szorul. Pld, egész napos programok csak angol nyelven elérhetők.
Egyéb:
A szállás, tengerpart, étkezés, ellátás... minden tökéletes.
5pont - 1 értékelés
Wyndham Garden Salalah Mirbat 5*

Wyndham Garden Salalah Mirbat 5*

Salalah
Ár:
614 710 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
Lenyűgoző a hotel fekvése, igazi fehér homokos tengerpart, kellemesek a medencèk, jacuzzi, pool bar. A szállodai ellatas szinvonala, a szobak kényelme, az egész szálloda teruletén a tisztaság rendkivuli, nagyon kedves kozvetlen segítòkész személyzet. Kitűnő választás volt, sokkal természetesebb, autentikusabb kialakitasu mint a Rotana vagy akár a Fanar resort.
Nem tetszett:
Karthagó utazasi irodának uzenem: ne sporoljon a kihelyezett idegenvezetők számán!,,A kint lévő idegenvezető holgy, Andrea rendkivul kedves, segitőkész, kozvetlen…. tényleg az utasokert van, de nem elvárható, hogy egyszerre sok 10-en, szerintem akár 100 ( meglehetősen kulonboző stílusú, szemléletű es elvarasú) emberek igényeit kell kielégiteni. En személy szerint rendkivul elégedett voltam vele, es őszinten sajnáltam a leterheltségért, kimeruléséért. (IBUSZ nal 2 idegenvezető van kinn)
Egyéb:
4.8pont - 1 értékelés
Beach Resort Salalah 3*

Beach Resort Salalah 3*

Salalah
Ár:
398 730 Ft / fő-től (8 napra)
Értékelés:
Tetszett:
A szálloda elhelyezkedése, közvetlen kilátással az óceánra, a több kilométeres homokos part. Finom, változatos ételkínálat zöldségekkel, gyümölcsökkel. Tisztaság, légy- és szúnyogmentes környezet.
Nem tetszett:
Néha késő éjjel az utcáról felhallatszó hangos motorzaj.
Egyéb:
Ománi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.

Omán nyaralóhelyek

Ománi nyaralás, körutazás foglalásához forduljon a Start Utazáshoz. Az utazási iroda elérhetőségeit megtalálja az oldal tetején.


 

Tudtad?

A Mikulás is Törökországból származik

Szent Miklós (Saint Nicholas) az Északi-Sarktól messze, méghozzá Patara városában született.

Nem ő az egyetlen szent, aki kapcsolatban van Törökországgal – Szűz Mária nyughelye Ephesus közelében lehet, míg Szent Pél Tarsusból származott.

A török kávé

Kávét inni valóságos reggeli rituálénak számit a törökök körében. A kávé szerelmesei nem tudják elképzelni a napjukat nélküle. A török kávé a kultúra része, és több mint egy reggeli ital. Jól ismert a különleges elkészítéséről és tradicionális tálalási módjáról.

Segít könnyedebbé tenni a társalgást és néhányan még azt is mondják, hogy a város pletykáinak velejárója egy csésze kávé.

Ararat hegy

Az Ararat hegy egy hófödte, szunnyadó vulkán Törökország legkeletibb részén.

Két nagyobb vulkáni kúpból áll: az egyik a Nagy Ararat, ami Törökország legmagasabb csúcsa, a másik pedig a Kis Ararat.

Noé bárkája

A Teremtés könyve szerint ez a hagyomány nyughelye Noé bárkájának, mert a vízözön idején itt feneklett meg.

Örményország fő nemzeti jelképének számít. "Szent hegyként" szokták emlegetni.

A török fürdő

Nyugat-Európában a "török fürdő", mint tisztító és pihentető módszer, a viktoriánus korban vált népszerűvé. A török fürdő hasonló, mint a szauna, de sokkal szorosabban kapcsolódik az ókori görög és római fürdő gyakorlatokhoz.

A török fürdő egy relaxációs gyakorlattal kezdődik, a meleg folyamatos, a levegő száraz. A fürdőzök beléphetnek egy még melegebb szobába, mielőtt lemosták magukat hideg vízzel. A fürdőzés és masszázs után végül a résztvevők visszatérnek egy hűtött szobába, ahol a pihenés veszi kezdetét.

Tulipánok Törökországból származnak

A tulipánok nem Hollandiából származnak, ahogy azt sokan gondolják.

Ez egy vadvirág Közép-Ázsiában, amit az ezres évek elején törökök kezdtek nevelni. A virág később került Európába, és Hollandiába is csak a 17. században jutott el.





(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások