Szícilia, a napfény szigete

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
reggeli
Utazás:
repülővel
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
281414
Utolsó frissítés:
2021.09.21. (K)
8 nap/7 éj
344 980 Ft / fő (alap ár)
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »
Szicília Itália eszenciája: az olasz nép minden jellemző vonása, minden táj, minden konyha, a történelem minden izgalma megtalálható itt, csak éppen erősebb és színpadiasabb formában. Utazásunkon igyekszünk a sziget minél több arcával megismerkedni: a pezsgő kulturális életéről ismert Cataniában kezdünk, majd a Keresztapa filmekből ismerős Savoca városkában figyelhetjük a jöttünkre meglebbenő függönyöket. Ellátogatunk a már az ókorban is felkapott Taorminába, majd meghódítjuk a helyiek büszkeségét, az Etnát - autóbuszunk segítségével.  Eljutunk a sziget fővárosába, a páratlan építészeti örökséggel bíró Palermóba, összehasonlítjuk Cefalu és Monreale székesegyházait, valamint sétálgatunk a Val di Noto pazar városaiban: Notóban és Siracusában. A programban hemzsegnek a világörökségi helyszínek, melyek kiegészülve a kellemes, koraőszi klímával, a derűs világfelfogású sicilianók vendégszeretetével és a mediterrán konyha mesterfogásaival kihagyhatatlan úti céllá teszik a szigetet. Szóval, ha nem hagyná ki a kihagyhatatlant, vagy összefutna Don Corleonéval egy kézcsók erejéig, várjuk jelentkezését.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Utazás közvetlen járatokkal, Szicílián belül különbusszal
 • Szállás színvonalas, középkategóriás szállodában
 • Kiváló helyismerettel rendelkező, tapasztalt magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
 • A sziget legfontosabb természeti és kulturális látnivalói, világörökségi helyszínei

 

Programok:
 

szeptember 21. kedd
Elutazás Budapestről Cataniába közvetlen repülőjárattal (07:10-09:15). Különbuszos transzfer a belvárosba, majd gyalogos ismerkedés Catania látnivalóival. Főbb megállók: a főtér az elefántos kúttal és a katedrálissal, Archeológiai Park, Egyetem tér, Castello Ursino (kivülről). Délután a szállás elfoglalása, a Hotel Villa Romeo*** szállodában, este szabadidő.

szeptember 22. szerda
Reggeli után szabadprogram Catániában vagy egyész napos fakultatív kirándulás: Az Etna és Taormina (helyben fizetendő 60 EUR/felnőtt, 40 EUR/gyermek): Délelőtt Európa legmagasabb aktív tűzhányója, az Etna a célpontunk. A vulkán oldalában majd 2000 méter magasságig hatolunk fel autóbuszunkkal, ahol a parádés panoráma mellett a hegy különleges vulkanikus formakincsét is szemügyre vehetjük. Később egy tipikus szicíliai falucskába, Savocába látogatunk, majd megpróbáljunk megfejteni Taormina titkát: a városkát görög telepesek alapították az ókorban és hamar az arisztokrácia kedvelt nyaralóhelyévé vált, elsősorban a lenyűgöző kilátás miatt. Legtöbbet fényképezett látványossága az általunk is meglátogatandó Teatro Greco (görög színház), de a Corso Umberto környékének zegzugos utcái, sikátorai és fényűző palotái is figyelemre méltóak. Szállás Catániában.

szeptember 23. csütörtök
Reggeli után a sziget belseje felé indulunk, Piazza Armeniába. Megállónkat a világörökségi oltalom alatt álló római villánál, a beszédes nevű Villa Romanánál tartjuk. A palota leginkább a kiváló állapotban megmaradt, több mint 3000 m2-nyi színes mozaikgyűjteményéről ismert. Délután a sziget északi partján fekvő Cefalúba érkezünk. A tengerparti városka fő ékessége Szicília legrégibb normann katedrálisa, de a pazar tengerparti panoráma és az óváros kanyargós sikátorai is hívogatóak. A városnézés után a szállás elfoglalása a Baia del Capitano**** hotelben, este szabadidő.

szeptember 24. péntek
Reggeli után a sziget fővárosába, a közeli Palermóba látogatunk, ahol autóbusszal és gyalogosan ismerkedünk az egykor Európa egyik legvirágzóbb királyi udvarának székhelyével: a Normann palotával, a Palatinus kápolnával, a székesegyházzal és a La Martorana templommal. Szállás Palermóban, az Ibis Palermo Cristal **** hotelben.

szeptember 25. szombat
A szállodai kijelentkezés után Monrealéba indulunk, ahol a világhírű katedrálist tekinthetjük meg. A normann-arab-bizánci koprodukcióban épült székesegyház talán az egész sziget legfényűzőbb látványossága, például a falakat borító bizánci mozaikok készítéséhez több mint 2000 kg aranyat használtak fel. Délután a 750 méter magasan fekvő Eircébe kapaszkodunk fel. A középkori hangulatú városka keskeny, macskaköves utcáin bolyongva szinte megáll az idő. A hegytetőn található Venus erődből pedig derűs idő esetén az egész nyugati tengerpartot belátni. Szállás Trapaniban, a Crystal**** hotelben.

szeptember 26. vasárnap
Reggeli után a Trapani szélén elterülő, látványos sómezőket és sólepárlókat tekintjük meg, ahol kis szerencsével flamingókkal is találkozhatunk majd. Majd a sziget pazar tengerpartját követve érjük el a Templomok völgyét, Agrigentó közelében. A hely tobzódik a páratlan régészeti emlékekben, a Concordia-templomot - mely az egész ókori görög világ lekiválóbb állapotban ránk maradt szentélye - maga az UNESCO is jelképévé választotta. Szállás Agrigentóban, a Grand Hotel Mosé**** szállodában.

szeptember 27. hétfő
Ma a Val di Noto régiót, a szicíliai barokk építészet központját járjuk be. Egy 17. századi földrengés a területet porig rombolta, az újjáépítés során pedig a kor divatjának megfelelő barokk palotákat és templomokat emeltek. Az erőfeszítéseket az UNESCO is jutalmazta, a völgy 7 városa is világörökségi védettséget élvez. A legszebb építészeti példákat Noto városában láthatjuk majd, ahol az újjáépítés során teljesen új utcaszerkezetet is kapott a város. Délután Siracusába látogatunk, a sokak szerint legszebb szicíliai városba. Sikerének egyik titka, hogy - ellentétben például a homogén arculatú Notóval - a különböző korok építészeti stílusait sikerült harmonikus egységbe foglalni. Olyan remek alkotásokat találhatunk itt, mint Apolló isten temploma, Arethusza szökőkútja, de persze a nagy földrengés után épült - a Maléna című filmből is ismert- főtér a katedrálissal is megér egy misét. Szállás Siracusában, a Mercure Siracusa**** szállodában.

szeptember 28. kedd
Reggel Siracusa hírneves régészeti parkját látogatjuk meg, ahol többek között megtekintjük a hatalmas görög színházat, a római amfiteátrumot vagy Dionüszosz fülét is (ami egy barlang). Délben transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre a Wizz Air közvetlen járattal (15:25-17:30).


Az ár tartalmazza:
 

 • Oda-vissza repülőjegy a Budapest-Catania útvonalon
 • Repülőtéri illetékek
 • Hét éjszaka szállás középkategóriás szállodákban a fentiek szerint
 • Büféreggeli a szállodákban
 • Magyar nyelvű idegenvezető az utazás teljes időtartama során
 • Különbuszos transzferek a teljes utazás alatt
 • Utasonként egy darab kézipoggyász (max. 40x30x20 cm) oda-vissza (a légitársaság poggyászszabályzatáról bővebben ezen a linken)
 • A programban feltüntetett kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel, belépőkkel

 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás Szicília utazás, nyaralás Catania utazás, nyaralás Siracusa utazás, nyaralás(06 20) 884 94 00
Irodáink
Hírlevél feliratkozás
Megjelölt utazások