Olaszországi nagykörutazás

Még nincs értékelés. Írja Ön az elsőt!
Ellátás:
félpanzió
Utazás:
autóbusszal
Szálláshely:
3*
Típus:
körutazás
Indulás:
Budapest 
Hivatkozás:
155188
Utolsó frissítés:
2020.08.17. (H)
169 500 Ft / fő (akciós alapár)
8 nap/7 éj
171 000 Ft / fő teljes ár
Töltődnek az indulási időpontok

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás, telefonáljon most!

06 1 881 7400, 06 20 884 9400

Elérhetőségek »
Ajánlat kérés »
On-line foglalás »

Start Utazás Védőháló »
Csődvédelem felső fokon
az Ön teljes biztonságáért

Az európai kultúra bölcsője: Firenze-Róma-Nápoly-Orvieto és Capri-sziget8 nap / 7 éjszaka

1. nap:
Szeged – Budapest – Ferrara (800 km)Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Szlovénián át (Tornyiszentmiklós határátkelő), Udinén keresztül Olaszországba többszöri pihenőkkel, étkezési lehe-­tőséggel, majd Ferrara környékére, első szálláshelyünkre érkezünk. El-­fogyasztjuk vacsoránkat.

2. nap:
A Mediciek városa – Firenze (300 km)Megreggelizünk, majd Firenzébe a Mediciek városába utazunk. A nagyvárosi forgalmat elkerülve, még időben vonatra pattanunk, hogy Firenze szívébe „megállás nélkül” érkezzünk (vonatjegy!) Helyi idegenvezetőnk kíséretében ismer-­kedünk a középkori várossal: Santa Croce, Dóm, Giotto Campaniléje, a Palazzo Vecchio (a városi magiszt-­rátus épülete), a Ponte Vecchio (a város középkori hídja kereskedők üzleteivel) séta a Mediciek szép-­séges belvárosában, séta az Arno partján. Érdeklődő utasaink egyé-­nileg látogatást tehetnek a Palazzo Pittiben. Vacsora és szállás Chian-­cianóban.

3. nap:
Róma és a Vatikán (170 km)A mai napon Itália fővárosába, Ró-­mába utazunk. Az Örök Város neve-­zetességei közül elsőként a Vatikán látnivalóival ismerkedünk: Szent Péter tér a Bazilikával, a Vatikán Múzeum, mely magába foglalja a Sixtus Kápolnát Michelangelo zse-­niális mennyezet freskósorozatával. A nap hátralévő részében az antik Róma építészetének remekműveit keressük fel: Forum Romanum, Co-­losseum. A mai és a holnapi napon szállásunk Rómában lesz, vacsorá-­val.

4. nap:
Római séták (10 km)Reggeli után sétálunk Róma gyö-­nyörű útjain, terein, szökőkútjai, beszélő kövei között. Láthatjuk az utódok számára megőrzött temp-­lomait, palotáit, művészi szobrait: Viktor Emánuel emlékmű, Colonna tér a Hadrianus oszloppal, Pant-­heon, Trevi kút, Spanyol lépcső, a Corso, Michelangelo tér Marcus Aurelius bronz lovas szobrával és névadó zseniális térkialakításával, a San Pietro in Vincoli templom Mi-­chelangelo Mózes szobrával, a Tra-­ianus fórum, az il Gesu mind-mind a történelmi belvárosban várják a látogatót. A nap végén érdemes ellátogatni a Corso északi végében található Pincio dombjára is.

5. nap:
Nápoly, Pompei és Sorrento (280 km)Reggeli után Nápoly felé vesszük utunkat. Rövid városnézés során megtekintjük a Castel Nuovo XIII. századi erődítményét, a Bourbon időkben épült királyi palotát, a Népgyűlés terét a Paolai Szent Fe-­renc templommal. A térről ragyogó rálátás nyílik a mindig nyüzsgő nápolyi kikötőre. Belvárosi sétán-­kat a San Carlo királyi színház és operaház, valamint a Galleria Umberto századfordulós bevásár-­ló-csarnokának megtekintésével zárjuk. A Nápoly melletti „holdbéli” tájon utazunk tovább a Pozzuoli fölé emelkedő Solfatara fortyogó kráte-­rei mellett, melyekből ma is kéngőz száll fel. E pokoli táj alatt a legde-­rűsebb tenger mosolyog! Utunkat folytatjuk, Pompei-be az elteme-­tett városba utazunk. A város úgy került újra a napvilágra, ahogyan a borzalom napján élete félbesza-­kadt. Feltárulnak előttünk a hajdani polgárok házai, pékműhelyei, für-­dői. Sorrento környékén elfoglaljuk szálláshelyünket, ahol vacsorával várnak bennünket.

6. nap:
Capri - sziget hajóval (50 km)Ezen a napon fakultatív ajánla-­tunk: hajóval kirándulunk Capri szigetére. A sziget kikötőjéből mini-­busszal jutunk Anacapriba. Itt talál-­ható a sziget legszebb kilátópontja a Monte Solaro és Axel Munthe pá-­ratlan fekvésű római stílusú villája is. Szabad idő és ebédelési lehető-­ség a festői Anacapri városkában. Majd innen kisbusszal leereszked-­ve a sziget déli részén Capri városát keressük fel, melynek csodálatos parkja az Augustus kert nevet vi-­seli. Az egész szigetet virágzó le-­ánderek, különleges mediterrán növények, dús vegetáció jellemzi. Időjárástól függően lehetőség van strandolásra vagy kishajóval a szi-­get körbehajózására is, mely teljes képet ad a sziget minden oldalá-­ról (helyszínen fizetendő). Estére visszahajózunk Sorrentóba. Szál-­láshelyünkre utazva vacsora várja utasainkat.

7. nap:
Orvieto – Itália csodája és Tivoli vízesései (700 km)Reggeli után indulunk Orvietóba. A város „Itália csodája”: a szikla-­tetőre épült városban Olaszország egyik legszebb katedrálisát láthat-­juk, melynek belső terében Luca Signorelli lebilincselő Utolsó Ítélet freskósorozatát tekinthetjük meg. A középkori hangulatú belváros utcácskái és a városi park kilátó-­teraszairól feltárulkozó umbriai táj képe elvarázsolják a látogatót. Or-­vieto megtekintése előtt megállunk a Róma környéki Tivoliban, ahol a Villa d’ Este palotát és a hozzá tar-­tozó káprázatos reneszánsz parkot tekintjük meg, melyben vízesések, csobogók, szökőkutak százai ontják vizüket a park ösvényei, szobrai, mesterséges barlangjai között. Va-­csoránk és szállásunk Ferrara kör-­nyékén lesz.

8. nap:
Ferrara – Udine – Budapest – Szeged (800 km)Elfogyasztjuk reggelinket, majd Szlovénián keresztül hazafelé vesz-­szük utunkat. Folyamatos utazás pihenőkkel, ebédelési lehetőséggel. Érkezés Tornyiszenmiklóson ke-­resztül Budapestre az esti órákban, majd utazunk tovább Szegedre. x

 
Töltődik a foglalási lap
Olaszország utazás, nyaralás Latinum utazás, nyaralás Toszkána utazás, nyaralás Firenze utazás, nyaralás Nápoly utazás, nyaralás Róma utazás, nyaralás

(06 20) 884 94 00
Irodáink
Családi ár számolás
Hírlevél feliratkozás
Kedvencek